Wat zijn de voordelen van Weeklenzen?

  • Geplaatst op
  • Door Milou van Kemenade
  • 0

Weeklenzen: wat zijn de voordelen en voor wie zijn de lenzen geschikt?

Veel mensen weten wel wat daglenzen en maandlenzen zijn, maar begrijpen eigenlijk niet wat weeklenzen precies voor contactlenzen zijn. Dat daglenzen één dag gedragen worden en maandlenzen gedurende een maand gedragen kunnen worden is duidelijk, maar betekent dit dan dat weeklenzen een week gedragen kunnen worden? Het antwoord op deze vraag en meer informatie over het dragen van weeklenzen, leest u in dit artikel. Zo leest u in dit artikel eerst een korte introductie over weeklenzen, om vervolgens meer te weten te komen over de voordelen van weeklenzen en de mensen die baat hebben bij het dragen van weeklenzen in plaats van daglenzen of maandlenzen.

 

Wat zijn weeklenzen?

Zoals de naam het al verklapt, worden weeklenzen gedurende een week gedragen. Echter, wat weeklenzen anders maakt dan daglenzen en maandlenzen (die één dag of één maand gedragen kunnen worden), is het feit dat weeklenzen ook ’s nachts gedragen kunnen worden. Bij daglenzen en maandlenzen is dit niet het geval, aangezien u deze beide lenzen altijd voor het slapen gaan dient te verwijderen. Bij het dragen van weeklenzen daarentegen, draagt u de lenzen zes nachten achter elkaar, om uw ogen vervolgens een nacht rust te geven en even geen lenzen te dragen. Na de nacht rust zonder lenzen, start u de volgende ochtend met het dragen van de nieuwe set weeklenzen. De weeklenzen die u hiervoor heeft gedragen, kunt u dus voor de start van de nacht rust weggooien. In tegenstelling tot maandlenzen, heeft u bij het dragen van weeklenzen dus geen lenzenvloeistof nodig.

 

De belangrijkste voordelen van weeklenzen

Het grootste voordeel van weeklenzen is het feit dat u bijna geen omkijken heeft naar deze lenzensoort. Dit komt omdat u de lenzen gedurende zes dagen iedere dag en iedere nacht draagt, zonder dat u de lenzen ook maar één moment uit hoeft te doen. Bij het dragen van daglenzen en maandlenzen is dit niet het geval, omdat u deze lenzen niet in de nacht kan dragen. Bent u bijvoorbeeld moe na een lange dag werken en heeft u geen zin om uw lenzen uit te doen? Dan zijn weeklenzen perfect voor u, want deze lenzen hoeft u niet uit te doen voor u gaat slapen. Wel is het belangrijk dat u de lenzen na de zesde nacht uit doet, zodat uw ogen even kunnen rusten van het dragen van de lenzen. Om ervoor te zorgen dat u dit niet vergeet, kunt u bijvoorbeeld iedere zes dagen een wekker af laten gaan. Dit is nog altijd minder tijdsintensief en arbeidsintensief dan het dragen van maandlenzen of daglenzen, die iedere avond voor het slapen verwijderd dienen te worden.

 

Een ander voordeel van het dragen van weeklenzen, is het feit dat u voor deze lenzen geen lenzenvloeistof of lenzenbakje nodig heeft. Na zes dagen en nachten gooit u de lenzen namelijk direct weg, zonder de lenzen eerst op te slaan in een lenzenbakje met lenzenvloeistof. U kunt eventueel lenzenvloeistof in huis halen om de lenzen schoon te maken, maar dit is in principe niet nodig als u weeklenzen draagt. Alleen als uw lenzen ernstig vuil zijn, is het nodig om lenzenvloeistof te gebruiken voor het reinigen van de lenzen.

 

Tot slot zijn weeklenzen altijd hygiënisch, omdat u deze lenzen slechts een week draagt. Na het dragen van de lenzen, gooit u de lenzen simpelweg in de prullenbak en pakt u een nieuw, vers paar lenzen. Door de lenzen regelmatig te vervangen, heeft u altijd het idee nieuwe lezen te dragen. Weeklenzen zijn dan ook veel hygiënischer dan maandlenzen, die gedurende een maand worden gedragen en dus veel meer vuiltjes kunnen bevatten. En omdat u zeker het verschil merkt tussen schone, hygiënische lenzen en lenzen die veel vuiltjes en andere viezigheden bevatten door het langdurig dragen, kan het dragen van weeklenzen veel prettiger aanvoelen dan bijvoorbeeld het dragen van maandlenzen.

 

Voor wie zijn weeklenzen geschikt?

Weeklenzen zijn voornamelijk geschikt voor mensen die van gemak houden. Omdat u de lenzen namelijk maar één keer per zes dagen hoeft te verwijderen en te vervangen met andere lenzen, hoeft u minder aandacht aan deze lenzen te besteden dan wanneer u maandlenzen of daglenzen draagt. En omdat u weeklenzen ook niet schoon hoeft te maken na het dragen (aangezien u de lenzen direct weggooit), bent u hier ook geen tijd aan kwijt.

 

Weeklenzen zijn bij uitstek geschikt voor mensen die regelmatig hun lenzen vergeten uit te doen, om vervolgens de volgende dag wakker te worden met pijnlijke, dikke ogen of midden in de nacht wakker te schrikken en uit bed te moeten stappen om de lenzen te verwijderen. Heeft u bijvoorbeeld gemerkt dat u regelmatig vergeet uw daglenzen of maandlenzen uit te doen? Dan kan het dragen van weeklenzen voor u de oplossing bieden. Het enige wat u bij deze lenzen hoeft te doen, is het verwijderen van de lenzen na zes dagen om vervolgens de volgende ochtend nieuwe lenzen in te doen. Omdat dit veel minder vaak gebeurt dan bij daglenzen en maandlenzen, is de kans kleiner dat u dit vergeet.

 

Het testen van weeklenzen

Om te achterhalen of weeklenzen daadwerkelijk interessant zijn voor u, kunt u een keer proberen de weeklenzen te dragen. Merkt u dat u het dragen van de weeklenzen prettiger vindt dan het dragen van daglenzen of maandlenzen? Dan kunt u op deze lenzen overstappen om het draagcomfort van uw lenzen te vergroten. Overigens is het bij het testen van de lenzen wel belangrijk dat u niet vergeet om de lenzen na zes dagen te verwijderen. Doet u dit niet, dan krijgen uw ogen namelijk geen rust en kunt u last krijgen van oogproblemen. Zet daarom duidelijk in uw agenda wanneer u de lenzen moet vervangen of stel een melding in op uw telefoon, zodat u de lenzen niet vergeet te verwijderen na zes dagen. 

 

Heeft u gemerkt dat u weeklenzen prettiger vindt dan maandlenzen of daglenzen? Dan kunt u de lenzen die u nodig heeft eenvoudig bij onze webwinkel bestellen, om de lenzen zo snel mogelijk thuis te ontvangen en direct te starten met het gebruiken van weeklenzen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen