Zonnebril op Sterkte

  • Geplaatst op
  • Door Milou van Kemenade
  • 0

zonnebril op sterkteEen zonnebril op sterkte is geen gewone zonnebril, maar betreft een zonnebril die uitgerust is met glazen op sterkte. Door een zonnebril op sterkte te dragen, zorg je ervoor dat je je ogen altijd goed beschermt tegen de felle stralen van de zon. Daarnaast weet je zeker dat je altijd goed ziet met de zonnebril op sterkte, aangezien de glazen van deze bril helemaal op jouw ogen afgestemd worden.

 

Op deze pagina lees je meer over de zonnebril op sterkte. Zo lees je wat de algemene voordelen zijn van deze zonnebril, maar ook wat de voordelen van een zonnebril op sterkte voor lenzendragers precies zijn. Zit je te twijfelen om een zonnebril op sterkte aan te schaffen? Dan lees je op deze pagina alles wat je moet weten over deze handige zonnebril.


Wilt u een zonnebril op sterkte? Laat dan een berichtje via de live chat achter of mail ons op [email protected]
 

De algemene voordelen van een zonnebril op sterkte

Het aanschaffen en dragen van een zonnebril op sterkte brengt enkele voordelen met zich mee. Welke voordelen dit precies zijn, lees je in onderstaande alinea’s.

 

Een zonnebril op sterkte is er voor iedereen

Iedereen kan een zonnebril op sterkte aanschaffen. Het maakt niet uit welke sterkte je nodig hebt, of je een leesbril nodig hebt om te lezen en wat voor eisen en verwachtingen je hebt voor jouw zonnebril op sterkte, want er is voor iedereen wel een geschikte zonnebril op sterkte te vinden. Zelfs als je een zonnebril met varifocale glazen nodig hebt, kun je deze bril bestellen. Zoek eerst een mooie zonnebril uit en laat ons uw sterkte weten, dit kan ook met een gepolariseerde zonnebril

 

Ook worden zonnebrillen op sterkte aangeboden met verschillende glassoorten. Ben je het gewend om een bril van een bepaald soort glas te dragen, dan kun je deze bril ook gewoon in de zonnebril variant uit laten voeren. Van standaard glazen tot glazen die mee kunnen kleuren: alle soorten glazen kunnen in de zonnebril op sterkte worden gezet.

 

Je ziet altijd goed

Een ander voordeel van een zonnebril op sterkte, is het feit dat je met deze zonnebril altijd goed kunt zien. Niet alleen omdat de felle stralen van de zon worden tegengehouden door de zonnebril, maar ook omdat de zonnebril precies de juiste sterkte heeft. Zeker handig als je aan het rijden bent en de felle zonnestralen weerkaatst worden door het wegdek. Je ziet altijd goed omdat de donkere glazen van je zonnebril dit licht tegenhouden, maar blijft ook goed zien door de juiste sterkte van de zonnebril. Heb je hier vaak last van? Dan kun je zelfs een zonnebril op sterkte met gepolariseerde glazen aanschaffen, zodat bepaalde weerkaatsingen van het zonlicht nog beter worden geblokkeerd.

 

Je ogen worden optimaal beschermd tegen de zon

De donkere glazen die in de zonnebril op sterkte worden verwerkt, beschermen je ogen optimaal tegen de schadelijke UV-straling in de zon. Je kunt een pet dragen om je ogen te beschermen tegen de zon, maar dit werkt altijd nog minder goed dan het dragen van een zonnebril. Draag je een zonnebril (op sterkte), dan worden de schadelijke UV-stralen van de zon optimaal geblokkeerd en hoef je je geen zorgen te maken dat je ogen beschadigen door de felle zonnestralen. Draag je een pet, dan komt er nog wel eens een zonnestraal in je oog en dit kan zeker op de lange termijn schadelijk zijn voor je ogen.

 

Een zonnebril op sterkte is niet duur

Tot slot zijn zonnebrillen op sterkte helemaal niet zo duur als je misschien denkt. De zonnebril is iets duurder dan een gewone zonnebril zonder glazen op sterkte, maar dit is de investering wel helemaal waard. Daar komt nog bij dat je jaren plezier hebt van een hoogwaardige zonnebril op sterkte, wat betekent dat je jaren kunt genieten van jouw eenmalige investering in deze zonnebril.

 

De voordelen van een zonnebril op sterkte voor lenzendragers

Ook voor lenzendragers brengt een zonnebril op sterkte enkele voordelen met zich mee. Wat de voordelen van deze bijzondere zonnebril voor mensen met lenzen zijn, lees je in onderstaande alinea’s.

 

bril op sterkteDe zonnebril beschermt je ogen beter dan een gewone zonnebril

De meeste lenzendragers schaffen een goedkope zonnebril aan, die ze vervolgens over hun lenzen heen dragen. Een goedkope zonnebril blokkeert het licht van de zon wel een beetje, maar lang niet zo goed als een zonnebril op sterkte. Waar een zonnebril op sterkte de schadelijke UV-straling van de zon voor 100 procent blokkeert, komt er bij een goedkope zonnebril altijd wel wat UV-straling door de glazen heen. Je denkt misschien dat je je ogen goed beschermt tegen het schadelijke licht van de zon, maar in feite is dit niet het geval. Schaf je een zonnebril op sterkte aan, dan bied je jouw ogen met lenzen wel de beste bescherming.

 

Je kunt je lenzen thuis laten als je naar het strand gaat

Veel lenzendragers vinden het vervelend om hun lenzen op het strand te moeten dragen. Door een zonnebril op sterkte aan te schaffen, kun je jouw kwetsbare lenzen gewoon thuis laten als je een dagje naar het strand gaat. De zonnebril beschermt je ogen optimaal en zorgt er bovendien voor dat je altijd goed ziet, ook als je in de zee gaat zwemmen.

 

Je hebt minder kans op ooginfecties bij het zwemmen

Tot slot heb je bij het dragen van lenzen altijd het risico op ooginfecties door vies zwembad- of zeewater. Je lenzen zijn als het ware een soort sponsjes, die het water in het zwembad of in de zee helemaal opzuigen. Zitten hier bacteriën of andere viezigheden in, dan komen deze viezigheden in je lenzen terecht. Dit kan voor vervelende ooginfecties zorgen, simpelweg door je lenzen te dragen als je gaat zwemmen. Door een zonnebril op sterkte te dragen als je gaat zwemmen, heb je hier geen last meer van. Er kunnen geen viezigheden in je lenzen komen, aangezien je deze niet meer draagt met een zonnebril op sterkte. Je loopt geen risico op een oogontsteking als je lekker op vakantie bent, maar ziet wel altijd goed door de zonnebril op sterkte.

 

Voor wie is een zonnebril op sterkte geschikt?

Een zonnebril op sterkte is geschikt voor mensen die een bril dragen of lenzen hebben en een zonnebril aan willen schaffen. De bril is voornamelijk geschikt voor mensen die goed willen zien en hun ogen willen beschermen tegen de zon, maar het niet prettig vinden om hun huidige bril te combineren met een zonnebril of hun lenzen onder een zonnebril te moeten dragen.

 

Wel is het belangrijk om te weten dat het aanschaffen van een zonnebril op sterkte enkel verstandig is als je sterkte al enkele jaren hetzelfde is. Ga je ieder jaar nog een beetje achteruit, dan is het niet slim om nu al te investeren in een zonnebril op sterkte. Koop je bijvoorbeeld een zonnebril met de sterkte -2 en heb je een half jaar later de sterkte -2.25, dan zie je weer minder goed met de zonnebril op sterkte. Ga je daarna weer achteruit, dan wordt je zicht nog minder. Op de lange termijn kan dit betekenen dat je nieuwe glazen aan moet schaffen voor je zonnebril op sterkte, wat zonde is van je geld. Wij raden je dan ook aan om alleen een zonnebril op sterkte te kopen als je al langer dezelfde sterkte hebt en niet verwacht dat je ogen op de korte termijn achteruit zullen gaan.

 

Een zonnebril op sterkte aanschaffen: de mogelijkheden

Bij het aanschaffen van een zonnebril op sterkte, heb je vele mogelijkheden. Zo kun je niet alleen kiezen welk montuur de zonnebril moet krijgen, maar ook welke kleur de glazen van de zonnebril moeten worden, van welk merk de zonnebril moet zijn en wat voor glazen er in de bril moeten worden gezet. Bij het kiezen van de glazen, heb je bijvoorbeeld de keuze uit varifocale glazen en gepolariseerde glazen. Met varifocale glazen zie je altijd goed (als je aan het lezen bent, maar ook als je aan het autorijden bent) en gepolariseerde glazen beschermen je ogen net wat beter tegen lichtweerkaatsingen van bijvoorbeeld een nat wegdek.

 

Door de vele mogelijkheden van het aanschaffen van een zonnebril op sterkte, is er altijd wel een zonnebril op sterkte te vinden die echt bij jou past. Door de beste zonnebril te zoeken, heb je optimaal profijt van jouw investering in de zonnebril op sterkte.

 

Zonnebril op sterkte kopen? Doe eerst een oogmeting

Heb jij besloten dat je een zonnebril op sterkte aan wil schaffen? Dan raden wij je aan om altijd eerst een oogmeting te doen, zodat je precies de juiste sterkte voor jouw zonnebril koopt. Zeker als je het idee hebt dat je huidige sterkte niet meer helemaal klopt, wordt aangeraden om een oogmeting te doen voor je in een zonnebril op sterkte gaat investeren. Heb je al jaren dezelfde sterkte en zie je nog steeds goed met deze sterkte, dan is het niet nodig om een oogmeting te doen en kun je meteen je favoriete zonnebril op sterkte aanschaffen. Dit kun je bij de opticien doen, maar je kunt de zonnebril ook online aanschaffen. Door de bril online aan te schaffen, hoef je niet eens de deur uit om jouw praktische zonnebril op sterkte aan te schaffen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen