Torische Contactlenzen

  • Geplaatst op
  • Door Freek van Aerle
  • 0

Wat zijn torische lenzen?

Er zijn verschillende soorten lenzen, die stuk voor stuk geproduceerd worden op basis van de wensen en behoeften van verschillende lenzendragers met diverse oogklachten. Eén van de lenzen die u kunt aanschaffen om uw gezichtsscherpte te verbeteren, zijn torische lenzen. Meer over torische lenzen en het gebruik van deze lenzen om uw gezichtsscherpte te verbeteren, leest u in dit artikel. Zo leest u in dit artikel niet alleen wat torische lenzen zijn en waarom u deze lenzen kunt dragen, maar ook welke soorten torische lenzen er zijn, welke merken torische lenzen aanbieden en hoe u torische lenzen online kunt bestellen.

 

Wat zijn torische lenzen?

Torische lenzen zijn een speciaal soort lenzen die worden gebruikt door mensen met een cilinder. Als u te maken heeft met een cilinder, wordt er ook wel gesproken over astigmatisme. Astigmatisme is een aandoening waarbij het beeld voor de ogen heel wazig wordt als u 90 graden draait met de ogen. Dit komt omdat het hoornvlies van mensen met astigmatisme niet rond is, maar ovaal. Hierdoor komen de verschillende kijkstralen van een specifiek voorwerp niet samen op één punt van het netvlies, maar wordt het beeld vervormd. Naarmate u ouder wordt, kunnen de klachten van astigmatisme erger worden. Astigmatisme kan tevens voorkomen in combinatie met bijziendheid of verziendheid. Om ervoor te zorgen dat u toch goed kan zien met het cilinder in uw ogen, kunt u torische lenzen aanschaffen. Deze lenzen zijn zo ontwikkeld dat de cilinder in uw ogen opgeheven wordt, zodat u beter kunt zien.

 

Waarom torische lenzen dragen?

Torische lenzen zorgen ervoor dat de afwijking van uw ogen door de cilinder wordt gecorrigeerd. Hierdoor ziet u niet vaag meer, maar krijgt u een duidelijk beeld. En omdat een cilinder in het oog zowel zorgt voor een vaag beeld van dichtbij als voor een vaag beeld van veraf, is het zeker prettig als u uw algemene gezichtsscherpte kan verbeteren met een simpel hulpmiddel als lenzen. Wacht dus niet te lang als u vaag ziet door een cilinder, maar kies voor torische lenzen om uw oogsterkte direct te verbeteren.

 

Verschillende soorten torische lenzen

Net zoals bij lenzen voor bijziendheid en verziendheid het geval is, zijn er ook voor torische lenzen verschillende soorten lenzen. Zo kunt u bij het aanschaffen van torische lenzen voor uw cilinder kiezen voor daglenzen, maar ook voor maandlenzen. Meer over daglenzen en maandlenzen met cilinder, leest u in onderstaande alinea’s.

 

Torische maandlenzen

Torische maandlenzen worden ook wel maandlenzen met cilinder genoemd. Dit zijn lenzen die u gedurende een maand draagt, waarna u de lenzen vervangt met een nieuw paar. U draagt de lenzen alleen overdag, zodat uw ogen ’s nachts de rust krijgen om te herstellen van een dag lenzen dragen. Draagt u daglenzen met een cilinder, dan wordt het cilinder in uw oog gecorrigeerd en ziet u alles weer scherp. Zo heeft u met torische maandlenzen niet langer last van scherp beeld van dichtbij en veraf, maar kunt u alles weer duidelijk zien. Overigens zijn torische maandlenzen ook verkrijgbaar voor mensen met zowel een cilinder als bijziendheid of verziendheid.

 

Torische daglenzen

Het verschil tussen torische maandlenzen en torische daglenzen, is het feit dat torische daglenzen maar gedurende één dag worden gedragen. Na het dragen van de lenzen, gooit u de lenzen aan het einde van de dag in. Vervolgens gaat u zonder lenzen slapen, zodat uw ogen even goed uit kunnen rusten van de dag met lenzen. Als u de volgende dag weer lenzen in wil doen, pakt u een nieuwe verpakking met daglenzen. Net zoals bij maandlenzen, zijn daglenzen ook verkrijgbaar met cilinder en sterkte voor bijziendheid of verziendheid.

 

Welke lenzen het meest geschikt zijn voor u, is onder andere afhankelijk van uw persoonlijke wensen en behoeften en van uw ogen. Heeft u bijvoorbeeld hele gevoelige ogen die snel ontsteken, dan is het dragen van daglenzen aantrekkelijker voor u. Deze lenzen draagt u namelijk maar één dag, waardoor de lenzen over het algemeen schoner zijn dan maandlenzen. Vindt u het vervelend om iedere dag andere lenzen te moeten dragen, dan kunt u kiezen voor torische maandlenzen. In overleg met uw opticien kunt u kiezen welke lenzen het beste bij u passen.

 

Verschillende merken torische lenzen

Net zoals bij lenzen voor bijziendheid en verziendheid het geval is, zijn er ook diverse merken die torische lenzen aanbieden. Enkele merken die torische lenzen aanbieden op de markt, zijn merken als Coopervision, Bausch & Lomb, Johnson & Johnson en CIBA Vision. Deze merken worden gezien als de beste merken op de markt op het gebied van torische lenzen. Kiest u voor torische lenzen van één van deze merken, dan weet u dus zeker dat u goede kwaliteit in huis haalt.

 

Torische lenzen bestellen

Bij Fuva kunt u uw torische lenzen eenvoudig online bestellen. Dit doet u door naar het aanbod met torische lenzen te gaan in de webwinkel, om hier de torische lenzen te selecteren die u nodig heeft. Deze lenzen plaatst u eenvoudig in uw winkelmandje, om de lenzen met een gewenste betaalmogelijkheid af te rekenen. Heeft u dit gedaan, dan worden de lenzen bij u thuisbezorgd.

 

Gaat u voor het eerst torische lenzen dragen? Dan wordt aangeraden om uw lenzen te bestellen onder begeleiding van een opticien. Als u nog nooit torische lenzen gedragen heeft, is het vaak even ontdekken welke torische lenzen het beste bij u passen. In dit geval kunt u dus beter niet op eigen houtje lenzen gaan bestellen, maar advies vragen van een professionele opticien met kennis van torische lenzen. Twijfelt u of u torische lenzen nodig heeft? Dan kunt u tevens bij een opticien langs gaan om uw ogen te laten controleren. Heeft u een cilinder in uw ogen, dan wordt dit bij een oogmeting ontdekt en kunt u met de opticien bespreken welke lenzen u nodig heeft om het cilinder in uw ogen te verminderen. Heeft u eenmaal advies gevraagd aan een opticien en weet u precies welke lenzen u nodig heeft, dan kunt u deze lenzen eenvoudig online bestellen bij Fuva. Op deze manier hoeft u niet steeds naar de opticien te gaan als u nieuwe lenzen nodig heeft, maar kunt uw lenzen eenvoudig thuis laten bezorgen.


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen