Zonnebrillen en vakantie

Een zonnebril mag niet ontbreken tijdens je vakantie

Er zijn altijd een aantal zaken die niet mogen ontbreken wanneer je op vakantie gaat. Dat is absoluut het geval met een zonnebril. Dan maakt het niet uit wanneer je op vakantie gaat en waar naar toe, want je hebt een zonnebril eigenlijk altijd nodig. Op vakantie schijnt de zon namelijk feller dan je gewend bent en daarom is het zeker geen overbodige luxe. Zorg er tevens voor dat je ook altijd een reserve zonnebril bij je hebt. Wanneer je huidige zonnebril stuk gaat, kun je altijd nog gebruik maken van de reserve zonnebril. 

Draag een zonnebril tijdens je wintersportsportvakantie

Wanneer je op de piste staat tijdens je wintersportvakantie, mag je zonnebril absoluut niet ontbreken. De felle winterzon wordt namelijk weerspiegeld door de sneeuw wanneer je aan het skiën bent. Draag je geen zonnebril, dan kun je je ogen flink beschadigen. Je kunt zelfs sneeuwblind raken en dat wil je natuurlijk voorkomen. Gewoon knipperen en draaien met de oogbol kan dan heel pijnlijk zijn. Zo kun je door teveel UV-straling binnen te krijgen op het bind- en hoornvlies van je ogen flink last krijgen. Dit kun je prima voorkomen door het dragen van een zonnebril. Sneeuw weerkaatst namelijk 85% van de UV-stralen.

Vergeet je zonnebril niet tijdens de zomervakantie

Ook tijdens een warme zonvakantie mag de zonnebril niet ontbreken. Het is een noodzakelijk item dat je altijd bij je moet hebben. Teveel UV-straling kan schadelijk zijn voor je ogen. Wanneer je geen zonnebril draagt, kun je bijvoorbeeld kanker aan de oogleden krijgen, of is er een mogelijkheid dat er gezwellen aan de ogen groeien. Daarnaast hebben je ogen ook bescherming nodig tegen het blauwe en violette licht van de zon. Wanneer je overmatig blootgesteld wordt aan de zon, kan dat er voor zorgen dat het zicht in het midden van je gezichtsveld verdwijnt. En dat wil je natuurlijk wel voorkomen! 

Elk onderdeel van je ogen beschermen met een zonnebril

Naast het feit dat zonnestralen dus schadelijk voor je huid kunnen zijn, is het eveneens een gegeven dat teveel UV-straling je ogen kunnen aantasten. Dat kun je voorkomen door een goede zonnebril te kopen. De ogen hebben een natuurlijke filter tegen de zon. De natuurlijke weerstand tegen de zon is echter niet onbeperkt. De oogleden, het hoornvlies, het netvlies en de ooglens zijn de meest gevoelige onderdelen van het oog. Deze kun je optimaal beschermen door het dragen van een zonnebril. Schade aan het oog is niet altijd direct merkbaar. Dit kan zich ook pas op latere tijd openbaren of manifesteren. De weerspiegeling van de zon is afhankelijk van de locatie waar je bent en de aard van de bodem. Wanneer jij je begeeft in de bergen bergen met sneeuw, of je ligt aan zee op het strand, dan kunnen dit de grote boosdoeners zijn. Laat je daarom niet verrassen, maar neem altijd een zonnebril mee op vakantie. Het populairste zonnebrilmodel van dit moment is de Ray-Ban Aviator. Heeft G15 glazen die uw ogen 100% uv beschermen. Fuva.nl biedt hieronder een overzicht aan met aangesloten vakantie sites.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen
Powered by Lightspeed