Welke maat moet ik pakken als ik een zonnebril uitkies?

  • Geplaatst op
  • Door Freek van Aerle
  • 3

Lees hier hoe u de maat van een zonnebril uitkiest.

Welke maat moet ik pakken als ik een zonnebril uitzoek?


Weet u niet welke maat u moet pakken? Wij leggen u uit welke maat het best bij u past. U komt bij een zonnebrilmodel waarvan u denkt dat dit de zonnebril is die u wilt. Het probleem is enkel dat u niet weet welke maat u moet kiezen. En vaak is het ook niet eens duidelijk wat de maat nou daadwerkelijk inhoudt. Wanneer er maat 58mm staat betekent dit dat de diameter van het glas 58mm is (zie afbeelding). Maar welke maat past nu het beste bij u? U kunt het best de maat pakken die even breed als uw hoofd is. Als voorbeeld nemen we de maat 58mm. De totale breedte van het montuur is 58+58+14= 130mm, oftewel 13cm. Ons advies is om nooit een zonnebril te bestellen die 1,5cm groter of smaller dan uw hoofd is.

Maar mocht u nou toch de verkeerde maat bestellen, dan kunt u de verkeerde maat terug sturen. Daarna krijgt u de juiste maat toegestuurd.  
 
Op onze site vindt u verschillende modellen en elk model heeft een eigen scala van maten. Vaak zult u 2 verschillende maten vinden, de kleinste maat is bedoeld voor vrouwen en de grotere maat is bedoeld voor mannen. 

Reacties

  1. Rob Rob

    Erg goed artikel. Heb altijd problemen met het kiezen van de juiste maat. Nu een bestelling plaatsen voor een mooie Ray Ban Aviator. Bedankt voor het artikel!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen