Verschillende typen glazen voor zonnebrillen

  • Geplaatst op
  • Door Freek van Aerle
  • 0

Zonnebrillen met verschillende type glazen


Polariserende glazen zijn tegenwoordig geen luxe meer, maar bijna verplicht! Dat weten merken als Ray Ban, Ralph Lauren en Serengeti als geen ander, vandaar dat ze ook genoeg zonnebrillen in hun collectie hebben met gepolariseerde glazen. Deze zonnebrillen zijn niet alleen voor de zomer, maar ook voor de winter en eigenlijk het hele jaar door wanneer de zon schijnt.  De zonnebril met gepolariseerde glazen komt volledig tot zijn recht wanneer de horizontale schittering ontstaat door middel van weerkaatsing van de zonnestralen op een gladde oppervlakte zoals de straat of het water. De schittering komt vaak genoeg ook terug in andere situaties zoals als je aan het watersporten bent of aan het skiën. De gepolariseerde glazen filteren en reduceren deze horizontale schittering en straling en verbeteren het zicht op de weg of oppervlak. De polariserende glazen halen alle reflecties uit je gezichtsbeeld en blokkeren alle vertroebelende horizontale lichtgolven, maar ook verticale lichtgolven worden helemaal geblokkeerd. Deze schittering kan wanneer het niet gefilterd is voor een verblindend beeld zorgen. Daarom wordt een polariserende zonnebril aanbevolen voor iedereen die vaak op weg is, want het dragen van een gepolariseerde zonnebril is niet alleen optimale bescherming voor je ogen maar zorgt ook voor een veilige situatie op de weg. 
 

Gepolariseerde glazen


Serengeti zonnebrilGepolariseerde glazen hebben dus vele voordelen waaronder het verminderen van schitteringen, ook bieden ze een hoger contrast en een duidelijkere kleurwaarneming. Dit zorgt ervoor dat er een duidelijk beter gezicht veld ontstaat en ze bieden ook een 100% UVA en UVB bescherming voor het oog. De gepolariseerde glazen kan je krijgen in de kleuren grijs, groen en bruin. Naast de bescherming voor de ogen is het natuurlijk ook zo dat je een prachtige zonnebril kan dragen die helemaal bij de trend van nu past. De nadelen van de gepolariseerde zonnebril glazen zijn dat er in sommige situaties bij sommige apparaten de fabrikant al een polariserende functie inbouwt om het comfort van het product te verhogen. Wanneer je dan ook nog een polariserende zonnebril draagt werkt dit averechts. Denk dan bijvoorbeeld aan de schermen een tablet of smartphone deze hebben meestal al een polariserende functie. Wanneer je dan met een gepolariseerde zonnebril op zo een scherm kijkt kan het erg donker lijken. 
 

Mee kleurende glazen


Een andere vorm van beschermende glazen zijn de mee kleurende glazen. Deze mee kleurende brillenglazen zijn al een tijdje verkrijgbaar en de kwaliteit ervan is uitstekend. Deze glazen zijn vooral geschikt voor mensen die een gezondheidsbril dragen en ook tegelijk een zonnebril willen. Want met de mee kleurende glazen ben je altijd beschermd. Ook zijn de mee kleurende brilglazen te verkrijgen op sterkte en dan wel multifocaal, bifocaal en unie focaal. In de zon kleuren de glazen namelijk donkerder en in huis worden deze automatisch lichter. Ook bieden mee kleurende glazen de ultieme UV bescherming van 100%. En toch was er enige tijd geleden controversie voor de mee kleurende glazen. In sommige omgevingen werkte de mee kleur functie niet optimaal. Denk dan bijvoorbeeld aan een skipiste waar er veel UV straling is en een woestijn waar er eveneens veel UV straling is maar de temperaturen verschillen. Door het verschil in temperatuur en UV straling hadden de eerste mee kleurende glazen moeite met het bepalen hoe donker het is, iets wat Essilor heel goed weet. Dit resulteerde erin dat ze in de ene situatie donker waren en in de andere licht. Maar gelukkig is dat nu veranderd en passen mee kleurende glazen zich buiten razend snel aan ongeacht de situatie. En eenmaal weer in huis veranderen ze ook razendsnel weer naar heldere glazen.  Brilglazen zijn niet gemakkelijk te maken en er moet met veel factoren rekening gehouden worden. Gelukkig weiden de meeste merken daar wel heel veel aandacht aan en is er over deze factoren heel goed nagedacht. De mee kleurende lenzen zijn meestal in de kleuren bruin en grijs te verkrijgen. 


De gradiënt glazen en spiegel glazen


gespiegelde zonnebrilDe gradiënt glazen en spiegel glazen zijn de afgelopen jaren ook behoorlijk in populariteit gestegen, deze glazen zijn niet alleen heel erg hip maar bieden ook nog de beste bescherming tegen de zonnestralen die schadelijk zijn. De Ray-Ban Aviator modellen zijn een voorbeeld hiervan. Gradiënt glazen zijn te krijgen bij de meeste zonnebrilmerken en de kleuren variëren van Bruin, grijs en zwart. Ook spiegelglazen zijn niet achter gebleven en hebben verschillende variaties aan kleuren. Zo heb je de groene, roze, blauwe, zilver en goudkleurige spiegelglazen. Allemaal even hip en modieus met de beste bescherming tegen UV licht. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen