Online lenzen bestellen

 • Geplaatst op
 • Door Freek van Aerle
 • 1

Online lenzen bestellen

Al jaren is er een trend gaande waarbij mensen online producten bestellen in plaats van in de winkel. De voornaamste reden hiervoor is dat producten kopen via het internet vaak veel goedkoper is. Wanneer we dit goed bekijken heeft het online bestellen van producten voordelen en nadelen. Zo ook bij lenzen, steeds meer mensen bestellen hun lenzen online in plaats van bij hun opticien.

De belangrijkste reden dat mensen online lenzen bestellen is omdat de prijzen van lenzen online een stuk lager liggen dan bij de opticien. Uit onderzoek van brancheorganisaties (NUVO) blijkt dat er meerdere redenen zijn waarom er een schuiving is van fysieke verkoop naar online verkoop van lenzen. 

Top 3 voordelen bij het online bestellen van contactlenzen:

 1. Lagere prijs
 2. Makkelijkere levering
 3. Bestellen kost weinig tijd

 

Lagere prijs van lenzen die online worden aangeboden

Prijzen van lenzen zijn online tot wel 50% goedkoper dan bij de opticien. Er zijn hiervoor een aantal redenen:

 • Een opticien heeft een winkelpand dat elke maand betaald moet worden.
 • Een opticien moet voor personeel en apparatuur betalen
 • Online lenzenwebshops kopen groot in waardoor ze scherpere prijzen kunnen hanteren.

Als je deze punten bij elkaar optelt ontstaat er al snel een groot verschil in kostprijs tussen een online webshop en de opticien. Hier zullen we later op terugkomen als we het gaan hebben over de voordelen van een opticien.

 

Lenzen kunnen de gehele dag worden bezorgd

Wanneer je lenzen online besteld hoef je niet meer naar de opticien om de lenzen op te halen. Dit betekent dat je niet op een vrije dag naar de stad moet om naar de opticien te gaan voor je lenzen. Lenzen die je online bestelt worden via brievenbusdoosjes verstuurd die precies door de brievenbus gaan. Hierdoor worden de lenzen nog steeds goed beschermd en er hoeft niemand thuis te zijn die de lenzen in ontvangst neemt.

 

Lenzen online bestellen gaat makkelijk en snel

Als je bij je opticien je lenzen bestelt moet je altijd even langskomen om de lenzen te bestellen en op te halen. Dit betekent dat je twee keer wat uurtjes kwijt bent om even naar de opticien te gaan.

 

Lenzen online bestellen gaat een stuk sneller, je kunt binnen enkele minuten je lenzen via het internet bestellen. Dit betekent dat je niet na het werk snel naar de opticien moet om je lenzen te bestellen, je kunt online even snel in een pauze je lenzen bestellen. Zodra ze besteld zijn wordt je op de hoogte gehouden van de bestelling via de mail.

 

 

Maar je moet wel op een paar dingen letten als je je lenzen online bij een webshop doet bestellen. Mensen denken er te makkelijk over om steeds weer lenzen online te bestellen. Er zijn ook een aantal punten waar lensdragers op moeten letten als ze online hun lenzen doen bestellen.

 

Top 2 punten die lensdragers niet mogen vergeten:

 1. Houd de gezondheid van je ogen in de gaten
 2. Controleer jaarlijks de sterkte van je ogen

 

Voorkomen is beter dan genezen

Veel lensdragers die online hun lenzen bestellen gaan onregelmatig bij hun opticien langs om de ogen te controleren. Het blijft ontzettend belangrijk dat je minimaal een keer per jaar naar de opticien gaat om je ogen te controleren. Hierdoor voorkom je complicaties aan je ogen. Wanneer je niet naar de opticien gaat om je ogen te laten controleren en je begint last te krijgen van je ogen, dan is de kans groot dat het te laat is. Je ogen zijn immers heel belangrijk om optimaal te kunnen functioneren in deze maatschappij, ga er dus ook zorgvuldig mee om.

 

Je oogspecialist is bekend met je ogen en kan er meer over vertellen dan iemand anders. Maak dan ook gebruik van je oogspecialist en laat je zo goed mogelijk instrueren hoe je ervoor kan zorgen dat je ogen zo gezond mogelijk blijven.

 

Zorg dat je scherp blijft zien

Lensdragers die hun lenzen online bestellen hebben vaak niet in de gaten of hun ogen achteruit gaan. Dit gaat in zo’n traag tempo waardoor je nauwelijks merkt dat je steeds minder gaar zien. Hierdoor kun je op lange termijn steeds minder details zien en dit kan een gevaar voor zijn voor jezelf, maar ook voor anderen. Zeker als je met de weg opgaat met ogen waarmee je niet scherp ziet kun je een groot gevaar zijn voor je omgeving. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dit kan voor grote gevolgen zorgen.

 

Waar moet je op letten als je online besteld?

Er zijn genoeg webshops waar je tegenwoordig lenzen online kunt bestellen. Maar tussen deze webshops zit een groot verschil. Zo zijn er webshops die enkel producten verkopen maar er zijn ook webshops waarbij service hoog in het vaandel staat. Bij Fuva.nl proberen wij mensen een zo geruststellend mogelijk gevoel te geven wanneer lensdragers online lenzen willen bestellen.

 

Er zijn een aantal voordelen wanneer je jouw lenzen bij Fuva.nl bestelt, namelijk:

 • Veel deskundigheid
 • Veel informatie te vinden op de site
 • Webshop keurmerk
 • Veilig betalen
 • Makkelijk en snel bestellen
 • Snelle levering

 

Veel deskundigheid binnen Fuva.nl

Binnen Fuva.nl is er veel kennis op het gebied van contactlenzen. Hierdoor kunnen lensdragers altijd bij ons terecht met vragen over lenzen. Wij proberen u dan zo snel mogelijk te helpen. De snelste manier om antwoord op jouw vragen te krijgen is via de Live Chat Service. Hier kun je met je vragen terecht en krijg je direct antwoord van een van onze medewerkers. Let wel op dat we niet te diep op vragen kunnen gaan, zeker niet op het gebied van je ogen in combinatie met bepaalde lenzen. Daarvoor adviseren we altijd om naar de opticien te gaan, deze kent je ogen en kan daar alles over vertellen. Wij kunnen enkel advies en informatie geven op basis van de informatie die wij van jou binnen krijgen.

 

Veel informatie op Fuva.nl te vinden over ogen en contactlenzen

Dankzij onze deskundige medewerkers kunnen we relevante informatie plaatsen op onze site. Hier kun je informatie vinden omtrent  ogen, lenzen en zonnebrillen. Leuke tips, trends en relevante informatie kunnen ervoor zorgen dat je op een leuke en snelle manier de juiste informatie vindt. Wij proberen zoveel mogelijk relevante informatie te plaatsen zodat Fuva.nl als een autoriteit wordt gezien binnen de optiekwereld. Wij willen een zo transparant mogelijk bedrijf zijn waarbij geen vraag te gek is.

 

Fuva.nl is een betrouwbaar verkooppunt
Fuva.nl heeft het webshop keurmerk ontvangen omdat wij een betrouwbaar verkooppunt zijn voor lenzen en vloeistoffen. Er zijn genoeg webshops die hun afspraken niet nakomen en veel mensen daarmee duperen. Met Fuva.nl heeft u een betrouwbaar verkooppunt waar je jouw lenzen op een veilige manier kunt bestellen.

 

Veilig betalen via Fuva.nl

Bij Fuva.nl zijn er veilige betaalmethodes waardoor u altijd verzekerd bent dat het geld op de juiste plek komt. Fuva.nl heeft de veilige betaalmethodes Ideal en Paypal. Hierdoor kunt u met een gerust hart de kosten voor de lenzen of vloeistoffen overmaken.

 

Bestel makkelijk en snel je lenzen bij Fuva.nl

Binnen enkele klikken heb je het product gevonden, geselecteerd en betaald. Een gebruiksvriendelijke site is voor Fuva.nl ontzettend belangrijk. Wij willen dat mensen met een zo fijn mogelijk gevoel door de site heen surft en dat daarbij alles duidelijk is. Mocht er dan toch iets niet duidelijk zijn dan kun je altijd terecht bij onze Live Chat Service.

 

Fuva.nl heeft directe contacten met de grote leveranciers

Met alle lensmerken die op site staan heeft Fuva.nl directe contracten, waardoor een snelle levering gerealiseerd kan worden. Er zitten geen tussenpartijen tussen die voor vertraging zorgen. Hierdoor kunnen we de bestelde lenzen binnen 2-5  werkdagen leveren.

 

Mocht je na dit blogbericht gelezen te hebben nog vragen hebben over het online bestellen van lenzen of vragen hebben over Fuva.nl dan kun je altijd bij ons terecht via de Live Chat Service. Wij zullen u dan zo snel mogelijk helpen! Mocht de Live Chat Service niet online zijn dan kun je ons altijd mailen op [email protected], wij proberen dan zo snel mogelijk u te helpen.

 

Bij Fuva.nl staat de klant centraal!

Reacties

 1. Ingrid J Ingrid J

  Dankjewel voor de informatie, dit is toch wel wat ik zoek. Twijfel al heel lang om mijn lenzen online te bestellen.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen