Is dit een vrouwen of mannen zonnebril?

  • Geplaatst op
  • Door Freek van Aerle
  • 0

Onduidelijkheden over vrouwen en mannen zonnebrillenZonnebrillen zijn er in verschillende modellen en stijlen, zo heb je zonnebrillen speciaal voor mannen en andere weer die speciaal voor vrouwen zijn, maar je hebt ook zonnebrillen die unisex zijn.


Rondom zonnebrillen zijn er ook heel wat misvattingen, een van de grootste misvatting is dat een zonnebril met donkere glazen een betere UV-bescherming biedt in het zonlicht dan een zonnebril met lichte glazen. De donkere glazen zeggen meestal helemaal niets over de UV bescherming van een zonnebril. Om te weten of een zonnebril UV bescherming heeft kun je het beste het boekje van de zonnebril raadplegen. Hier staat alle informatie over de desbetreffende zonnebril in.


Het materiaal voor de glazen van zonnebrillen zijn meestal ook bepalend voor de bescherming tegen UV licht. Van alle materialen biedt Polycarbonaat de meeste UV bescherming.


Een andere veel voorkomende misvatting over zonnebrillen is dat de bescherming van de ogen tegen de zon alleen nodig is wanneer het zonnig buiten is. Een zonnebril is zelfs op bewolkte, donkere dagen nodig. Want alhoewel de zon dan zo af en toe schijnt, weerkaatsen de uv stralen nog steeds door de wolken heen. Het goede nieuws is dat een zonnebril met UV-bescherming en een zonnebril met stijl netjes op elkaar aan sluiten. Dat betekent dat een zonnebril die er trendy uitziet ook de beste bescherming kan bieden tegen de zonnestralen.


Tip: Je hoeft niet speciaal een designer zonnebril te dragen om UV-bescherming en stijl te krijgen. Beschermende en stijlvolle zonnebrillen zijn verkrijgbaar in veel verschillende prijzen.


Zonnebrillen voor kinderen.


Het is  gebruikelijk om te veronderstellen dat kinderen geen zonnebril nodig hebben en dat ze zich alleen onder een parasol of zonnescherm moeten bevinden. Echter, kinderen en zelfs baby's moeten oogbescherming hebben. Wanneer een kind wordt geboren, zijn de ogen eigenlijk niet volledig gevormd en dus extra gevoelig voor zonlicht en UV stralen.


Door ervoor te zorgen dat je kind een zonnebril draagt, waar jij als ouder ervoor kan zorgen dat het kind opgroeit met gezonde ogen en geen schade aan de ogen ervaren voordat de ogen volledig zijn gevormd. Gelukkig zijn er vele soorten zonnebril stijlen voor kinderen ook zijn ze te vinden in alle soorten en maten en geschikt voor iedere leeftijd.


Vergeet niet dat kinderen meestal meer tijd buiten besteden dan volwassenen. Vooral vanaf wanneer ze de kleuterschool bezoeken. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat wanneer ze buiten met vrienden spelen ze een zonnebril dragen met een passende bescherming tegen de zon.


Tip: Overweeg de aanschaf van een riem voor een zonnebril gedragen door een kind. Als ze actief zijn en rond rennen, zal de riem voorkomen dat de zonnebril valt en verliest.


Verschillen tussen mannen en vrouwen zonnebrillen


Er is een verschil tussen zonnebrillen voor vrouwen en mannen. Er zijn verschillende kenmerkende eigenschappen die het gemakkelijk maakt om een onderscheid te maken tussen deze twee. Denk dan bijvoorbeeld aan de functies, kleur en montuurmaten, deze bepalen meestal als het gaat om een dames of heren zonnebril. Het merk Ray-Ban is een van de grote namen die zonnebrillen maken die door zowel mannen als vrouwen gedragen kunnen worden.


Decoratieve Elementen

Een van de grootste verschillen tussen mannen en vrouwen zonnebrillen is de decoratie op de meeste zonnebrillen voor vrouwen. De zonnebrillen ontworpen voor vrouwen hebben versieringen terwijl de zonnebril ontworpen voor mannen minder sierlijke en strakker van ontwerp zijn. Een eenvoudige geometrische vorm langs de armen van het montuur is misschien de enige decoratie op een mannen zonnebril. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op deze regel, soms kan een zonnebril die veel decoratie heeft toch ook voor mannelijke dragers bedoeld zijn. De meerderheid van de zonnebrillen zijn gemaakt voor het gezicht van een vrouw. Leuke elementen zoals stippen, strepen en steentjes worden vaak geplaatst op de zonnebril van de vrouwen en zijn afwezig bij de van zonnebril voor mannen. Dit is goed te zien bij de zonnebrillen van Michael Kors.


Kleurkeuzes

Het zien van een roze zonnebril op een man's gezicht is een zeldzame gebeurtenis. Roze is toch wel echt een kleur voor een vrouwelijke drager. Vele kleuren zijn uitwisselbaar tussen de seksen, denk dan bijvoorbeeld aan elektrisch blauw, citroengeel en limon groen. Deze kleuren zijn meestal voor elk geslacht.


Soms kan het zijn dat een roze zonnebril door een man gedragen, kan worden en op zijn gezicht past, maar dergelijke zonnebrillen zijn meestal bedoeld om gedragen te worden voor de grap, zoals een zonnebril dat de flamboyante en glittery uiterlijk hebben om de excentrieke keuze van Elton John na te bootsen. Elk jaar zijn er meer kleuren beschikbaar voor mannen zonnebrillen, het saaie zwart of grijs is al lang verledentijd.


Totale afmeting

Het grootste verschil tussen zonnebrillen voor mannen en vrouwen is de grootte van het montuur. Sommige mannen hebben een klein gezicht en sommige vrouwen een groot gezicht, in dit geval is het soms lastig een goede zonnebril te vinden. Je kunt niet altij een montuur vinden die mooi is en goed zit, dan heb je geen keus en moet je een zonnebril kiezen van het andere geslacht. Mannen dragen meestal grote maten zonnebrillen terwijl vrouwen kleinere maten dragen. Dit onderscheid kan het een beetje moeilijk zijn als een vrouw geïnteresseerd is in een mannen zonnebril, omdat ze die stijl boven een vrouwelijke zonnebril verkiest. Gelukkig zijn er een paar fabrikanten die zonnebrillen hebben die sekseneutraal zijn. Veel van de zeer moderne zonnebril, zoals het soort gedragen in futuristische films, zijn een gestroomlijnd ontwerp dat geschikt is voor een mannelijke of vrouwelijke gezicht.


Materiaal

Een paar decennia geleden werden mannelijke zonnebrillen voornamelijk vervaardigd van metaal. Terwijl vrouwelijke monturen voornamelijk van kunststof gemaakt werden. Een van de nieuwere trends die nu in zonnebrillen terug komt is dat er voor mannen monturen gemaakt worden van dikke kunststof materiaal. De zachter en vrouwelijk monturen voor vrouwen eisen dikwijls dat deze zijn gemaakt van kunststof. Het is enigszins ongebruikelijk om metalen monturen te ontwerpen voor vrouwelijke dragers maar sommige merken proberen het toch en het lukt wel aardig, denk dan aan de Ray Ban Aviators.


Bij het kiezen van een zonnebril is soms het geslacht waarvoor een paar werd gemaakt niet belangrijk. Zolang een bepaalde zonnebril past op het gezicht van een persoon en de drager geniet van de stijl van hun zonnebril, dan is er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. Onthoud altijd en elke keer als je naar buiten gaat dat een zonnebril het belangrijkste accessoire is voor bescherming van je ogen tegen schadelijke UV stralen. Naast bescherming zijn ze ook nog eens extra hip en geven ze een extra stijl aan je outfit. Zonnebrillen kunnen overal op worden gedragen, tijdens het rijden of op een trendy feest of evenement, maar ook gewoon tijdens een wandeling in het park. Kies altijd een zonnebril die goed bij je past, kijk naar je gezichtsvorm en pas altijd eerst een zonnebril voordat je hem koopt. Als je een mannelijke zonnebril leuker vind en hij staat je ook goed, dan kun je die gewoon gerust dragen. Ben je voornemens een nieuwe zonenbril te kopen, kijk dan goed rond, pas een aantal leuke brillen en daarna kun je een keuze maken welke bril je uiteindelijk koopt. Koop gewoon altijd een bril die je leuk vind.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen