Het merk met de beste glazen

  • Geplaatst op
  • Door Freek van Aerle
  • 0
Het merk met de beste glazen

Serengeti staat bekend om zijn kwaliteit en design. In het volgend artikel doorlopen we de geschiedenis van het merk Serengeti

Serengeti Eyewear

Het begin van het merk SerengetiSerengeti werd in 1985 opgericht en is sindsdien een wereldmerk geworden in de zonnebrillen wereld. Serengeti zonnebrillen stegen direct naar de top van de markt met hun zonnebrillen, vooral om de kwaliteit van hun gepolariseerde glazen. Serengeti staat daarom vooral voor innovatie en technologie. Zo hebben ze bijvoorbeeld de foto chromatische technologie, waarbij de glazen zich aan elke lichtintensiteit aanpassen. De Anti-blauw licht technologie zorgt ervoor dat alle blauwe licht die slecht is voor je ogen gefilterd worden en de Spectrale controle technologie zorgt voor een verbeterd contrast en betere kleuren. Maar ook de gepolariseerde filter die 100% de licht reflectie absorbeert is een van de innovatieve technologieën van Serengeti. Daarom is deze zonnebril vooral geschikt voor piloten die overdag moeten vliegen en last krijgen van de weerkaatsing van de zon op de wolken, maar ook bij autorijden is deze zonnebril prima geschikt.  Serengeti staat dus vooral bekend om technische innovatie in combinatie met stijlvolle monturen. 
 

foto chromatische glazenFoto chromatische glazen 


Alle Serengeti zonnebrillen hebben Foto chromatische glazen, die overal en in elke omstandigheid aanpassen aan lichtintensiteit. De lichtgevoelige moleculen in de glazen van een Serengeti zonnebril zijn zodanig gemaakt dat ze zich continue aanpassen aan de licht intensiteit. Hierdoor worden de ogen niet geforceerd wat dus ook weer helpt om de ogen niet te vermoeien. Dit komt omdat de Serengeti glazen het groot deel van de stralen wegneemt en de licht intensiteit regelt voor je ogen. Hoe sterker de zon schijnt, hoe donkerder de Serengeti zonnebril wordt. De technologie van deze zonnebrillen zit dus voornamelijk in de glazen en blijft gewoon na jaren gebruik nog actief en beschermend. De glazen van Serengeti verslijten niet vanwege de technologie die toegepast is, ook al worden de glazen jaren gebruikt. 


Flexibel blauwe licht filter


De Serengeti zonnebrillen zijn van een flexibel blauwe licht filter die op de Serengeti zonneglazen geplaatst worden. Met deze filter zie je alles dat je wilt zien en niks dat niet nodig is om gezien te worden. Het spectraal controle biedt een ongeëvenaarde en superieure contrast die de kleur versterkt door het uitfilteren van bepaalde kleuren in het zichtbare licht spectrum. Dit geeft als resultaat dat de kleuren en heldere beelden scherp maakt, zijn terwijl het een goede kleurbalans blijft behouden. Deze glazen verminderen de slechte stralen die voor verblinding zorgen en geven daar in de plaats een afleidende blauw licht dat oogspanning en oog vermoeidheid veroorzaakt. 


De flexibel gepolariseerde glazen


De flexibel gepolariseerde glazen van Serengeti kunnen licht reflecteren die op verschillende oppervlakken komt, zoals water, sneeuw, het wegdek enz. Door deze gepolariseerde glazen technologie wordt de schittering verwijderd en wordt de vermoeidheid en spanning die het veroorzaakt op de ogen tegen gegaan. Voor de volle 100% van alle UVA én UVB straling wordt tegengehouden. Serengeti daarvan weten we al dat ze bekend staan om technologie en de glazen zijn behoorlijk innovatief. Serengeti heeft de volgende glazen in hun collectie. 


Serengeti driversSerengeti Drivers zonnebrillen


Deze glazen zijn speciaal ontworpen voor autorijden, het zijn bruin gekleurde glazen die zich automatisch aanpassen aan de veranderende licht condities die onvermijdelijk zijn in het verkeer. Deze bruine glazen zijn daarnaast ook nog eens extra hip. De glazen zijn ontkleurd en de verandering van kleur gebeurd geleidelijk aan met de verandering van de licht intensiteit. Maar ook de Serengeti Drivers Gradiënt glazen zijn uitermate geschikt voor autorijden, alhoewel het ook de favoriete keus is van piloten. Maar deze type glazen zijn eigenlijk voor een ieder geschikt die visuele bescherming zoeken tezamen met een kristalhelder zicht. De Serengeti Drivers Gradiënt glazen hebben een exceptioneel helderheid en passen zich aan de licht intensiteit. Evenals zijn voorgangers is de Serengeti Drivers gepolariseerd voorzien van alle technologie die bescherming biedt aan de ogen. Het is ideaal voor autorijden, maar ook geschikt voor snowboarden en skiën. Het veelzijdige bruin polariserende glas kan gebruikt worden bij bewolkt als bij helder weer en door de Polariserende technologie die voor extra bescherming zorgt.  


Serengeti Sedona zonnebrillen


Deze glazen zijn bijzonder ideaal voor skiën, surfen en gewoon zeilen op zee. Ook andere situaties waar er extreme lichtintensiteit is. De intens contrast verhogende, roze gekleurde van de Sedona glazen, geven de beste helderheid en contrast en dat zelfs in de meest veeleisende omstandigheden. Maar van de Senoda is er ook een gepolariseerde uitvoering, die ideaal is voor skiën en andere soort sport beoefenen die met extreme lichtintensiteit te maken hebben. Door combinatie van de polariserende technologie en de contrast verhogende technologie, biedt dit glas de beste bescherming. En dat zelfs in extreme licht intensiteit en omstandigheden. 

Als je dus kiest voor een Serengeti bril kies je voor een bril met kwaliteit en waarbij technologie hoog in het vaandel gedragen wordt. Deze zonnebrillen zijn perfect voor elke gelegenheid en alhoewel ze wat duurder zijn, is het toch de moeite waard in eentje te investeren, tenslotte zullen je ogen je daar  bijzonder dankbaar zijn, want vermoeide ogen en blootstelling aan zonnestralen die schade aan de ogen berokkenen is verleden tijd.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen