Enkele tips voor lensdragers!

  • Geplaatst op
  • Door Freek van Aerle
  • 0

Waar moet je als lensdrager allemaal op letten?Als je nieuw bent bij het dragen van contactlenzen dan kan het nog even wennen zijn, het is dan ook belangrijk om bij een goede opticien verbonden te zijn, immers de speciale begeleiding is wel essentieel. Vooral als je plotseling rode ogen krijgt of bang bent voor een infectie is het belangrijk om even de opticien te contacten voor advies. Daarnaast is het altijd fijn om een servicepunt te hebben waar je altijd terecht kan.

 

Naarmate we ouder worden, veranderen onze ogen. Om rekening te houden met dit feit, is het belangrijk om je oogspecialist tenminste eenmaal per jaar te zien, tenzij hij of zij anders adviseert

 

Het kiezen van de juiste oogspecialist is het halve werk


Als u op zoek bent naar contactlenzen omdat je een oogcorrectie nodig hebt, zal je een goede oogspecialist nodig hebben. De oogspecialist zorgt voor meer routinematige zorg, zoals oog check-ups en controle van uw lenzen. Het vinden van de juiste oogspecialist is niet altijd makkelijk, daarom is het belangrijk de volgende tips goed door te nemen:


Het kiezen van oogzorg kun je het beste doen in je eigen omgeving. Vooral als je kinderen hebt, wil je misschien een oogspecialist die in de buurt is zodat je er altijd snel heen kan als het nodig is. Bedenk eens hoe ver je moet reizen en hoe deze tijd van invloed kan zijn met werk of school voor afspraken. Daarom is het beste om een oogspecialist in de buurt te zoeken, waardoor dat een heleboel regel werk en reistijd bespaart.

 

Bellen met de opticien is altijd belangrijk, een opticien of oogspecialist die je telefonisch niet te woord wil staan kan nooit goed zijn. Ook telefonisch mag je vragen stellen. Vraag bijvoorbeeld als ze je verzekering accepteren en vraag meteen of je een afspraak mag maken. Maar ook in nood gevallen is telefonische bereikbaarheid heel erg van belang.

 

De opticien moet ook open staan voor andere vragen die je relevant vind zoals: Hoe lang ben je in de praktijk geweest? Is jouw werkruimte kindvriendelijk? Wat zijn je openingsuren? Heb je een website die ik kan bezoeken? Bij het kiezen van een oogarts, is het belangrijk om  deze factoren te overwegen. Je bent immers een individu met individuele behoeften. Zowel jij als jouw opticien en oogarts willen wat het beste voor jou. Als je opticien niet open staat voor deze vragen dan kun je het beste naar een andere opticien gaan die daar wel voor open staat. Want uiteindelijk moet jij je er lekker bij voelen en als dat niet het geval is dan is het beter een opticien te vinden die wel open staat voor vragen.

 

Het lensdraagcomfort komt mede door de lenzenvloeistof

 

Als je pas lenzen gaat dragen is het ook belangrijk dat je altijd lenzenvloeistof op voorraad hebt.

Vooral als je dagelijks contact lenzen draagt, wacht niet tot het einde van een lange dag om te ontdekken dat je geen lenzenvloeistof meer hebt. Maar mocht dat je overkomen, dan kun je misschien met je opticien contact opnemen. Flexibele openingstijden zijn daarom heel belangrijk. Vooral omdat je verse reinigingsoplossing nodig hebt elke keer dat je jouw contactlenzen aanraakt moet gebruiken. Gebruik nooit kraanwater om de contactlenzen te reinigen. Het kan onzuiverheden en besmettelijke micro-organismen bevatten.

 

Was en droog uw handen voor het inbrengen of verwijderen van de lezen. Was uw handen met antibacteriële zeep en droog ze goed af voordat je de contactlenzen inbrengt. Vermijd het gebruik van crème of olie op basis van zeep en lotions voor het aanraken van de contactlenzen, want deze kunnen de lenzen verontreinigen of een vette laag achterlaten op de lens. Begin altijd met hetzelfde oog voor het inbrengen van contactlenzen. Je zult op die manier minder kans hebben om de lenzen per ongeluk om te schakelen en ja, net als bij je schoenen, je links en rechts contactlenzen zijn verschillend.

 

Plaats je contactlens in je handpalm en knijp de lens tussen je vingers dit helpt dat je je lens niet beschadigd met je vingers. Nagels kunnen namelijk het oppervlak van de lens schaden en zijn ook een rijke bron van bacteriën.

 

Verwijder de contactlenzen als je pijn of ongemak ervaart, als je contactlenzen pijn beginnen te doen of droog aan voelen en ongemakkelijk zijn, of als mensen je vertellen dat je ogen heel erg rood zijn, haal dan je lenzen uit je ogen! Pijn en ongemak zijn vaak de manier van je ogen om je te vertellen dat je contactlenzen problemen veroorzaken aan je ogen '. Als dit herhaaldelijk gebeurt, overleg dan met je oogspecialist om te zien of je contactlenzen wel geschikt zijn voor je.

 

Zorg er altijd voor dat je een bril als reserve thuis hebt liggen. Want als je irritatie oploopt van de lenzen, kun je nog altijd je bril opzetten Het houden van je bril vooral is tijdens vakanties heel belangrijk, zo kun je de ogen laten rusten wanneer ze het nodig hebben. Elke keer dat het dragen van contactlenzen pijn doet of elke keer dat je ongemakkelijk voelt, kun je de lenzen verwijderen en de bril opdoen, vandaar dat het handig is als je deze altijd in de buurt hebt.

 

Draag altijd een zonnebril ook al heb je UV-beschermende contactlenzen. Zelfs UV-beschermende contactlenzen kunnen niet alle Uv-stralen die de ogen schaden blokkeren. Het dragen van een UV-beschermende zonnebril zal bijdragen tot het verminderen van de spanning en schade aan de ogen en visie. Praat met de oogarts over de soorten outdoor activiteiten die je doet, zodat hij of zij kan helpen om de blootstelling en risico's te beoordelen en adviseren wat de juiste bescherming is.

 

Het kopen van uw contactlenzen kan bij de opticien of gewoon online. Ook moet zowel niet-corrigerende en contactlenzen op sterkte uitsluitend door de oogspecialist worden voorgeschreven. Vergeet niet, bij het verzorgen van uw contactlenzen voorzorgsmaatregelen te nemen voor uw ogen. Altijd praten met uw oogspecialist over het krijgen van contactlenzen en over het dragen van en de zorg voor hen op een manier die je ogen gezond te houden.

 

Contactlenzen zorgen voor vrijheid, je kan bijvoorbeeld verschillende soorten sport uitvoeren, zonder dat de lenzen je hinderen. In tegenstelling tot de bril, want daar moet je steeds opletten dat hij niet van je neus valt. Contactlenzen zijn ook nog iets goedkoper in aanschaf wat het dus financieel makkelijker maakt. Als je contactlenzen goed onderhoud en netjes mee omgaat, kun je zonder problemen de contactlenzen inzetten. Was altijd netjes je handen met een anti bacteriële zeep.

 

Bij contactlenzen is keuze uit een aantal goede merken, het is erg belangrijk gewoon altijd een merk te kiezen die heel goed bij je behoeften past, het beste is om eerst de opticien te raadplegen alvorens zomaar van het ene merk naar het andere merk te gaan. De opticien kan namelijk hier het beste coördineren en adviseren.

 

Enkele merken die het nu heel goed doen zijn: Coopervision, Johnson & Johnson, Bausch & Lomb en CIBA Vision. Deze merken zijn niet zomaar merken maar merken die al jaren een goede naam hebben en bekend staan om de goede kwaliteit lenzen die ze leveren. De lenzen worden wereldwijd gebruikt, ze voldoen aan alle eisen en worden met de beste kwaliteit producten vervaardigd. Als je dus van plan bent lenzen te nemen, pak dan altijd lenzen van een van deze merken. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen