Zonnebrillen en bijpassende accessoires

  • Geplaatst op
  • Door Freek van Aerle
  • 0

Welke zonnebril past bij jouw stijl?


Als je modeaccessoires kiest die bij je outfit passen, moet je niet alleen rekening houden met de kleur en stijl van de kledingstukken maar de gelegenheid speelt daar ook een rol bij. Als je graag zwart, wit of andere neutrale kleuren draagt dan kun je er  accessoires en een zonnebril in alle kleuren bij dragen, dit is dan erg stijlvol en gecoördineerd. Door dat je kleding vrij neutraal is breekt deze de fellere kleuren van je accessoires en zonnebril. Het gaat allemaal terug naar de basis van het kleurenwiel. Primaire kleuren, zijn rood, blauw en geel. Secundaire kleuren zijn die kleuren die zijn ontstaan door het mengen van twee primaire kleuren (d.w.z. rood plus geel is gelijk aan oranje, rood plus blauw is paars).


Wil je een grote fashion statement maken, kies dan voor primaire en secundaire kleuren die tegenover elkaar staan op het kleurenwiel. Het koppelen van deze kleuren is erg avontuurlijk en sommige kleuren die niet zo goed samen gaan kun je meestal direct zien. Vermijd het om bijvoorbeeld rood met groen te combineren, tenzij het de vakantie seizoen is. Dus als je bijvoorbeeld een groene jurk aandoet, dan zijn rode accessoires en een rode zonnebril gewoon not done. Experimenteer om uit te vinden welke kleuren het beste voor jou werken. Over het algemeen is het belangrijk dat je niet meer dan drie kleuren in je hele ensemble gebruikt. (klik hier voor tips van Mari van de Ven)


De omvang van jouw modeaccessoires zijn ook belangrijk. Als je patronen draagt zoals een bloem design of andere design, zorg dan ervoor dat je eenvoudige accessoires erbij combineert en een zwarte of witte zonnebril. Accessoires en sieraden die te druk zijn zullen maken dat je een beetje op een kerstboom of bloemen struik gaat lijken. Hetzelfde geldt voor ruches, lovertjes, geborduurd of op andere wijze versierde kleding: Draag daarbij altijd ingetogen accessoires en een eenvoudige zonnebril om de nadruk te leggen op je outfit.


Modeaccessoires en zonnebrillen kunnen een bepaalde stijl definiëren.

  1. Een wit overhemd en een spijkerbroek of een eenvoudige zwarte jurk kan er helemaal anders uitzien, afhankelijk van uw keuze van de handtas, zonnebril, schoenen en sieraden.
  2. Klassieke accessoires – Parels of diamant oorbellen, zijden sjaal, leren clutch en klassieke zwarte pumps, gaan heel goed samen met een klassieke zonnebril zoals de Cat Eye.
  3. Glamoureuze accessoires – grote oorbellen, bib ketting, grote cocktail ring, kristal versierde clutch, daar kan je een leuke oversized zonnebril en naaldhakken het beste bij combineren.
  4. Speelse accessoires - hobo tas, hoofdbanden, smalle riem en kleurrijke ballerina’s gaan heel goed samen met een simpele zonnebril.
  5. Edgy accessoires - dikke manchet armband, choker ketting, handtas en zwarte leren laarsjes, gaan samen met een leuke zonnebril met gepolariseerde glazen.
  6. Business chique accessoires - delicate ketting, klassiek horloge, grote tas of schoudertas en kitten heels gaan heel goed samen met een donkere zonnebril om je ogen goed te beschermen.


Met de juiste keuze zonnebril en accessoires kan elke outfit van saai naar fab gaan. Er zijn veel dingen om rekening mee te houden vóórdat je een zonnebril koopt. Voorbeelden zijn huidskleur, haarkleur, en gezichtsvorm. Natuurlijk komt het ook neer op persoonlijke voorkeuren. Zonnebrillen die een vrouw vertrouwen in haar uiterlijk geven zijn belangrijker dan alle andere overwegingen. Witte en zilverkleurige metalen zoals zilver, platina, titanium, roestvrij staal en wit goud, passen mooi bij een donkere zonnebril vooral een zonnebril met zwarte frame, maar ook een zonnebril met metalen frame kan leuk staan hierbij.


Welke kleuren kun je goed combineren?



Bruin en geelachtig metalen zoals geel goud, koper, messing en tin, passen goed bij brons kleurige zonnebrillen.


Felle kleuren zoals roze, rood, blauw, paars en groen zijn het beste, omdat ze leven en levendigheid brengen om de huidkleur te koelen, hierbij past een zonnebril in deze kleuren of gewoon helemaal zwart prima bij.


Aarde tinten zoals oranje, bruin, geel en turkoois zijn ideaal omdat de warme huid ook erg aards is. Hierbij passen een brons of bruinkleurige zonnebril of eentje met een tijger of luipaarden print.


Aards blauw en groen, zijn het beste voor blondines. De meeste blondines hebben een koele huidskleur waardoor de blauwe en groene tint tot hun recht komen. Goudkleurige blondines kunnen het beste een zonnebril in donkere kleuren kiezen of eentje met een hele felle kleur. Om zo het contrast met hun lichte huid mooi te maken.


Roze en lavendel zijn vooral goed voor as blonde dames omdat ze ongeveer dezelfde intensiteit hebben als licht blond haar. Natuurlijk hebben de meeste as blondjes een koele huid. Rood, roze en paars gaan geweldig met deze koele huid. Daarom zullen zonnebrillen met rood roze glazen het beste staan bij as blonde dames.


Felle kleuren, zoals groen, geel, rood en fel rose staan het beste bij brunettes. Deze kleuren leveren de vrijmoedigheid van het haar, zonder daarbij al te veel aandacht op de huid zelf te vestigen. Silver ziet er bijzonder mooi uit tegen donkerbruin haar, evenals een zonnebril met zilveren steentjes. Aardse tinten van rood, oranje, groen en bruin zijn ook de moeite waard voor brunettes met een warme huid. Aangezien het haar en de huid zowel warm en rijk is  zijn groen en bruin tinten van een zonnebril de goede keus. Rood en oranje voegt een beetje durf toe.


Rijke, donkere kleuren zijn perfect voor mensen met zwart haar. Blauw, smaragd, en Koninklijke paars laten zwart haar lichter lijken. Welke kleuren het beste werken zal afhangen van iemands huidskleur: Blauw en smaragd zou geweldig zijn bij een koele huid terwijl Koninklijke paars misschien vrijmoedigheid toe voegt aan een warme huid. Bij deze types past een witte zonnebril uitstekend.


Zwart, bordeaux en marineblauw past het best bij grijs of wit haar. Deze kleuren kunnen enigszins worden aangepast en gecombineerd met andere metalen om er geweldig uit te zien op elke huidskleur. Hierbij kun je gemakkelijk een donkere zonnebril opzetten die er heel goed bij aansluit.


Aangezien er slechts een paar verschillende huidtinten zijn kan het kijken naar de haarkleur ook helpen de juiste zonnebril te vinden. Dus niet alleen de huidskleur maar ook de haarkleur speelt een rol bij het kiezen van een zonnebril die het beste bij je past. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen