Welke zonnebril past bij mijn hoofdvorm?

Een zonnebril die bij mijn hoofd past

Bij het kiezen van een zonnebril is het belangrijk dat je hem mooi vindt maar wat nog belangrijker is is dat de zonnebril bij de vorm van jouw gezicht past. Hier zijn enkele tips die je helpen om de juiste keuze te maken bij de aankoop van je zonnebril.


Ronde hoofdvorm
Heb je een rond gezicht dan kan je beter geen ronde modellen dragen maar ga voor een hoekige zonnebril die laat je gezicht er smaller uitzien. Een bril met felgekleurd montuur werkt ook versmallend.

Als je meer een hartvormig gezicht hebt, dat wil zeggen dat je jukbeenderen en je voorhoofd breder zijn en je mond en kin zijn eerder smal dan kan je best gaan voor een zonnebril met een accent bovenaan. Een montuurloze bril of een bril met een lichtgekleurd montuur past ook goed bij je gezicht. Neem best geen te brede of te grote monturen.

Hoekige hoofdvorm 
Is je gezicht hoekig en vierkant, je voorhoofd en je kaaklijn zijn even breed neem dan best geen hoekige modellen de meer speciale modellen zoals een cateye staan zeer goed. Ronde monturen laten je gezicht er ook zachter uitzien.

Lange hoofdvorm
Heb je een hoekig en lang gezicht, je gezicht is langer dan breed dan sta je heel goed met een groot montuur met grote ronde glazen dat maakt je gezicht minder lang.
Als je een langwerpige gezichtsvorm hebt dan neem je het best zware, brede of hoekige monturen. Vlinderbrillen passen ook perfect bij jouw gezicht maar neem geen kleine brillen die accentueren de langere vorm van je gezicht.

Diamante hoofdvorm
Heb je eerder een diamantvormig gezicht, een smal voorhoofd wat bredere jukbeenderen en een smalle kin dan neem je een bril die bovenaan recht is en onderaan een ronde vorm heeft.

Ovale hoofdvorm
Ben je gezegend met een ovaalvormig gezicht dan heb je veel keuze ronde of hoekige modellen alles kan alleen neem je best een bril die even breed is als het breedtste deel van je gezicht.


Naast de vorm van je gezicht kan je nog op een aantal dingen letten heb je een grote neus dan neem je beter een grote zonnebril maar als je eerder een kleine neus hebt dan kies dan voor een kleinere bril die je wat hoger op de neus draagt met een een lichtgekleurd montuur dit maakt de neus langer.

De kleur van een zonnebril is belangrijk hier zijn enkele tips heb je een bleke huid neem dan best een montuur met een lichte kleur maar helderrood of oranje kunnen ook.Je past dan best wel een beetje op met een zwarte zonnebril want dat kan het gezicht harder doen lijken. Is je huidskleur donker dan sta je heel goed met zilver of goud maar ook leuke felle kleurtjes zijn heel mooi.

Over het algemeen geld de regel als je een groot gezicht hebt dan ga je voor een grote bril dat maakt het gezicht kleiner maar heb je eerder een klein gezicht neem dan een kleinere bril.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen