Welke type zonnebril past het best bij jou?

  • Geplaatst op
  • Door Freek van Aerle
  • 0

Kies de juiste zonnebriltype uit die hebt beste bij jouw hoofdvorm pastWil je graag een nieuwe zonnebril aanschaffen, dan is het wel goed als je eerst weet welke zonnebril bij je gezicht zal passen. De afmetingen van het gezicht zullen je helpen om je een idee te geven van wat de grootte en vorm van je gezicht is en welke modellen het leukst zullen staan. Om je gezicht te meten, ga je voor een spiegel staan en voor je de komende stappen uit. Hierna kun je beter bepalen welke vorm zonnebril je het beste staat.
 

Stappenplan voor het meten:
 

 Stap 1: Meet de jukbeenderen om en om
Plaats de uiteinde van een maatlint net onder het oog aan de bovenkant van je jukbeenderen. Meet naar hetzelfde punt de andere kant van het gezicht.


Stap 2: Meet je kaaklijn – Begin bij de oren aan de uiteinden van je kaakbeen en meet vanaf het einde van jouw kaakbot naar het andere uiteinde rond de onderkant van je gezicht.


Stap 3: Meet je gezicht lengte - Meet vanaf het midden van je haarlijn recht naar beneden over de voorkant van je neus naar de onderkant van je kin.


Stap 4: Meet de voorhoofd breedte - Meet de breedte van je voorhoofd van de ene kant van je haarlijn naar de andere kant halverwege tussen je wenkbrauwen en top haarlijn.


Kijk naar de afmetingen van jouw gezicht en kijk naar de afmetingen van de zonnebril, komen deze een beetje overeen, dan kan het heel goed dat de zonnebril wel bij je gezicht zal passen. Als je toch twijfelt, kun je kijken naar onze online paskamer.
 

Wat voor hoofdvorm heb jij?


Zodra je de grootte van je gezicht hebt vastgesteld, is de volgende stap het bepalen van de vorm. De vorm van je gezicht is niet het zelfde als anderen, iedereen heeft zijn eigen vorm. Je hebt ronde, vierkante, ovale en diamant vormige gezichten. Deze vorm speelt natuurlijk ook een rol bij de juiste keuze zonnebril.


Een ronde gezicht vorm is een gezichtsvorm dat heel erg opvallende rondingen heeft en minder gedefinieerde hoeken. De ideale brillen voor deze gezichtsvorm is een gebogen montuur die scherpe hoekige lijnen benadrukt deze lijnen zullen helpen om het gezicht iets te verlengen en maken het gezicht dunner en scherper. Mensen met een ronde gezichtsvorm kunnen profiteren van monturen in verschillende modellen zoals de Rechthoekige en vierkante modellen maar ook de modellen die het hele gezichtsbreedte bedekken zullen de mensen met een ronde gezichtsvorm juist aan doen. .


Een vierkantet gezichtsvorm is een gezichtsvorm waar de lengte en breedte ongeveer dezelfde zijn, gekenmerkt door een breed voorhoofd en een sterke kaaklijn. Mensen in deze categorie moet kiezen voor een montuur met ronde of ovale glazen die zullen helpen de scherpe randen van het gezicht wat ronder te maken en een evenwichtige look te geven. Voorbeelden van stijlen die goed passen bij de vierkanten gezichtsvorm zijn de vlinder monturen, piloten monturen en alle monturen met ovale en ronde vormen.


Ovaal - Ovale gezichtsvormen zijn bijna perfect bij elke type montuur. Ovale gezichtsvormen zijn zacht afgerond, hebben vrij gelijkmatige kenmerken. Alle monturen staan goed bij iemand die een ovaal vormige hoofd heeft. Maar het is wel aan te raden de te grote  monturen achter wege te laten, want dat blokkeert die mooie symmetrische functies. Kies bij een ovaal gezichtsvorm een zonnebril die het gezicht van de wenkbrauwen tot de jukbeenderen dekt.


Rechthoekige of Oblong gezichten zijn lang en smal met weinig hoeken. Bij een langwerpig gezicht staat een oversized zonnebril goed. Ook grotere wayfarer of rechthoekige zonnebrillen en zonnebrillen met dikke frames voegen wat breedte toe aan een lang gezicht. Een andere optie is een zonnebril die een vintage stijl heeft en voorzien is van scherpe hoeken en gedurfde lijnen, deze zullen langwerpige gezichtsvormen een confronterend uiterlijk geven en de zachte trekken accentueren. Langwerpige gezichtsvormen moeten kleine monturen vermijden.


Een diamante gezichtsvorm word gekenmerkt door een smalle kaaklijn en voorhoofd met de jukbeenderen als het breedste gedeelte van het gezicht. Ovaal en rand loze frames zullen helpen de brede of hoge jukbeenderen te complimenteren. Diamanten gezichtsvormen kunnen het best een montuur op hebben die zachte rondingen heeft en die niet breder zijn dan de jukbeenderen van de drager.


Een Hartvormige gezichtvorm, ook wel driehoek gezichtsvorm genoemd, zijn breed bij de slapen en smal op de kin. Zonnebrillen die een brede onderrand hebben en geen rechte lijnen langs de bovenkant werken vooral goed voor deze gezichtsvorm. Omdat ze de aandacht naar beneden verschuiven en het gezicht verlengen. De Cat-Eye stijlen of zonnebrillen die afgeronde hoeken hebben zijn ideaal voor mensen met een hartvormige gezicht en geven de drager een meer evenwichtige look. Deze vorm van het gezicht kan het best worden gediend met Cat-Eye, vlinder, randloze, of aviator stijl monturen.  


Om een beeld te krijgen van de verschillende type zonnebrillen die er zijn, hebben we een een lijstje gemaakt met wat voorbeelden, eveneens erbij vermeld met welke type  gezichtsvorm erbij past.


We beginnen met de bekende Aviator, die oorspronkelijk gemaakt was voor piloten. Deze zonnebril heeft onderscheidende kenmerken van een piloten montuur en de lenzen zijn traanvormig. Deze type zonnebril past prima bij een hartvormige, ovale en vierkant gezichtsvormen


Vlinder model zonnebrillen die zijn over het algemeen oversized en de vlinder frame zonnebril kan variëren in termen van details zoals tempel breedte, en zelfs vorm. De grootte van de vlinder stijlen is ook een functioneel voordeel: Het omvat meer van het gezicht en beschermd tegen de schadelijke stralen van de zon en als je een royale neus hebt, kunnen vlinder monturen de aandacht ervan weg trekken. Jackie O hield van dit model en droeg ze in haar tijd heel vaak. De vierkante en ovale gezichtsvormen passen het beste bij de vlinder montuur.


Rechthoekige monturen gaan heel goed met een rond gezicht en ze kunnen de lengte toe voegen aan een kort gezicht door contrast. Ovale gezichten kunnen ook profiteren van rechthoekige frames met zachtere randen.


Monturen die het hele gezichtsbreedte bedekken zijn meestal oversized en bieden serieuze bescherming tegen de zon, omdat zij de gehele oog - niet alleen de voorzijde bedekken. Deze frames zijn ideaal voor lange dagen in de zon.


De vierkante monturen zijn vooral geschikt voor mensen met een smalle of een rond gezicht.  Vierkante monturen geven een ovale en langwerpige gezicht een zachte dimensie en vanwege de contrasterende hoeken van het gezicht accentueren ze de gelaatstrekken. Vaak zijn de vierkante monturen ook wat groter dan andere modellen.  


Om dus de juiste zonnebril te vinden is het goed als je weet wat je gezichtsvorm is. Alleen zo kan je de juiste zonnebril vinden die perfect bij je past. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen