Welke make-up past mijn zonnebril?

Zonnebrillen en make-up
Het is wellicht niet iets waar je onmiddellijk aan denkt wanneer je, je zonnebril opzet, maar past je make-up wel bij die mooie hippe bril? Kijk daar eens naar, want het is toch zonde dat als je een trendy zonnebril draagt, je make-up het hele effect verpest? Brildragers die een bril op sterkte hebben vinden het vaak vanzelfsprekend om bij het opmaken rekening te houden met het montuur en de glazen, maar dat wil nog niet zeggen dat de gemiddelde zonnebril drager dit doet. Je draagt die zonnebril immers lang niet zo vaak en lang als een gewone bril? Toch is het verstandig om hier over na te denken en je make-up zorgvuldig te kiezen.
Je wilt toch op je allerbest de deur uit? Of je nu een bril draagt of niet.

Welke make-up?
Wanneer je op internet rondsnuffelt zul je merken dat de tips die je vind voornamelijk voor brillen op sterkte zijn. Terwijl er toch een duidelijk verschil is tussen een zonnebril en een bril met geslepen glazen. De glazen van een "gewone" bril hebben – om maar iets te noemen – een optisch effect op de ogen. Zo vergroten plus-glazen de ogen en is het zaak om je dus niet te zwaar op te maken. Voor een zonnebril (als je tenminste niet één op sterkte hebt) heb je deze vervormingen niet. Sterker nog door de getinte glazen worden je ogen in meer of mindere mate verborgen gehouden.

Zonnebril en make-up
Zoals ik al schreef is het een feit dat een zonnebril je ogen nog meer verbergen dan een gewone bril. Toch moet je hierdoor niet gaan overdrijven met het opbrengen van oogschaduw. Het is namelijk wel de bedoeling dat je zonder enige gene je zonnebril af kan zetten, zonder dat je er meteen als een theaterartieste uitziet. Het beste is je ogen op dezelfde manier op te maken als je altijd doet.

Praktische dingen waar je op moet letten
Pas op met foundation en mascara! Een veel voorkomend probleem van brildragers die make-up gebruiken is dat er vlekken op het monteur en de glazen komen. Dit kun je voorkomen door de crèmes zoals foundation en dagcrème in dunne laagjes aan te brengen. Laat het daarna geruime tijd drogen! Op plekken waar je bril de huid raakt kun je het beste de crème met een make-up spons na deppen om zo de overtollige make-up te verwijderen. Ook mascara heeft de neiging om op de brillenglazen terecht te komen. Logisch want het is de bedoeling om je wimpers voller en langer te laten lijken, maar als er daardoor donkere strepen op je bril komt is dat erg jammer. Een oplossing voor dit probleem is de zogenaamde wimper-kruller. Een gadget die je gebruikt voor je de mascara aanbrengt. Door je wimpers te krullen geeft de mascara geen problemen meer. 

Kijk naar het montuur!
Een zonnebril verandert je look. Stem daarom je bril en je make-up op elkaar af en houdt rekening met het montuur. De vorm en kleur van het montuur zijn een factor waar je met het gebruik van make-up rekening mee moet houden. Zo heb je bij een bril met een zwaar montuur minder vrijheden. Als je zonnebril een lichte rand heeft zoals bijvoorbeeld de Ray-Ban Aviater of de Persol GIU verandert je gezicht minder, hierdoor kan je voor een wat heftigere make-up kiezen zonder dat het meteen 'teveel' wordt.

Montuurvorm
Zoals gezegd is bij het opmaken de vorm van het montuur heel belangrijk. Neem nu als voorbeeld de monturen van Sinner, de Speed of de Fury, die bedekken de ogen vrijwel helemaal en ontnemen hierdoor het zicht op je oog make-up. Bij dit soort monturen kun je dus het beste gewoon je ogen opmaken zoals je het ook zou doen wanneer je geen bril draagt. Een heel ander model is de Ray-Ban Justin die een montuur met kleine ronde glazen waarbij je wel je oogschaduw kunt zien. Bij deze zonnebrillen is het dus zaak om bij het opmaken dit in gedachten te houden.

Denk aan de glazen
Een groot verschil tussen een zonnebril en een bril op sterkte zijn de glazen. Als je een zonnebril draagt hoef je niet te letten op vervormingen door de sterkte. Wel zijn de glazen uiteraard getint. Dit kan verschillen van semi-transparant tot zeer donkere getinte glazen. Ik schreef al dat je bij donkere glazen je ogen moet opmaken alsof je geen bril draagt. Dit kan anders liggen bij semi-transparante glazen. 

Gekleurde glazen
Een zonnebril heeft niet alleen bruine of grijze glazen, kijk maar naar de Ray-Ban Aviator of de Ray-Ban Clubmaster – die laatste heeft mooie groene glazen en het zou toch zonde zijn als de kleuren van je oogschaduw hierbij vloeken?

Wemkbrauwen, rouge en lipstick
De regel is dat de bovenzijde van het montuur niet boven je wenkbrauwen mag uitsteken. 
Wees voorzichtig met het aanbrengen van rouge, zorg dat je het contour van je bril volgt.
Laat je lippen knallen, pas wel op dat de kleur van je lipstick bij je zonnebril past!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen