Wat moet je weten over kinderzonnebrillen?

 • Geplaatst op
 • Door Freek van Aerle
 • 0

Alles over kinderzonnebrillen Kinderzonnebrillen zijn de afgelopen jaren behoorlijk in trek en dat is niet zomaar van de een op de andere dag gebeurd. Mensen gaan steeds meer beseffen dat een zonnebril belangrijk is voor de bescherming van de ogen en de huid rondom de ogen. Daarom hebben de meeste bekende zonnebrilmerken zoals Ray Ban nu ook een zonnebril lijn voor kinderen. Een zonnebril voor je kind kopen is geen vergooid geld, maar kan bijdragen aan de gezondheid van hun ogen. De ogen van een kind zijn nog niet volledig ontwikkeld en vroege blootstelling aan helder zonlicht dat kan op latere leeftijd problemen veroorzaken. Bovendien, de huid rond het gezicht van een kind is bijzonder gevoelig en met een kinderzonnebril kan de hoeveelheid zon die het gezicht van een kind bereikt verminderd worden.


Kinderogen zijn veel gevoeliger dan de ogen van volwassenen, want bij kinderogen dringen de zonnestralen al door de ooglid van de ogen. Dit komt omdat de huid van de ooglid van de ogen van kinderen heel dun zijn. Zelfs al sluit een kind zijn ogen terwijl hij in de zon kijkt, dan kunnen toch de zonnestralen in de ogen doordringen. 


Er zijn verschillende gezondheidsproblemen die kunnen voortvloeien uit blootstelling aan de zon op jonge leeftijd. Een van deze problemen zijn macula degeneratie (is een aandoening waarbij de gezichtsscherpte afneemt) en staar. Ouders houden hun kinderen na de geboorte de eerste zes maanden grotendeels uit de zon. Maar daarna pak je het leven weer op en dan kun je niet anders, dan de kleine meenemen. Gebruik bij blootstelling aan de zon altijd een zonnebril, ongeacht hoe oud je kind is.


Een kind staat er niet bij stil met hoe duur een bril kost. Het kind kan tijdens het spelen in de speeltuin de bril laten vallen, en in het ergste geval er per ongeluk op gaan staan.  Er zijn kinderzonnebrillen die gemaakt zijn van uitzonderlijk sterk materiaal dat het ruwe spel van een kind kan weerstaan. Ouders kunnen profiteren van stevige zonnebrillen die tegelijk ook duurzaam zijn. Deze zonnebrillen zijn van de laatste trend.  


Kinderen met hun zonnebrillen


Net als zonnebrillen voor volwassenen hebben kinderen ook zonnebrillen met brilglazen die helpen beschermen tegen de harde stralen van de zon. Let wel dat het niet vanzelfsprekend is dat alle zonnebrillen beschermd tegen de zon. Raadpleeg altijd het etiket om er zeker van te zijn dat een zonnebril ten minste 99% van de zonnestralen blokkeert. Je kunt zoveel leuke zonnebrillen voor kinderen vinden die in allerlei kleuren en patronen voorkomen. Dat is wel zo handig, om samen met je kind een zonnebril uit te kiezen die van de laatste trend zijn. Wanneer het kind ouder is zal hij/ zij zelf de behoefte hebben om zelf een zonnebril uit te kiezen. Ray-Ban heeft vele keuzes rondom zonnebrillen, deze zijn van de laatste trend. Ook word er bij Ray-Ban zonnebril voor kinderengezorgd voor een optimale bescherming. Want de UVB-bescherming bij een zonnebril is erg belangrijk. Vooral bij de kinderen, vanwege het te tere huidje rondom de ogen. Natuurlijk niet de ogen uitgesloten.  


Doordat het kind vaak buiten speelt, want een kind besteed meer tijd buitenshuis dan een gemiddelde volwassene. Kun je ze er al vroeg erop wijzen dat het erg belangrijk is om een zonnebril te dragen, zonnebrandcrème op te doen. En ook een hoedje, het liefst met een rand. Buiten spelen is gezond, maar bescherming tegen de zon is zeker ook belangrijk. Er is bij de opticien volop keuze met wat zonnebrillen en gezondheidsbrillen betreft.  


Het kan voorkomen dat je kind al op vroege leeftijd, een bril moet gaan dragen. Omdat deze bijziend of verziend is. In dit geval zal de oogspecialist specifieke aanbevelingen geven over geschikte brilmonturen. Hier zijn 5 items te overwegen om je bezoek aan de opticien tot een plezierige ervaring te maken en ervoor te zorgen dat je een leuke en bijpassende bril vind voor je kleintje.
 

 1. De dikte van de brilglas.
  De sterkte die voorgeschreven is,  bepaald de dikte van de brilglas. Deze dikte is dan weer bepalend voor het type brilmontuur die je wilt kiezen voor je kind. Voordat je begint te zoeken naar de montuur overleg altijd eerst met de opticien over de dikte van de brilglazen. Indien de voorgeschreven sterkte hoog is, zullen de glazen waarschijnlijk dikker zijn, dan is het belangrijk om de monturen zo klein mogelijk te houden om het uiteindelijke dikte van het glas te verminderen. 
 2. Koop modieus.
  Wanneer je kind een nieuwe bril draagt, dan heeft het een groot kans dat het kind zich wat onzeker daarbij gaat voelen. En dan wil een modieuze bril wel helpen. Want welk kind wil geen “cool” model van een bril hebben? Het doel is namelijk dat je kind de bril blijft dragen en zich daarbij zeker voelt. Meekleurende Glazen, wil daarbij ook helpen. Deze glazen kleuren mee met het licht, deze word dan donkerder van kleur. Des te meer licht, de donkerder de brilglazen. 
 3. Kunststof of metaal?
  Kinderbrillen zijn gemaakt van plastic of metaal (ook wel "draad"). Meestal hebben de jongens een dubbele brug, terwijl brillen met een enkel brug unisex of strikt voor meisjes zijn. (een brug is de deel dat boven de neus zit) Veel fabrikanten kopiëren volwassen stijlen voor brilmonturen van kinderen. Kinderen kunnen worden aangetrokken door deze stijlen, omdat ze er volwassener uitzien. Het is niet ongebruikelijk voor kinderen om te vragen naar een bril die er net als die van mama of papa uitziet. Vroeger waren kunststof brilmonturen een betere keuze voor kinderen omdat ze duurzamer waren. Ze buigen minder snel en waren lichter en goedkoper. Maar nu, zijn de metalen brilmonturen ook van dezelfde kwaliteit en hebben dezelfde eigenschappen.
 4. Goed passende brug.
  Een van de moeilijkste onderdelen voor het kiezen van geschikte zonnebrillen en gezondheidsbrillen voor jonge kinderen is eentje waarbij de brug goed past. Dit komt omdat de neus van jonge kinderen nog niet volledig is ontwikkeld. Daarom worden vooral de metalen brilmonturen gemaakt met verstelbare neuspads, zodat ze passen op de brug van alle kinderen. 
 5. Pasvorm bij de slapen.
  Een bril die goed zit bij de slapen en helemaal naar achter de oren gaat is een bril die goed past en niet makkelijk zal glijden van het gezicht van je kind. Sommige monturen zijn speciaal gemaakt en worden middels een band om het hoofdje bevestigd. Een andere optie is een riem die om het hoofd heen zit. Het bandje is niet zo handig voor kinderen die hun bril niet altijd hoeven te dragen, want ze zijn een beetje lastig op te zetten en eraf te halen.


Een nieuwe bril kopen voor je kind, zij het nou een zonnebril of een gezondheidsbril, het is altijd een spannend en leuke ervaring. Om het aangenamer en makkelijker te laten verlopen is het handig wanneer je de kleine ook een beetje mee laat kiezen, zo zal je merken dat ook zij enthousiast worden om de bril te dragen. Door ze te vertellen dat, mama, papa of een oom of tante ook een bril draagt. Kun je ze over de drempel heen helpen dat ook te gaan doen. Meestal vinden kinderen het wel leuk als ze iets mogen doen dat een volwassene ook doet. Kies altijd een bril die ze zelf ook leuk vinden en betrek ze daarom ook bij in de keuze van het montuur. Je zult dan merken dat het stukken makkelijker gaat om je kind zover te krijgen de bril ook aan te doen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen