Waarvoor kun je een zonnebril allemaal gebruiken?

  • Geplaatst op
  • Door Freek van Aerle
  • 0

Een zonnebril is niet enkel om je ogen te beschermenOver het algemeen worden zonnebrillen gebruikt voor bescherming tegen de zon. Echter, zijn er soms ook andere redenen waarom een zonnebril gedragen wordt. Iedereen heeft zijn eigen redenen, waarom hij of zij een zonnebril draagt en dat is meestal omdat deze bescherming biedt. Maar er zijn ook andere reden waarom zonnebrillen gedragen worden.
 

  1. Zonnebrillen en dan vooral donkere zonnebrillen helpen om een sfeer van mysterie rond hun eigenaars te creëren. Het is vaak moeilijk om een gesprek te voeren met een persoon die een donkere bril op heeft omdat je zijn ogen en uitdrukkingen niet kan zien. Deze mysterieuze, vaak intimiderend look is een favoriet voor onderzoekers, pokerspelers, en politieagenten. Wanneer iemand je ogen niet kan zien, is het moeilijk voor hen om te zeggen wat je denkt.
  2. Zonnebrillen zijn een fashion statement omdat ze het eerste zijn dat opvalt als iemand naar je kijkt. De kleuren die je draagt kunnen heel veel over je zeggen en vrijgeven. Kies daarom zorgvuldig een zonnebril om zo zeker te zijn dat deze helemaal bij je past en die iets over jou zegt.
  3. Als je een dierbare verloren hebt kan de begrafenis nogal zwaar zijn, je ogen zijn dan rood en gezwollen en in zo een situatie is de zonnebril niet alleen nodig voor bescherming maar ook om die rode en gezwollen ogen te camoufleren.
  4. Maar ook als je bijvoorbeeld vermoeide ogen hebt van een hele nacht studeren of een allergie hebt waarbij de ogen rood en geïrriteerd zijn, kan een zonnebril dit voor je camoufleren. Doordat je ogen dan al geïrriteerd zijn kan je plotseling gevoelig zijn voor licht hierbij kan de zonnebril helpen deze gevoeligheid een beetje te verzachten.
  5. Atleten bevinden zich vaak tijdens het beoefenen van hun tak van sport in de zon. Om deze atleten te helpen en de prestaties op pijl te houden zijn er speciale zonnebrillen gemaakt voor sporters. Een aerodynamisch ontwerp en wrap around vorm omhelzen het gezicht en zorgen ervoor dat de speler elke bal die zijn weg kruist ziet. Het belangrijk detail voor deze zonnebril is dat het perfect past want anders zullen ze af vallen tijdens het hardlopen, vooral als het te groot is.
  6. Wetenschappers hebben onlangs ontdekt dat de zonnebril het lichaam misleiden door het gebruik van licht. Uw biologische klok bestaat uit ongeveer 20.000 zenuwcellen die verschillend reageren op licht en donker. Door het dragen van een zonnebril tijdens een lange reis, kunt u de effecten van jetlag verminderen.


Zo zie je maar dat de zonnebril om meer dan alleen bescherming tegen de zon wordt gebruikt. Deze redenen mogen echter niet overschaduwen dat het belangrijkste voordeel van een zonnebril toch blijft de bescherming voor je ogen tegen de schadelijke zonnestralen.


Of het nu gaat om een kater te verbloemen, ontsnappen aan de paparazzi of gewoon lekker tegen de zon, zonnebrillen zijn een onderdeel van het dagelijks leven. Echter, gaat heel vaak de echte voordelen van deze populaire accessoire verloren. Het is misschien niet de enige reden, maar laat de beste reden voor een zonnebril wel altijd gewoon zijn dat het de ogen moet beschermen.


De wetenschap heeft een lange weg afgelegd in het corrigeren van de visie. Corneatransplantaties helpen een blinde weer zien. Laserbehandelingen kunnen je gezichtsvermogen herstellen in slechts enkele minuten. Je hoeft al deze behandelingen niet te ondergaan als je simpelweg een goede zonnebril aanschaft en draagt. De zon heeft ultraviolette lichtstralen die bijdragen tot de hitte productie. Deze stralen, genaamd UVA en UVB kunnen onherstelbare schade aan uw netvlies en hoornvlies veroorzaken. Helaas zijn veel mensen onbewust hiervan waardoor hun ogen steeds slechter worden. Ze kunnen dit simpelweg verhelpen door te kiezen voor een zonnebril en deze te dragen.


Dergelijke aandoeningen zoals cataract, macula degeneratie, en zelfs huidkanker rond de ogen kunnen tekenen van beschadiging door de zon zijn en deels kan worden voorkomen door het gebruik van een zonnebril. Hoewel niemand echt weet wat de oorzaak van cataract is, hebben studies aangetoond dat er een verband is tussen deze aandoening en de verhoogde blootstelling aan ultraviolet licht. Hoewel we niet 100% weten dat dit de oorzaak is, is bepaald dat mensen die gewoonlijk een zonnebril dragen een verminderde incidentie van deze oogaandoening hebben.


Macula degeneratie veroorzaakt dat mensen niet echt meer in detail kunnen zien. Vaak zijn zelfs gezichten moeilijk te onderscheiden. Deze ziekte, zoals cataract, komt het meest voor bij oudere patiënten. Maar net als staar, komt het door langdurige blootstelling aan zonlicht zonder de bescherming van zonnebrillen. Personen die een zonnebril met 99% -100% UV-bescherming dragen hebben een grotere kans op dit lot te vermijden.


Denk aan de laatste keer dat je de hele dag doorgebracht hebt in de zon en helemaal verbrand bent. Je nam waarschijnlijk nadien een koud bad en smeerde je in met Aloë Vera. Het is een pijnlijke aandoening om gebrand te zijn door de zon en het branderig gevoel blijft soms nog een paar dagen. Nu, stel je voor wat dat zelfde zonlicht dat je tweedegraads brandwonden op uw huid gaf, doet aan je ogen als je ervoor kiest om ze niet te beschermen met een goede zonnebril. Dat alleen al zou de motivatie moeten zijn om een zonnebril te kopen. Verhoogde blootstelling aan zonlicht kan huidkanker veroorzaken en zal eerst hechten aan de meest gevoelige gebieden. De huid rond je ogen zijn dan ook de eerste en meest gevoelige plek. De zonnebril kan het risico op huidkanker in de oogleden en de gebieden rondom je ogen verminderen.


Een ander voordeel dat uw huid zal genieten van een goede zonnebril is, verminderde lijntjes en rimpels rond de ogen. Geen bescherming zorgt uiteraard voor vroegtijdige rimpels en verhoogde tekenen van veroudering. Als je geen zonnebril draagt, ben je geneigd om scheelte kijken, als uw ogen ongemakkelijk worden onder fel licht. De zonnebril kan daadwerkelijk bijdragen tot het verminderen van de verschijning van kraaienpootjes door de gezichtsspieren te ontspannen


De ogen zijn een van de meest gewaardeerde eigenschappen van het lichaam, niemand kan zich een voorstelling maken van de impact van het verlies van zicht en toch is het belangrijk hieraan te denken en dit te voorkomen waar nodig. Kun je je voorstellen om wakker te worden morgen en niet in staat zijn om te zien? Veel mensen zijn blind geboren en zouden er alles aan doen om weer te kunnen zien. Een goede zonnebril beschermt je tegen een wereld van oogaandoeningen en pijn. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen