Waarom zijn de prijzen online veel lager dan die bij de opticien?

Prijzen tussen webshop en de opticien verschillen veel. In dit artikel leg ik uit waardoor dat komt.

Je hebt nieuwe lenzen nodig of een zonnebril en het eerste waar je aan denkt is de opticien. Je loopt hier namelijk altijd binnen als je je ogen laat controleren of om een moertje vast te laten draaien. Het is voortaan niet meer vanzelfsprekend om bij de opticien, naast je controles, ook je lenzen en zonnebril te kopen. De grootste reden hiervoor is de prijs.

 

Als je de prijs van de opticien vergelijkt met die van het internet dan merk je dat de internetprijzen veel lager zijn die van de opticien. Vaak is de eerste reactie dat mensen denken dat ze genapt worden door de opticien. Als internetsites die prijs kunnen hanteren dan zou een opticien dat ook kunnen denken ze dan. Maar dat is niet zo!

 

 

Als je de kosten analyseert van een internetbedrijf en die van een opticien zie je veel verschillen. Een internetbedrijf heeft een totaal andere kostenopbouw, de meeste kosten zit hem in het personeel en de voorraad. Waarbij de meeste kosten worden gemaakt bij een opticien door de huur van het pand, apparatuur en gediplomeerd personeel.

 

Het is voor veel mensen vanzelfsprekend om een optiekzaak binnen te lopen waarbij de beste apparaten staan om je ogen op te meten. En dat dit wordt uitgevoerd door een gediplomeerde. Maar dit brengt natuurlijk wel kosten met zich mee. Deze apparaten en diplomeerde mensen zijn niet goedkoop. Het gaat immers om je ogen, en mensen die bij een opticien werken doen er alles aan om je zo goed mogelijk te adviseren. Dit is de grootste reden waarom een opticien duurder is dan een webshop.

 

Waarom is Fuva dan zo goedkoop? Wij bij Fuva hebben geen dure apparatuur om ogen te controleren, niet iedereen is een gediplomeerde opticien/contactlenzenspecialist. Wij hebben wel de kennis dankzij onze contactlenzen specialisten. Maar hebben minder mensen binnen ons bedrijf dan een goede optiekzaak. Daarnaast werken  wij nauw samen met onze leveranciers waardoor we werken met kortingsstaffels. Daardoor kunnen we scherpere prijzen hanteren. Het grote  voordeel van een webshop als Fuva.nl is dat je 24/7 per dag je lenzen of zonnebril kunt bestellen. Je kunt dit in je pauze of na je werk doen. Veel optiekzaken hanteren dezelfde werktijden als die van jezelf. Hierdoor is het moeilijk om even snel naar de opticien te gaan. Je kunt vanachter je pc makkelijk en snel een bestelling plaatsen. Daarnaast hoef je niet naar de opticien om het bestelde product op te halen, deze wordt direct naar je huis verzonden. Binnen enkele minuten heeft u de volgende dag het gewenste product thuis (indien op voorraad). Maar ga wel minimaal 2 keer per jaar naar de opticien. Het is belangrijk dat uw ogen gecontroleerd worden. Je wilt natuurlijk voorkomen dat er complicaties aan je ogen komen. Een oogdeskundige heeft hier beter zicht op en ziet al geruime van te voren of er een complicatie kan ontstaan. Houd hierdoor nauw contact met u opticien. Zij hebben het beste met u voor en staan altijd voor u klaar.

 

Ik hoop dat ik dankzij dit artikel duidelijk heb kunnen maken waarom er een groot verschil zit in de prijzen tussen webshops en optiekzaken. Mocht je nog meer vragen hebben, dan kun je ons altijd per mail of via de live chat service bereiken. Wij leggen het graag nog een keer uit. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen