Vintage zonnebrillen komen weer in de mode

  • Geplaatst op
  • Door Freek van Aerle
  • 0

Round metal Vintage zonnebrilVintage zonnebrillen: voor echte fashionista’s


U ziet het ineens overal: de vintage look. Vintage kleding wordt steeds meer gedragen, vintage accessoires worden steeds meer aangeschaft om standaard outfits wat meer edge te geven en kringloopwinkels worden iedere dag bezocht door vele liefhebbers van vintage om vintage meubels te scoren. Eén van de accessoires die u aan kunt schaffen om uw outfit een wat meer vintage look te geven, is de vintage zonnebril. Meer over vintage zonnebrillen en het aanschaffen van deze zonnebrillen bij Fuva, leest u in dit artikel. Zo leest u in dit artikel wat vintage precies inhoudt, wat vintage zonnebrillen zijn, waarom vintage producten zo populair zijn in Nederland en wat de voordelen van vintage zonnebrillen zijn. Het artikel wordt afgesloten met een korte beschrijving van de authentieke vintage zonnebrillen van Fuva.

 

Wat is vintage precies?

Veel mensen vergelijken vintage met retro, maar in feite zijn dit twee verschillende dingen. De term vintage staat namelijk voor authentieke artikelen die minimaal dertig jaar oud zijn en voornamelijk uit de jaren 50, 60, 70 of begin jaren 80 stammen. Deze authentieke artikelen kunnen huishoudelijke artikelen zijn, maar ook artikelen als kledingstukken, vazen, modeaccessoiresen zelfs meubelstukken. Retro is niet hetzelfde als vintage, want retro artikelen zijn spullen die eigenlijk niet echt oud zijn, maar zo worden gemaakt dat de artikelen wel oud lijken. Zo worden er bijvoorbeeld oud ogende materialen gebruikt en worden de artikelen ontworpen aan de hand van een stijl van de jaren 60 en 70, maar zijn de artikelen niet echt uit deze tijd. Het verschil tussen vintage en retro is dus voornamelijk de authenticiteit, aangezien vintage echt uit de jaren 50, 60, 70 of 80 komt en retro slechts is ontwikkeld om ons dat idee te geven.

 

Ray Ban ClubroundVintage zonnebrillen: een korte kennismaking

Vintage zonnebrillen zijn zonnebrillen die uit de jaren 50, 60, 70 of 80 stammen en hierdoor een authentieke stijl hebben, vooral Ray-Ban en Persol zijn merken die veel vintage modellen hebben. Deze authentieke stijl zorgt ervoor dat de bril een glamoureuze uitstraling heeft, maar ook erg opvalt. De modellen die in de jaren 50, 60, 70 en 80 werden gedragen zien we tegenwoordig namelijk niet meer zo veel op de markt, waardoor mensen met een echte vintage zonnebril meteen opvallen in het straatbeeld met standaard zonnebrillen. Bent u op zoek naar een unieke, authentieke bril met een glamoureuze uitstraling en een flinke portie eigenzinnigheid? Dan is een vintage zonnebril wellicht iets voor u.

 

Waarom is vintage zo populair in Nederland?

Waar enkele jaren geleden niemand met oude kledingstukken en modeaccessoires over straat wilde gaan, is het tegenwoordig erg trendy om vintage items aan uw outfit toe te voegen. De reden dat vintage ineens zo populair is geworden in ons land, heeft voornamelijk te maken met het feit dat steeds meer modeartikelen worden geproduceerd door middel van massaproductie. Catwalks laten de laatste trends zien, modetijdschriften schrijven over deze trends en de winkels gaan direct aan de slag om de trends door te voeren in hun nieuwe collecties. Hierdoor hebben veel winkels een vergelijkbare collectie, waardoor veel mensen met dezelfde kledingstukken over straat gaan en individualiteit steeds verder te zoeken is.

 

Ray Ban clubmasterDoor de massaproductie en het ietwat saaie straatbeeld met dezelfde kledingstukken, waren er enkele jaren geleden steeds meer mensen die verlangen naar de unieke items van vroeger. Deze items zijn namelijk heel anders dan de modeartikelen die in het straatbeeld naar voren kwamen, waardoor de items veel opvallender, unieker en authentieker waren. Eigenlijk startten de eerste mensen met het dragen van vintage items dus om zich te onderscheiden van de massa en zichzelf uniek te maken. Uiteindelijk gingen steeds meer mensen vintage items aanschaffen om zich van de massa te onderscheiden, waardoor de modeartikelen ook opvielen onder trendwatchers, modetijdschriften en modeontwerpers. Zo is het gekomen dat er nu ook steeds meer nep vintage items op de markt zijn en dat steeds meer mensen deze items maar al te graag toevoegen aan hun garderobe. Uiteindelijk is vintage dus populair geworden in Nederland vanwege de massaproductie, de verminderde creativiteit in mode en het saaie straatbeeld met veel van dezelfde kledingstukken.

 

De voordelen van vintage

Het aanschaffen van een vintage zonnebril is een investering. Zo zijn vintage zonnebrillen over het algemeen duurder dan zonnebrillen van nu, onder andere omdat de zonnebrillen simpelweg ouder zijn en dus meer waard zijn dan zonnebrillen van dit moment. Hoewel vintage zonnebrillen duurder zijn dan standaard zonnebrillen van nu, is het toch zeker aan te raden om een vintage zonnebril aan uw collectie toe te voegen. Koopt u een vintage zonnebril, dan profiteert u namelijk van enkele voordelen. De belangrijkste voordelen van het aanschaffen van een vintage zonnebril, zijn de volgende:

  1. Vintage zonnebrillen zijn uniek. Schaft u een vintage zonnebril aan, dan is de kans erg klein dat u iemand anders ziet met dezelfde zonnebril. In tegenstelling tot standaard zonnebrillen, worden vintage zonnebrillen namelijk niet in grote oplages verkocht.
  2. Vintage zonnebrillen zijn van grotere waarde dan standaard zonnebrillen van nu en worden door de jaren heen alleen maar meer waard. Zie het als een investering in antiek: antieke items worden door de jaren heen ook steeds meer waard. Koopt u een vintage zonnebril voor 200 euro, dan is de kans dus groot dat deze zonnebril over tien jaar wel 300 of 400 euro waard is. De uiteindelijke waarde is uiteraard afhankelijk van het merk zonnebril.
  3. Vintage zonnebrillen maken uw outfit net wat eigenzinniger en geven u een glamoureuze uitstraling. Zo kunt u een vrij saaie, standaard outfit ineens een hele andere uitstraling geven, simpelweg door een vintage zonnebril te dragen.
  4. Vintage zonnebrillen hebben hun kwaliteit al bewezen. Sommige vintage zonnebrillen komen uit de jaren 50 of 60 en zien er nog steeds geweldig uit. Dit getuigt van een zeer hoge kwaliteit, waar u als koper ook zeker van kan profiteren. Koopt u een vintage zonnebril, dan weet u dus zeker dat deze zonnebril van zeer goede kwaliteit is.
  5. Vintage is een tijdloze modetrend die de komende jaren nog veel terug zal komen op de catwalks, in het straatbeeld en in de modetijdschriften. Investeert u nu in een vintage zonnebril, dan heeft u hier nog vele jaren plezier van.

 

Bent u overtuigd van de voordelen van een vintage zonnebril en bent u bereid om in een unieke zonnebril te investeren? Bekijk dan het aanbod vintage zonnebrillen van Fuva en bestel die zonnebril die bij u past. In het aanbod vintage zonnebrillen van Fuva vindt u namelijk diverse vintage zonnebrillen, die u eenvoudig online kunt bestellen.

 

Vintage zonnebrillen van Fuva

Wie op zoek is naar een unieke vintage zonnebril uit de jaren 50, 60, 70 of 80, kan bij Fuva terecht. Fuva verkoopt namelijk diverse vintage zonnebrillen van diverse merken, die u eenvoudig online aan kan schaffen om uw outfit een glamoureuze, eigenzinnige en unieke uitstraling te geven. Veel andere aanbieders van vintage zonnebrillen verkopen retro zonnebrillen in plaats van vintage zonnebrillen, maar bij Fuva is dit niet het geval. Koopt u een vintage zonnebril bij Fuva, dan weet u dus zeker dat uw zonnebril daadwerkelijk uit de vorige eeuw stamt en dat u daadwerkelijk een vintage item aan uw garderobe heeft toegevoegd.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen