Unisex zonnebrillen van Ray-Ban

  • Geplaatst op
  • Door Freek van Aerle
  • 0

Unisex zonnebrillen van Ray Ban


Ray-BanRay-Ban Highstreet: de cultus van de stedelijke straten, dat is hoe deze Ray Ban Highstreet zich kenmerkt. Het is een uniseks zonnebril te verkrijgen in verschillende kleuren en brilglas grootte. Al deze variëteit, kunnen worden verzameld in 1 naam Highstreet. Voor elk model heeft het merk Ray-Ban zijn iconische doeleinden. Zo heb je voor de Ray-Ban Tech een Ray Ban die technisch helemaal bij de tijd is en de Active Lifestyle is een zonnebril helemaal voor sport en toerisme en ten slotte de Highstreet, die gewijd is aan de bijzondere steden en modetrends van de wereld. 


Aviator zonnebrilRay-Ban Aviator modellen


Aviator gaat helemaal terug in 1937 toen hij werd gemaakt onder de vlag van Ray-Ban. Het was een Aviator model, waarvan de vorm tot op de dag van vandaag nog steeds het meest populaire is onder de oprichters van een zonnebril. De Highstreet heeft niet de vaste vorm en er wordt steeds gespeeld met verschillende kleuren. Deze eclectische kleuren, formaten, technieken glazen en monturen zijn van de beste materialen en technieken gemaakt. Deze modetrend was een uitstekende gelegenheid voor het merk om de productie, kwaliteit en trendy stedelijke stroom aan te sluiten bij de rest van hun collectie. Het Aviator concept heeft verschillende kenmerken en ze beschermen niet alleen de ogen, maar verbeteren op een bepaald niveau de ogen ook. Een toename van contrast maakt het mogelijk om de helderheid tientallen keren te verbeteren. Bovendien, zijn de glazen van de „Aviator 95% UV beschermend waardoor vooral het netvlies van de schadelijke effecten beschermd wordt. Interessant is dat velen van hen uitgerust zijn met een gradiënt effect, dat beschermt tegen de zonnestralen die van boven komen, en stelt je in staat om objecten op ooghoogte en onder deze glazen goed te zien, dit is ideaal voor. Wat betreft de materialen gebruikt voor de frames van de Aviator, dan is dit voornamelijk in metaal. Benadrukt moet worden dat het plastic waarmee de Aviator is gemaakt een van Ran Ban meest duurzame materialen is. 
 

Clubmaster modelClubmaster zonnebrillen


Ray-Ban CLUBMASTER: is een keiharde business model met een vleugje zoete jazz. Deze zonnebril is in de jaren tachtig ontworpen en kreeg de naam Clubmaster. Deze zonnebril was een beetje zakelijk en toch ook hip en trendy. De nieuwe vorm gaf deze zonnebril dat extra vleugje dat de zonnebril uniek maakt. De Clubmaster heeft aan de uiteinden een beetje gevormde punt, verder is het van kunststof gemaakt en loopt in de vorm van de wenkbrauwen waardoor het focus legt op de wenkbrauwen. Dit structuur laat daarom vooral de wenkbrauwen opvallen waardoor het montuur soms een beetje streng oogt. De Ray-Ban Clubmaster is geliefd bij politici en hippies en past zowel bij dames als bij heren. De originaliteit van de vorm en functie van het structuur zijn heel erg in trek en dat was al bij het lanceren van de Clubmaster een groot succes. De Clubmaster waarbij vooral de wenkbrauwen heel erg geaccentueerd worden. En daarom was de Clubmaster al snel bekend bij populaire mensen in de VS zoals de Afro-Amerikaanse geestelijke leider Malcolm X en Colonel Sanders, de oprichter van KFC


Olympian zonnebrillen

Ray Ban Olympian: Olympus werd ook wel de afgunst van de goden genoemd, maar van de Olympian zonnebril kan dat niet gezegd worden! Want deze vintage stijl zonnebril is een tikkeltje anders dan de Ray Ban Aviator, Wayfarer en Clubmaster. De Olympian onderscheid zich van elk van deze zonnebrillen en verscheen in de lijn van Ray Ban, bijna onmiddellijk na de Aviator en de Wayfarer.


De geboorte van de Olympian.

Het begon allemaal in 1965 - het jaar waarin deze bril is geboren. Geschiedenis van de naam en de reden waarom de naam gekozen is blijft een mysterie, maar we kunnen aannemen dat het iets te maken heeft met de verblijfplaats van de goden - Olympus. De populariteit van dit model kwam na de film van Dennis Hopper "Easy Rider”, die overigens is uitgegroeid tot een symbool van de jeugd subculturen, racen, motorfietsen en, zonder twijfel van rockmuziek. Het is in deze film dat Peter Fonda met een unieke Olympian op het witte doek verscheen.


Het is vermeldenswaard dat de Ray Ban Olympian een van die modellen werd, die wordt geassocieerd wordt met een tweede golf van populariteit van het merk. De Olympian is een hippe zonnebril met een rand van het metaal zilver of goud. Deze heeft een boog met een gebogen vorm die lijkt op een golfclub. Deze zonnebril is een klassieke bril met de klassieke grijsgroen G-15 XLT glazen van Ray Ban en kan verkregen worden met of zonder polarisatie. 


Tegenwoordig zijn er twee varianten van deze Olympian zonnebril van Ray Ban, waarvan de eerste een subtiele en lichte bril is en het tweede model van Ray Ban Olympian II is iets chiquer en glamrock.  Maar valt vooral bij de mode bewuste stoere man in de smaak en dat is natuurlijk niet onterecht want deze zonnebril is alle glamour van de jaren 70 in 1 zonnebril. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen