Tips! Waar koop ik een goede skibril?

  • Geplaatst op
  • Door Freek van Aerle
  • 0

Tips voor het kopen van een skibril

Het aanschaffen van een skibril lijkt misschien vrij eenvoudig, maar in feite kan het erg lastig zijn om een skibril aan te schaffen die prettig zit, stevig op de neus zit en bovendien de ogen beschermt tegen de weersomstandigheden in de bergen, de felle UV-straling op uw wintersportbestemming en de opspattende sneeuw tijdens het skiën of snowboarden. Wilt u zeker weten dat u de beste skibril aanschaft, zodat uw ogen gedurende de gehele vakantie optimaal beschermd worden tegen de externe omstandigheden waar u tijdens uw wintersportvakantie mee te maken krijgt? Lees in dit artikel dan diverse tips voor het vinden van de beste skibril en u weet zeker dat u optimaal van uw vakantie kan genieten.

 

Een verkeerde skibril kan namelijk niet alleen de gezondheid van uw ogen aantasten, maar ook uw vaardigheden als wintersporter. Wilt u voorkomen dat u de hele vakantie last heeft van pijnlijke en/of tranende ogen of door een verkeerde skibril nauwelijks iets kan zien op de piste? Lees dan onderstaande tips en kies alleen de beste skibril uit voor uw ski-uitrusting.

 

Tip 1: koop alleen een skibril met dubbele lens

Bij het aanschaffen van een skibril kunt u kiezen uit skibrillen in vele soorten en maten. De skibrillen die worden aangeboden op het internet en in sportwinkels verschillen niet alleen op het gebied van de kleur van de lens, maar ook op het gebied van de dikte van de lens. Zo kunt u kiezen voor een skibril met een enkele lens of een skibril met een dubbele lens als u op zoek gaat naar een nieuwe bril voor uw wintersportvakantie. Wilt u de beste bril aanschaffen? Kies dan altijd voor een skibril met een dubbele lens, want met deze skibril voorkomt u doorgaans dat u te maken krijgt met condensvorming op de glazen van de bril.

 

Tip 2: kies een skibril met een ruim blikveld

Naast een skibril met dubbele glazen, is het ook belangrijk om een skibril aan te schaffen met een ruim blikveld, waar de skibrillen van Oakley bekend om staan.. Dit betekent dat u een skibril aanschaft met kleine glazen, maar bij het aanschaffen van een skibril op zoek gaat naar een bril met zo groot en breed mogelijke glazen. Op deze manier ziet u namelijk veel meer van de omgeving tijdens het skiën of snowboarden: iets wat zeker belangrijk is als u zich veilig over de piste wil begeven.

 

Tip 3: controleer de stevigheid van de bril

Wie wil voorkomen dat zijn of haar skibril tijdens de wintersportvakantie steeds van de neus glijdt of zelfs van de neus valt, dient een stevige skibril aan te schaffen. Een stevige skibril is een skibril die niet alleen stevig aanvoelt als u de bril in uw handen heeft, maar ook voldoende stevig op uw gezicht aansluit. Past uw skibril niet bij uw gezichtsvorm, dan kunt u tijdens uw wintersportvakantie te maken krijgen met ergernissen door een bril die steeds naar beneden glijdt of van uw gezicht valt. En omdat u de skibril bijna de hele dag draagt, kan dit zeker uw wintersportvakantie negatief beïnvloeden.

 

Tip 4: controleer de UV-bescherming van een skibril

Naast brillen met diverse soorten glazen, modellen en lenzen, heeft iedere skibril ook weer een andere bescherming tegen UV-straling in de bergen. De mate waarin een bril u beschermt tegen schadelijke UV-straling in de bergen, kunt u aflezen aan de categorie van de bril. Valt een skibril in de categorie UV-300 of UV-400? Dan betekent dit dat deze bril voldoende beschermt tegen de sterke UV-straling in de bergen. Heeft u een bril met een hogere categorie, dan is de bescherming alleen maar beter. Heeft u een bril met een UV-bescherming van lager dan UV-300? Dan beschermt deze bril niet voldoende tegen de straling in de bergen en kunt u met deze bril mogelijk te maken krijgen met sneeuwblindheid. Om dit te voorkomen, is het dan ook belangrijk om een bril met een UV-bescherming van minimaal UV-300 of UV-400 aan te schaffen.

 

Overige tips voor de beste skibril

Naast bovenstaande vrij algemene tips, leest u in onderstaande opsomming nog enkele specifieke tips voor het vinden van de beste skibril:

  1. Gaat u in de avond skiën en maakt u hierbij gebruik van verlichte pistes? Kies dan voor een skibril zonder kleurenlens, want deze skibril functioneert het beste in kunstmatig licht.
  2. Gaat u skiën in extreem koud weer, dan is het belangrijk om een sneeuwbril voor extreem koud weer aan te schaffen. Deze brillen bedekken namelijk niet alleen de ogen, maar ook een groot deel van de rest van uw gezicht. Hierdoor heeft u minder last van kou en kunt u langer op de piste blijven.
  3. Draagt u een bril? Kies dan voor een skibril waar u een bril aan kan zetten, ofwel een skibril die speciaal ontwikkeld is voor brildragers. Zo hoeft u met deze speciale skibril niet zonder bril de piste op te gaan en hoeft u noodgedwongen ook geen lenzen te dragen op vakantie, simpelweg door de juiste skibril aan te schaffen. En wilt u het liefst geen bril of lenzen onder uw skibril dragen? Laat uw skibril dan op sterkte maken en u heeft geen extra bril of lenzen meer nodig.
  4. Vervang uw skibril tijdig. Heeft u na een dagje skiën of snowboarden te maken met pijnlijke en/of tranende ogen? Dan biedt uw skibril niet voldoende bescherming (meer) en bent u toe aan een nieuw exemplaar. De kwaliteit van skibrillen kan achteruit gaan, dus het is zeker mogelijk dat u na enkele jaren plotseling een verschil in bescherming ervaart.

 

Door bovenstaande tips te raadplegen, weet u zeker dat u de beste skibril koopt en optimaal kan genieten van uw welverdiende wintersportvakantie.

 

Tot slot: goedkoop is duurkoop

Een laatste tip die we u willen geven bij het kopen van een goede skibril, is dat goedkoop niet altijd beter is. Zeker als het aankomt op de UV-bescherming van een skibril is het belangrijk om niet alleen geld te willen besparen, maar voornamelijk op zoek te gaan naar een skibril van goede kwaliteit. Goedkoop is in sommige gevallen duurkoop en dit is zeker het geval bij een skibril. Heeft u een goedkope skibril gevonden met een goede UV-bescherming en een goede pasvorm? Dan kunt u deze bril zonder enige problemen aanschaffen en dragen tijdens uw wintersportvakantie. Heeft u een goedkope bril gevonden met een slechte pasvorm, een vreemde vorm of een slechte bescherming tegen UV-straling, dan kunt u deze bril beter niet aanschaffen. De kans dat uw goedkope deal uiteindelijk tegenvalt, is in dit geval namelijk erg groot.

 

Schaf daarom nooit een skibril aan bij een aanbieder die geen verstand heeft van kwalitatief hoogwaardige skibrillen, maar kies altijd voor een aanbieder die weet waar een goede skibril aan moet voldoen en enkel kwalitatief hoogwaardige skibrillen in het aanbod heeft.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen