Technologie rondom zonnebrillen

  • Geplaatst op
  • Door Freek van Aerle
  • 0

Zonnebrillen en TechnologieJe bent waarschijnlijk redelijk bekend met de fundamentele wetenschap achter een zonnebril. Ze filteren schadelijke lichtstralen en beschermen de ogen tegen fel licht. Echter, de technologie achter een zonnebril en het creëren van nieuwe ontwerpen gaat wel iets verder dan dat. Vanaf 2007 staat dit centraal bij het maken en ontwerpen van een zonnebril, elk jaar zijn er nieuwe doorbraken die bijdragen aan het optimaal beschermen van de ogen.


Als u een lensdrager bent, dan zal je de eigenschap glazen op sterkte bij een zonnebril zeker waarderen, want vroeger was het zo dat zonnebrillen niet op sterkte gemaakt werden en nu is dat geen probleem. Want eerlijk is eerlijk, steeds de glazen van je bril verwisselen als je van binnen naar buiten gaat is zo ouderwets en uit de tijd. Daarnaast als je bril verliest ben je zowel de zonnebril als de gewone bril kwijt. Dus het werkte al helemaal niet op die manier, vandaar dat men verder zocht naar alternatieven en zo kwam het dus dat je nu de zonnebril op sterkte kan laten maken.
 

Meekleurende glazen

Photo Chromic lenzen zijn typische voorschrift sterkte bril lenzen die van kleur veranderen wanneer je binnen bent. Echter, wanneer je buiten in het zonlicht gaat verandert de bril in een zonnebril. De technologie van de Photo Chromic lens is zo gevoelig voor licht als uw ogen zijn. De glazen van passen zich helemaal en komen overeen met de magnitude van het licht om de noodzakelijke bescherming te bieden.


Zonnebrillen met deze lenzen die van kleur veranderen is geen nieuw concept. Men is steeds bezig de technologie verder uit te breiden en de nieuwe zonnebrillen die in ontwikkeling zijn zullen niet alleen van helder tot donker veranderen, maar ook verschillende tinten geel, groen en paars worden. De aanpassing van kleuren zal niet allen snel geschieden, maar er zullen nog meer opties mogelijk zijn voor deze zonnebrillen. Bij de gewone kleur veranderende glazen werkt het allemaal simpel, als je van binnen naar buiten gaat en visa versa dan veranderen de lens van helder naar donker. Maar bij deze nieuwe zonnebrillen zal de kleur niet gewoon donker worden, maar echt veranderen aan de hand van de situatie. De zonnebril lens kleur is bedienbaar met een speciaal apparaatje die je aan je pols aan doet, hiermee kun je uit een spectrum van kleuren kiezen. Dit apparaatje is voorzien van een horloge batterij, die een elektrische schok aan de bril geeft als er gekozen wordt voor een andere kleur. De lens omvat een gelachtige oplossing tussen de lagen die helpt om deze elektronen te transporteren en ervoor te zorgen dat de lens van kleur veranderd. In minder dan een paar seconden worden de glazen van je zonnebril helemaal aangepast in de gewenste kleur glazen!


Communicatie via je zonnebril

Visuele effecten zijn niet de enige vooruitgang die zonnebrillen in de afgelopen jaren hebben geboekt. Veel productontwikkelaars beginnen de noodzaak ervan in te zien om de technologie en communicatie in het dagelijks leven verder uit te breiden. Om deze reden, kunt u nu zonnebrillen kopen die tegelijk ook een mobiele telefoon zijn. Sinds de komst van de headset is een gemeenschappelijke behoefte dat er een mobiele telefoon kwam waarvan de headset niet in de weg van je zonnebrillen zit. Deze nieuwe zonnebril telefoon is een duidelijke oplossing voor dit probleem.


Een andere zeer populaire tech-speelgoed vandaag is de MP3-speler. De dagen van de Walkman of zelfs de Discman zijn met de komst van dit apparaatje definitief voorbij! Het computertijdperk heeft overgenomen op alle facetten van ons bestaan, met inbegrip van de muziek die we luisteren. Weinig mensen vandaag de dag hebben geen MP3-speler. Overal waar we gaan hebben we dan eindeloos veel nummers bij ons, waardoor we nooit echt vervelen. Omdat wij zo geconcentreerd zijn op ons muziek en deze te allen tijde bij ons willen hebben, hebben de zonnebril makers ook daarvoor een oplossing gevonden. Er zijn zonnebrillen gemaakt die ons helemaal accommoderen. Ze hebben ingebouwde speakers en kunnen aan je mp-3 speler gekoppeld worden, deze speakers hebben dezelfde functie als de oordopjes headset. Alsof dat niet genoeg is wordt er zelfs hard gewerkt aan hi-tech zonnebrillen die tegelijk ook een mp-3 speler zijn. Ze zullen heel simpel werken, je download je favo muziek en al gauw kun je met je MP3-speler zonnebril lekker een dagje gaan stappen met goed muziek in de oren.


Wetenschap is voortdurend in beweging en het ontwikkelen van spannende nieuwe uitvindingen is elke keer weer een grote uitdaging. Twintig jaar geleden durfde niemand zelfs te dromen dat je naar muziek kan luisteren via je zonnebril en nu is dat een werkelijkheid aan het worden. De mens is steeds met technologie bezig en dat zie je echt terug in bijna alles dat steeds moderner en geavanceerder word.  De zonnebrillen van deze tijd zijn daar natuurlijk niet achter gelopen. Want als je nu al een mobiel zonnebril hebt en een MP3 speler zonnebril. Wie weet komt er over een jaar of 3 nog een zonnebril uit die je ook als smartphone kan gebruiken. De technologie die veranderd gewoon met de dag en elke dag weer kan er een of ander geniaal idee op de markt komen.


Als jij ook bij de tijd wil zijn en mee wil gaan met de nieuwste trends dan is het altijd wel handig goed op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen. Alleen zo kan je met je zonnebril bij benen en de nieuwste trends volgen en de nieuwste zonnebril kopen. Zonnebrillen zijn zo goed als onmisbaar geworden voor de mens, want iedereen begint zoetjes aan te beseffen dat ze grote gezondheidsvoordelen hebben voor je ogen. Mocht u hier meer vragen over hebben dan helpen de werknemers van Fuva.nl u graag!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen