Opvallende modellen van dit en komend jaar

  • Geplaatst op
  • Door Freek van Aerle
  • 0

Zonnebrillen die we terug gaan zien komend jaar

Het aftellen is al bijna begonnen en 2014 is al bijna voorbij, ook in de wereld van designer zonnebrillen is het aftellen al bijna begonnen en met een terugblik op de prachtige zonnebrillen van de afgelopen maanden is het wel goed om ze allemaal even een voor een op een rij te zetten en even kort over ze te vertellen. Sommige modellen zijn tijdloos en zullen vast volgend jaar weer terug komen, andere modellen hebben kort hun intrede gemaakt en zullen het volgend jaar wellicht uit de schijnwerpers verdwijnen. Maar al met al heeft 2014 een aantal mooie, stijlvolle en hippe zonnebrillen op zijn naam staan.
 

De zonnebrillen die het dit jaar heel goed hebben gedaan zijn vooral de zonnebrillen die helemaal felkleurig zijn. Deze kleuren zijn niet alleen gemakkelijk te combineren maar ook nog lekker stoer en hip. De biker of rocker look zonnebrillen doen het altijd goed. Vooral de zwarte zonnebrillen met gouden details of steentjes of zelfs glitters zijn heel erg in geweest dit jaar.  De merken Ray-Ban en Persol hebben een aantal leuke zwarte zonnebrillen die het dit jaar extra goed hebben gedaan. Zo zette Ray-Ban zijn Wayfarers in een nieuw jasje en met de hippe zwarte kleuren gecombineerd met de mooie glimmende details waren ze direct een hit.  Maar ook de Aviator modellen hebben het enorm goed gedaan. Vooral de zwarte aviators met gouden of zilveren frame en donkere glazen was een enorme hit. Deze kleuren keuze zijn helemaal van deze tijd en worden op bijna alles gedragen. Een ander merk die vooral veel zwarte monturen had zijn de zonnebrillen van Persol deze zijn heel erg in trek geweest dit jaar, ze zijn hip, zwart met mooie details en behoorlijk eigentijds. Ook vallen ze mee in prijs dus voor elke budget is er wel een leuk model te vinden. Persol staat vooral ook bekend om hun mooie dames monturen die in verschillende modellen voorkomen. Vooral de zwart met gouden detail cat-eye modellen of de aviator modellen waren erg in trek dit jaar.


Een zonnebril model die het dit jaar goed heeft gedaan en die het goed blijft doen is Oversized. Maar niet alleen de zonnebrillen zijn in mode wereld oversized ook de kleren, jurken en andere fashion is dit jaar oversized geweest. Oversized bij zonnebrillen is ook niks nieuw want het is al een tijdje zo dat zonnebrillen een beetje groot uitvallen. Een oversized zonnebril met donkere glazen of eentje met bronskleurige glazen kan gewoon allemaal deze zomer en daar heeft Michael Kors goed op ingespeeld. Michael Kors heeft al een tijdje een voornaamste plek in de zonnebrillen mode wereld en heeft deze plek niet zomaar gehad, maar heel terecht. Want als je naar zijn modellen van dit jaar kijkt, dan zie je de oversized trend terug komen met een heleboel van zijn eigen creatieve eigenschappen. Oversized zonnebrillen met een gouden of zilveren detail, of modellen met spiegel glazen zijn allemaal onderdeel van de waanzinnig mooie collectie van Michael Kors voor 2014. Michael Kors is daarbij ook niet achter gebleven want ook hun hebben prachtige oversized modellen op de markt gebracht in 2014. De Oversized modellen met gekleurde frames of gekleurde glazen van Michael Kors waren dit jaar goed vertegenwoordigd in zonnebril mode land en terecht ook want dit merk staat vooral bekend om zijn retro Chique uitstraling.


Dit jaar waren de brillen met gekleurde frames een echte hit. Tegenwoordig als je een beetje wil opvallen, dan moet je een bril met een opvallende kleur hebben. Vooral de mooie paarse tinten zijn erg in trek geweest en met de koude dagen die aankomen, zal deze warme tint ook nog eens extra aandacht krijgen. Denk dan vooral aan zonnebrillen met een paarse, roze, rode, violet of fushia tint en onder tint. Deze doen het echt goed dit jaar, ze zijn niet alleen gedurfd maar vooral ook heel erg leuk om te zien en gemakkelijk te combineren. Daar heeft het model “Erika” van Ray-Van ook op ingespeeld. Ray-Ban bracht dit jaar een heleboel leuke zonnebrillen op de markt die een paarse tint of onder tint hadden, prachtige herkenbare modellen met gradiënt glazen en  een paarse gloed. Maar ook de bekende vlinder en cat-eye modellen waren van de partij in de collectie van Ray-Ban, natuurlijk allemaal met gekleurde invloeden. DKNY is niet alleen populair om hun prachtige kleding, maar sinds kort ook om hun geweldige collectie zonnebrillen. De mensen bij DKNY weten wat er mee telt dit jaar in de trend van zonnebrillen en hebben daarom ook in hun zonnebrillen de paarse gloed en paarse tinten verwerkt dat is natuurlijk heel slim van ze geweest want, hiermee hebben ze een welverdiende plek op de lijst van populaire en trendy zonnebrillen van 2014 gekregen. Hun prachtige modellen zijn heel erg stijlvol en voor een ieder is er wel een leuke zonnebril te vinden bij Lacoste hun zonnebrillen collectie.
 

De zonnebrillen die dit jaar ook weer heel erg zijn opgevallen zijn de zonnebrillen met rechthoekige, driehoekige en ronde glazen. Let wel bij deze zonnebrillen is het wel handig als je hem eerst past voordat je het koopt omdat ze heel erg gewaagd zijn. Ook zijn het zonnebrillen die niet altijd iedereen staan. Maar ze hebben wel een voornaamste plaats gekregen in 2014 en vooral muziek artiesten hebben flink gebruik gemaakt van deze gewaagde brillen in hun muziek video’s. Zonnebrillen met deze authentieke vormen zijn niet alleen apart, maar ook helemaal van deze tijd. Ze stralen een soort ultra modern uit en dat maakt ze ook zo gewild, daarom hebben wereld beroemde merken zoals Tom Ford, Prada en Mui Mui erop ingespeeld. Tom Ford is al een hele tijd geen onbekende meer in zonnebrillen mode wereld. Zijn designs zijn vaak mooi en gewaagd en hebben bijna altijd een extra detail die de bril uniek maken. De prachtige gekleurde frames en rechthoekige, driehoekig of vijfhoekige glazen waren dit jaar heel erg in en vooral te zien in de collectie van Tom Ford. De mooie zonnebrillen zijn speciaal voor fashionista’s die een beetje durf hebben. Maar ook Prada is niet achter gebleven, zij hebben ook hun collectie helemaal aangepast aan de trend van nu en een aantal mooie geometrische zonnebrillen op de markt gebracht. De geometrische vormen zijn goed vertegenwoordigt en elke zonnebril heeft dan weer een leuke unieke detail die de bril helemaal van deze tijd maakt en heel erg hip. Prada is daarom niet zomaar een merk in zonnebrillen wereld maar een echte topper die altijd wel met de laatste trends mee loopt. Mui Mui heeft een collectie van geometrische zonnebrillen waar voornamelijk de animal print in overheerst. Ze gaan niet alleen met de trend van geometrische zonnebrillen mee, maar hun glazen zijn ook helemaal volgens de trends van  2014 en hebben de bekende paarse gloed. De zonnebrillen van Mui Mui zijn nogal gewaagd maar als je er eentje op hebt ben je gegarandeerd de ster van de dag of van het strand, want jou Mui Mui zonnebril zal zeker wel opvallen. Dat is ook de gedachte bij Mui Mui ze maken zonnebrillen die opvallen en dat maakt vooral dat zij opvallen met hun collectie.
 

In 2014 waren de modellen zonnebrillen dus allemaal stuk voor stuk uniek en hadden zo hun eigen leuke eigenschappen. De meeste van de trends zijn eindeloos en zullen het komend jaar wellicht ook terug komen maar dan in een beetje nieuwe jasje gestoken. In ieder geval hebben we prachtige zonnebrillen gehad voor 2014, die het ook prima zullen doen in 2015.


Mocht u nog vragen hebben dan helpen wij u graag. Fuva.nl probeert zo transparant mogelijk te worden om haar bezoekers zo goed mogelijk te informeren.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen