Ondernemen in Nederland

Ondernemen voor jonge mensen wordt in Nederland gestimuleerd, lees hier mijn verhaal.

Helmondse ondernemers zijn echte samenwerkers

 

In de week na nieuwjaar loop ik door de Albert Heijn XL te Helmond om nieuwe inkopen te doen. Toevallig zie ik een goede vriend in de verte staan met een andere man praten. Ik besluit hem niet te storen en verder te gaan met boodschappen. Maar even later hoor ik mijn naam en wordt ik geroepen door mijn goede vriend. Hij weet dat ik beginnend ondernemer ben en stelt me voor aan de man waarmee hij stond te praten. Met deze man gaat mijn goede vriend regelmatig naar het ondernemer café in Helmond. Ik raak aan de praat met de man en even later wordt ik uitgenodigd om mee te gaan naar het ondernemers café later die week.

 

Bij het ondernemers café te zijn aangekomen zie ik veel mensen die met elkaar gezellig staan te praten. Al na vijf minuten werd ik aangesproken door een andere bezoeker van het ondernemers café.  Binnen no time stibdeb we met meerdere ondernemers te praten hoe de zaken gaan en over hoe we elkaar kunnen helpen. Ik kreeg ontzettend veel tips van de ervaren ondernemers over hoe je het beste kunt ondernemen. Een woord wat ik heel vaak hoor vallen was“samenwerken”. Zij vertelden me dat het onmogelijk is om in je eentje een succesvol ondernemer te worden, je hebt andere nodig om te kunnen groeien. En dat was ook de insteek van deze bijeenkomst. En het mooie was dat iedereen die daar was daar zo over dacht. Na een super gezellige avond te hebben gehad en veel contacten toe hebben kunnen voegen aan mijn netwerk besluit ik om naar huis te gaan met de gedachte dat ik niks meer van deze mensen zou horen.

 

Maar direct de dag erop werd ik opgebeld door een van de ondernemers die ik de dag ervoor was tegengekomen. Ik werd uitgenodigd voor een lunch om te praten over een mogelijke samenwerking. Na de lunch loop ik naar huis met een grote glimlach, ik was zojuist een samenwerking aangegeaan. Nooit verwacht dat het zo snel zou gaan. Daarom ben ik zo blij dat ik in Helmond woon. De mensen in Helmond  zijn open en behulpzaam en altijd bereid om tijd voor je te maken. Ik kan me geen betere stad voorstellen.

 

Freek van Aerle

Ondernemer bij www.Fuva.nl

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen