Je dag door met een Ray-Ban zonnebril

  • Geplaatst op
  • Door Freek van Aerke
  • 0
Je dag door met een Ray-Ban zonnebril

In de beginjaren van Ray-Ban maakten ze enkel functionele zonnebrillen maar al snel werden de brillen van Ray-Ban ook als modeaccessoire gezien. In het volgend artikel behandelen we wat populaire Ray-Ban modellen.

Actieve levensstijl met Ray-Ban zonnebrillen


Ray-Ban heeft verschillende modellen zonnebrillen, zowel de dames als ook de heren komen dan behoorlijk aan hun trekken. In dit stuk zullen enkele leuke herenzonnebrillen de revue passerent.


Aviator zonnebrilDe Ray-Ban Active Lifestyle is een zonnebril die al een hele tijd niet meer gebruikt wordt voor het doel waar het voor bedoeld is. Deze Ray-Ban active lifestyle was oorspronkelijk ontworpen voor mensen met een super actieve levensstijl. Sinds de uitvinding van de Aviators van Ray-Ban, die bedoelt waren om de ogen van de piloten te beschermen, is er veel veranderd. Steeds meer mensen begonnen de zonnebril te dragen als een modeaccessoire, die hun stijl complementeerde. 


Ray-ban staat voor zonnebrillen voor een actieve levensstijl.


Ray Ban Actieve Levensstijl, daarentegen, zijn gemaakt voor mensen die eenvoud gecombineerd met praktische bruikbaarheid en functionaliteit waarderen. Deze zonnebril wordt dus ook gewoon door bijna iedereen gedragen. De verschillende vormen, kleuren en materialen gebruikt bij deze zonnebril zijn van superklasse en verenigd door een gemeenschappelijke, visueel herkenbaar idee. Dat is het doel, omdat deze zonnebril speciaal is ontworpen voor een actieve levensstijl, zoals het joggen en bergtoppen beklimmen. Interessant is dat de originele "actieve" collectie gemaakt is voor mannen, het was een rechthoekige, stoere zonnebril. Vervolgens is het omgezet in een unie seks lijn, het heeft een zachtere uitstraling met variaties van kleur en vorm overgenomen.


clubmaster zonnebrilWaar de collectie aan gewijd is


Alle punten van deze collectie is gewijd aan de snelle, levendige en energieke tijdverdrijf. Daarom zijn de ontwerpers Ray Ban in het ontwerp vooral gegaan voor eenvoud en tegelijkertijd, utilitair. De nadruk wordt gelegd op ergonomie: met strak op het gezicht en stoere vormen is het allemaal heel goed van pasvorm voor de meeste gezichtsvormen. De brilglazen van deze lijn worden niet van de standaard mineraal glas gemaakt, maar van polycarbonaat. Deze zijn minder breekbaar en kras bestendig. Maar ook omdat dit materiaal licht is en waardevolle eigenschappen heeft zoals hoge slagvastheid (200 keer groter dan die van mineraal glas). Thermische stabiliteit en de mogelijkheid om het te vervormen is makkelijker dan mineraal glas. 


De kleuren van de Ray Ban active lifestyle


Ray Ban Active Lifestyle heeft een traan-vormige, rechthoekig, gestroomlijnde vorm en is te verkrijgen in de kleuren schildpad groen, blauw, zwart, bordeaux en goud. De verscheidenheid van de lijn maakt het comfortabel voor zowel mannen als vrouwen en schommelt aan de rand van een sport bril in combi met casual. Ook is het model niet voorbij gegaan aan de mode critici die voorspellen dat dit model een ongekende populariteit zal genieten in de moderne mode-industrie.


wayfarer zonnebrilDe wayfarer Surf Up


Een andere leuke Ray Ban bril die vooral in de smaak valt bij mannen en vrouwen is de Wayfarer Surf Up ook wel bekend als de aloha zonnebril van Ray Ban. Wayfarer is na de Aviator het meest legendarische model van Ray Ban, deze bril werd in de 50-er jaren van de twintigste eeuw als eerst gelanceerd. Het is voorzien van innovatieve materiaal dat bestaat uit polyacetaal (een polymeer dat vooral een industriële toepassing kent, vanwege zijn hardheid). Voor meer dan een halve eeuw geleden is de Wayfarer verschillende metamorfoses ondergaan van de klassieke Dylan zonnebril is er nu een kleinere versie genaamd de New Wayfarer. Een van deze innovaties is de opkomst van de Wayfarer Rare Prints, die wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van oud en modern nieuw. Zo kenmerkt de Wayfarer Surf Up zich daarom ook.


Wayfarer Surf Up speciaal gewijd aan de Hawaïaanse thema


Iedereen kent wel de Hawaïaanse shirts die behoorlijk populair zijn vanwege hun bloemetjes. De Wayfarer Surf Up is speciaal gewijd aan dit thema. Dit patroon van bloemen is in Hawaï zo goed als verplicht en je ziet overal deze bloemen print. Interessant is dat de heldere gebloemde overhemden beschouwd worden als de formele Hawaïaanse kleding, de productie van deze shirts begon in 1904 dankzij ondernemende Japanse immigranten. Een massale verspreiding van deze print vond plaats in de periode na de Tweede Wereldoorlog, toen de soldaten terug keerde van Japan naar de Verenigde Staten. 


Ray Ban Aviator modellen


De Ray Ban Aviator is een van de iconische symbolen van het merk Ray-Ban en van de andere grote merken. De metalen montuur met glazen van glas of polycarbonaat is voorzien van spiegel glazen, die gepolariseerd zijn met kleurrijke tinten. Het model heet de Shooter, het is een prachtige Aviator model die vooral bij mannen goed staat. Aanvankelijk was de Shooter geproduceerd met twee verschillende brilglazen: klassiek, grijsgroene G-15 en Kalichrome. Laatstgenoemde had een bleekgele kleur (door toevoeging van kalium- chromaat) en is ontwikkeld voor troebel of mistig weer.


Deze kenmerken, die geven verhoogd contrast zonder verlies van helderheid van het beeld, eigenlijk speciaal gemaakt voor iemand die van actieve levensstijl houdt en vooral bekend bij piloten, chauffeurs en atleten. Deze Aviator-achtige zonnebril is met gebogen tempels speciaal voor de buitenmens en natuurlijk de natuur liefhebbers geschikt. Deze versie is leuk met adaptieve brilglazen, die veranderen van kleurverzadiging bij blootstelling aan licht en ultraviolette straling. Dus, bij bewolkt weer is het oranje (lichtdoorlatendheid: 65%), terwijl het donker bruin of grijs is en een licht doorlaatbaarheid van 15% heeft bij zonnig weer. 


Niet alleen mooi om te zien, maar ook beschermend tegen de UV stralingen


Al deze zonnebrillen zijn uiteraard wat we van Ray Ban gewend zijn, ze zijn hip en modieus en gewoon een pracht om te hebben. Ook bieden ze de optimale bescherming tegen de zon, maar ook dit is niets nieuws bij Ray Ban want die staat bekend om geweldige zonnebrillen van top kwaliteit.  Als je dus een Ray Ban zonnebril hebt, ben je niet alleen goed beschermd tegen de zon, maar ook nog eens hip en helemaal bij de tijd. Ben je gewaagd en ga je dus voor een mooie Surf Up met de legendarische bloemen print of kies je voor een iets simpeler model zoals de Shooter of the active lifestyle? Het maakt eigenlijk niet uit welke je kiest, want ze zijn allemaal geweldige mode exemplaren. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen