Hoe moet je met je zonnebril omgaan?

  • Geplaatst op
  • Door Milou van Kemenade
  • 0

Het onderhouden van een merkzonnebril: do’s en don’ts

Als u een dure zonnebril heeft gekocht, wilt u natuurlijk zo lang mogelijk gebruik maken van uw aanwinst. U kunt de levensduur van uw merkzonnebril eenvoudig verhogen door uw zonnebril goed te onderhouden, maar hoe kunt u uw zonnebril het beste zo lang mogelijk mooi houden? Meer over dit onderwerp, leest u op deze pagina. Zo leest u op deze pagina niet alleen wat u juist wel moet doen om uw zonnebril zo lang mogelijk mooi te houden, maar ook wat u juist niet moet doen als u zo lang mogelijk van uw merkzonnebril wil genieten.

 

Het onderhouden van uw zonnebril: do’s

In onderstaande tekst leest u enkele zogeheten do’s voor het onderhouden van uw zonnebril, bijvoorbeeld bij het dagelijks gebruik van uw bril, het bewaren van uw bril en het schoonmaken van uw bril. Hanteert u onderstaande tips bij het dragen van uw zonnebril, dan weet u zeker dat u lang plezier heeft van uw aankoop.

 

De belangrijkste tips om zo lang mogelijk gebruik te maken uw favoriete merkzonnebril, zijn de volgende:

-        Zet uw bril altijd op en af door twee handen te gebruiken. Door twee handen te gebruiken, blijft het montuur van uw zonnebril namelijk het best in model.

-        Bewaar uw bril altijd in een brillenkoker of etui. Bij voorkeur is deze brillenkoker of etui hard, zodat de bril niet kan beschadigen als u de bril meeneemt in uw tas.

-        Schaf een reinigingsset aan om uw zonnebril goed te reinigen en maak uw bril alleen schoon met een speciaal microvezel doekje. Dit is het doekje dat u doorgaans bij uw zonnebril krijgt als u deze aanschaft.

-        Leg uw bril altijd op de bovenkant met de veren uitgeklapt. Gebruikt u de bril een tijdje niet, dan is het beter om uw bril te bewaren in een brillenkoker of etui.

-        Is uw bril ernstig vervuild? Gebruik dan lauw water en een milde, huidvriendelijke zeep om uw zonnebril te reinigen.

-        Droog uw bril na het schoonmaken altijd met een schone, zachte doek. Dit kan een microvezeldoekje zijn, maar ook een schone theedoek.

-        Was het microvezeldoekje dat bij uw bril hoort regelmatig in de wasmachine. Hierbij mag u geen wasverzachter gebruiken, want wasverzachters maken de doek ongeschikt voor het reinigen van brillen.

-        Heeft u vuiltjes tussen de glazen van uw bril en krijgt u deze niet schoon bij het reinigen van de bril? Ga dan naar een opticien en laat uw zonnebril in een ultrasoon bad doen. In een ultrasoon bad worden zelfs de moeilijkst bereikbare vuiltjes van de bril verwijderd door middel van ultrasone geluidsgolven.

-        Laat uw bril regelmatig bijstellen, zodat de bril perfect aansluit bij uw hoofd en niet zomaar af kan vallen tijdens het dragen en de bril bovendien comfortabeler zit.

 

Het onderhouden van uw zonnebril: don’ts

Naast vele tips die u kunt raadplegen om de levensduur van uw merkzonnebril te verlengen, zijn er ook vele zaken die u moet vermijden als u zo lang mogelijk plezier wil hebben van uw zonnebril. Zonnebrillen zijn vrij kwetsbaar, dus u kunt niet zomaar alles doen met uw zonnebril als u lang van uw favoriete zonnebril wil genieten. Wilt u voorkomen dat uw favoriete merkzonnebril onherstelbaar beschadigt omdat u verkeerd met de zonnebril omgaat? Lees dan in onderstaande don’ts wat u vooral niet met uw merkzonnebril moet doen.

 

De belangrijkste zaken die u moet vermijden om zo lang mogelijk gebruik te maken van uw merkzonnebril, zijn de volgende:

-        Leg uw bril nooit met de bolle zijde van de glazen naar beneden en denk goed na waar u uw zonnebril neerlegt. Doe dit logischerwijs nooit op een zitoppervlak (zoals een bank, een stoel of een kruk), maar leg de zonnebril ook niet op tafel als het hard waait. De wind kan de zonnebril namelijk eenvoudig meenemen, zodat de zonnebril op de grond valt en beschadigt.

-        Leg uw bril nooit zo weg dat de glazen in aanraking kunnen komen met harde en/of ruwe oppervlakten.

-        Voorkom plotselinge temperatuurwisselingen, want plotselinge temperatuurwisselingen kunnen uw zonnebril beschadigen. Was uw bril dus nooit met heet water, maar met lauw water. Ook is het niet verstandig om uw zonnebril onder te dompelen in heet afwaswater, bijvoorbeeld om uw bril schoon te maken.

-        Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen om uw zonnebril te reinigen. Deze kunnen uw bril namelijk blijvend beschadigen, in plaats van dat uw bril mooi schoon wordt. Contact met stoffen als aceton, ammonia, ether, lijm, haarspray en huishoudelijke schoonmaakmiddelen dient daarom vermeden te worden.

-        U kunt uw zonnebril schoonmaken met zeep, maar nooit met zeep op basis van citroen of andere citrusvruchten. Deze zeep soorten zijn namelijk te zuur en kunnen uw zonnebril beschadigen.

-        Zit uw bril niet goed? Buig uw bril dan nooit zelf, maar laat dit door de opticien doen. Door uw bril zelf te buigen, kunt u de bril blijvend beschadigen.

-        Gebruik nooit haarlak als u uw bril draagt, maar zet uw bril altijd af als u met haarlak gaat spuiten.

-        Draag uw bril nooit op uw hoofd. Hierdoor kan de stand van de veren veranderen of kan het montuur wijder worden waardoor uw bril minder goed past.

-        Laat uw bril nooit op het dashboard van uw auto liggen. Het dashboard kan namelijk erg warm worden (niet alleen in de zomer), waardoor de glazen van uw bril kunnen gaan uitzetten en de ontspiegelingslaag kan loslaten. Daarnaast kan er tevens een zogeheten craquelé effect ontstaan, waardoor uw bril blijvend beschadigd wordt.

-        Gebruik nooit een keukenrolpapier, kledingstukken of tissues om uw bril te drogen. Keukenrolpapier, kledingstukken en tissues kunnen namelijk vezels en stofdeeltjes achterlaten op de glazen van uw bril, waardoor er krassen op de bril kunnen ontstaan.

-        Ga nooit zelf sleutelen aan uw bril, ook niet als uw bril kapot is. Op deze manier kunt u de schade namelijk verergeren, waardoor het repareren van de bril zelfs onmogelijk kan worden. Ga dus niet zelf aan de slag, maar laat dit over aan een professional.

 

Kortom: er zijn enkele zaken die u juist wel moet doen om de levensduur van uw merkzonnebril te verlengen, maar er zijn ook veel zaken die u moet vermijden als u lang plezier wil hebben van uw merkzonnebril. Door bovenstaande tips zo veel mogelijk te raadplegen bij het dagelijks dragen, schoonmaken en onderhouden van uw zonnebril, weet u in ieder geval zeker dat u uw zonnebril goed onderhoudt en zo lang mogelijk plezier heeft van uw aankoop. Kies ook voor goede merken zoals Ray-Ban, Oakley. Dit zijn merken die een hoge kwaliteitsnorm kunnen waarborgen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen