Het nieuwste model van Ray-Ban: De Clubround RB4246

 • Geplaatst op
 • Door Milou van Kemenade & Freek van Aerle
 • 1

Ray-Ban Clubround - Een combi van 2 iconische modellen

Bekijk hier alle modellen: Ray-Ban Clubround modellen

De Clubround, ook wel bekend als de RB4246, is de nieuwste Ray-Ban legend die de komende jaren een belangrijke rol gaat spelen bij het bepalen van de trend. Voor het ontwerpen van de Clubround is er inspiratie opgedaan bij twee grote iconen binnen het Ray-Ban assortiment, namelijk de Clubmaster en de Round Metal.


Al meer dan 50 jaar zijn deze modellen ontzettend populaire onder de zonnebrildragers. En waarom dan niet combineren tot een nieuw icoon die de komende jaren ontzettend populair zal worden. De eerste reacties van celebrities en fashionbladen zijn alleen maar lovend en voorspellen dat dit model DE trend zal zijn voor de komende jaren.


Wat de Ray-Ban Clubround weer authentiek maakt is dat dit model weer verkrijgbaar is in unieke kleuren montuur en glazen en alleen op basis daarvan wordt dit model een icoon binnen de zonnebrillenbranche.


Het materiaal van de Clubround is overgenomen van de Clubmaster, de combinatie van kunststof en metaal is zo kenmerkend voor de Clubmaster. Het kunststoffen bovenstuk met zijn opvallende punten aan de zijkant en kunststoffen pootjes maakt de Clubround speels en stijlvol. Door metaal aan de onderkant van het model toe te voegen wordt een stuk stoerder en uitdagender.


De vorm van de Clubround is overgenomen van de Round Metal en is toegankelijk voor zowel een man als vrouw. Door deze goede combinatie is de Clubround bij meerdere gelegendheden te dragen. Ondanks dat dit model helemaal nieuw is zullen veel mensen de stijlen van Ray-Ban herkennen in het Clubround model.


Ray-Ban Style door de jaren heen

Ray-Ban is altijd al bezig geweest om het merk sterk en herkenbaar te houden. Ze experimenteren en vernieuwen voortdurend, maar het montuur moet trouw blijven aan de belangrijkste eigenschappen van Ray-Ban. De aller belangrijkste slogan van Ray-Ban is: THE MOST FASHIONABLE THING YOU CAN BE IS YOU!

Hierdoor gaat Ray-Ban niet alleen met de mode mee, Ray-Ban is tijdloos en  is de mode op het gebied van zonnebrillen. Ray-Ban is een merk voor brillen dat al meer dan 75 jaar meegaat. Zonnebrillen van vele jaren geleden zijn nu nog steeds zeer populair. De meest bekende modellen van Ray-Ban zijn de: Aviator, Clubmaster, Round Metal, Erika, Caravan, Wayfarer, Cats, Tech Carbon Fibre, Justin, Lite Force en de Chris.

Al vele jaren worden deze zonnebrillen gezien op straat, op de televisie, op festivals en op het strand. Ray-Ban zorgt er altijd voor dat de oorspronkelijke modellen blijven bestaan, maar dat ze ook worden vernieuwd, door bijvoorbeeld de glazen te spiegelen, het montuur andere kleuren te geven of de vorm heel licht aan te passen.

Maar Ray-Ban wordt niet alleen gekocht, omdat het alleen een mooi design heeft, Ray-Ban streeft er naar om een zeer goede kwaliteit zonnebrillen en glazen aan te bieden.
Ray-Ban is het merk garant staat voor 100% UV-bescherming, is de pionier van spiegel coatings en heeft glazen die de kleuren intenser en mooier maken. De kwaliteit van Ray-Ban zonnebrillen en glazen wordt erkend door alle consumenten.


Ray-Ban RB4246 is de trend voor komende jaren

Wat we afgelopen jaren al rustig zagen opkomen waren de ronde zonnebrillen. Steeds meer zonnebrilmerken brachten hun eigen ronde zonnebrillen op de markt. Maar vanaf dit jaar zien we dat de meeste designersmerken zich gaan focussen op de ronde zonnebrillen. Er worden verschillende materialen en kleuren gebruikt, zo is de trend voor glazen de afgelopen jaren spiegelend en dan het liefst een opvallende kleur.


De materialen die gebruikt worden bij deze modellen zijn vaak of van kunststof of van metaal. Ray-Ban is de eerste die deze materialen combineert bij een rond model. De verwachting is dat andere merken deze trend gaan volgen en zelf komend met een eigen ronde zonnebril die de materialen kunststof en metaal gebruiken.


Het voordeel van de Ray-Ban Clubround is dat het model een aantal zeer herkenbare elementen heeft die bij Ray-Ban hoort. Zo zal iedereen direct zien dat de Clubround een model is uit de Ray-Ban collectie, puur omdat ze een paar essentiële onderdelen  herkennen.


Ontleding van de Ray-Ban Clubround

Zoals eerder aangegeven is de Clubround gemaakt van kunststof en metaal, het bovenstuk is gemaakt van kunststof en het onderstuk is gemaakt van metaal. Het model is zo gemaakt dat je de verbindingspunten niet ziet wanneer je de zonnebril draagt.


De verbindingspunten van de RB4246 zijn gemaakt van hoogwaardig metaal. Het glas zit vast omdat het metaal dat om het glas zit in het kunststoffen bovenstuk wordt geschroefd. De veertjes van de Clubround zijn bevestigd aan scharnieren die vastzitten aan het voorstuk met sterke metalen bouten.


Het glas dat is gebruikt voor de Ray-Ban Clubround is het bekende G-15/B-15 glas. Dit glas is voor het eerst gemaakt door Ray-Ban in 1937 voor militaire doeleinden. Voor piloten die hoog in de lucht beschermd moesten worden tegen de scherpe zon. Door deze glazen uw ogen 100% beschermd tegen UV-straling.


Welke Ray-Ban Clubround modellen zijn er?

Het nieuwste assortiment van de Clubround serie bestaat uit 7 modellen. Deze gaan we een voor een behandelen, kijkende uit welke kleuren en materialen een bepaald model bestaat. Qua vorm en materiaal zijn de modellen allemaal identiek maar door de verschillende kleuren lijkt het een totaal ander model. Hierdoor is er voor elke huidkleur en kledingstijl wel een Ray-Ban Clubround. Bekijk hier alle modellen: Ray-Ban Clubround modellen.


Model 1: RB4246 1157

Materiaal Bovenstuk + Veertjes: Kunststof

Materiaal Onderstuk: Metaal

Kleur Onderstuk: Silver/Gunmetal

Kleur Bovenstuk + Veertjes:  Spotted Black Havana

Kleur Glas: Green (G15)
Model 2: RB4246 1160

Materiaal Bovenstuk + Veertjes: Kunststof

Materiaal Onderstuk: Metaal

Kleur Onderstuk: Goud

Kleur Bovenstuk + Veertjes: Spotted Brown Havana

Kleur Glas: Brown (B-15)Model 3: RB4246 1197Z2

Materiaal Bovenstuk + Veertjes: Kunststof

Materiaal Onderstuk: Metaal

Kleur Onderstuk: Rose Gold

Kleur Bovenstuk + Veertjes: Top Wrinkled Black

Kleur Glas: Mirror Pink


Model 4: RB4246 901

Materiaal Bovenstuk + Veertjes: Kunststof

Materiaal Onderstuk: Metaal

Kleur Onderstuk: Gold

Kleur Bovenstuk + Veertjes: Black

Kleur Glas: Green (G-15)


Model 5: RB4246 984/30

Materiaal Bovenstuk + Veertjes: Kunststof

Materiaal Onderstuk: Metaal

Kleur Onderstuk: Silver

Kleur Bovenstuk + Veertjes: Top Wrinkled Blue on Black

Kleur Glas: Silver Mirror
Model 6: RB4246 988/2X

Materiaal Bovenstuk + Veertjes: Kunststof

Materiaal Onderstuk: Metaal

Kleur Onderstuk: Gold

Kleur Bovenstuk + Veertjes: White

Kleur Glas: Green Mirror


http://www.fuva.nl/ray-ban-clubround-rb4246-990.html
Model 7: RB4246 990

Materiaal Bovenstuk + Veertjes: Kunststof

Materiaal Onderstuk: Metaal

Kleur Onderstuk: Gold

Kleur Bovenstuk + Veertjes:  Red Havana

Kleur Glas: Green (G-15)Welke kleur past bij mij?

Lente type

Kleur ogen: lichtbruin, blauw of lichtgroen
Kleur haar: goudbruin (licht), rossige glans of blond met een oranje ondertoon
Kleur huid: licht, gelige ondertoon, nooit echt bruin en soms sproeten.
 

Lente type staat bekend als een warm type die gaat stralen wanneer hij/zij heldere en frisse kleuren dragen die een gele ondertoon hebben.
 

Kleuren wel: Oranjerood, Zalm, zacht geel, limegroen, donkerblauw en mosgroen
Kleuren niet: Pasteltinten, wit heel donkere paarstinten

Zonnebril:

Goud montuur

RB4246 1160

RB4246 990


Zomer Type

Kleur ogen: grijsblauw, lichtblauw

Kleur haar: licht blond of bruin met een grijze ondertoon

Kleur huid: bleek of rozig
 

Zomertype staat het beste met kleuren met een grijze of roze ondertoon.
 

Kleuren wel: Pasteltinten, en kleuren met een blauwe, grijze of roze ondertoon, rozerood, wit, lila, taupe, chocolade bruin, marine blauw en tussen licht en donker grijs.

Kleuren niet: kleuren met een gouden of gele ondertoon. Lichtbruin, oranje, zwart en goud.

Zonnebril:

Zilverkleurig

RB4246 1197Z2

RB4246 984/30

RB4246 988/2X, Terwijl dit model juist gouden details heeft, kan je deze zonnebril goed dragen, omdat wit meer opvalt en zo het gouden detail opheft in je gezicht.


Herfsttype

Kleur ogen: hazelnoot, bruin en donker groen

Kleur haar: bruin tot donkerbruin met een koperen of oranje glans

Kleur huid: gele ondertoon, goudbeige of goudbruin
 

Herfsttype: Je staat het beste met warme kleuren, denk maar aan de diepe kleuren van een bos in de herfst.
 

Kleuren wel: kleuren met een gele ondertoon, bruin, donker groen, mosgroen, beige, oranje en oker geel.

Kleuren niet: pastelkleuren, wit en fel licht roze.

Zonnebril:

Goudkleurig

RB4246 990

RB4246 901

RB4246 1160

RB4246 1157


Wintertype

Kleur ogen: donkerbruin, grijs, grijsblauw
Kleur haar: donkerbruin tot zwart zonder gouden of oranje gloed
Kleur huid: olijfkleurig, donker bruin, heel blank
 

Wintertype: Je staat het beste met koele kleuren, als ze maar een blauwe ondertoon hebben.


Kleuren wel: violet, kobaltblauw, smaragd groen, zwart, grijs, neon, zwart, wit, fuchsia roze en fel licht blauw

Kleuren niet: pastelkleuren, geel, oranje, beige


Zonnebril:
Zilverkleurig

RB4246 988/2X

RB4246 984/30

RB4246 901

RB4246 1157


Bij welke kledingstijlen kun je de Ray-Ban Clubround zonnebril dragen?


Doordat Ray-Ban het model zo heeft verfijnd en heeft uitgebracht in verschillende kleuren, is het onmogelijk om een outfit te vinden waarbij de Clubround absoluut niet staat.

THE MOST FASHIONABLE THING YOU CAN BE IS YOU!
Wanneer jij je prettig voelt bij iets wat je aanhebt dat de juiste punten accentueert en waar jij in straalt, is het altijd goed! Want mensen met een goede zonnebril zijn nooit lelijk!

In 2016 is deze zonnebril niet meer weg te denken van de stranden. Of je nu een strandjurkje, zwembroek, bikini, tankini, spido of badpak draagt deze Ray-Ban Clubround staat overal bij.

De effecten van deze zonnebril bij verschillende outfits is steeds verschillend. Bij een basic outfit, zorgt de Ray-Ban Clubround ervoor dat je een letterlijke en figuurlijke eye-catcher op hebt. Zo zie je er toch stijlvol uit, zonder veel moeite. Maar als je juist een drukke outfit draagt, zorgt de Ray-Ban Clubround ervoor dat alles weer in balans komt. Vergeleken met die drukke outfit is de Clubround dan een basic mode zonnebril.

Voor de dames en heren die in gala kleding of cocktail kleding ergens heen moeten, vergeet dan niet de Ray-Ban Clubround mee te nemen! Deze zonnebril zorgt voor het puntje op de i. Het is een chique zonnebril met een speels accent, dat stijlvol en toch herkenbaar is voor de Ray-Ban kenners.Wat krijg je als je een Ray-Ban Clubround koopt?

Ongeacht je de Clubround online of bij een fysieke winkel koopt krijg je meer dan alleen een zonnebril. Let daarom op dat u alles meekrijgt zodra u een Ray-Ban RB4246 koopt, dit is wat u allemaal krijgt bij de Clubround:

 • Ray-Ban Clubround zonnebril

 • Lederen etui die de zonnebril beschermd wanneer u hem niet draagt

 • Poetsdoekje die uw glazen makkelijk en snel weer schoonmaken

 • Informatieboekje over Ray-Ban, hierin staat informatie over Ray-Ban zelf maar ook over de bekendste modellen

 • 2 Jaar garantie, mocht de zonnebril kapot gaan of de coatingen vervallen kunt u altijd beroep doen op de 2 jaar garantie die bij elke Ray-Ban zonnebril zit.


Denk ook goed na of u hem online koopt of bij een fysieke winkel, beide hebben zo zijn voor en nadelen die we nog even doornemen. Op basis hiervan kunt u voor uzelf kiezen of u liever de Clubround online bestelt of hem bij een opticien/warenhuis koopt.


Fysieke winkel

Voordelen:

 • Servicepunt

 • Je kunt het model passen en direct meenemen als dit model het model is wat u wilt

 • Betrouwbaar, bij een fysieke zaak ziet u wat u koopt. U kunt het zien en voelen waardoor u sneller weet of dit het model is wat u wilt.


Nadelen:

 • Prijs is een 20% hoger dan wanneer u hem online bestelt

 • Assortiment is beperkt, grote kans dat de Clubround niet eens op voorraad is en als hij op voorraad is is het misschien niet het model dat u mooi vindt.


Online winkel

Voordelen:

 • 20% Goedkoper dan bij een fysieke winkel

 • Groot assortiment, alle modellen van de Clubround zult u online vinden

 • Grotere voorraad dan bij een fysieke winkel waardoor de kans groter is dat u sneller de zonnebril geleverd krijgt.

 • 2 Weken retourrecht mocht u niet tevreden zijn met het model, u krijgt dan netjes uw geld terug.


Nadelen:

 • Mocht het model niet op voorraad zijn kan het 1-2 weken duren voordat u de zonnebril ontvangt, ondanks u van te voren wel het bedrag hebt betaald.

 • U kunt niet het model voelen en passen, u dient hem eerst te bestellen en dan te bekijken of het model u wel leuk staat.

 • Betrouwbaarheid, je weet niet wie er achter een bepaalde site zit. Zoek dus daarom altijd uit wie er achter het bedrijf zit en kijk naar eerdere ervaringen van andere mensen.


Ben jij klaar voor de Ray-Ban Clubround?

Ga jij de eerste zijn die de Ray-Ban Clubround gespot gaat worden? Dit model is vanaf begin 2016 leverbaar en daardoor zal je als 1e zijn binnen jouw vriendengroep die dit model zal helpen. Verwacht veel leuke reacties op het model, want dit model is nog geen een zonnebrillenassortiment verkrijgbaar.


Het hoeft niet voor jezelf te zijn, je kunt de Clubround ook als cadeau geven en het verhaal vertellen wat je hier hebt gelezen. Met een cadeau als de Ray-Ban Clubround zul je altijd scoren.


Vergeet niet om hieronder een reactie achter te laten wat je van het model vindt, wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie mening over de Ray-Ban Clubround!

De Ray-Ban Clubround behoort tevens ook tot de Zonnebrillen 2016 collectie, benieuwd hoe de trends eruit zien?

Reacties

 1. Nicolette Nicolette

  Een ontzettend leuk model! Ik ga dit model direct bestellen om als een van de eerste met de Clubround rond te lopen. Hopelijk blijven jullie de nieuwste modellen posten, want ik blijf graag op de hoogte van de trends.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen