Grootste lenzen merken van dit moment

  • Geplaatst op
  • Door Freek van Aerle
  • 0

Wat zijn nou eigenlijk de grootste lenzenmerken van dit moment?


Lenzen worden de laatste tijd veel vaker gedragen en er zijn verschillende merken contact lenzen op de markt. Bij contact lenzen is het vaak zo dat je het moet treffen met een bepaald merk, niet altijd gaat het hier om welke de beste is. Want alle merken hebben een eigen unieke eigenschap. Dus om een bepaald merk uit te roepen tot de beste is niet zo gemakkelijk als bij zonnebrillen of bril monturen. 

 

Met lenzen is het toch wel voorzichtigheid geboden, experimenteren met contact lenzen is absoluut niet goed, want je kunt er je oog mee beschadigen. Ga liever eerst naar een oogspecialist of opticien die je het beste kan adviseren over welke contact lenzen bij jou passen. Zachte lenzen worden vaker voorgeschreven door specialisten. Alvorens lenzen voor geschreven worden wordt er naar een paar aspecten gekeken.

 

Zo wordt gekeken naar de curve van de basis, dit is heel belangrijk voor het passen van de lenzen op het achter vlak van het oog. Contact lenzen moeten zo goed mogelijk aansluiten op je ogen, anders kan dit het zicht verstoren. De specialist zal eerst een onderzoek doen om zo te weten welk merk contact lenzen bij jou past,  want de lenzen moeten de juiste curve hebben die precies passen in de vorm van je ogen. Gelukkig hebben de contact lenzen merken wel genoeg variaties in curves.

 

De diameter van de lens is ook een belangrijk aspect, dit zal voor gebruikers comfort zorgen.De opticien of specialist zal ook hier kijken naar de juiste pasvorm van je oog, als je oog iets kleiner is zal er een kleinere lens nodig zijn met een kleinere diameter. De vorm van je oogleden en de afmeting spelen ook een belangrijke rol. Je lens zal dan smaller of breder zijn die hierdoor makkelijker uit de ogen verwijderd kunnen worden en geplaatst worden.
 


Enkele topmerken voor contactlenzen zijn

 

Biofinity
Met Biofinity contactlenzen trakteer je jezelf op comfort en kwaliteit in contactlenzen.  Vooral als je de hele dag aan het werk zit dan heb je wel lenzen nodig die de hele dag door comfortabel zitten en dat is waar Biofinity zich voor inzet. Dankzij de unieke siliconen hydrogel materiaal kan je Biofinity niet alleen de hele dag maar maximaal ze nachten en zeven dagen op een rij dragen. Dit is dus wel echt langdurige comfort die u vast bij geen enkele andere lenzen zult ervaren. De lenzen van Biofinity zijn niet alleen maar comfortabel maar ademen ook, het ontwerp sluit vocht in en houdt zo je ogen gezond.  Alle lenzen van Biofinity zijn voorzien van deze exclusieve Aquaform® Technology. Door dat we bij Biofinity de combinatie van materiaal en technologie hebben bedacht zijn de lenzen van Biofinity uniek, comfortabel, hebben een hoge prestatie vermogen en je ogen ademen erdoor en blijven vochtig. Kies je dus voor Biofinity dan kies je voor duurzame en goede lenzen.
 
 
Avaira
CooperVision Avaira® contact lenzen  worden gekenmerkt door de combi van uniek materiaal technologie die je ogen makkelijk laat ademen en vochtig houden gedurende de hele dag. Maar ook de unieke comfort in een high-performance van deze lens vallen echt in de smaal bij gebruikers van deze lenzen. Als een extra voordeel, dat ze ook helpen blokkeren de schadelijke UV-stralen. Als je nu bijziend,of verziend bent of behoefte contacten voor astigmatisme, Avaira lenzen bieden u de vrijheid die u zoekt. Als je dus contact lenzen wilt aanschaffen kun je met je opticien of oogarts praten en vragen als Avira contact lenzen misschien ook wat voor jou zijn. Je moet er wel op letten dat de UV-absorberende contact lenzen  geen vervanging zijn voor beschermende UV-absorberende brillen, zoals UV-absorberende ski- of zonnebril.


Purevision
Bausch + Lomb PureVision contactlenzen zijn de eerste lenzen gemaakt met behulp van onze unieke AerGel materiaal en ze zorgen voor het leveren van uitzonderlijke visie, met een uitstekende comfort en gezondheid. Met PureVision lenzen je leven te ervaren met visuele helderheid en het comfort dat de eisen van uw levensstijl past. AerGel maakt PureVision lenzen uitzonderlijk gezond. Ze laten de natuurlijke niveaus van zuurstof naar je ogen te komen, en bieden weerstaan en eiwit opbouw - je ogen blijven de hele dag comfortabel en wel tot diep in de nacht.
Belangrijkste functies en voordelen van de Purevision lenzen
Uitzonderlijke visie met high-definition asferische optische ontwerp
Ontworpen om 30 dagen van uitstekende zicht en comfort te bieden - gemakkelijk te onthouden om ze een keer per maand te vervangen.
Comfort verhogende AerGel materiaal
Stoot puin en vochtig blijft de hele dag


Biomedics
CooperVision Biomedics premier asferische lenzen zijn ontworpen om effectief controle te hebben van de gemiddelde sferische aberratie in de lens en het menselijk oog. Sferische aberratie is het onvermogen van een lens om licht te richten op een gemeenschappelijk punt. Dat betekent dat Biomedics 55 Premier contactlenzen zijn die in staat zijn om licht te concentreren, waardoor je met een helderdere, scherpere, visie kunt zien. Op hetzelfde moment, heeft deze lens een afgeronde rand ontwerp die zorgt voor een uitstekend comfort.


Air Optix
De Aqua lenzen van Air Optix zijn zachte lenzen die vijf keer zoveel zuurstof doorlaten dan de andere gewone zachte contactlenzen. De aqua lenzen van Air Optix worden verpakt in een speciale vloeistof, deze vloeistof geeft ze die aangename feel bij het inzetten van de lenzen. Door deze bevochtigingscomponent worden de lenzen zo comfortabel gemaakt dat je ze nauwelijks opmerkt.
Zo zie je maar weer dat er een heleboel lenzen zijn allemaal met hun eigen unieke eigenschappen. De verschillende lenzen en merken zijn dus per patient en type oog afwijking geschikt. Het is daarom altijd raadzaam eerst naar de oog specialist te gaan voor een onderzoek. Aan de hand van dit onderzoek kan vast gesteld worden als je de Biomedics, de Provision of de Dailies lenzen mag gebruiken of  meerdere varianten. Heb je dus problemen met je zicht, vraag vandaag dan nog een afspraak aan met een goede oogarts of oog specialist. Als je inderdaad moet brillen en toch liever lenzen wil, kun je dat dan direct met de arts bespreken en vragen welke lenzen het beste bij jou passen.

Mocht u nog vragen hebben dan helpen wij u graag. Fuva.nl probeert zo transparant mogelijk te worden om haar bezoekers zo goed mogelijk te informeren.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen