Gekleurde lenzen voor een subtiele look

  • Geplaatst op
  • Door Freek van Aerle
  • 0

Gekleurde lenzen | Ideaal voor een nieuwe look

Gekleurde contactlenzen zijn speciaal ontwikkeld om je de mogelijkheid te geven je oogkleur te veranderen en ervoor te zorgen dat je een subtiele look krijgt die lijkt alsof het je echte oogkleur is. Gekleurde lenzen worden om verschillende redenen gebruikt. Sommige gebruiken het om hun alledaagse uiterlijk te verbeteren of veranderen en anderen voor verkleed partijtjes zoals Halloween en andere speciale gelegenheden.

 

De gekleurde lenzen kun je vinden met of zonder sterkte. De gekleurde contacten corrigeren uw myopie (bijziendheid), hypermetropie (verziendheid) of astigmatisme, alsmede verbeteren en of veranderen ze de oogkleur. Plano kleurcontactlenzen zijn puur voor cosmetische doeleinden om uw oogkleur te veranderen en hebben geen lenssterkte voor visie correctie. De kosten van de gekleurde contacten kunnen aanzienlijk meer zijn dan de normale contactlenzen. Maar veel mensen hebben het wel voorover om eens een keer anders uit te zien door gekleurde contact lenzen te dragen. Sommige mensen verkiezen een dramatische transformatie, terwijl anderen gelukkiger zijn met een meer subtiele verandering.

 

Soorten Kleur Contacten

 

De meeste gekleurde contactlenzen zijn ontworpen om de natuurlijke uitstraling van het gekleurde gedeelte van het oog, genaamd de iris te nabootsen. Aangezien dit gebied bestaat uit kleurrijke vormen en lijnen, kleur contacten zijn voorzien van een reeks van kleine gekleurde stippen en radiaal geplaatste gekleurde lijnen en vormen om te helpen de lenzen een natuurlijkere uitstraling te geven op het oog.

 

 

Zichtbaarheid tint. 
Dit is meestal een licht blauwe of groene tint toegevoegd aan een lens, gewoon om je te helpen het beter te zien tijdens het inbrengen en verwijderen, of als je het laat vallen. Zichtbaarheid tinten zijn relatief zwak en hebben geen invloed op uw oogkleur.

 

Enhancement tint. 
Dit is een solide maar doorschijnend tint, het is een beetje donkerder dan een zichtbaarheid tint. Zoals de naam al impliceert, is een uitbreiding tint bedoeld om de natuurlijke kleur van uw ogen te verbeteren. Gekleurde contacten met dit soort tint meestal zijn het beste voor mensen met licht gekleurde ogen die  hun oogkleur intenser willen maken.

 

Ondoorzichtige tint. 
Dit is een niet-transparante tint die uw oogkleur volledig kan veranderen. Als je donkere ogen hebt, dan heb je dit soort kleur contact lens nodig om uw oogkleur te veranderen. Kleur contacten met ondoorzichtige tinten komen in een grote verscheidenheid van kleuren voor, waaronder hazelbruin, groen, blauw, violet, amethyst, bruin en grijs.

 

Kostuum of theatrale contactlenzen vallen ook in de categorie van ondoorzichtige kleur tinten. Lang gebruikt in de films (voorbeelden zijn The Man Who Fell To Earth, Avatar en de Twilight-serie), deze speciale effect contactlenzen zijn nu op grote schaal beschikbaar. Je kunt jezelf tijdelijk transformeren in een alien, gothic of vampier, maar dit zijn maar een paar van de voorbeelden van wat er allemaal aan mogelijkheden zijn bij kostuum of theatrale lenzen.

  

 

Het kiezen van de juiste kleur

Het is niet altijd even makkelijk een kleur te kiezen, de kleur die het beste past, hangt af van tal van factoren, zoals uw haarkleur en huidskleur. Maar, uiteindelijk, hangt het ook af van de aard van de look die u wilt bereiken - subtiel en natuurlijk of dramatische en durf.

 

Welke kleur ogen vind jij het mooiste?

hemelblauw

lichtblauw

bruin

honing (lichtbruin)

grijs

hazel (groen / bruin mix)

amethyst (violet)

groen

 

Kleur contacten voor lichte ogen
 

Als je, jouw uiterlijk wilt veranderen, in een meer subtiele manier, en je wilt misschien een verbetering in tint die de randen van uw iris bepaalt en verdiept dan kun je een natuurlijke kleur kiezen. En als je wilt experimenteren met andere kleur ogen, kun je ervoor kiezen contactlenzen in grijs of groen te nemen als bijvoorbeeld jouw natuurlijke oogkleur blauw is.

 

Als je na een poosje een dramatische nieuwe look die iedereen opmerkt wil gaan naar een natuurlijke look dan zijn licht gekleurde ogen en een koele teint met blauw-rode ondertoon geschikt zoals een warm-getinte contactlenzen kleur als lichtbruin.

 

Gekleurde contactlenzen voor donkere ogen. Ondoorzichtige gekleurde tinten zijn de beste keuze als je donkere ogen hebt. Voor een natuurlijk ogende verandering, probeer dan een lichtere honing bruin of hazelbruin gekleurde lens.

 

Maar als je echt wilt onderscheiden van de menigte, kies dan voor contactlenzen in levendige kleuren, zoals blauw, groen of paars. En als uw huid donker is, kan helder-gekleurde lenzen een show-stopper zijn bij het creëren van je nieuwe look.

 

Als je op zoek bent naar een werkelijk geïndividualiseerde look, dan kunnen sommige fabrikanten van contactlenzen een aangepaste kleurtint voor zowel receptplichtige en niet-receptplichtige contactlenzen maken.

 

Op maat gemaakte tinten zijn gemaakt van een verscheidenheid van kleuren in verschillende dichtheden. Aangepaste kleur lenzen zijn meestal semi-doorzichtig, om zo een natuurlijk uiterlijk te creeren. Ze kunnen zelfs een aangeboren oogafwijking of oogletsel camoufleren, en bootsen het uiterlijk van een gezonde pupil na.

 

Op maat getinte contacten zijn niet alleen om cosmetische redenen. Kleurtinten worden steeds populairder bij professionele atleten om hun visuele prestaties te verhogen. Belangrijkste voordelen van "sport tint" contactlenzen zijn beperkte verblinding, verbeterde contrast gevoeligheid en verhoogde dieptezicht. Een groene tint, bijvoorbeeld, kan een tennisser in staat stellen om de bal duidelijk op de rechtbank te zien.

 

 

Kleur Contacten: Wat moet je weten

 

Voordat u kiest voor gekleurde contacten, moet je rekening houden met deze belangrijke factoren:

 

Interactieve lenzenvloeistof en contactlens recepten.

Probeer deze interactieve Rx vormen om te leren wat de metingen betekenen op uw lenzenvloeistof recept of contactlenzen voorschrijven. Hoewel er verschillende maten lenzen zijn die op de meeste dragers passen, zullen er een aantal gelegenheden zijn (zoals tijdens het knipperen), waar het gekleurde gedeelte enigszins kan glijden over de leerling. Dit resulteert in een minder-dan-natuurlijke uitstraling, vooral bij het dragen van ondoorzichtige kleur contacten.

 

Ook verandert voortdurend de grootte van uw pupil dit komt door wisselende lichtomstandigheden dus soms, zoals 's nachts, kan je pupil groter en helderder zijn in het midden van de lens. In deze gevallen kan uw visie enigszins worden beïnvloed.

 

Zijn Color contactlenzen wel veilig?

Ja, gekleurde contactlenzen zijn veilig - zolang jouw contacten goed zijn voorgeschreven en goed worden gebruikt en verzorgd. Het is essentieel dat je het oog door een professioneel laat screenen voor een contact lens fitting. Dit zorgt ervoor dat uw gekleurde contacten veilig en comfortabel zijn en zien er natuurlijk uit op je oog.

 

Net als gewone contactlenzen, zijn gekleurde contactlenzen niet slecht voor je ogen als je de instructies van uw oogzorgspecialist volgt. In het bijzonder met betrekking tot hoe lang je de lenzen kunt dragen en wanneer je de lenzen zou moeten vervangen. Coopervision is de bekendste fabrikant van goede kleurlenzen. Fuva.nl is daarom alleen leverancier van kleurlenzen van het merk Coopervision.

 

Heeft u een recept voor Color contactlenzen?

Om contact lenzen met een sterkte te krijgen, al zijn deze gekleurd, heb je een recept nodig van de oog specialist. Dit geldt zelfs voor plano kleur lenzen die geen sterkte bevatten en worden gedragen voor slechts cosmetische doeleinden.

 

Gekleurde contactlenzen die op de markt of in de winkel gewoon verkocht worden zijn waarschijnlijk van leveranciers die de wet overtreden. Andere illegale verkoop van cosmetische contactlenzen zijn ontdekt in benzinestations, schoonheidssalons. Zorg er altijd voor dat je het kopen van contactlenzen doet bij een betrouwbare bron; de gezondheid en de veiligheid van uw ogen is niet iets om mee te spelen!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen