Gebruik altijd een skibril tijdens het skieen

  • Geplaatst op
  • Door Freek van Aerle
  • 0


Het belang van een goede skibril

Als u een wintersportvakantie heeft geboekt, zijn er vele verschillende zaken waar u rekening mee moet houden. Zo moet u niet alleen skikleding, ski’s en toiletspullen inpakken als u naar het buitenland gaat om te skiën, maar mag u ook niet de skibril vergeten. De skibril is namelijk een standaard onderdeel van de uitrusting die u draagt tijdens het skiën en dit is niet voor niets. Draagt u namelijk geen skibril, dan kan dit zowel uw vaardigheden tijdens het skiën negatief beïnvloeden als uw gezondheid. Bent u benieuwd waarom een skibril zo belangrijk is om te dragen tijdens het skiën? Lees dan in dit artikel meer over het belang van de skibril en bestel uw skibril direct online als u deze nog niet in uw bezit heeft.

 

Waarom een goede skibril: drie redenen

Er zijn drie belangrijke redenen om een goede skibril mee te nemen als u op wintersport vakantie gaat. De eerste reden om een goede skibril te dragen heeft te maken met het weer in de bergen van uw wintersportbestemming. Omdat dit weer vrij verraderlijk is en zeker niet te vergelijken is met het weer in Nederland, heeft u hier extra bescherming voor nodig. De tweede reden om een goede bril mee op wintersportvakantie te nemen heeft te maken met de bescherming tegen UV-straling in de bergen, aangezien deze straling tien keer hoger is dan de UV-straling in Nederland en dus tien keer zoveel bescherming voor uw ogen vereist. De derde reden heeft tot slot te maken met het sneeuwlandschap dat u de hele vakantie omringt, aangezien de sneeuw en het ijs van dit landschap ook in uw ogen kan komen tijdens het sporten. Meer over de drie redenen dat u een goede skibril op vakantie mee dient te nemen, leest u in onderstaande alinea’s.

 


Bescherm uw ogen tegen het verraderlijke weer

De eerste reden om een goede skibril op wintersportvakantie mee te nemen, heeft te maken met het weer in de bergen van uw wintersportbestemming. Het weer in Nederland is misschien vrij wispelturig, maar de weersomstandigheden zijn vaak wel relatief prettig voor de ogen. Zo is er zelden sprake van snijdende wind, felle zon en stuivende sneeuwvlokjes en komt het al helemaal niet vaak voor dat deze weersomstandigheden tegelijkertijd voorkomen. Als u op wintersport gaat, is dit wel anders. Het weer in de bergen is namelijk niet alleen vrij extreem, maar ook erg verraderlijk. Zo kunt u te maken krijgen met een snijdende wind die pijn doet aan uw ogen, maar tegelijkertijd ook last hebben van felle zonnestralen en kleine sneeuwvlokjes die steeds in uw ogen komen. Wilt u uw ogen beschermen tegen dit extreme weer? Dan dient u een goede skibril te dragen. De belangrijkste reden om een goede skibril mee te nemen als u op wintersportvakantie gaat, is dan ook vanwege het feit dat het weer in de bergen anders uw ogen kan beschadigen (Skibond info).

 


Bescherm uw ogen tegen de felle sneeuw

Zoals al eerder vermeld, is het niet alleen belangrijk om een goede skibril aan te schaffen om uw ogen te beschermen tegen het verraderlijke weer in de bergen. Zo is het ook belangrijk om een goede skibril te dragen om uw ogen te beschermen tegen sneeuwblindheid: een fenomeen dat vaker voorkomt dan u denkt.

 

Sneeuwblindheid is het verschijnsel waarbij u te veel UV-straling van de zon binnenkrijgt op het bind- en hoornvlies van uw ogen. Veel mensen denken dat deze UV-stralen alleen door echte zonnestralen in de ogen kunnen komen, maar in feite kan het ook voorkomen dat uw ogen te veel UV-stralen binnenkrijgen als het zwaarbewolkt is. De reden dat u op wintersportvakantie meer riscio loopt op sneeuwblindheid, heeft te maken met het feit dat de witte sneeuw de UV-stralen weerkaatst. Waar u normaliter minder last heeft van UV-stralen in uw ogen, is dit door de sneeuw op uw wintersportvakantie wel anders. Daarom hebben meer mensen tijdens wintersportvakanties te maken met sneeuwblindheid dan op andere momenten van het jaar. Zelfs als u enkele uren zonder skibril de piste op gaat en het zwaarbewolkt is, kunt u te maken krijgen met sneeuwblindheid. Dit komt omdat de UV-straling in de bergen van uw wintersportbestemming wel tot tien keer hoger kan zijn dan de UV-straling in Nederland, wat betekent dat u ook tien keer meer bescherming nodig heeft tegen de straling om uw ogen gezond en veilig te houden.

 

Als u te maken heeft met sneeuwblindheid, merkt u dit vrijwel meteen. Zo gaan uw ogen steeds tranen, trekken de spieren in uw oogleden de hele tijd samen en wordt het licht dat uw ogen zien veel te fel. Deze klachten verdwijnen vanzelf na enkele dagen, maar omdat de klachten uw vaardigheden als skiër flink kunnen beïnvloeden en uw vakantie echt kunnen verpesten, is het natuurlijk beter om de klachten te voorkomen. Draag daarom altijd een skibril tijdens het skiën en niet alleen als het zonnig is op de piste.

 

Bescherm uw ogen tegen opspattende sneeuw

De derde reden om een goede skibril te dragen tijdens het skiën of snowboarden, heeft te maken met het sneeuwlandschap waar u de hele vakantie door omringd wordt. Bent u aan het sporten in de sneeuw, dan zal het namelijk regelmatig voorkomen dat u tijdens het skiën of snowboarden door uw enthousiasme sneeuw in uw gezicht krijgt. Wilt u voorkomen dat deze sneeuw op een vervelende manier in uw ogen terecht komt en hier voor irritaties, klachten of zelfs ontstekingen gaan zorgen, dan is het dragen van een skibril erg belangrijk. En zelfs als u zelf nauwelijks enthousiast aan het skiën of snowboarden bent tijdens uw vakantie en dus minder te maken heeft met opspattende sneeuw, is het erg belangrijk om een skibril te dragen. Zo zijn er hoogstwaarschijnlijk namelijk wel mensen in uw directe omgeving die voor opspattend sneeuw kunnen zorgen en tegen deze sneeuw moet u uw ogen ook altijd beschermen.

 

Voeg de skibril toe aan uw basisuitrusting

Gaat u dit jaar voor het eerst op wintersport of bent u al wel eens de bergen in geweest om te skiën of te snowboarden en heeft u nooit eerder een goede skibril gedragen? Dan is het belangrijk om direct online een nieuwe skibril aan te schaffen en uw ogen op deze manier te beschermen tegen het verraderlijke weer in de bergen, de UV-straling die in de bergen tien keer zo hoog is als in Nederland en het opspattende sneeuw tijdens het skiën en snowboarden. Doet u dit niet, dan heeft u namelijk de kans dat u minder uit uw vakantie kan halen en zelfs na uw vakantie nog last heeft van specifieke oogklachten door het gebrek aan een goede skibril.

 

Heeft u al wel een skibril, maar merkt u tijdens uw wintersportvakantie dat u steeds pijnlijke en/of tranende ogen heeft? Dan is deze skibril niet van voldoende kwaliteit en dient u een nieuwe skibril aan te schaffen. Heeft u een goede skibril, dan heeft u namelijk geen last van deze klachten en beschermt u uw ogen optimaal tegen het weer, de UV-straling en de sneeuw. Wilt u geen last meer hebben van pijnlijke en/of tranende ogen? Schaf dan online een kwalitatief hoogwaardige skibril aan en bescherm uw ogen optimaal tijdens de wintersportvakantie. Veel mensen onderschatten de waarde van een goede skibril, maar zoals u in dit artikel hebt gelezen is een goede skibril belangrijker dan u denkt. Kies daarom niet alleen voor goede ski’s, een goed skipak/goede zonnebril en goede zonnebrand om uw huid te beschermen tijdens uw wintersportvakantie, maar bescherm ook uw ogen als u de piste op gaat.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen