Een zonnebril bij een laagstaande zon

  • Geplaatst op
  • Door Freek van Aerle
  • 0

Laagstaande zonHinder van laagstaande zon


Hoe vaak heeft u het dat u auto rijdt, of op de fiets zit en de laaghangende zon belemmerd de zicht?


Zo hinderlijk dat het zelfs een ongeluk kan veroorzaken.


Het aantal ongelukken groeit op de Nederlandse wegen. Daarom is het als deelnemer van het verkeer, het zij in de auto, op de fiets of scooter enz.... Al deze zijn gevaarlijk. U ziet soms niet wat er ineens aankomt. Zoals ze zeggen een ongeluk zit in een klein hoekje. Het hoekje dat u niet ziet door de belemmerende laagstaande zon.


Wat kunt u hier aan doen?Goede bescherming is hierbij geen overbodige luxe

 

Aangeraden is een zonnebril te dragen met een goede bescherming


Vooral in de lente en herfst heeft u last van de laagstaande zon. U gaat lekker met de fiets en geniet van het zonnetje. De meest geliefde route om te fietsen, zijn de landweggetjes. Waar je niet zo vaak automobilisten voorbij ziet razen. Heerlijk te genieten van de stilte op de landwegen. Maar het is nog steeds oppassen geblazen. Vooral wanneer de zon laag hangt. Het kan zomaar eens zijn dat u de auto niet aan ziet komen. Erg kwetsbaar op de fiets. 


Een zonnebril kan deze hinder tegen houden en doet u beter de auto's aan zien komen. 


Gepolariseerde zonnebrillen 


Ze zijn niet alleen ontworpen om er leuk uit te zien, maar zijn zeker veilig voor de ogen. De ogen worden veilig gehouden tegen UV stralen en verblinding. Die zeker nodig zijn bij een laagstaande zon. Het is ook aangeraden om een fietstocht te maken met een goede zonnebril. Ik uit ervaring weet dat wanneer u de hele dag op de fiets hebt gezeten en de zon de hele dag in uw ogen brandt u daar een flinke hoofdpijn van kan overhouden, dan niet gesproken over de beschadiging van de lenzen. U hebt beter zicht en het ketst de zonlicht van uw ogen af. Waardoor een ongeluk meer beperkt is. De landwegen zijn vaak ook niet goed van kwaliteit, dus niet alleen de tegenliggende verkeer kan dan een hinder zijn. Maar ook de wegrand kan nogal gevaarlijk zijn. Door de hinder van de zon kunt u de rand niet goed zien en kunt u een flinke val maken. Dus een goed beschermende zonnebril, met gepolariseerde glazen, is een echte aanrader. Merken als Ray-Ban, Serengeti, Persol en Michael Kors staan bekend om gepolariseerde glazen van hoge kwaliteit.


De techniek van BluBlocker.

De polariserende middel wordt eigenlijk opgenomen in de matrix van de brilglas. Het maakt dat de brilglazen veel duurzamer en bestand tegen beschadigingen zijn, en bied ook een betere en uniforme gezichtsveld aan de zonnebrillen. Dus wanneer u in de auto zit en u de zonnebril laat vallen, zal deze niet snel beschadigen. 


Als u kijkt door een zonnebril met allemaal krassen, zullen uw ogen snel vermoeid raken. 


Ze gaan langer mee, vanwege het unieke proces waarbij BluBlocker brilglazen zijn gemaakt. 


Ze zijn ontworpen om te filteren op het blauwe deel van het spectrum en visuele “ruis” om de laaggelegen zonestralen tegen te gaan. En niet te vergeten de reflectie van de wegdek. De BluBlocker maakt dat u comfortabel kan kijken en minder vermoeide ogen krijgt.


Zichtbaarheid bij laagstaande zon


Het is niet genoeg om alleen zonnebrillen te dragen tijdens een rit met uw auto, scooter, fiets etc...


De glinstering van de zon op de auto voor u, of op een natte wegdek hindert in uw ogen tijdens het rijden, dus draagt u een zonnebril. 


Maar u bent niet de enige die hier last van heeft, uw medeweggebruikers natuurlijk ook. Wanneer zij geen zonnebril dragen, zullen zij een ook een hinder van de zon kunnen hebben. Zorg er daarom altijd voor dat u goed zichtbaar bent. Door bijvoorbeeld altijd bij laagstaande zon uw dimlicht aan te laten, als automobilist. De tegenligger ziet u beter en ook de automobilist achter u ook. Zo dus ook wanneer u op de scooter zit.Voorkom een ongeluk

Voorkomen is beter dan genezen zeggen we zo. Laten we daar ook naar handelen. Zorg dat u goed zichtbaar bent voor de medeweggebruikers, en zorg dat u optimaal beschermd bent met een goede zonnebril. In de winkels zijn er een optimale keuzes van zonnebrillen. Die niet alleen beschermt maar ook er leuk uit ziet. Hier bij de Fuva zijn er brede keuzes aan zonnebrillen, ze zijn bijtijds en beschermen de ogen uitstekend. 


Een beschermende oog, is een beschermende rit in uw auto, op de scooter, of zoals Nederland de land van de fietsers is, op de fiets. Zorg dat uw ogen goed beschermd zijn en kiest zorgvuldig met wat u wilt hebben. 


Succes met uw nieuwe aankoop, voor een veilige rit. 

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen