De mooiste zonnebrillen voor op het strand

  • Geplaatst op
  • Door Freek van Aerle
  • 0

De leukste zonnebrillen die je op het strand ziet



strand en zonnebrillenZonnebrillen zijn er in verschillende modellen en typen en vaak zijn er ook zonnebrillen geschikt voor bepaalde doeleinden. Zo heb je brillen die speciaal gemaakt zijn als mode accessoire en andere die gemaakt zijn om naar het strand te dragen. In dit artikel zullen we het vooral hebben over brillen die geschikt zijn voor het strand. Als je op vakantie gaat naar een tropisch resort met veel zon en strand, dan is het natuurlijk handig daarbij een bril te dragen die helemaal aansluit op je strand kleding en strand bezoek. De verschillende tinten, voor de heren een korte broek, t-shirt, slippers en voor de dames een leuke badpak of bikini, daar hoort natuurlijk nog een zonnebril en zonnebrandcrème bij!
 


De Wayfarer zonnebrillen

Iedereen draagt de wayfarers omdat deze niet alleen je ogen beschermen tegen de zon, maar vooral omdat ze heel erg hip zijn en behoorlijk in. Dat is precies de reden waarom je bij het kiezen van een wayfarer moet gaan voor een uniek model, eentje die niet iedereen heeft en eentje die echt leuk bij je past. Kies altijd een beetje opvallende bril en probeer eens iets nieuws. 

Bij een strand bezoek zul je heel wat zonnebrillen zien, maar jij wil natuurlijk niet dat je zonnebril hetzelfde is als de helft van de mensen op het strand, nee, je wilt natuurlijk opvallen en een statement maken als je daar zo lekker in je bikini ligt te zonnen, of als je daar met je sixpack en short loopt wil je natuurlijk dat mensen je na kijken en bewonderen. Je zonnebril zal dan zeker ook onderdeel moeten uitmaken van het geheel. 

Kies daarom bij de wayfarers voor een leuke kleur die opvalt of een montuur die opvalt zoals een bruine tint of een vel gekleurde tint die echt herkenbaar is. Maar ook de glazen spelen een rol, kies voor glazen die van donker naar licht lopen en een UV protecitie aan je ogen bieden. Dit is vooral belangrijk met de zonnestralen die er op het strand veel meer zijn dan in de bewoonde kom . 


Clubmaster-stijl zonnebrillen

Een ander leuk model is de Clubmaster-stijl deze type bril zal toch nooit uit de mode gaan en altijd goed scoren op het strand. Daar weten bekende merken zoals Lacoste alles van en daarom hebben ze ook een paar leuke exemplaren in hun collectie. De donkere lenzen maken ze perfect voor onopvallend "ornithologie" je kan letterlijk je ogen goed de kost geven en orienteren zonder dat het opvallend is. De modellen van Lacoste hebben zelfs 1 extra feature en dat is dat de magnetische eindstukken elkaar omklemmen dus heb je minder kans om ze te verliezen.  Voor zo een mooie zonnebril is natuurlijk een leuke beach outvit nodig. Voor de dames een leuk kort rokje in een zwoele kleur, strand sandalen die daar goed bij passen en een bikini topje en voor de heren een gedessineerde marine korte broek en een klassieke katoenen shirt - de natuurlijke vezels zijn het beste om je koel te houden. Complementaire maar niet coördinerende kleuren in de sandalen, riem, horlogebandje en glazen trekt alles samen. Ideaal voor koele wandelingen langs de pier.

De zonnebril modellen die speciaal zijn gemaakt voor zeilers zijn leuke en speelse zonnebrillen die  speciaal ontworpen om je gezicht dusdanig te bedekken tijdens het zijlen, zonder dat je al te veel last krijgt van de zonnestralen.  Als je nu een hobbyist bent of u een fervent zeiler of gewoon iemand die gewoon iets anders wil doen dan liggen in een luie stoel op het strand. Met goede en leuke zonnebrillen, zul je vast wel extra genieten van de zeil trip. Draag daarbij een leuke witte zomerjurk, hoed en bijpassende zeilerszonnebril en voor hem, is een mooie lichte kleur short en shirt helemaal toepasselijk. Vergeet alleen de zonnebrand crème olie niet, want door de wind tijdens het zeilen, merk je soms niet hoe fel de zon wel kan wezen. Voor je denkt ben je verbrand.
 

Zonnebrillen met licht getinte glazen

Licht getinte glazen zijn deze zomer en vooral op het strand een hele hit. De kleur van de glazen kan verschillen van heel licht paars, naar licht geel of licht blauw. De lichtere tint van deze lenzen betekent dat ze ideaal zijn voor wazige dagen. Als u wilt zien of dit paar bij jou zou passen, 'probeer ze eerst te passen alvorens je ze aanschaft.  De bril van Carerra met licht getinte glazen is dan ook helemaal toepasselijk op jouw strand dag en helemaal ideaal voor bieren op het dek van een chique jacht of speedboot. Vooral als de zon onder gaat of tijdens een romantisch diner voor twee bij een van de restaurantjes langs het strand. Bij deze bril past een leuk strand tuniekje met leuke slippers of sandalen en voor de heren een jersey katoenen shirt en terracotta jeans in zachte en zwoele kleuren, zodat je kan  kan pronken met je lichaamsbouw en helemaal comfortabel voelt met je geweldige zonnebril waar je ogen nog net te zien zijn en dus ook deel uitmaken van het geheel. Rond het geheel af met een leuke panama hoed 

Op het strand is er enorm veel wit zand en glinsterend water, dit kan de zonnestralen extra laten refelcteren in je ogen en een harde schittering produceren. Om dit te voorkomen kun je gaan voor een leuke zonnebril met gepolariseerde lenzen. Het bril merk Oakley heeft daar goed op ingespeeld en samen met tweemaal Olympische gouden medaille snowboard kampioen Shaun White is er een zonnebril ontworpen met specifieke eisen die gespecialiseerd zijn in de ginstering van het water en de refelctie van het zand. Deze zonnebrillen zijn niet alleen super stoer maar ook echt een afmaker van je gehele outfit.  Trek bijvoorbeeld Camou shorts aan, met combat zakken waarin je ook nog een heleboel kwijt kan zodat je geen tas bij je hoeft te hebben. Draag daarbij een leuk losgeknoopt overhemd over een vest en dat is dan vragen om een ongedwongen knipoog, van de sames. Een echte vintage '50s surfer stijl en die je zal helpen voorkomen dat de zon blaren achter laat op de schouders. Voor de dames zijn deze brillen ook echt leuk, draag daarbij dan wel een beetje sportief omdat deze zonnebrillen heel erg sportief uiterlijk hebben. 


Zo heb je dus voor het strand een aantal kenmerkende eigenschappen voor je zonnebril, afhangende van de activiteit die je zal ontplooien op het strand kun je een leuke zonnebril en stijl kiezen die erbij horen. Maar ook weet je zeker dat je er leuk en verzorgd komt voor de dag. Ook maakt je zonnebril je extra hip en geeft het je een mooi uiterlijk bij het afmaken van je outfit, maar sterker nog je hebt iets dat je ogen beschermd tegen de zon die op het strand nog feller kan zijn, waardoor er door het witte zand meer reflectie ontstaat. Dit is dan weer goed voor de gezonheid van je ogen en helpt je ogen beschermd te houden. 

Mocht u meer tips/informatie willen dan zijn wij altijd bereid om u te helpen. U kunt ons via de live chat of per mail bereiken. Wij proberen u dan zo snel en goed mogelijk te helpen.  

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen