De echte herenzonnebrillen

  • Geplaatst op
  • Door Freek van Aerle
  • 0
De echte herenzonnebrillen

Veel mensen maken de fout dat je alleen in de zomer een zonnebril nodig hebt, maar vaak vergeten ze dat reflectie van de zon op de bestrating en in sneeuw ook schadelijk kunnen zijn voor je ogen. Koop dus een zonnebril niet alleen omdat het past bij je kledingstijl. Maar koop er eentje die je ook daadwerkelijk helpt de ogen te beschermen tegen de verblindende zon. Je kunt misschien denken, dat dit niet belangrijk is, maar dat is het wel. Want op latere leeftijd kunnen je ogen daar veel last van hebben.

Mannen en zonnebrillenVeel mensen maken de fout dat je alleen in de zomer een zonnebril nodig hebt, maar vaak vergeten ze dat reflectie van de zon op de bestrating en in sneeuw ook schadelijk kunnen zijn voor je ogen. Koop dus een zonnebril niet alleen omdat het past bij je kledingstijl. Maar koop er eentje die je ook daadwerkelijk helpt de ogen te beschermen tegen de verblindende zon. Je kunt misschien denken, dat dit niet belangrijk is, maar dat is het wel. Want op latere leeftijd kunnen je ogen daar veel last van hebben. 


Zonnebrillen zijn naast mode accessoire en bescherming ook prima om je vermoeide doorbloedende ogen te camoufleren. Deze bloeddoorlopen ogen komen meestal van gebrek aan slaap en alcohol en regelmatige late nachten. Door deze levensstijl kan je echt vermoeide ogen krijgen, die niet zo goed tegen het fel licht kunnen, dan is een zonnebril een prima uitkomst. 


Online kun je zoveel leuke modellen zonnebrillen vinden. Ben je op zoek naar een vintage model, een aviator of een gewone stoere sport zonnebril. Alles is online te vinden in de leukste modellen, kleuren en designs. Ook heb je de verschillende topmerken die goed vertegenwoordigd zijn online, denk dan aan steve-mcqueen, Ray Ban en Oakley en nog vele anderen. 


Steve MC Queen staat bekend om zijn zonnebrillen die altijd een klassieke look hebben,  deze  zonnebrillen zijn klassiek en tegelijkertijd ook tijdloos. De zonnebrillen van Steve MC Queen en Ray-Ban zijn in de 4 wereld beroemde modellen te vinden en wel de Wayfarer, Aviator, Ronde Frame en D-Frame stijl.


Wayfarer Style


Deze stijl werd voornamelijk door Tom Cruise heel erg bekend. Ze bestaan er al sinds de jaren '50, en waren al snel bekend. Dankzij Tom Cruise zijn ze nog meer geliefd, nu zijn ze een van de eerste keuzen van filmsterren en dus uitgeroepen tot de filmsterren look.


Van deze merk zijn er natuurlijk ook nep brillen, die je voor een zacht prijsje kan kopen. Neem je een namaakmerk die op de Ray Ban merk lijkt. Onthoud dan wel dat als je deze koopt, je niet de optimale beschermd bent tegen de UV stralen van de zon. Want het is niet alleen de frame die de Wayfarer zo populair maakt, maar ook de brilglazen. Als het gaat om de brilglazen dan weet je dat de echte Ray Ban en andere merken de juiste en goede bescherming voor je ogen bieden. Dus het is nooit te veel om te investeren in een goede zonnebril van een top merk in plaats van een goedkope namaak te kopen. Ze kosten natuurlijk wel meer, maar uiteindelijk is het uw visie wel waard!


Aviator Style


Deze stijl is een echte icoon! Deze stijl is al sinds de jaren 1930 ingetreden en wel door Generaal Douglas MacArthur. Alhoewel deze stijl in de eerste instantie voor mannen ontworpen was, wordt het nu toch ook wel steeds meer gedragen door vrouwen. De Aviator werd voor het eerst gemaakt door Ray-Ban, maar tegenwoordig wordt het door meerdere andere merken overgenomen in hun collectie. Bij het kiezen kan dat nogal een dilemma zijn. Kies gewoon altijd voor de zonnebril die goed eruit ziet en helemaal bij jouw past. De Aviator van de topmerken zijn te vinden met brilglazen die top bescherming bieden en ook met gepolariseerde brilglazen. 


Ronde monturen


Deze zijn onlangs populair geworden, maar ze waren er al in de twintiger en dertiger jaren. Als je voor deze stijl wil gaan is het wel aan te bevelen dat je deze zonnebril eerst een opzet en dan beoordeeld als hij je staat. Want deze zonnebril past niet bij alle gezichtsvorm. Je kan van de stijl houden, maar als je hem opdoe kan hij helemaal niet goed bij je staan, daarom is het belangrijk om deze stijl altijd eerst te kijken of dat het je staat, voor je hem koopt. Neem de tijd bij het uitzoeken van een zonnebril en kies degene die waar je het best bij uit zie. 


Spiegel lenzen


Brilglazen met spiegelglas zijn al een tijdje heel erg in trek en zijn nu al de grootste hit van dit seizoen. In de plaats van een volledig gespiegelde brilglas, heb je nu de spiegeleffect van een flash-brilglas. Deze flashbrilglas heeft een automatisch donkerder wordende tint bij blootstelling aan bepaalde soorten licht (meestal Uv-stralen).


Luxe Materialen


In de brillen wereld van nu zijn Luxe materialen zeer gewild. Van edele metalen zoals 24K goud, naar exotische natuurlijke ingrediënten zoals buffelhoorn. Deze brillen zijn voor de man die elegantie, verwennerij en vakmanschap waardeert. Oxford Vaughn is een brillenmaker die vooral deze luxe materialen brillen maakt. Het is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een merk dat boven en buiten gaat, zowel in het productieproces en het gebruik van luxe materialen.


De Clip On


De clip on is een stukje met 2 zonnebril glazen die je aan je gezondheidsbril vast kunt klippen.  Het  is een hele tijd de favoriet van mensen geweest die een bril dragen en daarnaast ook een zonnebril willen hebben. De clip on heeft niet alleen een grote retro esthetische look. Het is ook een functionele keuze voor heren die oogcorrectie nodig hebben. Het is gemakkelijk om toe te voegen of te verwijderen van de bril en de bied bescherming aan de ogen in de zon. Frency & Mercury's Pocket Piece glazen zijn een leuke en frisse voorbeeld van de clip on trend.


De Twist op de Wayfare


De Wayfarer is en blijft een klassieker die een winnaar blijft dit seizoen. Terwijl de basisstructuur hetzelfde is gebleven zien we een meer geavanceerde varianten van de standaard Wayfarer op de markt verschijnen. Deze nieuwe variant is gemaakt door de Cutler & Gross fabriek. Ze hebben er een groene brillenglas en een sleutelgat brug aan de tijdloze bril toegevoegd. Dit maakt de bril heel erg hip en bij de tijd. 


Gedurfd


Ontwerpers gaan steeds een beetje verder met de stijl en vorm van hun brillen. We zien een beetje van alles, van sportief, tot vintage ronde frames, groter en moedige aviators. Voor een echt eigentijdse look, probeer dan een paar D-frame zonnebrillen. In principe maakt het niet uit welke zonnebril je kiest, zolang het een goede kwaliteit zonnebril is die ook een statement maakt. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen