Allergieën en oogproblemen

  • Geplaatst op
  • Door Freek van Aerle
  • 0

Oogproblemen door Allergieën

 

Na het sombere weer tijdens de herfst en winter begint het weer beter te worden in de lente, waarbij we regelmatig zon hebben, afgewisseld door regen. De perfecte formule om alles te laten bloeien. Helaas betekent dat ook voor vele van ons de terugkeer van seizoensgebonden allergieën en brandende, jeukende rode ogen. Niemand vind een allergie leuk en al helemaal niet een oog allergie. Er is gelukkig veel dat je zelf kunt doen om oog allergieën te verhelpen. Allergieën aan het oog en oogklachten kunnen op elk moment van het jaar verschijnen. Dit kan afhankelijk zijn van de locatie en het type allergie. Meestal teisteren seizoensgebonden allergieën ons voor de helft van het jaar en dan vooral in de Lente en in de zomer. Een oog allergie kan worden veroorzaakt door veel externe elementen. Seizoensgebonden allergieën worden veroorzaakt door pollen, ambrosia, gras, enz. Vaste allergieën hebben verschillende daders, zoals huidschilfers van huisdieren of huisstofmijt. Een belangrijke opmerking: Als je jeukende ogen en andere allergische symptomen ervaart, is het een goed idee om uw arts te raadplegen voor een professionele diagnose. Het hoeft niet altijd te gaan om een allergie, het zou ook iets anders met allergie achtige symptomen kunnen zijn, zoals een stye, een gezwollen klier op het ooglid, of zelfs roze oog, een zeer besmettelijke infectie.


Behandeling voor oog allergieën


Afgezien van voorgeschreven medicatie, zijn er ook natuurlijke manieren die opluchting kunnen geven aan allergieën of deze zelfs verhelpen. Begin met het vermijden van de oorzaak (indien mogelijk). Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar een beetje planning kan later helpen tegen niezen, rode ogen en andere symptomen van de allergie. Als je een seizoensgebonden allergie hebt, probeer activiteiten tijdens winderige dagen in de lente en de zomer te vermijden. Een regenbui kan wonderen doen met stuifmeel, dus na een regenbui is het meest handige om lekker te gaan wandelen omdat je zo het minste last zal hebben van de stuifmeel.


Je kunt ook overwegen om de schoenen buiten te laten zodat de pollen buiten blijven en niet mee komen in het huis. Het hangen van de was buiten in de wind, is natuurlijk het meest economische en milieuvriendelijke manier om je was te drogen en om je elektriciteitsrekening laag te houden. Maar als je een stuifmeel allergie hebt, dan kan je toch misschien overwegen een elektrische droger te gebruiken op dagen die extra droog en winderig zijn. Want tijdens zo een wind bui komen de pollen en stuifmeel op uw was die buiten hangt terecht en dit kan s ’nachts resulteren in niezen en tranende ogen.


Probeer het wrijven van jeukende ogen met je handen te weerstaan. Dit kan het nog erger maken. Het wassen van je gezicht en spatten van het water in de buurt van je ogen kan ook helpen om de pollen en andere potentiële irriterende stoffen weg te wassen. Reinig eerst je handen met zeep en was je gezicht vervolgens zonder zeep. De zeep kan je ogen ook irriteren. We zijn allemaal verschillend dus ook de behandeling van onze allergie is verschillend. Zoals altijd, zal je jouw arts moeten raadplegen voor de behandeling van je oog allergie.


Contactlenzen en allergieënAls je contactlenzen draagt en last hebt van allergieën, dan heb je vast ook wel die dagen ervaren dat je uren en uren onder de douche wil blijven vanwege het branderig gevoel. Er zijn nu gelukkig een aantal goede remedies om oog jeuk en roodheid te verlichten. Reinig je contactlenzen en volg altijd de door de fabrikant aanbevolen slijtage schema. Probeer om deze belangrijke stap niet te vergeten! Schrijf zelf een notitie of maak een herinnering als een e-mail of SMS aan.

 

Houd altijd de lenzenvloeistof bij de hand, dit is altijd een goed idee, maar vooral verplicht op dagen waar er veel pollen rond waaien. Als het mogelijk is, overweeg om over te schakelen naar dagelijkse contactlenzen in plaats van twee weken of maandelijkse contactlenzen. Dit kan helpen een allergie verontreiniging te verminderen in je ogen. Oogallergieën zijn geen pretje. Maar er zijn stappen die we kunnen nemen om te helpen de allergie snel te verhelpen. Vraag aan de oogarts wat voor jou het beste kan werken.


Je ogen zijn een van de belangrijkste onderdelen van je lichaam. Je ogen laten je niet alleen vormen en diepte en miljoenen kleuren zien, maar helpen ook bij het beheren van de lichtsignalen die de interne klok van je lichaam helpt om goed te werken. Je ogen zijn ook een van de meest kwetsbare delen van uw lichaam en ze hebben daarom bescherming nodig om je gezichtsvermogen te blijven voorzien. Terwijl je wellicht weet dat je altijd een beschermende bril moet dragen tijdens activiteiten zoals houtbewerking en landschapsarchitectuur, zijn er andere manieren om je ogen te beschermen en gezond te houden elke dag weer. Zo kun je je ogen beschermen tegen de zon. Ultraviolet (of UV) straling zorgt voor een groot deel van de gevaren van zonlicht, doordat deze op de huid en ogen branden kan het schade veroorzaken op lange termijn wanneer onbeschermd gelaten.


UV-stralen van de zon zijn zelfs al een gevaar als je op het strand op een zonnige dag zonder zonnebril en zonnebrand rond wandelt. Maar ook al is het bewolkte of is er sneeuw, het licht dat in de ogen weerspiegelt is ook heel erg schadelijk. Om uw ogen te beschermen tegen de zon en UV-schade, kun je het volgende doen:

  1. Draag een kwaliteitszonnebril met UV-bescherming als je buitenshuis gaat.
  2. Draag een hoed of pet met een brede rand en neem pauzes in de schaduw.
  3. Nooit staren in de zon, vooral niet met een verrekijker of tijdens een zonsverduistering.
  4. Soms staan we niet bij stil dat we zelf onze ogen in gevaar brengen door overwerkte ogen extra te vermoeien en geen bescherming te bieden.


Het nemen van pauzes tijdens beeldschermwerk kan al een heleboel helpen om de vermoeidheid tegen te gaan. Probeer een pauze van 15 minuten te nemen en dan ook echt afstand van de computer te doen en dat wel om de twee uur. Deze break geeft niet alleen jezelf maar ook je ogen de nodige verlichting. Je ogen moeten voldoende licht krijgen om te lezen en te schrijven, werken op de computer of tv kijken bij slechte verlichting zal je ogen ook verslechteren. Bij weinig licht of donker zullen je ogen harder dan normaal moeten werken, waardoor ze sneller vermoeid worden.

 

Knipper vaak om de ogen te bevochtigen en verfrissen. Zoek altijd de juiste bril uit en ga naar geregeld naar de oogarts om de juiste sterkte in je gezondheidsbril te hebben. Als je een bril of contactlenzen draagt, zorg ervoor dat je voorschrift nog steeds goed voor je ogen is en voor het soort werk dat je doet. Behouden van een goede luchtkwaliteit is heel belangrijk dit vermijd droge ogen. Heb je last van droge ogen dan kun je met behulp van een luchtbevochtiger deze droge ogen bevochtigen, het handhaven van aangename temperaturen en het vermijden van rook en andere verontreinigende stoffen zal hier extra helpen. Alles dat je doet, doe het met de gezondheid van je ogen in je achterhoofd. Zorg ervoor dat je bij het kiezen van lenzen altijd de voorschriften goed leest en de lenzen op de juiste manier onderhoud. Bij het kiezen van een zonnebril, kijk altijd goed als deze 100% bescherming biedt tegen UV stralen. Want dit is een heel belangrijke specificatie van je zonnebril een zonnebril zonder deze bescherming is een zonnebril die geen bescherming bied aan je ogen en dus eigenlijk waardeloos. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen