Wat maakt Ray-Ban zo succesvol?

  • Geplaatst op
  • Door Freek van Aerle
  • 0

Waarom is Ray-Ban zo succesvol?In de wereld is er op dit moment geen enkele zonnebril zo populair als de Ray-Ban zonnebril. Een naam die geen uitleg nodig heeft, een naam dat al jaren op de markt is en dat talloze bewonderaars heeft over de hele wereld.


Ray Ban zonnebrillen zijn van een klasse apart, onveranderd sinds 1937. Deze beroemde zonnebrillen worden heel vaak gekopieerd en nagemaakt, maar geen enkele namaak zonnebril staat tegenover de klassieke, duurzame echte Ray Ban zonnebril. De originaliteit, de aandacht en de zorg voor elk detail die verband houden met technische connotaties van het merk. Alles spreekt gewoon voor zich en dit zijn de redenen dat Ray-Ban het toonaangevende merk in de categorie zonnebrillen is. De modellen zijn gevarieerd, net als de mensen die het merk kiezen. Filmsterren, voornamelijk enthousiast over hun imago, beroemde persoonlijkheden, maar ook gewone mensen die royaal hun individualiteit willen uiten. Ray-Ban is de stijl voorkeur van degenen die alleen maar zichzelf willen zijn en niet hoeven te pronken om opgemerkt te worden.


Het is de zonnebril die altijd glamorous is, sportief en geschikt voor elke situatie. De stijl en modellen vernieuwen zich steeds en veranderende ontwerp maakt het allemaal af. Dat terwijl de kwaliteit en prestaties intact blijven. Dat is dan ook de reden waarom de nieuwe Ray-Ban zonnebrillen collectie steeds gepresenteerd worden met de prachtige design, stijl en kleuren die voldoen aan de verschillende soorten eisen. De nieuwe modellen zijn steeds bij de tijd en de modellen behoren tot de legendarische top van verkoop. Want Ray-Ban weet dat ze elke keer weer moeten voldoen aan de smaken en trends van een steeds veeleisender en oplettend publiek en dat doen ze prima tot nu toe. Ray-Ban heeft zich vanaf het begin gekenmerkt als de zonnebrillen merk van originaliteit en deze naam houden ze hoog in het vaandel.
 


De diversiteit van Ray-Ban


De monturen hebben de lichtheid van metaal en de veelzijdigheid van kunststof met verschillende lenzen gecombineerd. Spiegel glazen, schaduw glazen, anti-reflectie, fotochromatische, gepolariseerd, allemaal beschikbaar in een enorme schaal van kleuren zoals: grijs, groen, bruin, roze, blauw en oranje. Ray-Ban ontwierp een schaal van modellen die elk gezicht in staat verheffen, de invoering van kleuren, materialen en vormen die de elegantie, de sportiviteit en de bepaling van hen die het draagt benadrukken.


De Ray-Ban Predator-modellen werden bedacht door dynamische jongeren die houden van sport en het leven buitenshuis, mannen en vrouwen die stijl niet willen opgeven en zelfs in hun vrije tijd bezig zijn met ontwerpen. Deze modellen vertegenwoordigen maximaal comfort. De vorm die hen kenmerkt, zorgt voor totale bescherming tegen lucht en licht, een essentiële voorwaarde voor volledige bewegingsvrijheid.


De aandacht voor details die het merk Ray Ban zo beroemd heeft gemaakt over de hele wereld, is ook zichtbaar in de klasse waarmee het logo door een elegante metalen plaatje geplaatst wordt op de tempel van het montuur. Een bijzonderheid dat alle waarden van het merk overdraagt aan elk model van de Ray Ban zonnebril.


Nieuwe modellen van Ray-Ban


Maar de nieuwigheden van de collectie van Ray Ban zonnebril eindigen niet hier. Nieuwe ontwerpen van de Aviator en Highstreet, completeren het assortiment van de Ray Ban universum.


De nieuwe collectie van Ray Ban kenmerkt zich als een twee gezichten collectie: aan de ene kant de trendsettende look, aan de andere kant de onmiskenbare kwaliteit, die samen in perfecte harmonie leven in een merk dat erin slaagt om deze harmonie steeds weer uit te drukken. De essentie van Ray Ban is elke keer weer een unieke band creëren met de mensen die het kiezen.


Wat kun je van Ray-Ban leren?


Er zijn verschillende wijze lessen die we kunnen leren van Ray Ban, hier zijn twee van de belangrijkste lessen.


Les één: om indruk te maken, maak inhoud op basis van de doelgroep en wat hen motiveert. Als je wilt dat de inhoud herinnerd moet worden moet je een emotionele reactie te weeg brengen. Om dit te doen moet je kiezen voor een doelgroep, die je van binnen en van buiten kent en lijn vervolgens je merk met diepere belangen aan je doelmarkt.


Wat willen ze?


Niet alleen de inhoud is belangrijk, maar ook de vraag wat willen ze uit het leven halen? Wat willen ze doen in het weekend? Wat willen ze dragen? Waar willen ze meer over weten?


Op basis van deze vragen wordt er inhoud gegeven aan het maken van de Ray Ban zonnebril voor een bepaalde doelgroep. Creatieve expressie zoals muziek, film, fotografie en architectuur en reizen komen daarom allemaal terug in de Ray Ban ontwerpen.


Voor Ray Ban, is het overkoepelende thema dat ze geassocieerd worden met de innerlijke verlangens van de markt. Een voorbeeld van deze thema is: "Never Hide." Welke - in aanvulling is op "wees extraverte en pronk met hoe geweldig je eruit ziet in die zonnebril". Bij Ray Ban vertalen ze dit naar “ wees je zelf ; vertel je verhaal; "Blijf trouw aan je visie" en vind je doel in het leven”


Les twee: Een strategie gedreven door Storytelling betekent niet dat je heel weinig moet schrijven. Ze benaderen storytelling op verschillende manieren:


Zij overhandigen hun modellen aan een selecte groep muzikanten, kunstenaars, filmmakers en andere creatieve visionairs om hun verhalen te vertellen (Zie hun Envision-serie, Never Hide Noise, en Hide segmenten.) Ze nodigen gewone mensen uit om bij te dragen aan hun verhalen (zie hun Wall of Legends, Never Hide Gallery, en het onderste gedeelte van hun Envision-serie), en ze draaien hun eigen internationale evenementen en visuele content om het verhaal van deze gebeurtenissen te vertellen (zie de dekking van hun gepolariseerde Tour).


Ze creëren fictieve personages, sets en scenario's om visueel hun merk verhaal te vertellen in marketing video's en afdruk campagnes. Door zich te associëren met deze personages en verhalen (zowel echte als fictieve), de persoonlijkheid van de personages en de kwaliteiten van hun verhalen dragen bij aan het collectieve verhaal van Ray Ban.

Hier is een voorbeeld van hoe het werkt met het verhaal van een fotograaf:


Ray Ban heeft het verhaal van iPhoneographer Cesar Kuriyama op hun website opgenomen. Cesar praat over wat hem motiveert en wat hij interessant vindt en Ray Ban bewerkt zijn verhaal in een 1,5 minuut durende YouTube-video. De video eindigt met de woorden "Never Hide" en het logo van Ray Ban, en in de video draagt Cesar een Ray Ban zonnebril, terwijl hij zijn ding doet. Cesar is cool, vooruit denkend en een inspiratie. Omdat Ray Ban zijn verhaal op hun website deelde - maakt Ray Ban een koele, vooruit denkend geïnspireerde indruk waar ze dan mee geassocieerd worden. Door het gebruik van Cesar's verhaal als steun voor hun overkoepelend thema, wordt Cesar's verhaal dan een onderdeel van Ray Ban's verhaal. En aangezien Cesar's verhaal onvergetelijk en emotioneel is, wordt Ray Ban’s verhaal ook memorabele en emotionele.


Vervang Cesar met Ray Ban’s gepolariseerde concertserie, een fictief personage uit een van hun Never Hide printcampagnes, of een van de Ray Ban volgelingen en je krijgt hetzelfde effect. Echt, het gaat niet om het product. Het gaat over het bouwen van een verhaal rond het product. Het gaat allemaal terug tot het afstemmen van de inhoud die je maakt met de behoeften van je doelgroep en hun diepere belangen. Zij hebben een stelling en dat is: Je product is niet alleen een zonnebril, of babyvoeding, of wc-papier, of autoverzekering, of online marketing. Je product is veel meer dan dat en het vinden van zowel de doelmarkt en het dieper doel is daarbij belangrijk. Wees niet bang om de gemeenschap te vertegenwoordigen in die belangen om je zo te helpen jouw merk verhaal te vertellen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen