Wat kost een zonnebril?

Wat is nou het verschil tussen een goede en een dure zonnebril? Lees hier meer over de verschillende zonnebrillen en waarom de een goedkoper is dan de ander.

Wat kost een zonnebril?

 


De zon hoeft maar beginnen te schijnen en mensen beginnen een zonnebril te dragen. Dit is de uitgelezen kans om je mooie zonnebril aan de rest van de wereld te laten zien. Een zonnebril is niet meer alleen functioneel maar een zonnebril is ook voortaan een mode object. Er zijn verschillende maten en kleuren zonnebrillen, maar wat kost nou een zonnebril?

 

 

Er zijn zonnebrillen te koop van 300 euro maar ook van 5 euro. Wat is nou het grote verschil tussen die zonnebrillen? In dit artikel leg ik uit wat je kan verwachten van een zonnebril in een bepaalde prijscategorie. Hierbij wordt gekeken van welk materiaal de zonnebril is, hoe sterk de zonnebril is en of de zonnebril in een bepaalde prijscategorie zit omdat het een merkje heeft. De kosten voor een zonnebril zit hem in de materialen en design.

 

De goedkoopste zonnebrillen vind je vaak op markten of in het buitenland. De kosten van zo’n zonnebril varieert tussen de  € 5,- en € 15,-  .Deze zonnebrillen zien er vaak goedkoop uit en zijn vaak merkloos. De zonnebrillen zijn vaak ook van slechte kwaliteit. Als je het gevoel hebt dat het te mooi voor woorden is, dan zal dat vaak ook zo zijn. De goedkoopste zonnebrillen zijn gemaakt van goedkope materialen, anders zouden ze er ook geen winst op kunnen maken. Wanneer je zo’n zonnebril koopt moet je niet verwachten dat het top kwaliteit is en je er lang mee zult doen. Maar voor op een ruig buitenfeest is het ideaal om een goede zonnebril te dragen. Je hoeft immers je niet druk te maken dat je hem mogelijk kwijt raakt, want hij is voor een lage prijs vervangbaar.

 

De categorie die hierna komt is de middelcategorie, hierbij kun je denken aan zonnebrillen 25,- tot 45,- kosten. In deze categorie zitten opkomende merken die nog niet mee kunnen doen met de grote merken. Deze merken moet eerst hun merk waarmaken. Een voorbeeld hiervan is Sinner. Sinner is een Nederlands bedrijf die zonnebrillen ontwerpt. Dit zijn kwalitatief goede zonnebrillen en de glazen zorgen voor een volledige bescherming tegen de zon.

 

De laatste categorie zijn zonnebrillen die meer dan €100,- kosten. Dit zijn zonnebrillen van grote merken die kwaliteit zonnebrillen afleveren. Zonnebrillen die jaren modieus blijven en jaren meegaan. De kwaliteit met de goedkopere categorieën scheelt enorm veel. Bekende merken in deze categorie zijn onder andere Dior, Prada, Ray-Ban, DKNY, Serengeti. Deze zonnebrillen zijn voorzien van glazen die uw ogen optimaal beschermen tegen de zon. En vaak hebben deze modellen de gepolariseerde glasoptie. Dit zijn glazen die de schitteringen van de zon tegenhouden. Vooral tijdens het rijden of op het water wordt dit als erg plezierig ervaren. Deze zonnebrillen kosten wat meer maar je krijgt er ook wat voor terug. Het zijn hoogwaardige kwaliteits zonnebrillen die jaren mee gaan en ook heel modieus uitzien. Op al deze zonnebrillen zit, in tegenstelling tot de goedkopere categorieën, 2 jaar garantie.

 

Let Op! Regelmatig zie je op sites zoals marktplaats advertenties met merkbrillen voor maar €50,-. Let hier voor op, het aanbieden van deze zonnebrillen voor die prijs is onmogelijk. De kosten om een goede merkbril te maken ligt veel hoger. Laat je van te voren altijd goed informeren over een zonnebril. Vraag naar garanties en of de zonnebril compleet is met etui en poetsdoek. Wanneer dit niet het geval is, kun je er bijna zeker van zijn dat de zonnebril niet echt is. En dan loop je het risico dat de zonnebril niet de glazen heeft die uw ogen goed beschermen tegen de zon. Daarbij is de kans dat de zonnebril van lage kwaliteit is en dat hij binnen no-time kapot is. Je hebt dan geen goede reden om terug te gaan om je geld terug te vragen.

 

Kortom, wat kost een zonnebril? Een kwalitatief hoge en modieuze zonnebril kost aanzienlijk meer dan een goedkopere zonnebril. Maar deze zal dan ook veel langer meegaan dan een goedkope zonnebril. Als je kunt naar de verhouding tussen de prijs en de tijd dat de zonnebril meegaat van de prijscategorieën dan kun je ervan uit gaan dat een duurdere zonnebril een betere aankoop zou zijn.

 

Heeft u nog meer vragen over de verschillen van prijscategorieën  bij zonnebrillen? Wij hebben bij Fuva deskundige medewerkers die al uw vragen kunnen beantwoorden. U kunt ons per mail bereiken maar u kunt ook uw vraag via onze Live Chat Service stellen. U krijgt dan direct antwoord op uw vragen. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen