Maak een gekke statement met je zonnebril

  • Geplaatst op
  • Door Freek van Aerle
  • 0

Doe eens gek en val op met je zonnebrilHet maken van een fashion statement met je zonnebril is een geweldige manier om iedereen te laten weten dat je een geweldig gevoel voor stijl hebt en dat je niet bang bent om te verschijnen met een onvergetelijke uitstraling. De zonnebril kan vlot en stijlvol zijn, kleurrijke en gewaagd, je kiest zelf wat jij het leukste vindt.


Leef je uit met Kleur
Iets dat altijd werkt als je een statement wilt maken met een mooie designer zonnebril is natuurlijk een opvallende kleur. De meeste mensen dragen een zwarte, zilveren, of bruine zonnebril, met bruin of zwarte glazen. Een alternatief voor een spannende zonnebril is een zonnebril met een opvallende kleur montuur of gekleurde spiegel glazen. Een leuke zonnebril met neon gele lenzen kan al een goede statement maken. Het is gemakkelijk om een leuke zonnebril te combineren met kleding die er bij past. Een paar van de gespiegelde groene en gele zonnebrillen gaan goed samen met een wit of zwart T-shirt.


Veel plezier met vormen
Een zonnebril met ovale, ronde of vierkante glazen zijn vrij algemeen. Als je dus een statement wilt maken dan heb je een bril nodig met een aparte en opvallende vorm. Net als de leuke bril die iedereen draagt tijdens Nieuwjaar vieringen die in de vorm van een jaartal, zijn er vele leuke vormen voor extreme zonnebrillen. Een populaire optie is om een zonnebril te dragen die een feest of evenement vertegenwoordigt. Denk dan bijvoorbeeld aan een zonnebril die gedragen wordt op een bruiloft receptie of een vrijgezellenfeest met als woord 'liefde' om de speciale gelegenheid te vertegenwoordigen.


Ga terug naar de verleden
Een standaard aviator zonnebril kan stijlvol er uitzien op elk gezicht en een sexy cat-eye zonnebril kan ook een fashion statement maken. Maar als je van de traditionele stijlen een leuke veranderingen maakt of een toevoeging doet, zoals onverwachte kleuren en patronen dan maak je pas een echte statement. Een paar klassieke Aviator zonnebrillen zullen verbazingwekkend modern uitzien in een glittery zilveren kleur.


Maak leuke Toevoegingen
Een zonnebril kan meer dan een paar lenzen en een montuur zijn, voeg bijvoorbeeld een opvallende band eraan. Maar ook de reusachtige en kleurrijke grote zonnebrillen zijn vaak onderdeel van een kostuums en toch kun je deze ook separaat dragen en daar een statement mee maken. Hoe groter het element op de zonnebril des te beter. Hetzelfde kan gezegd worden voor alle waanzinnig gekke zonnebrillen met de extreme designs.


Trendy bril voor Geeks en Nerds
De komst van geek chic in de modewereld is een verrassende trend, maar met de ongelooflijke populariteit van tv-shows zoals "The Big Bang Theory," is het ongelooflijk cool om een "Brainiac" en een liefhebber van geeky dingen te zijn zoals video-games, chemie, en science fiction. Hoewel niet iedereen hetzelfde niveau van intelligentie heeft, kan het dragen van een geeky bril geen kwaad.


Ook de ontwerpers hebben gemeend om de geeky bril naar het volgende niveau te brengen door deze te ontwerpen met wat extra toevoegingen die ver buiten de traditionele nerdy en geeky bril gaan. Een populaire stijl is de grote vierkante pixels van een computerscherm die aan elkaar zijn geknutseld in een zonnebril. Andere ontwerpers hebben monturen gecreëerd die een schets van een populaire videogame zijn zodat de drager iedereen aantoont hoeveel hij of zij houdt van de uitoefening van nerdy activiteiten.


Eén van de leuke elementen van geeky zonnebrillen is dat ze een accessoire zijn die gecombineerd worden met vrijwel elke soort van stijl. Designer zonnebrillen zijn recentelijk begonnen met het maken van geeky zonnebrillen. Filmsterren houden van de combi van de geeky look en bescherming tegen de meedogenloze zonnestralen en de flitsen van de camera’s die tegen gehouden worden door de geeky zonnebril. De meeste filmsterren dragen deze geeky zonnebrillen als een fashion statement en andere doen het weer omdat ze niet willen om schakelen tussen normale brillen en zonnebrillen.


Zelfs als een zonnebril niet speciaal is ontworpen is als een soort van geeky stijl, is het vinden van een leuke, nerdy zonnebril gewoon een kwestie van het kiezen van de juiste montuur dat een geeky persona zou uitstralen. Zonnebrillen met een uitzonderlijk dikke montuur bieden vaak dat geeky uiterlijk, in tegenstelling tot de traditionele leesbril die je kan zien bij je grootmoeder.


Een zonnebril is misschien niet direct in verband gebracht met een nerdy stijl, maar het is de laatste jaren wel een beetje geassocieerd met nerds en geeks. Daarom zijn er een aantal stijlen die er geweldig uitzien met nerdy kleding. De cat-eye zonnebril van de jaren 60 is omgebouwd tot een geek chic stijl die past met truien die typisch gedragen worden door bibliothecarissen of leuke vesten die gedragen door de nerds studenten die veel tijd spenderen aan chemie.


Een paar decennia geleden, zouden we niet zeggen dat geeks en nerds cool zijn, integendeel werden ze altijd gepest en vaak ook uitgelachen. Vandaag, echter, is het een heel ander verhaal, vandaag de dag zijn de meeste trends in de richting van geeks en nerds en niet meer in de richting van hippe en populaire studenten.


Vintage comeback


Een van de klassieke vormen van geeky zonnebrillen die gedragen worden door nerds zijn de hoorn bril gezien bij Johnny Depp. Deze brillen werden ooit eigenlijk gemaakt van de hoorn (vandaar hun naam) en werden ook gemaakt van het schild van een schildpad. Vandaar de kenmerkende bruine gestreepte kleur. De afgelopen jaren is er wel afgestapt van het gebruiken van hoorn of schild, nu wordt deze look nagemaakt van kunststof. Met de populariteit van recente series zoal "Mad Men", is de hoorn stijl erg populair geworden bij zowat iedereen. De ronde vorm en de andere vormen zijn gewoon allemaal in trek bij iedereen.


Zo zie je dus weer, dat je op zoveel verschillende manieren een statement kan maken met je zonnebril er zijn zoveel leuke vormen waar je uit kan kiezen, maar ook de verschillende modellen en leuke designs zijn voor mensen erg in trek. Als je een statement wil maken onthoud dan altijd de gouden regels: Hoe groter hoe beter, hoe kleurrijker hoe mooier, hoe gewaagder des te beter. Als je met de trend en mode van nu wilt mee gaan dan ben je bijna verplicht een extrinsieke zonnebril in je collectie te hebben die je gebruikt als je ergens heen gaat om een statement te maken. Heb je zo een zonnebril nog niet in je collectie dan heb je hier in ieder geval veel gelezen om zo snel mogelijk een keuze te maken uit een geweldige zonnebril die je prima zal staan en waarmee je een geweldige statement kan maken. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen