Vintage zonnebrillen


Waarom vintage zonnebrillen zo geweldig zijn

Het leven is te kort om met een foute bril rond te lopen. Daarom investeren steeds meer mensen in een knappe, authentieke vintage zonnebril. Een vintage bril voegt namelijk een instant gevoel van glamour of eigenzinnigheid toe aan elke look. En de vraag naar meer fantasie en glamour blijft stijgen. Maar waarom verkiest deze steeds groeiende groep echte vintage boven de alomtegenwoordige retro look?

Vintage is uniek

Op vlak van mode heeft onze generatie ondertussen alles wel gezien. Naast de tientallen verschillende stijlen leven we vandaag ook met massaproductie. De echte ambachten en kleine winkeltjes met unieke creaties verdwijnen uit het straatbeeld en worden steeds vaker vervangen door de grote winkelketens.

Het doet je automatisch terug verlangen naar de gezellige tijd van vroeger. De actuele tijden creëren een globaal gevoel van nostalgie. Met een vintage bril op je neus verzet je je tegen deze massa-industrie. Je koopt niet zomaar een zonnebril maar een echt icoon van zijn tijd. Vintage helpt je om je te onderscheiden van de massa. Het maakt je uniek. De kans dat je een ander met identiek dezelfde zonnebril tegenkomt is miniem. Iedere vintage liefhebber zal je dan ook onmiddellijk herkennen als een gelijkluidende ziel. En dat schenkt je de kans op nieuwe, interessante relaties en leuke conversaties.

Een tijdloze modetrend: vintage

Ook deze zomer zijn vintage zonnebrillen opnieuw zeer aanwezig in het huidige modebeeld. Alle grote modehuizen gebruiken vintage als bron van inspiratie voor hun nieuwe collectie. De laatste nieuwe brillencollectie van Calvin Klein zit bijvoorbeeld boordevol karakteristieke vintage eigenschappen. Vintage brillen zijn dus niet zomaar een trend van het moment. Vintage en tweedehands komt ieder jaar, in elk segment van de modewereld terug.

Een vintage bril is dus duidelijk een goede basis die je kan gebruiken voor iedere modemix, voor vandaag en in de toekomst. Voor nieuwe ideeën hoef je niet ver te zoeken. In de media, bij alle Hollywoodsterren en op straat zie je mensen die op een leuke manier vintage en moderne items combineren en zo een compleet nieuwe en unieke look creëren. Een vintage bril blijft altijd een hot item. Bij de aankoop van een vintage bril hoef je dus geen schrik te hebben dat je bril out of style zal raken want vintage is gewoonweg tijdloos.

Verzamel vintage brillen als investering

Vintage zonnebrillen zijn niet alleen top op de catwalks, ze zijn ook erg aantrekkelijk als investering. Waar brillen van topmerken vroeger gewoon werden weggegooid, halen sommigen nu honderden euro’s op veilingen en in antiekwinkels. Originele oudere Ray-Bans kosten al snel 600 euro of meer. Andere namen met groot aanzien voor vintage originelen zijn Persol, Versace, Armani, Alpina Alain Mikli, Bugatti, Cartier en Robert La Roche. Hun bijzondere vintage stukken stijgen continu in waarde. Koop je een vintage zonnebril van een van de deze bekende ontwerpers of een speciaal model dat typerend was voor een bepaald tijdperk, dan kan je er van uitgaan dat zijn prijs nog zal toenemen. Zeker als je ook over de oorspronkelijke brillendoos beschikt. Wees dus zuinig op je mooie vintage stukken. Maar wel blijven dragen uiteraard, want wat heb je er anders aan?

En zou je ooit het geluk hebben om een bril te kunnen aankopen die geassocieerd wordt met een beroemdheid, aarzel dan niet. Want dan stijgt de waarde pas echt fenomenaal. Zo werd een paar blauw-getinte Persol 714S, gedragen door Steve McQueen in The Thomas Crown Affair, door het Britse veilinghuis Bonhams verkocht voor 45000 euro. Een met goud omrande vintage zonnebril van John Lennon werd op een veilig zelfs geschat en verkocht voor meer dan een miljoen euro.

Vintage zonnebrillen beloven kwaliteit

Vintage is gemaakt op houdbaarheid. De afwerking is niet te vergelijken met wat je vandaag de dag overal tegenkomt. Tegenwoordig kiest een bedrijf dikwijls kwantiteit boven kwaliteit. En wij hebben meestal geen andere keuze dan de hedendaagse mode-industrie hierin te volgen. Maar een vintage bril is dus een goed idee om een met een kleiner prijsje, toch een kwaliteitsvol product aan te schaffen. Want naast uitstraling is stevigheid en duurzaamheid uiteraard ook erg belangrijk.

Helaas moet je wel opletten want er is erg veel namaak op de markt. Vooral op veilingen vind je veel vervalsingen. En terwijl sommige mensen willens en wetens namaak verkopen, zijn er nog veel meer mensen die deze vervalsingen aankopen en terug verkopen zonder dit te beseffen. Hierdoor wordt de markt overspoeld en wordt het steeds moeilijk om echt van fake te onderscheiden. Als je helemaal geen idee hebt hoe je een echte vintage zonnebril kan herkennen dan ga je dus beter naar een gespecialiseerde optiekzaak. Zij hebben experten die ieder item checken op authenticiteit, zo kan jij zeker zijn van je aankoop.

Een zonnebril voor ieders gezicht

Aangezien vintage zonnebrillen geen vluchtige trend zijn maar een steeds terugkerend fenomeen, zijn de collecties zeer omvangrijk. Dankzij deze royale keuze en uitgebreide variëteit is er dus zeker een vintage bril voor iedereen. Vintage monturen vind je in alle mogelijke vormen en kleuren. Je hoeft je ook niet te haasten, probeer gerust zo veel mogelijk stijlen monturen en lenzen.

Weet je niet goed welke montuur bij jouw gezicht past? Volg dan gewoon de algemene richtlijnen. Heb jij eerder een vierkant gezicht dan kan je best proberen om de aandacht weg te trekken van je kaaklijn. Een aviator bril of een wrap-around bril staat jou dan het beste. Is je gezicht vierkant maar toch ook wat langwerpig dan kies je beter voor de grote ronde of vierkante monturen. Dit zal de vorm van je gezicht verbreden en verkorten. Heb jij eerder een ronde gezichtsvorm dan moet je diezelfde ronde glazen net absoluut vermijden. Donkere kleuren zullen jou ook beter passen. En tenslotte, heb je een ovale gezichtsvorm? Dan heb je geluk. Want jij komt makkelijk met elke soort zonnebril weg. Ga dus gerust voor de wat gedurfdere keuzes. Jij kan het hebben.
block
block
Min: €0 Max: €350
Cazal 190
Uitverkocht

Cazal 190

€189,00
Cazal 318
Uitverkocht

Cazal 318

€209,00
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed