Tom Ford zonnebrillen

Merken


Model
Kleur montuur

Type lens

Kleur lens

Tom Ford zonnebrillen

Zonnebrillen van Tom Ford

Met de aankoop van een zonnebril van het merk Tom Ford koop je veel meer dan alleen bescherming tegen fel zonlicht, veel meer dan alleen protectie tegen UV-stralen en veel meer dan alleen beschutting van je ogen tegen lichtreflecties.

Je maakt een fashion statement, je koopt een ultiem mode accessoire, waarbij jij je echt onderscheidt met een zonnebril van een van de grootste, beste en bekendste designers ter wereld.

Zonnebrillen van Tom Ford springen er altijd uit. Zonnebrillen van Tom Ford zijn altijd net wat anders qua vorm, kleur, ornamenten en materiaal. Maar veel dingen hebben alle zonnebrillen van Tom Ford sowieso altijd gemeen: stijl, klasse, elegantie, uitstraling, modieusiteit en luxe. Zonnebrillen van Tom Ford kenmerken zich verder door een mixtuur van retro, hedendaags, trendy en een moderne stijl.

Een bijzondere collectie zonnebrillen voor mannen en vrouwen van een markante modeontwerper. Wie is hij?

Tom Ford

Jeugd en studententijd
Tom Ford werd als Thomas Carlyle Ford geboren op 27 augustus 1961 in Austin, Texas, maar verhuisde op 11-jarige leeftijd met zijn familie naar Santa Fe, Mexico, waar hij tot zijn 16de een onbezonnen jeugd had.

Aan het begin van zijn studententijd verhuisde hij naar New York om daar kunstgeschiedenis te gaan studeren aan de New York University. Hier stopte Ford na een jaar al weer mee omdat hij de voorkeur gaf aan acteren in tv-commercials, veelzijdig als hij toen al was.

Later ging Ford interieurarchitectuur studeren aan de beroemde kunst- en designacademie Parsons, The New School for Design. Tijdens zijn tijd in New York was Ford een veelgeziene gast in de legendarische nachtclub Studio 54. Deze nachtclub, met al zijn glitter en glamour, zou een grote invloed op zijn latere ontwerpen hebben en houden.

Tijdens zijn studie aan de New School verbleef Ford anderhalf jaar in Parijs, waar hij als stagiair bij een fashion- en designbedrijf zijn liefde voor mode begon te ontwikkelen. Hij studeerde in zijn laatste jaar aan de New School fashion en design, maar studeerde uiteindelijk toch af in architectuur.

Werkende carrière
In 1988, begon Ford bij een Amerikaanse kledingfabrikant, Perry Ellis, maar hield het daar na twee jaar voor gezien om een opvallende reden: Ford vond dat hij geremd werd in zijn ontwikkeling als ontwerper door zijn eigen cultuur. Hij vond dat Amerikanen neerkeken op stijl, waar Europeanen daar juist naar opkeken, stijl juist waardeerden.

Ford ging aan de slag bij Gucci en verhuisde daarvoor naar Italië. Het is nu bijna niet voor te stellen, maar in 1990, toen Tom Ford daar begon, was Gucci een noodlijdend bedrijf aan de rand van de afgrond. Hij maakte lange dagen en werkte zich uiteindelijk op tot creatief directeur. In zijn tijd bij Gucci (dat in 1999 Yves Saint Laurent, YSL, overnam) sleepte hij vele prijzen en awards binnen. Mede door Fords inspanningen en succes werd Gucci van een bijna failliet bedrijf omgeturnd in een onderneming met een waarde van 10 miljard dollar toen Ford in 2004 de Gucci verliet.

In zijn reclamecampagnes bij Gucci en YSL schuwde Ford seksualiteit en sensualiteit niet; gewaagd, confronterend en shockerend waren veelgehoorde superlatieven als reactie op naakte modellen, die in campagnes modeaccessoires als bijvoorbeeld geurtjes aanprezen.

Eigen label
In 2004 verlaat Tom Ford dus de Gucci Group om in 2005 zijn eerste collectie zonnebrillen te lanceren door een samenwerking aan te gaan met de Marcolin Group. Zodoende is de Tom Ford Eyewear collectie, een unieke collectie van brillen en zonnebrillen, dan een feit.

In 2006 gaat hij een samenwerking aan met Estée Lauder voor een make-uplijn, in 2007 wordt op Madison Avenue in New York de eerste Tom Ford winkel geopend. Hier verkoopt hij zijn eigen collectie exclusieve mannenkleding. Later volgen wereldwijd meerdere winkels in fashion steden als Los Angeles, Milaan, Londen en Tokio.

Naast zonnebrillen en kleding bestaat zijn collectie uit parfums, schoenen, handtassen en andere accessoires.

In het voorjaar van 2011 breidt Ford zijn eigen label tuit met een collectie vrouwenkleding.


Tom Ford ZonnebrilLaat je zien met een Tom Ford zonnebril

Met een Tom Ford zonnebril onderscheid je je dus van de massa. Tom Ford zonnebrillen worden geproduceerd met handgemaakte materialen en verwerkt tot extraordinaire designs. Kwaliteit wordt gecombineerd met luxe en draagcomfort. De sterkte en duurzaamheid van de monturen wordt door de gebruikte materialen gekoppeld aan een zeer licht gewicht. Die combinatie doet het draagcomfort optimaal tot zijn recht komen. De vele modellen kenmerken zich door vormen van aerodynamica, gecombineerd met minimalisme en ultieme glamour.

Door zijn Amerikaanse achtergrond en zijn Europese werkgebied heeft Tom Ford de unieke combinatie van verfijnd Italiaans meesterschap en Amerikaanse gedrevenheid en innovatie. Hierdoor stralen zijn ontwerpen frisheid, sierlijkheid en eenvoud, maar met mondaine geraffineerdheid, uit.

Met oog voor detail, kleur- en materiaalcombinaties worden de mooiste monturen gemaakt met bijpassende glazen.


Excentriek en gewaagd
De Tom Ford zonnebrillencollectie staat qua design en ontwerp bekend om zijn durf, kwaliteit, vakmanschap.

Het excentrieke dat Tom Ford altijd in zich heeft gehad komt ook tot uiting in zijn zonnebrillen. Zoals gezegd komt de glitter en glamour, pracht en praal van  nachtclub Studio 54 in New York, die hij in zijn studententijd veel bezocht, terug in zijn ontwerp en design.

Met zonnebrillen heeft Tom Ford altijd een aparte band gehad. Vrij vertaald in zijn eigen woorden:

'Zonnebrillen die ik ontwerp, hebben altijd meer luxe dan andere zonnebrillen die op de markt te koop zijn. Gucci was een voortrekker in het concept 'luxe voor de massa', maar ìk ben vooral geïnteresseerd in het creëren van echte luxe. Daarmee bedoel ik een overtreffende kwaliteit, met serieuze aandacht voor details, in een hogere prijsklasse, voor een kleiner publiek.'

Bestel nu je Tom Ford zonnebril bij Fuva.nl

Wij zijn trots om sinds kort ook officieel distributeur te zijn van de collectie zonnebrillen van Tom Ford voor zowel mannen als vrouwen. Wij hebben de nieuwste modellen van Tom Ford en leveren deze binnen enkele dagen na bestelling bij je thuis.

Verzendkosten hoef je bij ons niet te betalen, wij dragen zorg voor een gratis en snelle aflevering. Verder krijg je bij Fuva.nl altijd 14 dagen bedenktijd om je zonnebril te retourneren.

Kijk verder op onze site om jouw favoriete model onder de Tom Ford zonnebrillen te bestellen.


 

block
block
Min: €0 Max: €300
Tom Ford Franklin - FT0364 01V
Uitverkocht
-20%
Tom Ford Barbara - FT0376 05D
Uitverkocht
-25%
Tom Ford Rick - FT0378 28J
Uitverkocht
-26%

Tom Ford Rick - FT0378 28J

€349,00 €259,00
Tom Ford Miles - FT0341 28J
Uitverkocht
-26%

Tom Ford Miles - FT0341 28J

€364,00 €269,00
Tom Ford Eva - FT0374 28B
Uitverkocht
-24%

Tom Ford Eva - FT0374 28B

€329,00 €249,00
Tom Ford - FT0320 28B
Uitverkocht
-19%

Tom Ford - FT0320 28B

€309,00 €249,00
Tom Ford Rick - FT0378 14Q
Uitverkocht
-27%

Tom Ford Rick - FT0378 14Q

€339,00 €249,00
Tom Ford April - FT0393 15B
Uitverkocht
-25%

Tom Ford April - FT0393 15B

€399,00 €299,00
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed