Trouwringen voor Dames | Ringen | Sieraden | Fuva.nl

Trouwringen online bestellen

Een ring heeft in relatie tot het huwelijk, of relaties van vergelijkbare strekking, een grote symbolische betekenis. Een ring kent geen begin en kent geen einde, kent geen opening en kent geen sluiting, wat de symboliek van het huwelijk en de onvoorwaardelijke liefde daaraan verbonden, nog meer kracht en symboliek bijzet. Een trouwring is kortom niet iets wat u 'zo maar even koopt'. De symboliek van het huwelijk, moet terugkomen in uw persoonlijke smaak en de soort trouwring waar u van houdt en waarde aan hecht, uw leven lang.

Wat voor soort trouwringen zitten er in onze collectie, wat voor materialen worden gebruikt, hoe worden de trouwringen afgewerkt en hoe liggen de prijzen? Voor het antwoord op deze en meer vragen met betrekking tot trouwringen zit u bij ons, Fuva, op deze pagina voor trouwringen wel goed.

Wij nemen u letterlijk aan de hand en bespreken onze trouwringen hieronder om u bij die belangrijke keuze voor een trouwring te helpen.
 
Naast trouwringen zitten er ook gouden ringen, zilveren ringen, ringen met diamant en verlovingsringen in de categorie ringen.


Soorten, modellen en uitvoeringen van trouwringen

Rainbow gouden trouwringen

De Rainbow trouwringen uit ons assortiment bevatten zo'n beetje alle kleuren van de regenboog. Roségoud, geelgoud en witgoud zijn hierbij altijd de basiskleuren die deze trouwringen tot prachtige creaties maken. Roségoud is hierbij relatief nieuw op de markt, trendy en modern, maar tegelijkertijd drukt roségoud ook finesse en warmte uit.

De Rainbow trouwringen bestaan uit zowel klassieke als moderne trouwringen. De moderne trouwringen geven door een eigentijdsere look een strak, maar tegelijkertijd een speelse uitstraling, aan de trouwring.

De Rainbow trouwring voor de man komt in een egalen vorm, verkrijgbaar met of zonder motief. De Rainbow trouwring voor de vrouw komt met een prachtig geslepen diamantje dat in de trouwring is verwerkt, verschilt moet er nu eenmaal zijn!

De geelgouden trouwring is van oudsher de meest gekozen kleur, maar de witgouden varianten worden steeds meer gekozen voor en door hun elegante en sierlijke verschijning.


 

Black & White trouwringen

De Black & White trouwringen uit ons assortiment vormen unieke designuitvoeringen van trouwringen. Dit komt vooral door hun samenstelling: een gouden legering met een hoog gehalte palladium. Een legering is niets meer en niets minder dan een mix van (edel)metalen, in dit geval dus goud en palladium wat het eindproduct witgoud maakt.

Die combinatie geeft een prachtige creativiteit aan deze moderne variant van witgouden trouwringen. De uitvoeringen van de Black & White trouwringen komen met verschillende motieven in de ring voor zowel de man als de vrouw. Het grote verschil tussen beide modellen is dat de trouwring voor de vrouw komt met één of meerdere schitterende diamantjes met verschillende carats (wat het gewicht van de diamant uitdrukt), al naar gelang het specifieke model. Dit doorontwikkelde design blijft eigentijds, maar heeft door de moderniteit ook oog voor de toekomst.
 

Verschillende combinaties in de trouwring zelf

In ons assortiment trouwringen zitten ook trouwringen waar volop gecombineerd wordt met de verschillende edelmetalen en edelstenen. Deze trouwringen komen in diverse structuren en vormen en zijn elk uniek in zijn soort. Kijkt u eens naar de modellen trouwringen waar geel- en witgoud gecombineerd zijn en waar gebruik is gemaakt van een sierlijke golf of buiging in de vorm van de trouwring. Dat geeft net dat extra cachet en die subtiele verandering in aanzicht, wat juist díe trouwring zo bijzonder maakt. De afwerking met één of meerdere diamanten of groeibriljanten maakt zo'n trouwring voor iedere vrouw gewoon helemaal af.

Wanneer u voor een van de prachtige trouwringen uit onze collectie kiest, zal het aan de kwaliteit en de schoonheid van de trouwringen, alsook aan de liefde waarmee deze gemaakt zijn, in uw huwelijk niet liggen. Het is aan u en uw partner om de symbolische pracht en praal vast te houden in uw belofte van eeuwige trouw!

Een stukje geschiedenis, cultuur en symboliek over de trouwring willen wij u tenslotte niet onthouden.
 

De trouwring: historie, cultuur en symboliek

Een trouwring wordt gedragen als teken van de belofte van trouw, de zogenaamde huwelijkstrouw. Omdat de ring een doorlopend geheel vormt, zonder begin- en eindpunt is de symboliek van het 'oneindig samen verdergaan, zonder moeilijke en makkelijke tijden invloed uit te laten oefenen op de duur van het huwelijksverbond' met een trouwring zeer sprekend en zichtbaar.

Het uitwisselen van trouwringen is al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de huwelijksplechtigheid tussen man en vrouw. In de christelijke kerk is het een vast onderdeel van de huwelijksinzegening.
 

Katholieken, protestanten en niet-gelovigen met een trouwring

De trouwring wordt altijd aan de ringvinger gedragen. Maar of dat aan de linkerhand of aan de rechterhand is, verschilt. Mensen die het katholieke geloof hebben, dragen de trouwring aan de ringvinger van de linkerhand. De gedachte hierachter stamt al van veel vroegere, katholieke tijden. Het huwelijk is naast een echtelijke verbintenis ook de liefde die in het hart wordt gevoeld voor de ander. Daarom moet de ring zo dicht mogelijk bij het hart gedragen worden. Het hart zit links, dus de linkerhand zit van de twee handen het dichtst bij het hart.

Tot zover de katholieke versie, waarbij aangetekend dat niet-gelovigen deze uitleg symbolisch waarschijnlijk mooi genoeg vonden en vinden dat ook zij de trouwring in de meeste gevallen aan de linkerhand dragen.

De protestanten, die heel vroeger de ring ook aan de linkerhand droegen, hebben daarna de trouwring een tijd helemaal afgezworen, wellicht ingegeven door een calvinistisch soort tegenzin van alles wat met pracht, praal en uiterlijk vertoon te maken had, ongeacht de symboliek erachter. Uiteindelijk tot inkeer gekomen, zagen de protestanten toch de schoonheid en het belang van de symbolische waarde van de trouwring weer in en besloten de trouwring weer in hun geloof toe te laten. Om toch een statement te maken en zich af te zetten tegen het katholicisme, besloten protestanten de trouwring voortaan aan de tegenovergestelde hand, de rechterhand, te dragen.
 

Overige gebruiken van de trouwring in de wereld

In Nederland hebben we zojuist het verschil in 'draaghand' van de trouwring beschreven aan de hand van het geloof dat iemand aanhangt. Hoe zit dat elders in de wereld? Een klein rondje langs de internationale velden.

In Zuid-Amerika (met uitzondering van Chili, zonder aanwijsbare reden) en Zuid-Afrika dragen de meeste getrouwde echtparen hun trouwringen aan de ringvinger van hun linkerhand, ongeacht het feit of zij wel of niet katholiek zijn. Oosters-orthodoxen dragen hun trouwringen altijd aan de ringvinger van hun rechterhand. Dit is eveneens het geval in de Noord-Amerika, alsook in de Duitstalige landen.

Bij een joodse huwelijksceremonie wordt de trouwring om de wijsvinger van de rechterhand van de bruid geschoven. Naderhand plaatst de bruid de trouwring dan overigens vaak om haar de ringvinger van haar linkerhand.

Zo ziet u, dat er geen mondiale, algemene regels zijn voor het dragen van een trouwring. Soms wordt een trouwring zelfs helemáál niet aan de vinger gedragen, maar aan een ketting om de nek. Dat dát echt de dichtstbijzijnde plek bij het hart is zal de katholieken wellicht zijn ontgaan in het verleden? God zal het weten...

Een regel die wel redelijk algemeen geldt is de volgende: het is te doen gebruikelijk bij weduwen en weduwnaren om de ring van de overleden echtgenoot of echtgenote aan dezelfde ringvinger te dragen als waar de eigen trouwring wordt gedragen. Een symbolisch mooie gedachte om toch nog aan één vinger samen verbonden te blijven, tot na de dood.
 

Geloof en bijgeloof rondom de trouwring

Bij trouwringen is waarschijnlijk net zo vaak sprake van geloof en bijgeloof als in het huwelijk zelf. Dat laatste mag u zelf invullen, wij beperken ons hier tot de 'mythes' over trouwringen.

  • Een trouwring moet permanent en altijd worden gedragen
  • Wanneer een vrouw haar trouwring kwijt raakt, dan zal ze ook haar man kwijt raken
  • Als een trouwring breekt, zullen de getrouwde man en vrouw vroeg sterven
  • Door een trouwring op een wrat te leggen en er vervolgens met een doorn van een kruisbes in te prikken, zal de wrat verdwijnen (wij verzinnen het niet!)
  • Met een geleende trouwring kan een vrouw die niet getrouwd is, voorspellen of ze wel of niet gaat trouwen in de nabije of verre toekomst

Om ons hoofdstuk over trouwringen serieus af te sluiten, willen we u graag nog even over onze goed relaties vertellen, wat het mede mogelijk maakt dat wij u zo'n mooie, uitgebreide collectie trouwringen, betaalbaar aan kunnen bieden.
 

Fuva heeft relaties en contacten met de juiste personen

Door de goede relaties die wij zoeken, hebben en onderhouden met edelsmeden, goudsmeden, zilversmeden, diamantairs en andere specialisten in sierstenen, hebben wij een unieke collectie trouwringen voor u samengesteld. Hierbij zijn verschillende aspecten voor ons zeer belangrijk. Onder meer, maar niet alleen: kwaliteit, betrouwbaarheid en professionaliteit.

Wij werken uitsluitend met de hoogste kwaliteit van gediplomeerde mensen, die niet alleen op basis van betrouwbaarheid zijn geselecteerd, maar ook op basis van professionaliteit die nodig is om u de hoogwaardige kwaliteit en diversiteit aan trouwringen te kunnen leveren. Kijkt u verder en oordeelt u zelf!

 

block
block
Min: €0 Max: €1500

Gouden ring met 0,24ct. Diamant

Een prachtig 14 karaats gouden ring met een briljant geslepen Diamant. De kwaliteit van de Diamant is Very Small Inclusions (VSI) en is in totaal 0,24ct. groot.

€1.499,00 €1.259,00

Klassieke trouwringen voor hem en haar

Klassieke trouwringen voor hem en haar, de ringen zijn vervaardigd uit 14 karaats goud met voor haar 1 briljant geslepen Diamant met een totaal gewicht van 0,015ct.

€1.149,00 €949,00

Gouden ring (14 Krt) met Diamant van 0,04ct

Een prachtig 14 karaats gouden ring met briljant geslepen Diamant. De kwaliteit van de Diamant is Wesselton (H) en is 0,04ct.

€339,00 €289,00

Gouden trouwringen Rainbow

Deze Rainbow trouwringen bevat alle kleuren van de regenboog, Rosé, wit en geelgoud zijn de kleuren die een prachtige creatie vertonen. Beide ringen zijn 14 karaats goud en de trouwring voor haar heeft een briljant geslepen Diamant van 0,03ct.

€1.379,00 €1.149,00

Witgouden ring met 13 Diamanten

Een prachtig 14 karaats witgouden ring met 13 briljant geslepen Diamanten. De kwaliteit van de Diamant is Small Inclusions (VSI) en heeft totaal 0,39ct.

€1.299,00 €999,00

Trouwringen Black & White met 3 Diamanten

De Black & White trouwringen voor hem en haar zijn uniek door haar samenstelling van een hoog palladium gehalte met twee witgouden legeringen. Beide ringen zijn witgoud en de damesring heeft 3 briljant geslepen diamanten van totaal 0,03ct.

€1.449,00 €1.199,00

Gouden ring met 12 Diamanten

Een prachtig 14 karaats gouden ring met 12 briljant geslepen Diamanten. De kwaliteit van de Diamant is Small Inclusions (VSI) en heeft totaal 0,09ct.

€1.349,00 €1.175,00

Geel/witgouden ring (14 Krt) met 2 Diamanten

Een prachtig 14 karaats geel/witgouden ring met 2 briljant geslepen Diamanten. De kwaliteit van de Diamant is Wesselton (H) en is in totaal 0,05ct.

€359,00 €319,00

Geel met witgouden ring en Diamant

Een prachtig 14 karaats geelgouden en witgouden ring met briljant geslepen Diamant die gebruikt wordt als trouw of verlovingsring.

€269,00 €245,00

Trouwringen Black & White met 0,01ct. Diamant

De Black & White trouwringen voor hem en haar zijn uniek door haar samenstelling van een hoog palladium gehalte met twee witgouden legeringen. Beide ringen zijn witgoud en de damesring heeft 1 briljant geslepen diamant van 0,01ct.

€1.349,00 €1.149,00

Klassiek witgouden trouwringen met 1 Diamant

De Black & White trouwringen voor hem en haar zijn uniek door haar design samenstelling van Diamanten . Beide ringen zijn witgoud en de damesring heeft 1 briljant geslepen diamant van 0,02ct.

€1.449,00 €1.199,00

Klassiek witgouden trouwringen met 3 Diamanten

De Black & White trouwringen voor hem en haar zijn uniek door haar design samenstelling van Diamanten . Beide ringen zijn witgoud en de damesring heeft 3 briljant geslepen diamanten van totaal 0,03ct.

€1.449,00 €1.199,00

Trouwringen Black & White

De Black & White trouwringen voor hem en haar zijn uniek door haar samenstelling van een hoog palladium gehalte met twee witgouden legeringen. Beide ringen zijn witgoud en de damesring heeft 1 briljant geslepen diamant van 0,025ct.

€1.299,00 €1.079,00

Elegante trouwringen voor hem en haar

Klassieke trouwringen voor hem en haar, de ringen zijn vervaardigd uit 14 karaats goud met voor haar 3 briljant geslepen Diamant met een totaal gewicht van 0,045ct.

€1.299,00 €1.099,00

Gouden ring met 0,23ct. Diamant

Een prachtig 14 karaats gouden ring met een briljant geslepen Diamant. De kwaliteit van de Diamant is Very Small Inclusions (VSI) en is in totaal 0,23ct. groot.

€1.399,00 €1.199,00

Geel/witgouden ring (14 Krt) met 3 Diamanten

Een prachtig 14 karaats geel/witgouden ring met 3 briljant geslepen Diamanten. De kwaliteit van de Diamant is Wesselton (H) en is in totaal 0,05ct.

€359,00 €319,00

Rainbow Gouden Trouwringen

Deze Rainbow trouwringen bevat alle kleuren van de regenboog, Rosé, wit en geelgoud zijn de kleuren die een prachtige creatie vertonen. Beide ringen zijn 14 karaats goud en de trouwring voor haar heeft een briljant geslepen Diamant van 0,03ct.

€1.379,00 €1.149,00
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed