Ring met Diamant voor Dames | Ringen | Sieraden | Fuva.nl

Ring met diamant

Diamonds are a girl's best friend, dat staat als een paal boven water.

Waar de vrouw de liefde van een man door zijn maag voor haar wint, zo wint de man de liefde van een vrouw met een diamant. Wanneer u prachtige ringen met diamant zoekt voor dames, dan heeft Fuva voor u het mooiste, het meest gevarieerde én het best betaalbare assortiment.

Met ruime keuze uit ons uitgebreide aanbod zult u de ring met diamant van uw dromen altijd vinden. Ons assortiment is zo samengesteld dat variatie en diversificatie zorgen voor een uitgebalanceerd aanbod van veel verschillende ringen met diamant. Strakke modellen voor de moderne vrouw, maar ook klassieke ringen met diamant voor de vrouw die traditie hoog in het vaandel heeft staan. Ringen met diamant voor een chique gala of voor een zakendiner: ringen met diamant staan bij elke gelegenheid, of die gelegenheid nu een casual of een smart outfit vraagt, de ring met diamant zal er sowieso perfect bij passen en staan!

Welk type, soort of model u voor een ring met diamant zoekt hangt natuurlijk van uw persoonlijke smaak en voorkeur af, maar wij bij Fuva helpen u graag wanneer u hulp nodig heeft bij het vinden van de meeste geschikte ring met diamant voor ú! Te allen tijde kunt u tijdens kantooruren met een van onze professionele medewerkers chatten via onze Live Chat Service.

Naast ringen met een diamant zitten er ook gouden ringenzilveren ringen, trouwringen en verlovingsringen in de categorie ringen.
 

Ringen met diamant in de collectie van Fuva

Onze Rainbow ringen met diamant zijn niet voor niets naar de regenboog vernoemd. Of u nu roségoud, geelgoud of witgoud zoekt, wij hebben de kleurrijke ring voor u met bijpassende diamant (of meerdere diamanten!). De collectie biedt eigentijdse modellen, maar ook ringen met diamant met een veel klassieker karakter. Afhankelijk van het model kunt u bij de betreffende ring zien hoeveel diamanten er in de ring verwerkt zijn. De foto´s die wij in de webshop hebben gemaakt kunt u ook eenvoudig vergoten met het symbooltje voor het vergrootglas. In de productspecificatie kunt u verder onder meer ook lezen om hoeveel karaat diamanten het gaat.

De Black & White ringen met diamant uit onze collectie vormen door het gebruik van witgoud voor een unieke stijl en klasse. Witgoud ontstaat door een gouden legering met een hoog gehalte palladium. Die kleurencombinatie geeft een prachtige witgouden gloed aan alle ringen van Black & White. De afwerking met een of meerdere diamanten doen deze ringen alleen nog maar meer schitteren. De passende kleurencombinatie van de diamanten met het witgoud doen vele vrouwen tegenwoordig voor de Black &White ringen met diamant kiezen!

In ons assortiment ringen met diamant zitten tevens een aantal ringen waar prachtige combinaties worden gebruikt van de verschillende edelmetalen goud en witgoud. De ringen zijn allen uniek in soort en motief en worden natuurlijk prachtig afgewerkt met een of meerdere diamanten. De kleurcombinaties zijn oogverblindend mooi, net als de lichtschitteringen van de mooist geslepen diamanten!
 

Een ring met diamant is het ultieme geschenk aan een vrouw

Een ring met diamant is letterlijke een juweeltje voor de vrouw. De diamant is nu eenmaal dé edelsteen die elk vrouwenhart sneller doet kloppen. Niet alleen door de prachtige designs en ontwerpen van de ringen met diamant uit de collectie van Fuva, maar natuurlijk ook door de edelsteen zelf. Laten we de diamant eens nader bekijken.
 

Diamant: geschiedenis

Diamant is een woord dat uit het Grieks komt en dat 'onverslaanbaar' betekent. Daarom is het niet vreemd dat diamant het hardste materiaal is dat voorkomt in de natuur. Diamanten hebben koolstofbindingen in een viervlakstructuur waardoor de atomen in drie dimensies verbonden zijn.

Tot in de 18e eeuw werden diamanten alleen in India gewonnen. Niet veel later werden ook in Brazilië en Zuid-Afrika diamanten ontdekt. In Zuid-Afrika is tegenwoordig een van de grootste diamantbedrijven ter wereld gevestigd; de Beers. Zij bezitten bijna alle diamantmijnen in Zuid-Afrika en hebben diamantvissers onder licentie, die diamanten uit de Atlantische Oceaan opduiken. Maar ook Canada, Australië en Rusland behoren vandaag de dag tot belangrijke diamantproducenten.

De belangrijkste centra waar diamanten verhandeld worden zijn Londen en Antwerpen. 80% van alle ruwe diamanten en 50% van alle geslepen diamanten loopt via Antwerpen, waar zich maar liefst vier diamantbeurzen bevinden.
 

Diamant: eigenschappen

Ruwe diamanten moeten altijd eerst bewerkt worden. Onder bewerken wordt slijpen en polijsten verstaan, zodat de meest perfecte lichtinval vanuit alle hoeken op de diamant ontstaat. Na alle bewerkingen blijft een geslepen en gepolijste diamant over met optimale schittering voor de mooiste kleurschakeringen. Wanneer een diamant 'af' is wordt deze vervolgens beoordeeld op verschillende criteria onder de noemer de vier c's: cut, carat, clarity en colour.

Cut

Hieronder wordt verstaan in welke vorm de diamant wordt geslepen en dan vooral de kwaliteit en de verhoudingen van de slijpvlakken. Hoe de steen geslepen is heeft grote invloed op de kwaliteit van de steen, vooral met betrekking tot de lichtinval. Daarom is de 'cut' van een diamant een grote prijsbepalende factor van de vier c’s. Een diamant met een groot gewicht, loepzuiver en de helderste kleur kan zo maar 'verknald' worden wanneer de diamant te diep geslepen is of juiste te ondiep; dat zou zeer ten koste gaan van de lichtschittering van de steen.

Carat

Bij diamanten staat karaat voor het gewicht van de steen. Dit is dus anders dan het aantal karaat bij goud; daar bepaalt het aantal karaat de zuiverheid van het goud in een sieraad. Het gewicht van diamanten wordt dus uitgedrukt in karaat, waarbij 1 karaat een gewicht van 0,2 gram vertegenwoordigt. Het karaat wordt onderverdeeld in 100 punten en wordt altijd in twee decimalen uitgedrukt, bijvoorbeeld 0,18 karaat of 18 punten.

Clarity

Clarity staat voor de zuiverheid van een geslepen diamant, waarbij een steen zowel interne als externe kenmerken heeft. De inwendige kenmerken bestaan vooral uit inwendige scheuren (in vaktermen gletsen genaamd), alsook restanten van koolstof die niet volledig zijn uitgekristalliseerd. Interne kenmerken komen in allerlei vormen en verschillende gradaties van intensiteit voor. Het zijn als het ware een soort groeilijnen die de opbouw van een ruwe diamant laten zien.

Onder uitwendige kenmerken vallen bijvoorbeeld de baard, die overblijft wanneer de steen te hard geslepen is of nijf, wat achterblijft wanneer de steen juist te zacht of minimaal geslepen is.

Al deze inwendige en uitwendige kenmerken bepalen de zuiverheid van een diamant. Die zuiverheid wordt in verschillende categorieën ingedeeld: LC, VVS1, VVS2, VS1, VS2, SI1, SI2, P1, P2, P3, die staan voor Engelse afkortingen (LC staat bijvoorbeeld voor loup-clean en VVS voor very very small internal characteristics) De beoordeling van de zuiverheid gaat altijd met behulp van een loep omdat deze met het blote oog niet waarneembaar is.

Colour

Hoe de kleur van een diamant wordt beoordeeld, is eigenlijk een subjectieve bezigheid. Wanneer we het hebben over een zuivere diamant dan hebben we het over een kleurloze steen, waarbij meestal geldt: hoe minder kleur, hoe zuiverder de diamant, dus hoe meer waarde deze vertegenwoordigt. Verkleuringen van een zuivere diamant doen de waarde van de steen dalen.

Maar er zijn ook gekleurde diamanten, die dus niet verkleurd zijn, maar zelf kleur 'bezitten'. Denk hierbij aan roze en blauwe diamanen die juist gigantisch veel geld waard zijn. Een voorbeeld: in 2010 bracht een roze diamant een recordbedrag van maar liefst 34 miljoen euro op!

Kleur wordt bepaald aan de hand van een set ijkstenen (in vaktermen masterstones genoemd). Dit is een verzameling stenen —die door verschillende belangrijke diamantairs zijn geselecteerd —met verschillende kleuren in de hoogste graden, die als meetstandaard worden beschouwd. De beoordeling gebeurt meestal met het blote oog, maar soms ook door elektronische beoordelingen met bijvoorbeeld een fotospectrometer.

Diamantcertificaten

Helaas zijn er op het Afrikaanse continent nogal wat oorlogen uitgevochten. Vaak werden die gefinancierd met diamanten uit de mijnen van de betrokken landen. Deze diamanten kregen al snel de voor zichzelf sprekende naam blood diamonds. Om de handel in bloeddiamanten tegen te gaan zijn er regels ingevoerd door de uitgifte van oorsprongcertificaten. Er werd afgesproken dat diamanten alleen nog de markt op mogen komen met een zogenaamd attest, waaruit blijkt dat deze niet in conflictzones zijn gedolven.

Voor diegenen die hier meer interesse in hebben: in 2006 kwam de film Blood Diamond op het grote scherm met onder meer Leonardo DiCaprio in de hoofdrol, en werd genomineerd voor 5 Academy Awards.
 

Ringen met diamant bij Fuva

Een ring met diamant bestelt u bij Fuva om de volgende redenen:

  • wij bieden u ruim keuze
  • de ringen met diamant zijn uniek in design
  • wij leveren tegen uitstekende prijzen
  • u kunt bij ons veilig online betalen
  • wij zorgen voor een snelle levering
  • wij staan bekend om onze klantvriendelijkheid bij onze service

Wilt u meer weten over onze ringen met diamant of heeft u vragen over een van de andere  sieraden uit onze collectie, dan staat een van onze medewerkers op onze Live Chat Service u graag te woord. U kunt natuurlijk ook altijd telefonisch of per mail contact met ons opnemen.

 
block
block
Min: €0 Max: €1500

Gouden ring met 0,24ct. Diamant

Een prachtig 14 karaats gouden ring met een briljant geslepen Diamant. De kwaliteit van de Diamant is Very Small Inclusions (VSI) en is in totaal 0,24ct. groot.

€1.499,00 €1.259,00

Klassieke trouwringen voor hem en haar

Klassieke trouwringen voor hem en haar, de ringen zijn vervaardigd uit 14 karaats goud met voor haar 1 briljant geslepen Diamant met een totaal gewicht van 0,015ct.

€1.149,00 €949,00

Gouden ring met 0,23ct. Diamant

Een prachtig 14 karaats gouden ring met een briljant geslepen Diamant. De kwaliteit van de Diamant is Very Small Inclusions (VSI) en is in totaal 0,23ct. groot.

€1.399,00 €1.199,00

Witgouden ring met 13 Diamanten

Een prachtig 14 karaats witgouden ring met 13 briljant geslepen Diamanten. De kwaliteit van de Diamant is Small Inclusions (VSI) en heeft totaal 0,39ct.

€1.299,00 €999,00

Trouwringen Black & White met 3 Diamanten

De Black & White trouwringen voor hem en haar zijn uniek door haar samenstelling van een hoog palladium gehalte met twee witgouden legeringen. Beide ringen zijn witgoud en de damesring heeft 3 briljant geslepen diamanten van totaal 0,03ct.

€1.449,00 €1.199,00

Trouwringen Black & White met 0,01ct. Diamant

De Black & White trouwringen voor hem en haar zijn uniek door haar samenstelling van een hoog palladium gehalte met twee witgouden legeringen. Beide ringen zijn witgoud en de damesring heeft 1 briljant geslepen diamant van 0,01ct.

€1.349,00 €1.149,00

Gouden ring (14 Krt) met Diamant van 0,04ct

Een prachtig 14 karaats gouden ring met briljant geslepen Diamant. De kwaliteit van de Diamant is Wesselton (H) en is 0,04ct.

€339,00 €289,00

Geel met witgouden ring en Diamant

Een prachtig 14 karaats geelgouden en witgouden ring met briljant geslepen Diamant die gebruikt wordt als trouw of verlovingsring.

€269,00 €245,00

Gouden ring met 12 Diamanten

Een prachtig 14 karaats gouden ring met 12 briljant geslepen Diamanten. De kwaliteit van de Diamant is Small Inclusions (VSI) en heeft totaal 0,09ct.

€1.349,00 €1.175,00

Geel/witgouden ring (14 Krt) met 3 Diamanten

Een prachtig 14 karaats geel/witgouden ring met 3 briljant geslepen Diamanten. De kwaliteit van de Diamant is Wesselton (H) en is in totaal 0,05ct.

€359,00 €319,00

Geel/witgouden ring (14 Krt) met 2 Diamanten

Een prachtig 14 karaats geel/witgouden ring met 2 briljant geslepen Diamanten. De kwaliteit van de Diamant is Wesselton (H) en is in totaal 0,05ct.

€359,00 €319,00

Klassiek witgouden trouwringen met 1 Diamant

De Black & White trouwringen voor hem en haar zijn uniek door haar design samenstelling van Diamanten . Beide ringen zijn witgoud en de damesring heeft 1 briljant geslepen diamant van 0,02ct.

€1.449,00 €1.199,00

Klassiek witgouden trouwringen met 3 Diamanten

De Black & White trouwringen voor hem en haar zijn uniek door haar design samenstelling van Diamanten . Beide ringen zijn witgoud en de damesring heeft 3 briljant geslepen diamanten van totaal 0,03ct.

€1.449,00 €1.199,00

Trouwringen Black & White

De Black & White trouwringen voor hem en haar zijn uniek door haar samenstelling van een hoog palladium gehalte met twee witgouden legeringen. Beide ringen zijn witgoud en de damesring heeft 1 briljant geslepen diamant van 0,025ct.

€1.299,00 €1.079,00

Rainbow Gouden Trouwringen

Deze Rainbow trouwringen bevat alle kleuren van de regenboog, Rosé, wit en geelgoud zijn de kleuren die een prachtige creatie vertonen. Beide ringen zijn 14 karaats goud en de trouwring voor haar heeft een briljant geslepen Diamant van 0,03ct.

€1.379,00 €1.149,00

Elegante trouwringen voor hem en haar

Klassieke trouwringen voor hem en haar, de ringen zijn vervaardigd uit 14 karaats goud met voor haar 3 briljant geslepen Diamant met een totaal gewicht van 0,045ct.

€1.299,00 €1.099,00

Gouden trouwringen Rainbow

Deze Rainbow trouwringen bevat alle kleuren van de regenboog, Rosé, wit en geelgoud zijn de kleuren die een prachtige creatie vertonen. Beide ringen zijn 14 karaats goud en de trouwring voor haar heeft een briljant geslepen Diamant van 0,03ct.

€1.379,00 €1.149,00
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed