Ringen voor Dames | Sieraden | Fuva.nl

Ringen online bestellen 

Een ring is een sieraad dat om de vinger wordt gedragen. Vroeger gebeurde dat traditioneel om de ringvinger. De ringvinger is dan ook specifiek genoemd naar het dragen van het sieraad: ring. Maar Inmiddels ziet men dat ringen aan welke vinger dan ook gedragen worden, zelfs een ring aan de duim is geen uitzondering meer.

U kunt uw vingers dus prachtig versieren met een mooie ring. De collectie van Fuva biedt u hierbij meer dan genoeg keuze. Naar wat voor type ring u op zoek bent heeft vaak te maken met de gelegenheid. Maar de persoonlijke smaak met betrekking to de gebruikte materialen en de combinatie van edelmetalen en edel- of sierstenen, is voor eenieder erg persoonlijk en over smaak valt niet te twisten. Ringen zijn er in vele soorten en maten. We zullen beginnen met een algemene opsomming van de verschillende ringen te maken, waarna we onze eigen verdeling in hoofdcategorieën bij Fuva meer in detail voor u zullen bespreken.

Vaak hoort u over ringen als zegelringen, trouwringen, vriendschapsringen, ringen met steen en ringen zonder steen. Hierbij is een zegelring een ring die aan de rugzijde vaak voorzien is van een gravure. Vroeger werden dit soort ringen gebruikt om bijvoorbeeld een envelop mee te verzegelen door de ring eerst in een soort wax te drukken. Tegenwoordig zie je zegelringen die vaak met een familiewapen worden gedragen.

Tussen ringen wordt verder vaak onderscheid gemaakt tussen ringen zónder stenen en ringen mét stenen. Ringen zonder stenen zijn veelal gladde ringen van een van de (edel)metalen, terwijl ringen mét stenen er in vele verschillende variaties zijn: van ringen met maar één enkele steen tot ringen die volledig zijn ingelegd met vele (en vaak verschillende) steentjes.

Hoe dan ook, in de collectie van Fuva maken we een eigen onderscheid.
 

Soorten ringen bij Fuva

In de collectie van Fuva maken we onderscheid tussen de volgende soorten ringen:

  • Trouwringen
  • Verlovingsringen
  • Gouden ringen
  • Zilveren ringen
  • Ringen met diamanten


Trouwringen

De trouwring zal bij iedereen wel bekend zijn. Deze ringen worden vaak in paartjes verkocht waarbij de ring voor de man vaak wat afwijkt van de versie voor de vrouw. De trouwring wordt gedragen als een teken voor de eeuwige huwelijkstrouw; dat een ring geen begin en geen einde heeft, zal als symboliek zeker hebben bijgedragen aan de huwelijksbelofte 'elkaar bij te staan in voor- en tegenspoed tot de dood ons scheidt'.

Officieel moet een trouwring te allen tijden gedragen worden en dus zijn de trouwringen uit onze collectie niet alleen mooi op het esthetische vlak, maar ook degelijk en duurzaam in verband met de draagbaarheid.

Het is traditioneel gebruikelijk om de trouwring om de ringvinger van de linkerhand te dragen bij katholiek gelovigen en om de ringvinger van de rechterhand te dragen bij protestant gelovigen. De ringvinger stond volgens het oude katholieke geloof in verbinding met het hart en aangezien de linkerhand het dichtst bij het hart ligt, werd dit katholiek gebruik. De protestanten wilden een onderscheid maken en kozen (alleen) daarom juist voor de rechterhand. Een laatste stukje etiquette bij het dragen van de trouwring: het is traditioneel gebruikelijk bij weduwen en weduwnaren om de ring van de overleden echtgeno(o)t(e) áchter de eigen trouwring te dragen.
 

Divers en gevarieerd

De trouwringen uit onze collectie tonen een grote diversiteit en variëteit. Zo zult u op de betreffende productpagina 'trouwringen' die valt onder 'ringen', de gouden trouwringen van Rainbow aantreffen, zowel in matte als glanzende modellen. Voor de vrouw worden deze trouwringen afgewerkt met een subtiel en briljant geslepen diamant.

Ook ziet u klassiek witgouden trouwringen van verschillende uitvoeringen, waar voor de vrouw de trouwring ook weer is ingelegd met een of meerdere schitterende diamantjes.

De Black & White modellen zijn door een uniek design en witgouden verschijning pronkstukken uit onze collectie die veel gevraagd worden. Het hoge palladiumgehalte in de witgouden legering draagt bij aan een exclusief sieraad en dat is natuurlijk ook te merken in het aanzien van deze ringen. Voor de vrouw is de Black & White ring afgewerkt met diamant.

In ons assortiment zitten ook goud en witgoud gecombineerde ringen, die een echte design look meegeven aan de trouwringen.

Voor deze en meer modellen trouwringen, nodigen wij u graag uit een kijkje te nemen op de betreffende productpagina!
 

Verlovingsringen

Een verloving is het wederzijds geven van een trouwbelofte, waarna een periode ingaat waarin een stelletje toewerkt naar het huwelijk. De verloving is vooral bedoeld om publiekelijk kenbaar te maken dat men van plan is om te gaan trouwen. Een trouwdatum hoeft hierbij niet altijd al bekend te zijn.

Om de verloving kracht en symboliek bij te zetten, gaat een verloving natuurlijk vaak gepaard met het uitwisselen van verlovingsringen.

In onze collectie verlovingsringen zult u op de betreffende productpagina 'verlovingsringen' die valt onder 'ringen' de vele modellen en soorten verlovingsringen ontdekken. Onze solitaire ringen bijvoorbeeld: het type ring dat bij vrouwen het meest wordt gebruikt als verlovingsring. De solitaire ring is een ring waarbij één diamant in de ring is geplaatst. Hoewel het misschien als een eenvoudige ring klinkt, is het tegenovergestelde waar. Solitaire ringen behoren tot de meest elegante, klassieke en traditionele keuzes die u kunt maken als het om verlovingsringen gaat.

Ook komt u in onze collectie verlovingsringen, diverse modellen met 2,3 of meerdere diamanten tegen. Bij de drie-steens-ring willen wij u een romantische en mooie gedachte met het oog op de verloving zeker niet onthouden: van de 3 diamanten in een verlovingsring wordt vaak gezegd dat deze staan voor: het verleden, het heden en de toekomst. Deze liefdevolle ring symboliseert aldus de tijd die u al samen met uw partner heeft doorgebracht, de tijd die u nu samen doorbrengt en de tijd die u samen nog lang met elkaar zúlt doorbrengen. Wanneer die symboliek u op het lijf is geschreven kunt u op de betreffende productpagina zoeken naar uw favoriete model. Ook voor de minder symbolisch aangelegde stelletjes is een ruim aanbod aanwezig van pure schoonheid van verlovingsringen om uw toekomstige huwelijk in te leiden!
 

Gouden ringen

Of u nu een trouwring, een verlovingsring of een 'gewone' ring zoekt: goud is het ultieme edelmetaal om een vrouw, door middel van een ring cadeau te doen. Zo zult u op de betreffende productpagina 'gouden ringen' die valt onder 'ringen' vele prachtige exemplaren aantreffen.

U kunt kiezen voor een egale gele gouden ring of voor een sierlijke witgouden ring. Witgoud komt aan die specifieke, prachtige kleur doordat het gele goud is vermengd met palladium. Deze speciale gouden ringen stralen ultieme klasse en stijl uit, met de witgouden glans die altijd straalt.

U kunt bij onze modellen gouden ringen ook kiezen voor een combinatie van goud en witgoud in dezelfde ring. Prachtige unieke designs, wel of niet afgewerkt met edelste(e)n(en), zijn het resultaat.
 

Zilveren ringen

Zilveren ringen zijn in de collectie van Fuva het meest betaalbaar, maar daarom niet minder uniek, elegant, sierlijk, prachtig en ultieme klasse uitstralend! Kijkt u op de betreffende productpagina 'zilveren ringen' die valt onder 'ringen' eens rustig rond om uzelf te overtuigen van de prachtige uitvoeringen van onze zilveren ringen.

Van stoere, robuuste modellen, tot fijn en subliem afgewerkte zilveren ringen met Swarovski in diverse kleuren zoals rood, paars, rose en meer. Deze ringen zijn een lust voor het oog.

Maar ook hebben we ambachtelijk gemaakte ringen, waar zoveel oog voor detail is gebruikt dat u de ring vanaf de foto meteen aan uw vinger wilt schuiven. Zilveren ringen ingelegd met topaas, amethist of onyx: ons assortiment biedt u op het gebied van zilveren ringen zoveel keuze dat u moeite zult hebben met kiezen. Neemt u de tijd!
 

Diamanten ringen

Tot slot onze collectie diamanten ringen. Deze zijn bij de bovenbeschreven ringen al veelvuldig aan bod geweest, maar we willen u hier een korte beschrijving niet onthouden.

Onze diamanten ringen komen met een tot wel meer dan tien diamanten. Let u naast de hoeveelheid diamanten ook op het aantal carat (ct), wat het gewicht van de diamant(en) aangeeft.

Of u nu een trouwring, een verlovingsring of zo maar een ring zoekt, u weet: diamonds are a girl's best friend, dus er is geen betere manier om een vrouw of vriendin mee te verrassen!

Wij kunnen ons voorstellen dat met zo veel pracht en praal u moeite zult hebben met het kiezen voor een mooie ring. Wij helpen u graag verder als u vragen heeft. U kunt ons bellen, mailen of via onze Live Chat Service meteen met ons praten. Wij staan voor u klaar!

 

block
block
Min: €0 Max: €1500

Zilveren ring met blauwe Topaas steen

Mooie 925 Sterling zilveren ring met blauwe Topaas steen gemaakt op ambachtelijke wijze in een Italiaanse atelier door vakkundige makers die verstand hebben van prachtige juwelen.

€129,00 €109,00

Zilveren ring met vierkante blauwe Topaas steen

Mooie 925 Sterling zilveren ring met vierkante blauwe Topaas steen gemaakt op ambachtelijke wijze in een Italiaanse atelier door vakkundige makers die verstand hebben van prachtige juwelen.

€169,00 €149,00

Zilveren ring met grote zwarte Onyx steen

Mooie 925 Sterling zilveren ring met grote zwarte Onyx steen gemaakt op ambachtelijke wijze in een Italiaanse atelier door vakkundige makers die verstand hebben van prachtige juwelen.

€305,00 €275,00

Zilveren ring met vierkante zwarte Onyx steen

Mooie 925 Sterling zilveren ring met vierkante zwarte Onyx steen gemaakt op ambachtelijke wijze in een Italiaanse atelier door vakkundige makers die verstand hebben van prachtige juwelen.

€209,00 €185,00

Gouden ring met 0,24ct. Diamant

Een prachtig 14 karaats gouden ring met een briljant geslepen Diamant. De kwaliteit van de Diamant is Very Small Inclusions (VSI) en is in totaal 0,24ct. groot.

€1.499,00 €1.259,00

Zilveren ring met paarse Amethist steen

Mooie 925 Sterling zilveren ring met paarse Amethist steen gemaakt op ambachtelijke wijze in een Italiaanse atelier door vakkundige makers die verstand hebben van prachtige juwelen.

€129,00 €109,00

Klassieke trouwringen voor hem en haar

Klassieke trouwringen voor hem en haar, de ringen zijn vervaardigd uit 14 karaats goud met voor haar 1 briljant geslepen Diamant met een totaal gewicht van 0,015ct.

€1.149,00 €949,00

Zilveren ring in bolvorm

Stoere 925 Sterling zilveren ring in bolvorm, gemaakt op ambachtelijke wijze in een Italiaanse atelier door vakkundige makers die verstand hebben van prachtige juwelen.

€359,00 €319,00

Zilveren ring - R52

Stoere 925 Sterling zilveren ring gemaakt op ambachtelijke wijze in een Italiaanse atelier door vakkundige makers die verstand hebben van prachtige juwelen.

€79,00 €65,00

Gouden ring (14 Krt) met Diamant van 0,04ct

Een prachtig 14 karaats gouden ring met briljant geslepen Diamant. De kwaliteit van de Diamant is Wesselton (H) en is 0,04ct.

€339,00 €289,00

Zilveren ring met Swarovski bergkristallen

Mooie 925 Sterling zilveren ring met Swarovski bergkristallen, gemaakt op ambachtelijke wijze in een Italiaanse atelier door vakkundige makers die verstand hebben van prachtige juwelen.

€159,00 €139,00

Witgouden ring met 13 Diamanten

Een prachtig 14 karaats witgouden ring met 13 briljant geslepen Diamanten. De kwaliteit van de Diamant is Small Inclusions (VSI) en heeft totaal 0,39ct.

€1.299,00 €999,00

Trouwringen Black & White met 3 Diamanten

De Black & White trouwringen voor hem en haar zijn uniek door haar samenstelling van een hoog palladium gehalte met twee witgouden legeringen. Beide ringen zijn witgoud en de damesring heeft 3 briljant geslepen diamanten van totaal 0,03ct.

€1.449,00 €1.199,00

Geel met witgouden ring en Diamant

Een prachtig 14 karaats geelgouden en witgouden ring met briljant geslepen Diamant die gebruikt wordt als trouw of verlovingsring.

€269,00 €245,00

Zilveren ring met zwarte Swarovski bergkristallen

Mooie 925 Sterling zilveren ring met zwarte Swarovski bergkristallen, gemaakt op ambachtelijke wijze in een Italiaanse atelier door vakkundige makers die verstand hebben van prachtige juwelen.

€169,00 €149,00

Zilveren ring - R54

Stoere 925 Sterling zilveren ring gemaakt op ambachtelijke wijze in een Italiaanse atelier door vakkundige makers die verstand hebben van prachtige juwelen.

€115,00 €95,00

Trouwringen Black & White met 0,01ct. Diamant

De Black & White trouwringen voor hem en haar zijn uniek door haar samenstelling van een hoog palladium gehalte met twee witgouden legeringen. Beide ringen zijn witgoud en de damesring heeft 1 briljant geslepen diamant van 0,01ct.

€1.349,00 €1.149,00

Gouden trouwringen Rainbow

Deze Rainbow trouwringen bevat alle kleuren van de regenboog, Rosé, wit en geelgoud zijn de kleuren die een prachtige creatie vertonen. Beide ringen zijn 14 karaats goud en de trouwring voor haar heeft een briljant geslepen Diamant van 0,03ct.

€1.379,00 €1.149,00

Gouden ring met 0,23ct. Diamant

Een prachtig 14 karaats gouden ring met een briljant geslepen Diamant. De kwaliteit van de Diamant is Very Small Inclusions (VSI) en is in totaal 0,23ct. groot.

€1.399,00 €1.199,00

Geel/witgouden ring (14 Krt) met 2 Diamanten

Een prachtig 14 karaats geel/witgouden ring met 2 briljant geslepen Diamanten. De kwaliteit van de Diamant is Wesselton (H) en is in totaal 0,05ct.

€359,00 €319,00

Zilveren ring - R638

Stoere 925 Sterling zilveren ring gemaakt op ambachtelijke wijze in een Italiaanse atelier door vakkundige makers die verstand hebben van prachtige juwelen.

€305,00 €275,00

Zilveren ring met zwarte Swarovski bergkristallen

Mooie 925 Sterling zilveren ring met zwarte Swarovski bergkristallen, gemaakt op ambachtelijke wijze in een Italiaanse atelier door vakkundige makers die verstand hebben van prachtige juwelen.

€295,00 €265,00

Klassiek witgouden trouwringen met 1 Diamant

De Black & White trouwringen voor hem en haar zijn uniek door haar design samenstelling van Diamanten . Beide ringen zijn witgoud en de damesring heeft 1 briljant geslepen diamant van 0,02ct.

€1.449,00 €1.199,00

Klassiek witgouden trouwringen met 3 Diamanten

De Black & White trouwringen voor hem en haar zijn uniek door haar design samenstelling van Diamanten . Beide ringen zijn witgoud en de damesring heeft 3 briljant geslepen diamanten van totaal 0,03ct.

€1.449,00 €1.199,00
Pagina 1 van 2
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed