Oorstekers | Oorbellen | Sieraden online bestellen | Fuva.nl

Oorstekers online bestellen

Iedereen kent natuurlijk de term oorbellen, maar valt het woord oorstekers dan gaat bij navraag menig wenkbrauw omhoog. "Zijn dat van die pinnen of stokjes door het oor, net als indianen vaak hebben?" Die 'stokjes' zouden technisch gezien ook onder de oorstekers vallen want wat zijn oorstekers? Oorstekers zijn oorbellen die met een 'pinnetje' door uw oor gepiercet worden, anders gezegd: oorstekers zijn alle oorbellen die u niet aan uw oorlel klikt —zogenaamde clipoorbellen — maar door het oor heen steekt, een oorknop dus eigenlijk. U heeft voor oorstekers dus altijd gaatjes nodig. Maar wat de oorsteker in de wereld der sieraden écht onderscheidt, is dat aan het einde van het 'pinnetje' dat door uw oor wordt gestoken een sluitingsdopje wordt geplaatst, de zogenaamde poussette, waarover zo dadelijk meer.

Bij Fuva.nl heeft u ruime keuze uit ons assortiment oorstekers: diverse soorten, ontwerpen, maten en gemaakt van verschillende kwaliteitsmaterialen zoals edelstenen en edelmetalen.

Naast oorstekers zijn er ook nog oorhangers en creolen die tot de categorie oorbellen horen.

Oorstekers nader bekeken

Een oorsteker is een sieraad dat door de oorlel of de oorschelp wordt gedragen. Om een oorsteker te kunnen dragen moeten er dus gaatjes door de oren worden gemaakt. Het is in feite een piercing, maar een oorsieraad is vandaag de dag zo ingeburgerd dat het eigenlijk niet (meer) onder de benaming piercing valt.

 

Waar gaatjes prikken vroeger vooral in de oorlel gebeurde, zie je vandaag de dag mensen met gaatjes die over de gehele lengte van de —buitenkant van de —oorschelp geschoten zijn. Waar u de oorstekers vervolgens plaatst is een persoonlijke keuze.

 

Bij de vervaardiging van onze oorstekers wordt gebruikt gemaakt van vele verschillende edelstenen en/of edelmetalen van de hoogste en meest duurzame kwaliteit. Ook komen de oorstekers in verschillende vormen, groottes en diktes. Voor meer gedetailleerde informatie over de verschillende paren oorstekers in ons assortiment, nodigen wij u graag uit om op de betreffende productpagina de verschillende maten, modellen en gebruikte materialen eens rustig te bekijken.

 

Sluiting van de oorsteker

Een oorsteker is dus feitelijk een pinnetje dat door je oor gaat waar aan de achterkant een soort 'schroefje' (niet echt, want er zit geen draaidraad aan de pin) wordt geplaatst om de oorbel vast te zetten. Dat sluitingsmechanisme wordt met een duur woord een poussette genoemd. De poussette is dus de achterkant van de oorbel, die ook aan de achterkant van de oorlel zit.

De poussette heeft aldus een belangrijke taak: zorgen dat de oorsteker goed blijft zitten. Talloos zijn de verhalen waar een prachtige oorbel, met veel emotionele waarde, uitviel en nooit meer werd teruggevonden. En dat alleen maar omdat de poussette niet optimaal functioneerde!

Er is in het pinnetje, dat door het oor heen gaat, aan het achtereinde altijd een inkeping gemaakt voor de optimale positie van de poussette, zodat deze er niet zo maar af kan vallen zoals hierboven net beschreven. Op die manier is uw oorsteker altijd beschermd tegen verlies.

 

Pousettes zijn bij de collectie oorstekers van Fuva óók altijd van het beste materiaal en de beste kwaliteit gemaakt, waarbij we er op letten dat — ondanks dat de poussette aan de achterkant van het oor zit —de poussette esthetisch ook perfect matcht met de oorsteker zelf. Fuva denkt namelijk altijd ook aan de details, wij weten dat klanten dat belangrijk vinden. Wij zelf trouwens ook, vooral wanneer het prachtige sieraden en juwelen als de oorstekers uit onze collectie betreft!

Een vaak gehoord onderscheid in de categorie oorstekers wordt gemaakt al naar gelang de vorm: oorknopjes en oorstekers met een hangelement:

 • Oorknopjes: In onze collectie komt u oorknopjes tegen in vele samenstellingen. De edelmetalen die we gebruiken zijn vooral goud, witgoud en zilver. Vaak zitten in de oorknopjes een diamant of meerdere diamanten verwerkt. Maar u zult in ons assortiment ook oorknopjes vinden die zijn afgewerkt met parels. Niet alleen in verschillende kleuren, maar ook in zowel ronde als ovalen vormen. Voor chique en speciale gelegenheden, maar tegelijkertijd ook voor in het alledaags leven en met vrije tijdskleding.
 • Oorstekers met hangelement: Deze oorstekers, zoals de naam al duidelijk maakt, hebben een hangelement dat aan de oorsteker hangt en als het ware aan je oor 'bungelt'. Ook dit type oorsteker wordt gemaakt van verschillende soorten edelstenen en edelmetalen, vaak ook in combinatie: diamant met witgoud of goud met parel hangers bijvoorbeeld. Overigens zijn er ook oorbellen die 'officieel' oorhangers heten; die sluiten met een scharnier of hebben helemaal geen sluiting omdat door de vorm van de draad die door het gaatje in het oor gaat, blijft zitten zonder poussette. Maar die vallen niet onder de hier besproken oorstekers die wél met een poussette werken.


Waar moet u op letten bij uw keuze en uiteindelijke aankoop?

 U kunt in onze webshop zoeken op het soort oorbel, de oorsteker in dit geval, of op het gebruikte edelmetaal (goud, witgoud, zilver). Maar ook moet u letten op de grootte, de dikte en de diameter van de oorsteker, al naar gelang uw persoonlijke voorkeur. Kijk verder ook goed naar de soort steen waar u naar op zoek bent voor uw oorsteker. Een parel geeft een heel ander aanzicht dan bijvoorbeeld een diamant geslepen zirkonia. Daarnaast moet u bij de slijpvorm van de geslepen diamanten stenen altijd kijken of het een diamant of (groei)briljant betreft.

 

Uw eerste paar oorbellen zijn altijd oorstekers 

Wanneer u oorbellen (klipoorbellen uitgezonderd) wilt gaan dragen moet u eerst gaatjes laten schieten. Het eerste paar oorbellen bij het gaatjes schieten zijn altijd oorstekers. Dus met een sluiting aan de achterkant, de pousette. Zorg de eerste periode nadat de gaatjes geschoten zijn, er wel voor dat de pousette van de oorsteker niet te dicht tegen de achterkant van uw oor drukt. Dit is ierg belangrijk voor voldoende luchtcirculatie, de gezondheid van uw oor en de snelste genezing, zonder ontstekingen of infecties. Sowieso is een goede verzorging belangrijk voor mooie en gezonde oren, dus houdt u altijd (niet alleen net nadat de gaatjes zijn gepiercet) de oorstekers schoon voordat u ze inzet in uw oren.  Het voorkomen van infecties en ontstekingen is beter dan genezen!

 

Trends voor eind 2016 en begin 2017

De oorstekers zijn dit najaar (en begin volgende jaar) langwerpig van vorm en vooral: opvallend. Met de huidige collectie wordt figuurlijk geen blad voor de mond genomen en geeft men zichzelf bloot qua smaak. Niet alleen bij speciale gelegenheden zoals bij gala's of grote diners, ook in het normale 'day to day leven' is elegantie het motto. Chique is trendy en andersom. Eigentijds is klassiek, modern is nostalgisch. Alles is mogelijk in de combinaties met kleding; zolang het met lef en durf wordt gedragen mogen oorstekers kleurrijk en in het oog springend in uw oren worden gezet of gehangen. U mag er kortom volledig op los combineren.

Hierbij is het tevens mogelijk om twee verschillende oorbellen te dragen, waarbij de enige fashion leidraad is, om te zoeken naar een soort van 'match' waarbij u moet denken aan bijvoorbeeld oorstekers van parels met verschillende sizes, vormen of kleuren.
 

Bestel uw oorstekers betaalbaar, snel en betrouwbaar bij Fuva

Veel klanten die u voorgingen bij Fuva volgen samen met ons de nieuwe trends van oorstekers. Ieder jaar, vaak ook bij een nieuw seizoen, komen er nieuwe modellen, vormen en kleuren uit van oorstekers, waarvan wij de mooiste altijd voor u in ons assortiment opnemen. Op die manier biedt Fuva u immer de nieuwste modellen, maar wij zorgen er tevens voor dat de klassieke modellen onder de oorstekers immer in onze collectie zitten voor een juiste balans tussen eigentijdse en traditionele modellen oorstekers.

Oorstekers bestellen bij Fuva, net als alle andere sieraden en producten uit onze gehele collectie, biedt u vele voordelen. We zetten hieronder voor u op een rijtje waarom u bij ons aan het juiste adres bent voor het zoeken naar, en het uitkiezen en bestellen van, de oorstekers van uw dromen, die ook echt bij ú passen:

 • ruime keuze uit ons grote, gevarieerde aanbod van oorstekers
 • goedkoper dan bij een juwelier die veel overheadkosten heeft
 • uitstekende contacten met edelsmeden en diamantairs
 • snelle en betrouwbare levertijden
 • een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke webshop
 • gedetailleerde productspecificaties
 • gemakkelijke, veilige en snelle betalingsmogelijkheden
 • de oorstekers komen altijd met een minimum van 1 jaar garantie
 • een professionele en vriendelijke kantenservice
 • Live Chat Service om u altijd direct bij te staan en vragen te beantwoorden

Fuva.nl staat bekend om de goede klantenservice die wordt geleverd, waarvan de live chat service een belangrijk onderdeel vormt. Daarnaast houden we, onder meer door goede contacten met edelsmeden en diamantairs, de kosten altijd binnen de perken en geven we de prijsvoordelen graag door aan onze klanten.

Met ons groot assortiment oorstekers leveren wij u goedkoop en betrouwbaar, met veilig betalingsgemak en krijgt u altijd garantie op uw aankoop.

Mocht u toch nog vragen hebben over oorstekers of hulp nodig hebben in uw zoektocht naar het mooiste paar oorstekers, dan kunt u altijd telefonisch, per mail of via onze Live Chat Service contact met ons opnemen.

Onze mensen staan klaar om u te helpen, zoals u van ons gewend bent!

 

block
block
Min: €0 Max: €600

Solitair oorstekers - 0,02 ct. - Witgoud

Elegante solitair oorstekers met 2 diamanten van 0,01 ct. De diamant zit in een 18 karaat witgoud kroontje met 4 bevestigingspunten.Het artikel wordt geleverd met een echtheidcertificaat van de diamantair.

€299,00 €219,00

Solitair oorstekers - 0,16 ct. - Geelgoud

Elegante solitair oorstekers met 2 diamanten van 0,08 ct. De diamant zit in een 18 karaat geelgoud kroontje met 4 bevestigingspunten.Het artikel wordt geleverd met een echtheidcertificaat van de diamantair.

€699,00 €589,00

Solitair oorstekers - 0,12 ct. - Geelgoud

Elegante solitair oorstekers met 2 diamanten van 0,06 ct. De diamant zit in een 18 karaat geelgoud kroontje met 4 bevestigingspunten.Het artikel wordt geleverd met een echtheidcertificaat van de diamantair.

€585,00 €489,00

Solitair oorstekers - 0,06 ct. - Geelgoud

Elegante solitair oorstekers met 2 diamanten van 0,03 ct. De diamant zit in een 18 karaat geelgoud kroontje met 4 bevestigingspunten.Het artikel wordt geleverd met een echtheidcertificaat van de diamantair.

€429,00 €349,00

Solitair oorstekers - 0,12 ct. - Witgoud

Elegante solitair oorstekers met 2 diamanten van 0,06 ct. De diamant zit in een 18 karaat witgoud kroontje met 4 bevestigingspunten.Het artikel wordt geleverd met een echtheidcertificaat van de diamantair.

€585,00 €425,00

Diamant oorstekers met ronde parel

Diamant met ronde parel oorbellen voor chique gelegenheden. De oorbellen bestaan uit 2 briljant geslepen diamanten met een totaal gewicht van 0,10 ct in combinatie met 2 prachtige zoetwaterparels.

€599,00 €499,00

Solitair oorstekers - 0,04 ct. - Geelgoud

Elegante solitair oorstekers met 2 diamanten van 0,02 ct. De diamant zit in een 18 karaat geelgoud kroontje met 4 bevestigingspunten.Het artikel wordt geleverd met een echtheidcertificaat van de diamantair.

€359,00 €295,00

Solitair oorstekers - 0,08 ct. - Witgoud

Elegante solitair oorstekers met 2 diamanten van 0,04 ct. De diamant zit in een 18 karaat witgoud kroontje met 4 bevestigingspunten.Het artikel wordt geleverd met een echtheidcertificaat van de diamantair.

€449,00 €389,00

Solitair oorstekers - 0,04 ct. - Witgoud

Elegante solitair oorstekers met 2 diamanten van 0,02 ct. De diamant zit in een 18 karaat witgoud kroontje met 4 bevestigingspunten.Het artikel wordt geleverd met een echtheidcertificaat van de diamantair.

€359,00 €219,00

Solitair oorstekers - 0,06 ct. - Witgoud

Elegante solitair oorstekers met 2 diamanten van 0,03 ct. De diamant zit in een 18 karaat witgoud kroontje met 4 bevestigingspunten.Het artikel wordt geleverd met een echtheidcertificaat van de diamantair.

€429,00 €349,00

Solitair oorstekers - 0,08 ct. - Geelgoud

Elegante solitair oorstekers met 2 diamanten van 0,04 ct. De diamant zit in een 18 karaat geelgoud kroontje met 4 bevestigingspunten.Het artikel wordt geleverd met een echtheidcertificaat van de diamantair.

€449,00 €389,00

Solitair oorstekers - 0,16 ct. - Witgoud

Elegante solitair oorstekers met 2 diamanten van 0,08 ct. De diamant zit in een 18 karaat witgoud kroontje met 4 bevestigingspunten.Het artikel wordt geleverd met een echtheidcertificaat van de diamantair.

€699,00 €589,00
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed