Oorhangers voor Dames | Oorbellen | Sieraden | Fuva.nl

Oorhangers online bestellen

Oorhangers zijn een type sieraad voor het oor dat onder de algemene noemer oorbellen valt. De oorhangers bij Fuva kenmerken zich om te beginnen door het gaatje dat in de oren nodig is. Er zijn namelijk ook oorbellen — en oorhangers — die je aan je oorlel kunt 'clippen', de zogenaamde clipoorbellen. Onze collectie oorhangers richt zich op de oorhangers voor oren mét gaatjes.

Verder kenmerkt het assortiment oorhangers van Fuva zich door het echte design element dat onze oorhangers uniek maakt. Aan elk detail in de bewerking van de oorhanger is bij ons niet alleen gedacht, maar is ook speciale aandacht gegeven: in de vormgeving, in de bewerking van de materialen alsook in de afwerking van de oorhangers. De gebruikte materialen zijn altijd van de hoogst denkbare kwaliteit van edelmetalen, maar ook van edelstenen. Naast oorhangers zijn er ook nog oorstekers en creolen die tot de categorie oorbellen horen.
 

Edelmetalen Goud en Zilver

In de collectie oorhangers van Fuva wordt vooral gebruik gemaakt van de edelmetalen goud en zilver.
 

 • Goud

Goud wordt de koning onder de edelmetalen genoemd en is een roestvrij edelmetaal met het scheikundige symbool Au. Al neemt goud een belangrijke plaats in op de financiële markten, waar veel in goud wordt gehandeld en op de achtergrond nog vaak als dekking geldt voor het geld dat in omloop is, wordt goud voor 80% gebruikt voor de vervaardiging van sieraden en juwelen. Maar omdat zuiver goud veel te buigzaam en zacht is om in pure vorm te gebruiken voor onder meer oorhangers, wordt goud eerst 'gehard' door middel van legeringen. Bij een legering wordt goud gemengd met andere metalen zodat het hard genoeg wordt om als sieraad te kunnen gebruiken en toch nog te kunnen bewerken.


De zuiverheidsgraad van goud wordt gemeten in het aantal karaats, waar het uitgangspunt van zuiver goud op 24 karaat staat. In sieraden worden de volgende graden veel gehoord en gebruikt: 22 karaat, 18 karaat en 14 karaat, wat respectievelijk om 91,7%, 75% en 58,3% zuiver goud gaat.

 

 • Zilver

Zilver wordt het kleine broertje van goud genoemd en heeft het scheikundige symbool Ag. Hoewel zilver iets harder is dan goud is het ook nog té buigzaam en zacht om in pure te gebruiken voor sieraden zoals oorhangers. Daarom wordt bij zilver gesproken van eerste en tweede gehaltes, waar in Nederland het eerste gehalte zilver staat voor 92,5% en het tweede gehalte voor 83,5% zilver, waar de overige procenten staan voor het percentage dat vermengd wordt met koper of een ander metaal.

 

Naast de edelmetalen goud en zilver, die vaak als basis voor onze collectie oorhangers dient, worden diezelfde oorhangers vaak versierd en afgewerkt met edelstenen.

 

Edelstenen Diamanten en Parels

 

 • Parels
  Een parel ontstaat in een oester en bestaat uit parelmoer. Parelmoer is een kalkachtige hoornstof, waaruit ook de schelpen van weekdieren bestaan en is door de samenstelling erg sterk en niet stuk te krijgen zonder gereedschap. Door de iriserende werking (vrij vertaald: kleurende werking vanuit verschillende hoeken bekeken) zijn parels een gewild ingrediënt bij de vervaardiging van oorhangers.


De sierwaarde van parels hangt af van verschillende factoren waaronder glans, grootte, kleur, structuur, symmetrie en vorm van de parel. De meeste parels zijn wit of roze van kleur en worden vooral verwerkt in armbanden, kettingen en oorbellen.

 

Oesters worden ook gekweekt op oesterkwekerijen, wat ten koste gaat van de zeldzaamheid van de parel als sieraad, maar juist ten goede komt aan de lagere prijzen van deze edelsteen.

 • Diamanten
  Diamanten zijn edelstenen die door koolstofverbindingen een bepaalde structuur krijgen die er voor zorgt dat diamant het hardste materiaal is dat voorkomt in de natuur. Om diamanten als sieraad te gebruiken moeten de ruwe stenen eerst geslepen worden. Uiteindelijk blijft een prachtige steen over die op waarde bepaald wordt aan de hand van verschillende criteria, zoals de mate van perfectie waarmee de steen geslepen is, het gewicht, de helderheid en de kleur.


Waar moet u op letten bij het kiezen van oorhangers?

Het kiezen van de juiste sieraden zoals oorhangers, is niet altijd even gemakkelijk. Iedereen heeft een eigen persoonlijkheid, stijl, smaak, gezichtsvorm, haarlengte en kapsel. Daarnaast speelt de gelegenheid en de kleding waar de oorhangers mee samen gaan, vaak een grote rol. Om u op weg te helpen hoe u sieraden en oorhangers het beste kunt combineren volgen hieronder een aantal tips die u ter harte kunt nemen.
 

Het model van de oorhangers

De vuistregel die geldt bij het uitzoeken van een mooi paar oorhangers is dat er contrast 'moet' zijn tussen de gezichtsvorm en de vorm van de oorhangers. Bij een ronde gezichtsvorm zouden dus geen ronde oorhangers passen, bij een ovalen gezichtsvorm zouden geen lange (langwerpige) oorhangers horen en bij een vierkante gezichtsvorm zouden geen hoekige oorhangers gekozen moeten worden. Anders zouden de keuzes van de oorhangers de gezichtsvormen juist nog eens extra benadrukken.

Maar, wij willen hier echter meteen een kanttekening plaatsen. De beschreven vuistregel en voorbeelden hierboven zijn slechts een 'houvast' voor klanten die voor contrasterende vormen kiezen. Oorhangers zijn een prachtig sieraad om elk oor mee te versieren, met welke gezichtsvorm of haarlengte dan ook. Laat uw persoonlijke smaak en gevoel de keuze voor oorhangers altijd de doorslag geven!

Om de vormcontrasterende klanten onder u verder te helpen zullen we de meest geschikte oorhangers voor de verschillende gezichtsvormen en kapsels verder bespreken.

 

Passende oorbellen bij verschillende vormen van het gezicht

 

 • Vierkant gezicht
  Om een vierkant gezicht niet te accentueren maar juist te contrasteren zijn oorhangers met een ronde vorm het mooist te gebruiken. De hoeken van het vierkant gezicht worden zo perfect 'gerond'.
 • Lang gezicht
  Om een lang gezicht niet te accentueren maar juist te contrasteren zijn oorhangers met een ronde of vierkante vorm juist erg mooi. Zoek naar oorhangers die zo breed mogelijk zijn (in plaats van langwerpig).
 • Rond gezicht
  Om een rond gezicht niet te accentueren maar juist te contrasteren zijn oorhangers met een langwerpige, ovalen of driehoekige vorm geschikt. Hierbij kunt u als stelregel gebruiken: hoe langer de oorhangers, hoe meer disharmonie met de ronde gezichtsvorm ontstaat.
 • Hartvormig gezicht
  Om een hartvormig gezicht niet te accentueren maar juist te contrasteren geven oorhangers met driehoekige vorm, maar dan van boven smal en naar beneden toe breed uitlopend, een prachtig divergerend resultaat.
 • Ovaal gezicht
  Om een ovaal gezicht niet te accentueren maar juist te contrasteren zijn langwerpige oorhangers 'uit den boze'. Kies dan juist voor ronde of vierkante oorhangers, waarmee de tegenstelling met een ovaal gezicht het beste tot zijn recht komt.

 

Passende oorbellen bij verschillende kapsels en haarlengtes

 

 • Lang haar

Omdat bij kapsels met lang haar de oorhangers minder in het oog zullen springen, is het verstandig om de lange haren uit het gezicht te dragen. Ronde oorhangers gaan hierbij vaak goed samen met lang haar. Lange, opvallende oorhangers zullen erg leuk staan bij opgestoken haar, net als oorhangers die met diamant zijn afgewerkt. Dit zorgt voor een elegante en geraffineerde verschijning en zal een sier zijn voor ogen en oren. Blonde haren passen erg mooi bij oorhangers van goud, terwijl donker haar juist mooi contrasteert met zilveren oorhangers.

 • Middellang haar
  Bij middellang haar kunnen eigenlijk alle soorten en vormen oorhangers gedragen worden. Kijk daarom vooral naar de vorm van het gezicht en de gelegenheid en kleding waarmee met het juiste paar oorhangers gecombineerd gaat worden. Oorhangers die langer zijn dan het kapsel zorgen met middellang haar voor een extra dimensie en speciaal effect door ze onder de haarlijn te laten uitkomen.

 

 • Kort haar

Bij een kapsel met kort haar komen ronde oorhangers het beste tot uiting, net als oorhangers die zijn afgewerkt met parels of diamanten. De stijl van het kapsel is hierbij overigens wel van belang. Bij een meer traditioneel en klassiek kapsel combineren kleinere oorhangers, afgewerkt met bijvoorbeeld parels, het mooiste. Bij de meer trendy en moderne kapsels kan meer variatie met de oorhangers gebruikt worden. Wat dan leuk is om te zien, zijn de combinaties van oorbellen; één korte oorhanger en een lange bijvoorbeeld, maar ook twee totaal verschillende oorbellen qua vorm, materiaal en kleur kunnen perfect bij een modern, gedurfd kapsel staan.

 

Persoonlijkheid en de eigen stijl blijven de belangrijkste criteria bij uw keuze

 

Zoals reeds gezegd moet u bij de keuze voor oorhangers uit onze uitgebreide collectie vooral op uw eigen gevoel, uw eigen stijl en persoonlijkheid afgaan. 

Voor een klassieke stijl kunt u in ons assortiment op zoek gaan naar oorhangers die zijn afgewerkt met parels of diamanten. Voor de moderne en trendy stijl kiest u voor opvallende (kleur)combinaties van de verschillende edelmetalen en -stenen.

De meer gesloten en introverte karakters zullen waarschijnlijk niet kiezen voor uitbundige, kleurrijke en opvallende oorhangers, maar eerder kiezen voor de minimalistische en geraffineerde modellen oorhangers. Outgoing en extraverte types zullen juist kiezen voor de grote, opvallende en erg aanwezige modellen oorhangers. 

Voor welk type karakter ook, bij Fuva.nl zult u altijd oorhangers van uw gading vinden, passend bij uw karakter, bij de gelegenheid of bij de outfit die u het liefst draagt.  

 

 

 

block
block
Min: €0 Max: €1500

Oorhangers met 140 Diamanten

Prachtige oorhangers met verschillende kleuren Diamanten. De oorhangers zijn van witgoud en hebben ieder 34 witte briljant geslepen Diamanten (totaal 0,26ct) + 36 zwarte briljant geslepen Diamanten (totaal 0,24ct).

€1.629,00 €1.449,00

Oorhangers met 96 Diamanten

Prachtige oorhangers met verschillende kleuren Diamanten. De oorhangers zijn van witgoud en hebben ieder 18 witte briljant geslepen Diamanten (totaal 0,12ct) + 30 zwarte briljant geslepen Diamanten (totaal 0,26ct).

€929,00 €799,00

Oorhangers met 16 Diamanten en Zoetwaterparels

Prachtige oorhangers die elke dame zal laten stralen. De oorhangers zijn van witgoud en hebben ieder een mooie Zoetwaterparel en 8 briljant geslepen Diamanten, met een totaal gewicht van 0,05 ct.

€369,00 €299,00

Oorhangers met 100 Diamanten

Prachtige oorhangers met verschillende kleuren Diamanten. De oorhangers zijn van witgoud en hebben ieder 20 witte briljant geslepen Diamanten (totaal 0,14ct) + 30 zwarte briljant geslepen Diamanten (totaal 0,29ct).

€929,00 €799,00

Oorhangers met 30 Diamanten en Zoetwaterparels

Elegante oorhangers voor een speciale gelegenheid, het ideale cadeau voor een echte dame. De oorhangers zijn van witgoud en hebben ieder een mooie Zoetwaterparel en 14 briljant geslepen Diamanten, met een totaal gewicht van 0,12 ct.

€799,00 €689,00

Oorhangers met 28 Diamanten en Zoetwaterparels

Elegante oorhangers voor een speciale gelegenheid, het ideale cadeau voor een echte dame. De oorhangers zijn van witgoud en hebben ieder een mooie Zoetwaterparel en 14 briljant geslepen Diamanten, met een totaal gewicht van 0,12 ct.

€689,00 €579,00

Oorhangers met 20 Diamanten en Zoetwaterparels

Prachtige oorhangers die elke dame zal laten stralen. De oorhangers zijn van witgoud en hebben ieder een mooie Zoetwaterparel en 10 briljant geslepen Diamanten, met een totaal gewicht van 0,06 ct.

€489,00 €399,00
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed