Creolen voor Dames | Oorbellen | Sieraden | Fuva.nl

Creolen online bestellen 

Creolen zijn in de sieradenwereld voor dames een bekend fenomeen. Het zijn een soort oorbellen waarvan de vorm rond is. Een andere benaming voor creolen is daarom ook wel oorringen.

In de uitgebreide collectie creolen van Fuva vindt u creolen in alle uitvoeringen, soorten, maten, groottes, diameters en zijn de creolen gemaakt van de beste en mooiste edelmetalen. Vaak zijn onze creolen daarbij ook nog eens bewerkt met passende edelstenen, waarover zo dadelijk meer.

Creolen vallen dus onder de categorie oorbellen onder de sieraden, waarvoor gaatjes moeten worden gemaakt door de oorlel, officieel een oorpiercing genaamd. Al is het woord piercing voor het oor inmiddels wel achterhaald; bij het woord piercing denkt men tegenwoordig niet meer aan oren, maar aan allerlei andere lichaamsdelen waar een gaatje doorheen geprikt moet worden om een sieraad doorheen te 'piercen'.

Naast creolen zijn er ook nog oorstekers en oorhangers die tot de categorie oorbellen horen.
 

Creolen bestellen bij Fuva

De creolen van onze collectie zijn in de basis veelal gemaakt van de edelmetalen goud, witgoud en zilver. Door onze goede contacten met edelsmeden, goudsmeden, zilversmeden, diamantairs en parelkwekers kunnen wij u onze creolen tegen zeer voordelige tarieven aanbieden. Daarnaast heeft ons assortiment creolen een uniek karakter, waar kwaliteit, design en afwerking centraal staan.

Naast de hoge kwaliteit in sieraden die we nastreven, streven we diezelfde kwaliteit en professionaliteit ook na in onze dienstverlening. De klantenservice van Fuva is er daarom op gericht om u zo goed mogelijk bij te staan in het maken van de juiste keuze uit onze aansprekende collectie creolen. Niet alleen kunt u ons telefonisch bereiken met uw vragen, maar natuurlijk ook via email. Daarnaast hebben wij tijdens werkuren een Live Chat Service, waar u voor informatie over onze creolen of andere vragen, meteen geholpen wordt door een van onze ervaren medewerkers.
 

Een greep uit onze collectie

Gouden creolen

Gouden creolen zullen uw oren prachtig versieren; niet voor niets is goud de koning in het rijk der edelmetalen. Net als witgoud en zilver is goud een roestvrij materiaal. Bij creolen van goud, net als bij alle gouden sieraden overigens, wordt het goudgehalte aangegeven in het aantal karaat. Dat aantal karaat geeft de zuiverheid van het goud aan, 24 karaat voor puur goud is hierbij het uitgangspunt. Afnemend in het aantal karaat komen de volgende graden op de Nederlandse markt voor gouden sieraden veel voor: 22 karaat, wat een zuiverheid van 91,7% goud impliceert, 18 karaat waar het 75% puur goud betreft en 14 karaat waar het om 58,3% zuiver goud gaat. De gouden sieraden van 22 karaat en lager bevatten altijd een gedeelte van een ander metaal dat wordt vermengd met het goud. Dit komt tevens de hardheid ten goede: puur goud is over het algemeen te zacht van samenstelling, en daardoor te kwetsbaar, om als ingrediënt voor een sieraad als een creool te dienen.

Als u naar de betreffende productpagina gaat: 'creolen' onder de pagina 'oorbellen', ziet u onze prachtige gouden creolen beschreven staan, met productspecificatie en productinformatie. Ook ziet u de gewenste creolen op foto, waarbij u deze kunt vergroten door met de muis op het betreffende paar creolen te gaan staan.

U ziet gouden modellen die zijn afgewerkt met vele prachtig geslepen diamanten, neemt u zelf gerust een kijkje!

 

Witgouden creolen

Ook witgouden creolen zullen prachtig in uw oren hangen. Witgoud is een legering van goud met palladium, nikkel of zilver. Een legering is een vaste, kunstmatige mix van een metaal met een of meerdere andere elementen. Officieel is sprake van een intermetallische verbinding wanneer een legering uit een mengsel van alleen maar metalen bestaat. Dat is bij een witgouden legering dus het geval. Ondanks dat witgoud qua kleur lijkt op platina of zilver is het hoofdbestanddeel dus goud. Vaak wordt het witgouden eindproduct nog gerodeerd. Er wordt dan een dun laagje rhodium aangebracht om het witgouden sieraad een beschermingslaag te geven.

Als u naar de betreffende productpagina gaat: 'creolen' onder de pagina 'oorbellen', ziet u onze prachtige witgouden creolen beschreven staan, met productspecificatie en productinformatie. Ook ziet u de gewenste creolen op foto, waarbij u deze kunt vergroten door met de muis op het betreffende paar creolen te gaan staan.

U ziet witgouden modellen die zijn afgewerkt met vele prachtig geslepen diamanten, neemt u zelf gerust een kijkje!

 

Zilveren creolen

Zilveren creolen zijn het best betaalbaar, simpelweg omdat zilver qua commodity veel goedkoper is in aanschaf dan goud. Waar het goudgehalte van een sieraad wordt aangegeven in karaat, wordt bij het zilvergehalte gesproken over 'eerste gehaltes' ( bestaande uit 92,5% puur zilver) en 'tweede gehaltes' (bestaande uit 83,5% puur zilver). Het overige materiaal waarmee het zilver wordt vermengd, is vaak koper of een ander metaal.

Ook de zilveren creolen worden vaak afgewerkt met mooi geslepen diamanten of parels.


Waar wordt opgelet bij het kopen van edelstenen?

In onze collectie creolen zitten vaak prachtig glinsterende edelstenen, veelal diamanten, verwerkt. Bij het inkopen van onze sieraden met diamanten letten wij allereerst op een optimale schittering van de stenen. Het draait bij de perfectheid van diamanten altijd allemaal om de vier C’s, waarbij deze vier C’s staan voor de Engelse woorden: carat, clarity colour, en cut. In het Nederlands vertaald: karaat, helderheid, kleur en hoe de diamant geslepen is.

Carat
Karaat is hierbij de eenheid van gewicht zoals die van de diamant gemeten wordt. Hoe hoger het gewicht, hoe meer karaat de diamant heeft en hoe groter de diamant vaak is. Moge ook duidelijk zijn dat bij een hoger gewicht een hogere prijs van de diamant hoort.

 

Clarity
De mate van helderheid van een diamant zegt ook veel over de kwaliteit en dus de prijs van de diamant: hoe helderder, hoe beter, hoe kostbaarder. Kleurloze diamanten weerkaatsen het licht het beste, schitteren dus het mooiste en geven al naar gelang de invalshoek van het licht, de mooiste kleurschakeringen door de lichtbreking.

 

Colour
Het begrip kleur roept bij een diamant tweestrijd op. Een heldere, kleurloze diamant die verkleurd is geeft een veel minder mooi aanzicht. Daarnaast gaat de verkleuring ook ten koste van de helderheid en de schittering. Dus hoe meer een heldere diamant verkleuringen vertoont, hoe minder van kwaliteit deze diamant is en dus hoe lager de waarde en de prijs.

 

Voor de gekleurde diamanten gaat deze logica niet op. Hier geldt juist: hoe dieper de kleur van de diamant, hoe meer gewild deze is en dus hoe hoger de waarde en de prijs van de diamant. Gekleurde diamanten zijn veel zeldzamer dan heldere, kleurloze diamanten, daarom zijn gekleurde diamanten ook hoger in waarde en prijs.

 

Cut
Voor de slijpstijl van een diamant is het verstandig om een loep in de hand te nemen. Met het blote oog zijn eventuele oneffenheden op de slijpvlakken van een diamant bijna niet te ontdekken. De vorm waarin een diamant is geslepen is, heeft grote invloed op de schittering van de diamant. Hoe meer geslepen vlakken de diamant heeft, hoe meer deze schittert. Ook de hoeken onder welke de diamant wordt geslepen is hierbij van belang in verband met de juiste lichtinval.  Als stelregel geldt hierbij: hoe meer vlakken van de diamant zijn geslepen, hoe meer waarde de diamant vertegenwoordigt. 

Naast diamanten komt u in de collectie creolen van Fuva ook parels tegen.

 

Parels

Parels vallen niet onder de categorie edelstenen. Parels worden door (vooral) oesters gemaakt; laag voor laag ontstaat na verloop van tijd parelmoer. Dat is een hoornstof van kalk, wat hetzelfde materiaal is als waar de schelpen van weekdieren van zijn gemaakt.

Behalve in het wild, worden parels tegenwoordig veel gekweekt op oesterkwekerijen. Omdat natuurlijke parels veel zeldzamer zijn dan gecultiveerde parels, zijn natuurlijke parels ook een stuk duurder. Verder wordt er vaak onderscheid gemaakt tussen parels uit zoet water en parels uit zout water.  Over het algemeen zijn zoutwaterparels kostbaarder dan zoetwaterparels, simpelweg omdat ze veel moeilijker te kweken zijn.

De waarde van parels hangt af van vijf factoren die belangrijk zijn: glans, grootte, kleur, oppervlakte, structuur en vorm.

 

Waarom u uw creolen bij Fuva bestelt 

Wij letten bij Fuva in onze collectie creolen op alle hierboven besproken facetten bij onze selectie van edelmetalen, edelstenen en sierstenen. Onze goede relaties en connecties met de verschillende producenten en leveranciers zorgen altijd voor de optimale balans tussen kwaliteit, prijs en stijl. Daarnaast zorgen wij in ons assortiment voor een goede balans tussen klassieke en moderne modellen. Door diezelfde goede contacten kunnen wij u tegen de beste prijzen onze creolen leveren.

Onze klantenservice vormt een belangrijk aspect in onze bedrijfsvoering: wij streven ernaar om voor, tijdens en na de bestelling u zo goed mogelijk te begeleiden. Daar hoort ook betalingsgemak voor onze klanten bij, waar wij de kernwoorden veilig en vertrouwd, graag eer aan doen!

 

 

 

 

block
block
Min: €0 Max: €1000

Witgouden Creolen met 14 Diamanten

De perfecte sieraad voor een vrouw tijdens een elegante avond, een echte eyecatcher. De creolen zijn van witgoud en hebben ieder 7 briljant geslepen diamanten met een totaal gewist van 0,07 ct.

€479,00 €399,00

Geelgouden Creolen met 60 Diamanten

Geelgouden creolen met 60 Diamanten, een echte Eyecatcher. De creolen zijn van geelgoud en hebben ieder 30 briljant geslepen diamanten met een totaal gewist van 0,30 ct.

€1.099,00 €969,00

Witgouden Creolen met 52 Diamanten

De perfecte sieraad voor een vrouw tijdens een elegante avond, een echte eyecatcher. De creolen zijn van witgoud en hebben ieder 26 briljant geslepen diamanten met een totaal gewist van 0,15 ct.

€899,00 €799,00

Geelgouden Creolen met 24 Diamanten

Prachtige creolen voor een elegante gelegenheid. De creolen zijn van geelgoud en hebben ieder 12 briljant geslepen diamanten met een totaal gewist van 0,09 ct.

€999,00 €899,00

Geelgouden Creolen met 6 Diamanten

Prachtige creolen die elke vrouw laten stralen. De creolen zijn van geelgoud en hebben ieder 3 briljant geslepen diamanten met een totaal gewist van 0,15 ct.

€929,00 €839,00

Witgouden Creolen met 16 Diamanten

De perfecte sieraad voor een vrouw tijdens een elegante avond, een echte eyecatcher. De creolen zijn van witgoud en hebben ieder 8 briljant geslepen diamanten met een totaal gewist van 0,40 ct.

€1.079,00 €929,00

Witgouden Creolen met 10 Diamanten

De perfecte sieraad voor een vrouw tijdens een elegante avond, een echte eyecatcher. De creolen zijn van witgoud en hebben ieder 5 briljant geslepen diamanten met een totaal gewist van 0,23 ct.

€799,00 €729,00

Witgouden Creolen met 22 Diamanten

De perfecte sieraad voor een vrouw tijdens een elegante avond, een echte eyecatcher. De creolen zijn van witgoud en hebben ieder 11 briljant geslepen diamanten met een totaal gewist van 0,21 ct.

€719,00 €649,00
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed