Oorbellen - Online de mooiste sieraden bestellen | Fuva.nl

Het mooiste assortiment oorbellen


Oorbellen zijn een van de meest vrouwelijke sieraden die als mode accessoire worden gedragen. Met oorbellen kan op minimalistische wijze het oor versierd worden, maar kan ook met grote en opvallende oorbellen een uitdagende fashion statement worden gemaakt. Oorbellen komen in een keur aan soorten, grootten, kleuren en ontwerpen, gemaakt van de meest uiteenlopende materialen. Maar om aan juwelen en sieraden echt recht te doen, wordt in de collectie van Fuva alleen maar gebruikt gemaakt van de verschillende soorten edelmetalen en edelstenen van de beste kwaliteit. Van elegante hangertjes tot sierlijke knopjes en alles wat er tussenin zit, hebben wij een groot assortiment van oorbellen om uw oren met sieraden mee te verrijken. Welke soorten oorbellen er zijn, hoe u die soorten kunt herkennen en van welke materialen de oorbellen gemaakt zijn, wordt hieronder uitgelegd.

Voor gedetailleerde informatie, foto's, productinformatie en productspecificaties, verwijzen wij u graag naar de betreffende productpagina's van het soort oorbellen dat wordt omschreven.

De meest voorkomende soorten oorbellen zijn: oorstekers, oorhangers en creolen.
 

Oorstekers

Oorstekers zijn oorbellen die door middel van een 'pin' door uw oor ingezet worden, waarbij aan de achterkant van de pin en het oor een sluitingsmechanisme wordt geplaatst. Die sluiting heet bij een oorsteker: een poussette. U kunt dit het beste vergelijken met een moertje dat op een schroef wordt gedraaid met dien verstande dat er bij een oorsteker geen sprake is van een schroefdraad. Om de poussette goed te laten aansluiten op de pin van de oorsteker alsook aan de achterkant van uw oor, wordt er op de pin een inkeping gemaakt. De pousette valt precies in die inkeping zodat de oorbel 'vast' op uw oor(lel) blijft zitten. Bewust wordt hier 'lel' tussen haakjes geschreven, omdat het tegenwoordig al langere tijd mode is om gaatjes te laten prikken op welke plek dan ook op (de rand van) het oor. Zolang er aan de achterkant van de pin maar een poussette geplaatst kan worden kunt u een oorsteker als sieraad gebruiken.

Een 'speciaal' soort oorsteker is het zweerknopje. Een zweerknopje wordt in de volksmond vaak zo genoemd bij het voor het eerst schieten van gaatjes in de oren. Zo'n oorknopje moet gedurende een week of 6 blijven zitten zodat het gaatje niet dichtgroeit. Het enige wat bij zo'n zweerknopje moet gebeuren is het nu en dan ronddraaien, zodat het wondje niet 'vastgroeit' aan het oorknopje. Na die periode kunt u elk type oorbel uit onze collectie in uw oor zetten, steken of hangen.

De oorstekers uit de collectie van Fuva worden gemaakt van verschillende edelstenen en edelmetalen van de beste kwaliteit. Vaak wordt hierbij een combinatie van diverse materialen gebruikt. Ons assortiment oorstekers heeft een ruime keuze aan vormen en afmetingen. Voor meer specifieke informatie over elk paar oorstekers individueel verwijzen wij u graag naar de betreffende productpagina: oorstekers.

 

Oorhangers

Oorhangers zijn hangende oorbellen die onder de oorlel uitkomen. Oorhangers komen in vele soorten en maten. Van een klein steentje, bijvoorbeeld een parel of een diamant, net onder de oorlel, tot aan veel grotere oorhangers die zelfs tot aan de schouders kunnen reiken. In sommige culturen worden oorhangers gezien als statussymbool; hoe langer de oorhanger en hoe hoger het gehalte is van gebruikte edelstenen en edelmetalen, hoe meer aanzien wordt verworven. In de Westerse wereld is het vooral een mode accessoire en een mooi sieraad voor het oog — en in dit geval —oor!

Sluitingsmechanismen
Oorhangers worden op verschillende manier in het oor gehangen, waarbij gebruikt wordt gemaakt van verschillende soorten mechanismen om de oorbellen op hun plaats te houden:
 

 • pousette
  Net als bij de oorstekers altijd het geval is, wordt bij oorhangers ook regelmatig gebruik gemaakt van de poussette als sluitingsmechanisme. De inkeping op het pinnetje dat door het oor gestoken wordt, heeft een inkeping waardoor de poussette aan de achterkant goed en vast blijft zitten. Die inkeping is zo geplaatst dat de poussette niet te strak tegen de achterkant van het oor drukt, dit heeft namelijk een verstikkende werking en kan infecties aan de huid veroorzaken. Terwijl voor de optimale gezondheid van het oor juist een goed luchtcirculatie nodig is.
 • haak
  Bij de haak als sluiting is deze zo gebogen dat door die vorm, als in een bocht, de haak zélf in de oorlel blijft hangen en er niet uit kan vallen.
 • brisure
  Een brisure heeft dezelfde gebogen vorm als bij een haak — als hierboven beschreven — het geval is, maar voor de zekerheid is er een scharniersluiting aan toegevoegd (vaak zie je dit type sluitingen ook bij sleutelhangers).

De oorhangers uit de collectie van Fuva worden gemaakt van verschillende edelstenen en edelmetalen van de beste kwaliteit. Vaak wordt hierbij een combinatie van diverse sieraadmaterialen gebruikt. Ons assortiment oorhangers heeft een ruime keuze aan vormen en afmetingen. Voor meer specifieke informatie over elk paar oorstekers individueel verwijzen wij u graag naar de betreffende productpagina: oorhangers.

 

Creolen

Creolen zijn een herkenbare ronde vorm van oorbellen en worden vaak ook oorringen genoemd. Onze collectie creolen oorbellen toont een grote diversiteit en variëteit, verschillen van klein en minimalistisch tot groot met verschillende combinaties edelmetalen materialen en eventueel aangevuld met een hangertje van edelsteen.
 

De creolen uit de collectie van Fuva worden gemaakt van verschillende edelstenen en edelmetalen van de beste kwaliteit. Vaak wordt hierbij een combinatie van diverse sieraadmaterialen gebruikt. Ons assortiment creolen heeft een ruime keuze aan vormen en afmetingen. Voor meer specifieke informatie over elk paar oorstekers individueel verwijzen wij u graag naar de betreffende productpagina: oorhangers.

 

Welke oorbellen passen bij u?

In principe draait het ook bij de categorie oorbellen, zoals bij alle soorten sieraden het geval is, om persoonlijke smaak en individuele voorkeur en wensen. En toch vragen mensen ons vaak advies over het soort oorbellen dat hen zou staan, waarbij vaak de kleding, de gelegenheid en ook de vorm van het gezicht ter sprake komt. Nu zijn er natuurlijk ontelbaar veel soorten kleding en gelegenheden te bedenken waarbij ons motto is: voelt u zich met de oorbellen lekker bij de outfit en de gelegenheid, draag het dan gewoon! Over de vorm van het gezicht kunnen we iets specifieker zijn, waarbij wij meteen vermelden dat het onderstaande slechts veel veelgehoorde pasvormen zijn, het betreft geen vaste regels.

 

Oorbellen en de vorm van het gezicht

Omdat het ons zo vaak gevraagd wordt, bespreken we hier de meest voorkomende gezichtsvormen en het type oorbellen wat daarbij als 'geschikt' kan worden genoemd. Het is hier als een soort stelregel van belang dat de oorbellen de gezichtsvorm completeren en niet dezelfde accenten heeft als de gezichtsvorm al toont.

 

De meest voorkomende gezichtsvormen zijn: rond, ovaal, vierkant en hartvormig.
 

 • Ronde gezichtsvorm
  Bij een ronde gezichtsvorm proberen veel vrouwen juist om het gezicht wat langer en smaller te maken met de keuze van de oorbellen. Dit kan uitstekend met de wat langere oorhangers uit onze collectie. Om het ronde gezicht niet nog eens extra te accentueren zou u brede en ronde oorbellen,alsook de oorknopjes minder moeten gebruiken.

 • Ovalen gezichtsvorm

Als u een langwerpig, ovalen gezicht heeft en dit niet wilt benadrukken zou u lange oorbellen juist moeten vermijden, hierdoor het gezicht extra lang gemaakt wordt. Het is raadzaam om juist te kiezen voor oorbellen van een brede soort om het gezicht wat meer breedte te geven. De vorm van de oorbel zou niet ovaal moeten zijn, maar eerder rond of vierkant.

 

 • Vierkante gezichtsvorm
  Heeft u een vierkante gezichtsvorm dan zouden rond gevormde oorbellen deze hoekige gelaatstrekken het meest afronden en verzachten. Binnen ons ruime assortiment zou u bijvoorbeeld op zoek kunnen gaan naar mooie egaal ronde parels of naar diamanten oorstekers kunnen uitkijken.

 • Hartvormige gezichtsvorm
  Om de aandacht op een hartvormig gezicht speels af te leiden zouden driehoek oorbellen met de punt naar boven (en breed vanonder) een mooi tegenovergestelde vorm maken. Maar ook ronde en ovalen oorbellen doen het bij een hartvormig gezicht erg goed, mits altijd van boven smal en van onderen breed (niet andersom, want dat zou het hartvormige gezicht extra accentueren).

 

Maar om het nogmaals te herhalen, bovenstaande is slechts een leidraad voor vrouwen die er belang aan hechten om met oorbellen de gezichtsvorm te bespelen. Welk paar oorbellen u ook kiest, zolang u het mooi vindt en u zich mooi voelt, zal elk paar oorbellen uit ons assortiment u prachtig staan. Goud, witgoud of zilver, oorsteker, oorhanger of creool en versierd of afgewerkt met diamant, solitair of parel? Ga op zoek naar uw favoriete paar oorbellen en laat u verrassen en betoveren door de schitterende collectie van Fuva.

 

Mocht u vragen hebben dan kunt u gebruik maken van onze Live Chat Service zodat u meteen antwoord krijgt op de informatie die u zoekt. Bellen of mailen mag natuurlijk ook altijd. Wij helpen u graag verder. 

block
block
Min: €0 Max: €1500

Solitair oorstekers - 0,02 ct. - Witgoud

Elegante solitair oorstekers met 2 diamanten van 0,01 ct. De diamant zit in een 18 karaat witgoud kroontje met 4 bevestigingspunten.Het artikel wordt geleverd met een echtheidcertificaat van de diamantair.

€299,00 €219,00

Witgouden Creolen met 14 Diamanten

De perfecte sieraad voor een vrouw tijdens een elegante avond, een echte eyecatcher. De creolen zijn van witgoud en hebben ieder 7 briljant geslepen diamanten met een totaal gewist van 0,07 ct.

€479,00 €399,00

Oorhangers met 140 Diamanten

Prachtige oorhangers met verschillende kleuren Diamanten. De oorhangers zijn van witgoud en hebben ieder 34 witte briljant geslepen Diamanten (totaal 0,26ct) + 36 zwarte briljant geslepen Diamanten (totaal 0,24ct).

€1.629,00 €1.449,00

Geelgouden Creolen met 60 Diamanten

Geelgouden creolen met 60 Diamanten, een echte Eyecatcher. De creolen zijn van geelgoud en hebben ieder 30 briljant geslepen diamanten met een totaal gewist van 0,30 ct.

€1.099,00 €969,00

Witgouden Creolen met 52 Diamanten

De perfecte sieraad voor een vrouw tijdens een elegante avond, een echte eyecatcher. De creolen zijn van witgoud en hebben ieder 26 briljant geslepen diamanten met een totaal gewist van 0,15 ct.

€899,00 €799,00

Solitair oorstekers - 0,16 ct. - Geelgoud

Elegante solitair oorstekers met 2 diamanten van 0,08 ct. De diamant zit in een 18 karaat geelgoud kroontje met 4 bevestigingspunten.Het artikel wordt geleverd met een echtheidcertificaat van de diamantair.

€699,00 €589,00

Solitair oorstekers - 0,06 ct. - Witgoud

Elegante solitair oorstekers met 2 diamanten van 0,03 ct. De diamant zit in een 18 karaat witgoud kroontje met 4 bevestigingspunten.Het artikel wordt geleverd met een echtheidcertificaat van de diamantair.

€429,00 €349,00

Diamant oorstekers met ovale parel

Prachtige Venito oorbellen van het merk SD Diamonds. 2 Briljant geslepen diamanten met een totaal gewicht van 0,08 crt. met daaronder 2 prachtige zoetwaterparels voor een chique of elegante gelegenheid.

€499,00 €399,00

Oorhangers met 96 Diamanten

Prachtige oorhangers met verschillende kleuren Diamanten. De oorhangers zijn van witgoud en hebben ieder 18 witte briljant geslepen Diamanten (totaal 0,12ct) + 30 zwarte briljant geslepen Diamanten (totaal 0,26ct).

€929,00 €799,00

Oorhangers met 16 Diamanten en Zoetwaterparels

Prachtige oorhangers die elke dame zal laten stralen. De oorhangers zijn van witgoud en hebben ieder een mooie Zoetwaterparel en 8 briljant geslepen Diamanten, met een totaal gewicht van 0,05 ct.

€369,00 €299,00

Geelgouden Creolen met 24 Diamanten

Prachtige creolen voor een elegante gelegenheid. De creolen zijn van geelgoud en hebben ieder 12 briljant geslepen diamanten met een totaal gewist van 0,09 ct.

€999,00 €899,00

Solitair oorstekers - 0,12 ct. - Witgoud

Elegante solitair oorstekers met 2 diamanten van 0,06 ct. De diamant zit in een 18 karaat witgoud kroontje met 4 bevestigingspunten.Het artikel wordt geleverd met een echtheidcertificaat van de diamantair.

€585,00 €425,00

Oorhangers met 100 Diamanten

Prachtige oorhangers met verschillende kleuren Diamanten. De oorhangers zijn van witgoud en hebben ieder 20 witte briljant geslepen Diamanten (totaal 0,14ct) + 30 zwarte briljant geslepen Diamanten (totaal 0,29ct).

€929,00 €799,00

Oorhangers met 30 Diamanten en Zoetwaterparels

Elegante oorhangers voor een speciale gelegenheid, het ideale cadeau voor een echte dame. De oorhangers zijn van witgoud en hebben ieder een mooie Zoetwaterparel en 14 briljant geslepen Diamanten, met een totaal gewicht van 0,12 ct.

€799,00 €689,00

Oorhangers met 28 Diamanten en Zoetwaterparels

Elegante oorhangers voor een speciale gelegenheid, het ideale cadeau voor een echte dame. De oorhangers zijn van witgoud en hebben ieder een mooie Zoetwaterparel en 14 briljant geslepen Diamanten, met een totaal gewicht van 0,12 ct.

€689,00 €579,00

Oorhangers met 20 Diamanten en Zoetwaterparels

Prachtige oorhangers die elke dame zal laten stralen. De oorhangers zijn van witgoud en hebben ieder een mooie Zoetwaterparel en 10 briljant geslepen Diamanten, met een totaal gewicht van 0,06 ct.

€489,00 €399,00

Geelgouden Creolen met 6 Diamanten

Prachtige creolen die elke vrouw laten stralen. De creolen zijn van geelgoud en hebben ieder 3 briljant geslepen diamanten met een totaal gewist van 0,15 ct.

€929,00 €839,00

Witgouden Creolen met 16 Diamanten

De perfecte sieraad voor een vrouw tijdens een elegante avond, een echte eyecatcher. De creolen zijn van witgoud en hebben ieder 8 briljant geslepen diamanten met een totaal gewist van 0,40 ct.

€1.079,00 €929,00

Witgouden Creolen met 10 Diamanten

De perfecte sieraad voor een vrouw tijdens een elegante avond, een echte eyecatcher. De creolen zijn van witgoud en hebben ieder 5 briljant geslepen diamanten met een totaal gewist van 0,23 ct.

€799,00 €729,00

Witgouden Creolen met 22 Diamanten

De perfecte sieraad voor een vrouw tijdens een elegante avond, een echte eyecatcher. De creolen zijn van witgoud en hebben ieder 11 briljant geslepen diamanten met een totaal gewist van 0,21 ct.

€719,00 €649,00

Diamant oorstekers met ronde parel

Diamant met ronde parel oorbellen voor chique gelegenheden. De oorbellen bestaan uit 2 briljant geslepen diamanten met een totaal gewicht van 0,10 ct in combinatie met 2 prachtige zoetwaterparels.

€599,00 €499,00

Solitair oorstekers - 0,12 ct. - Geelgoud

Elegante solitair oorstekers met 2 diamanten van 0,06 ct. De diamant zit in een 18 karaat geelgoud kroontje met 4 bevestigingspunten.Het artikel wordt geleverd met een echtheidcertificaat van de diamantair.

€585,00 €489,00

Solitair oorstekers - 0,06 ct. - Geelgoud

Elegante solitair oorstekers met 2 diamanten van 0,03 ct. De diamant zit in een 18 karaat geelgoud kroontje met 4 bevestigingspunten.Het artikel wordt geleverd met een echtheidcertificaat van de diamantair.

€429,00 €349,00

Solitair oorstekers - 0,04 ct. - Geelgoud

Elegante solitair oorstekers met 2 diamanten van 0,02 ct. De diamant zit in een 18 karaat geelgoud kroontje met 4 bevestigingspunten.Het artikel wordt geleverd met een echtheidcertificaat van de diamantair.

€359,00 €295,00
Pagina 1 van 2
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed