Zilveren kettingen voor Dames | Kettingen | Online sieraden bestellen | Fuva.nl

Zilveren ketting online bestellen

Op zoek naar een zilveren ketting? Prima keuze en goed voor u om te weten dat u bij fuva helemaal op uw plaats zit om de mooiste zilveren ketting, betaalbaar uit te kiezen. Onze collectie zilveren kettingen zal menig vrouwenhart sneller doen kloppen. Onze collectie biedt u zilveren kettingen in alle soorten, maten en modellen. Wij hebben in ons assortiment zilveren kettingen altijd oog voor een goede balans in het aanbod en de keuze, door veel variatie in de zilveren kettingen aan te bieden: klassiek, eigentijds, traditioneel, modern, simplistisch of opvallend. Waar u ook naar op zoek bent, de zilveren ketting die het beste bij u past zal in ons assortiment zitten.

Kenmerkend voor onze collectie zilveren ringen is het unieke karakter van elk model. Al onze zilveren kettingen zijn van een uniek design, waarmee u ongetwijfeld altijd de show steelt.

Wat zoekt u?
 

Minimalistisch of opvallend

Is voor u (of voor uw vrouw, vriendin of moeder) een zilveren ketting het symbool om op te vallen of juist om met een minimalistische verschijning, stralend voor de dag te komen? Ziet u een zilveren ketting als modeaccessoire om een echte fashion statement te maken of wilt u de zilveren ketting juist in alle eenvoud het beste tot zijn recht laten komen? Dit soort vragen moet u zich stellen voordat u een definitieve keuze gaat maken. Waarom u een zilveren ketting zoekt speelt hierbij natuurlijk ook mee. Is het voor een hele speciale gelegenheid, bijvoorbeeld een groot diner met een aansluitende galavoorstelling of moet het perfect combineren met een bepaalde kledingstijl of outfit die onlangs is aangeschaft?

Uit ons aanbod heeft u keuze genoeg, van simpele eenvoud tot opvallend statement zilveren kettingen. Wij zorgen dat onze collectie zilveren kettingen altijd up to date is met de nieuwste modetrends op sieradengebied. Maar ook letten wij er immer op dat de klassieke modellen zilveren kettingen volop in onze collectie aanwezig zijn. De een zoekt namelijk vooral een eigentijdse stijl, waar de ander juist een traditionele zilveren ketting zoekt.
 

Zilveren ketting met een statement

Houdt u sowieso al van opvallende sieraden? Ga dan voor een van onze zilveren kettingen waar u met recht een statement mee maakt, elke keer dat u deze draagt. Zoek bijvoorbeeld naar een zilveren ketting waarin het zilver is gecombineerd met uitdagende diamanten of parels. Of kies een zilveren ketting met een, in het oog springende en echt aanwezige, hanger. Kleed uw outfit helemaal af met een opvallende zilveren ketting of zorg juist voor een hele 'basic' kledingstijl zodat de zilveren ketting er echt helemaal uitspringt.

Let er bij uw keuze ook op of de zilveren ketting bij uw karakter past. Staat u graag in de 'spotlight' en gaat u goed met aandacht om, dan is een opvallende zilveren ketting precies wat u zoekt. Maar bent u bijvoorbeeld wat meer timide van aard en houdt u niet van het volop present zijn? Dan is een opvallende zilveren ketting wellicht geen goed idee en kunt u beter kiezen voor een rustiger, minder opvallend model. Neem dan een kijkje in onze collectie en laat uw oog vallen op de veel minimalistischere modellen zilveren kettingen.

Als u ervoor kiest om een opvallende zilveren ketting te dragen, houdt u dan de rest van de sieraden zoals oorbellen en/of armbanden wat eenvoudiger van aard. Het geheel moet wel gebalanceerd blijven en geen clowneske vertoning.

U kunt via onze Live Chat Service een van onze medewerkers altijd om advies vragen. Zij zijn niet alleen gespecialiseerd in de producteigenschappen van onze zilveren kettingen, maar helpen veel klanten vaak ook met het geven van de juiste combinatieadviezen.
 

Minimalistische zilveren ketting

Bent u meer het 'no nonsens' type en heeft u de 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg' mentaliteit? Houdt u het dan eenvoudig bij de keuze voor een zilveren ketting. Minimalistische eenvoud is namelijk ook prachtig. Onze collectie zilveren kettingen heeft veel modellen waar het minimalistische karakter juist voor een prachtige subtiliteit zorgt.

Onze minimalistische zilveren kettingen zijn zeer gemakkelijk te combineren. Niet alleen bij elk soort outfit, maar ook bij speciale gelegenheden. Een prachtige galajurk komt het beste tot zijn recht met een eenvoudige zilveren ketting, die er dan juist voor zorgt dat de outfit geraffineerd wordt benadrukt, zonder dat de zilveren ketting daarbij 'onder sneeuwt'. Eenvoud kan namelijk extreem sierlijk en elegant zijn!

Dus bent u meer van de minimalistische stijl, bekijkt u in ons grote aanbod zilveren kettingen dan de subtiele modellen eens wat meer in detail. De foto's die bij de betreffende kettingen zijn geplaatst, worden vergroot zodra u er met de muis overheen gaat. En juist bij de eenvoudige modellen zult u zien dat de schoonheid in de kleine details zit. U krijgt naast de foto een overzicht van de productspecificaties voor de zilveren ketting naar keuze. Daarnaast staan de zilveren kettingen ook kort en bondig omschreven.
 

Geschiedenis van de ketting als sieraad

Zilveren kettingen worden door de hele geschiedenis heen al gedragen door vrouwen. In vroeger tijden werden deze kettingen vooral als statussymbool gedragen. Halskettingen worden verondersteld zo oud te zijn als wel 40.000 jaar. De oudste kettingen waren gemaakt van puur natuurlijke materialen waar bijvoorbeeld dierlijke pezen aan elkaar werden gebonden en versierd met schelpen, botten, vogelveren, koralen, gesneden stukjes hout, kleurrijke zaden of stenen.

Na de Bronstijd ontdekte men hoe (edel)metalen gesmolten konden worden en deed ook de zilveren ketting zijn intrede. Vanaf die tijd werden zilveren kettingen ook steeds vaker versierd met edelstenen als diamanten of briljanten.

In de huidige moderne tijd, zullen er echt nog wel mensen zijn die een zilveren ketting als statussymbool zien, maar is het toch vooral een echte versiering voor de hals geworden.
 

Zilver nader bekeken

Zilver werd al ver voordat onze jaartelling begon gebruikt als versiering, maar ook als betaalmiddel. Door de eeuwen heen werd zilver vaak geassocieerd met de maan, de zee en verschillende goden. In de scheikunde werd daarom voor zilver eerst het symbool van een halve maan gebruikt en noemden alchemisten het zilver: luna. Omdat zilver in het Latijns 'argentum' betekent, dankt zilver tegenwoordig haar scheikundige symbool Ag hieraan.

Zilver is door de historie heen gebruikt voor vele toepassingen:

  • Tot ver in de 20e eeuw waren zilveren munten het belangrijkste betaalmiddel. Tegenwoordig zien we het gebruik van zilver alleen nog bij herdenkings- en verzamelaarsmunten.
  • Zilver is een veelgebruikt materiaal in kunst, bijvoorbeeld voor het maken van kandelaars, koffiekannen, tafelzilver en andere sier- en gebruiksvoorwerpen.
  • Sterlingzilver wordt door edelsmeden veel gebruikt voor het maken van sieraden. Sterlingzilver is een legering met een zeer hoog zilvergehalte, vaak 92,5%. Het zilver wordt voor de rest vermengd met andere metalen (vaak koper) om het bruikbaar te maken voor sieraden. In pure vorm is zilver namelijk te zacht en buigbaar. Zilver wordt tevens gebruikt om voorwerpen van minderwaardige metalen mee te verzilveren.
  • Bladzilver, wat bestaat uit dunne plakjes zilver, wordt vaak decoratief gebruikt, bijvoorbeeld in de schilderkunst.
  • Voor dure spiegels van zeer hoge kwaliteit wordt zilver nog wel eens gebruikt vanwege de uistekende lichtreflecterende eigenschappen.
  • Omdat zilver erg geleidend werkt, wordt zilver veel gebruikt in elektrische en elektronische producten. Ook als katalysator wordt zilver veel gebruikt.
  • Vroeger werd zilver in de tandheelkunde gebruikt voor het vullen van tanden en kiezen. Tegenwoordig worden daar andere materialen voor gebruikt.
  • Vanwege de desinfecterende eigenschappen wordt zilver tegenwoordig ook gebruikt voor het zuiveren van drinkwater.

Zoals gezegd is zilver in pure vorm te zacht en te buigzaam om sieraden mee te maken of bewerken. Daarom wordt zilver voor sieraden vermengd met kleine hoeveelheden van andere metalen in een legering. Een legering vormt dus een mix van 2 (waarvan één zilver is) of meer metalen. De uiteindelijke zilverlegering is dan sterk genoeg om voor draagbare sieraden te gebruiken.
 

Online een zilveren ketting bestellen doet u vlot, eenvoudig en veilig bij Fuva

Wat voor zilveren ketting u ook zoekt, u bestelt deze gemakkelijk en snel, met keuze uit een ruim aanbod en met meerdere betrouwbare betalingsmogelijkheden bij Fuva. Wij hebben de deskundigheid en professionaliteit in huis die u zoekt en wellicht nodig heeft om de juiste keuze te bepalen bij de aanschaf van uw zilveren ketting van uw dromen. Wij helpen en begeleiden u hierin graag. Naast zilveren kettingen kunt u bij Fuva natuurlijk ook voor alle andere sieraden terecht. U kunt vanuit deze pagina verder kijken naar bijpassende oorbellen, ringen en armbanden.

Fuva verkoopt vele soorten en modellen zilveren kettingen en andere sieraden tegen de scherpste prijzen, met een groot assortiment en wij werken louter met de grootste, bekendste en betrouwbaarste leveranciers. Wij onderhouden contacten met zowel edelsmeden als diamantairs om u de beste kwaliteit sieraden te leveren.

Hierbij nemen wij onze klantenservice altijd zeer serieus. Indien gewenst nemen wij na een bestelling nog even contact met u op om te zien of alles naar wens is verlopen en of u wellicht nog aanvullende vragen beantwoord wilt hebben.

Mocht u later toch nog vragen hebben over uw zilveren ketting, dan kunt u uw vraag mailen naar info@fuva.nl of te allen tijde gebruik maken van onze Live Chat Service. Een van onze medewerkers staat u graag te woord!


Naast zilveren kettingen hebben we ook gouden kettingen,  colliers en hangers in ons kettingen assortiment.
block
block
Min: €0 Max: €5

Geen producten gevonden...

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed