Hangers voor Dames | Kettingen | Sieraden online bestellen | Fuva.nl

Hangers voor dames online bestellen

Een hanger is een sieraad dat door vrouwen wordt gedragen aan een halsketting. Een mooie hanger completeert een ketting vaak en kan gedragen worden bij speciale gelegenheden, maar ook gerust bij een alledaagse outfit.

Wanneer u op zoek bent naar een hanger voor een ketting dan bent u bij Fuva aan het juiste adres, net als voor de ketting waar de hanger aan komt te hangen. Fuva heeft een uitgebreid assortiment aan sieraden en dus ook hangers.

De hangers in onze webshop zijn te verkrijgen in verschillende soorten, maten, modellen en grootten en zijn gemaakt van een keur aan materialen. Vaak worden meerdere materialen gecombineerd in een en dezelfde hanger. Dat kunnen edelstenen zijn die worden verwerkt in een edelmetaal als goud of zilver. Maar ook Swarovski hangers kunnen prachtig samengaan met bijvoorbeeld witgoud of roségoud. Of wat dacht u van een druppelvormige parel die in een hanger wordt ingepast. Kortom, er zijn zo veel mogelijkheden dat we hieronder categorisch door de verschillende materialen van hangers met u gaan.

Verschillende hangers opgesomd:

  • Hanger van kristalglas
  • Zilveren hanger
  • Gouden hanger
  • Hanger met parels
  • Hanger met diamant
  • Hangers met opaal
  • Hanger met onyx
  • Hanger met amethist
  • Hanger met topaas

Hanger van kristalglas
De bekendste vorm van kristalglas zijn de hangers die gemaakt zijn van het bergkristal Swarovski. Swarovski is een geslepen glas dat eerst vermengd is met metaaloxide. De hangers van Swarovski komen in alle denkbare kleuren en geven vaak een prachtig, gracieus aanzien aan een ketting.

Zilveren hanger
De hangers van zilver komen ook in vele vormen en maten. Vaak worden de zilveren hangers afgewerkt met edel- of sierstenen met zilver als hoofdbestanddeel. Zilver wordt dan vaak in de vorm van Sterlingzilver gebruikt: een legering van 92.5% zilver gemengd met een ander metaal zoals koper, dat vaak wordt gebruikt. Zo'n legering is nodig omdat zilver in pure vorm te zacht en buigzaam is om hangers van te maken.

Gouden Hanger
Gouden hangers vormen in onze collectie vaak het crème de la crème onder de hangers: goud wordt toch gezien als het mooiste metaal onder de edelmetalen. De gouden hangers kunnen komen in het bekende geelgoud, maar ook in witgoud en het minder bekende roségoud. Witgoud ontstaat door een legering van goud met palladium en heeft stijlvolle hangers als resultaat. Vooral wanneer dit soort hangers worden afgewerkt met prachtige bijkleurende diamanten. Roségoud combineert mooi met de zachtere kleuren wit en rosé qua kledingstijl.

Goud komt in verschillende zuiverheidsgraden die aan het aantal karaat kunnen worden afgelezen. 24 karaat staat hierbij voor puur goud, 22 karaat voor 91,7%, 18 karaat voor 75% en 14 karaat voor 58,3% zuiver goud.

Hanger met parels
Verschillende hangers gebruiken parels als hoofdingrediënt. Vaak zijn deze hangers klein in size, dus houd bij de hangers met parels rekening met een dunne, fijne ketting en zorg dat de ketting zeker niet te lang wordt. Parels komen vaak in de kleuren wit en rose, waar zwarte parels ook voorkomen maar die veel zeldzamer zijn. Al naar gelang de kleur parel(s) wordt goud of zilver als edelmetaal in de hanger gebruikt. Kijkt u ook eens naar onze collectie oorbellen, waar prachtige pareloorbellen schitterend combineren met een hanger van een of meer parels.

Hanger met diamant
Onze hangers die met diamant zijn bewerkt geven een exclusief en stijlvol karakter wanneer u deze aan een ketting hangt. De allure en klasse die een vrouw uitstraalt met een diamanten hanger overstijgt elke verwachting.

Een diamant is een edelsteen die door de zogenaamde 4 c's zijn waarde krijgt: cut, clarity, colour en carat. Dus hoe mooi is de diamant geslepen, hoe helder is deze, is de steen verkleurd of heeft de diamant juist een prachtige kleur van zichzelf en hoeveel weegt de diamant? Bij dat laatste staat 1 karaat voor 0,2 gram.

Hanger met opaal
Opaal is een mineraal kwarts die als edelsteen wordt gebruikt, waarbij opaal kleurloos kan zijn of wit, blauw, grijs, rood, geel, groen bruin en zwart. Het woord opaal is afgeleid van het Oudindische woord úpala', dat edelsteen betekent en is de officiële edelsteen van Zuid-Australië. Een hanger van opaal in combinatie met bijvoorbeeld zilver kleurt prachtig op een donkere achtergrond.

Hanger met onyx
Onyx is ook een mineraal kwarts, waarbij onyx bekend staat om de combinatie van witte en zwarte lagen in deze edelsteen. De prachtig glad geslepen stenen geven zo veel karakter dat een hanger met onyx een zeer gedistingeerd en stijlvol aanzien geeft.

Hanger met amethist
Amethist is een mineraal kwarts met een prachtige violette gloed. Vaak wordt een amethist net als bij een diamant 'meervlaks' geslepen, wat zorgt voor prachtige schitteringen vanuit verschillende lichtinvalshoeken. Een hanger met een amethist gecombineerd met het edelmetaal zilver zorgt voor mooie effecten.

Hanger met topaas
Topaas is ook een mineraal dat als edelsteen wordt gebruikt. Het kristalstelsel van topaas geeft spectaculaire prisma's waardoor de mooiste kleurschakeringen ontstaan. Een hanger met topaas, afgewerkt met goud geeft de hanger het meest stijlvolle en gracieuze aanzicht. Prachtig te dragen op zowel donkere als lichte kleding en geschikt voor zowel chique gelegenheden als voor minder extravagante evenementen.

Bevestiging van de hanger

De hanger wordt via een vast of beweegbaar oog, een hangeroogje, aan de ketting bevestigd. In het geval van een beweegbaar oog is een tweede oog nodig. Er zit altijd een oog aan de hanger, maar om het beter beweegbaar te maken wordt er loodrecht op dat oog, nog een oog gemaakt. Niet alleen hangt de hanger dan wat 'verder weg' van de ketting wat een mooier aanzicht geeft, maar de hanger beweegt zich ook soepeler over de ketting heen.  Met meer bewegingsvrijheid, en dus flexibiliteit, is de kans dat de hanger of de ketting stuk gaat veel kleiner.

Holle of massieve hangers

Hangers kunnen hol of massief zijn. Beide varianten hebben voordelen en nadelen. Een massieve hanger heeft als voordeel dat de hanger er voor zorgt dat de ketting mooi strak wordt getrokken en minder snel stuk zal gaan: een massieve hanger is nu eenmaal veel meer solide en daardoor veel minder kwetsbaar. Het nadeel is dat een massieve hanger soms letterlijk als een zware steen aan de nek voelt.

Holle hangers doen wat speelser aan en geven niet dat zware gevoel van een 'gewicht' aan de ketting. Nadeel is dat de holle hangers wat kwetsbaarder zijn waardoor de kans op kapot gaan groter is. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de pracht van de hanger en is de holle of massieve eigenschap van minder belang.

Een hanger kan ook opgesplitst zijn in meerdere gedeeltes, wat vaak het geval is bij een veelvormig figuur. Om dat strak ogend in een hanger te verwerken wordt bijvoorbeeld een gouden vierkant of cirkel om het figuurtje heen gemaakt. Hierdoor komt het veelvormig figuur beter en vaak mooier uit. Daarnaast heeft de omranding een beschermende functie: het figuurtje zit als het ware ingekapseld, waardoor de kans op beschadigingen afneemt.
 

Grootte van de hanger

De maat of grootte van een hanger varieert vaak van zo'n 0,5 cm tot 10 cm of meer. Boven de 10 cm is er vaak sprake van kunststofsieraden omdat, vooral bij de hierboven beschreven massieve hangers, de prijs van een hanger bij een edelmetaal als goud, dan wel heel prijzig wordt. Dat soort grote gouden hangers worden eigenlijk vooral gedragen in de 'jet set hip hop scene'. Ieder zijn smaak, maar de sierlijke en elegante elementen van een hanger vallen bij dat soort grote exemplaren ons inziens een 'beetje' in het niet.

Daarnaast heeft in de laatste jaren het minimalisme de overhand genomen in plaats van exorbitant en groots opvallend, en zijn vooral de kleinere hangers trend geworden.
 

Waar past een hanger het beste bij?

Hangers komen het mooiste tot hun recht wanneer ze 'enkel' worden gedragen. Daar bedoelen we mee dat er geen andere hangers aan een ketting worden gedragen. Hetzelfde geld voor het aantal kettingen. Wanneer u een ketting met een hanger om heeft, dan zou het dragen van een of meer kettingen daarnaast een veel te druk geheel geven. De hanger komt dan niet meer tot uiting en gaat ten koste van het normaal oogverblindende resultaat.  Ook wordt de kans groter dat de hangers of kettingen in elkaar verstrengeld raken en stuk gaan.

Qua outfit zijn er eigenlijk geen vaste regels, het hangt erg af van de soort hanger en het materiaal waar de hanger van gemaakt is. Wat we de laatste tijd veel zien is het zogeheten contrasterende effect. Bij een hanger van goud is een donkere, rustige achtergrond erg mooi. Denk hierbij aan een motiefloze donkere trui bijvoorbeeld. Omdat de koltrui zijn intrede weer gedaan heeft is een bijpassende korte ketting met kleine hanger tegenwoordig een veel geziene combinatie.

Maar, zoals gezegd, vaste regels zijn er niet, uiteindelijk bepaalt uw persoonlijke smaak en voorkeur de keuze voor de hanger, de ketting en de kleding die u daarbij wil dragen!

Voor meer informatie over de hangers in onze collectie of over andere sieraden uit ons assortiment kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice via mail, via de telefoon of via onze Live Chat Service.

Naast hangers hebben we ook gouden kettingen,  zilveren kettingen en colliers in ons kettingen assortiment. 


block
block
Min: €0 Max: €5

Geen producten gevonden...

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed