Colliers voor Dames | Kettingen | Sieraden online bestellen | Fuva.nl

Colliers voor dames online bestellen

Een collier is eigenlijk een chique benaming voor een halsketting. Daarom wordt bij een collier vaak ook aan de meer exclusieve, meer elegante en meer smaak- en stijlvolle kettingen gedacht.

Ook voor de chiquere uitvoeringen van kettingen in de vorm van colliers zit u bij Fuva gebakken. Wij bieden u een ruim assortiment met colliers voor de meest exclusieve gelegenheden zoals een galadiner of een gala-avond, maar ook voor de minder chique evenementen in het alledaagse leven. Voor iedere vrouw, met voor iedere dame een persoonlijke smaak en voorkeur hebben wij een prachtig collier in onze collectie. Houdt u van goud, witgoud of roségoud, dan kunt u hier direct onze gouden colliers bekijken. Maar ook zilveren colliers hebben wij in overvloed. Houdt u meer van parels, zoek dan tussen de parelcolliers of er een model naar uw wensen tussenzit.

Veel van onze colliers zijn afgewerkt met edelstenen waarvan de diamant natuurlijk het summum is. Maar ook andere mineralen worden vaak als kwarts edelsteen gebruikt voor een collier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onyx, amethist, topaas of opaal. Over de verschillende modellen, soorten en maten colliers, alsook van welke materialen deze gemaakt zijn leest u hieronder meer.
 
Naast colliers hebben we ook gouden kettingen,  zilveren kettingen en hangers in ons kettingen assortiment. 

Colliers in de collectie van Fuva

Wij hebben met onze uitgebreide collectie colliers een ruim aanbod gecreëerd voor onze klanten. De colliers verschijnen in grote diversiteit en zijn gemaakt van kwaliteitsmaterialen als edelmetalen, edelstenen en andere soorten sierstenen.

De colliers van Fuva zijn uniek ontworpen en hebben door de authentieke designs allen een eigen karakter. Voor elk type vrouw hebben wij een bijpassend collier. Voor de modebewuste vrouw die elegantie en sierlijkheid hoog in het vaandel heeft staan, maar ook voor vrouwen die juist met een minimalistisch collier een grote fashion statement kunnen en wíllen maken. Voor elke dame wat wils in de collectie colliers van Fuva!

 In onze uitgebreide en gevarieerde collectie colliers vindt u voor elke gelegenheid en outfit het best bijpassende collier. Of u nu op zoek bent naar een modern gouden collier, een sierlijk parelcollier, een collier speciaal voor bijzondere en feestelijke gelegenheden of een ongecompliceerd maar altijd stijlvol model voor elke dag. Fuva biedt u met een groot en gevarieerd aanbod voor elk soort gelegenheid of soort kledinguitrusting altijd een goed te combineren collier, die bij iedere vrouw tot de verbeelding zal spreken.

Bestel online gemakkelijk, snel en veilig bij Fuva uw collier naar keuze. U hoeft de straat niet meer op en kunt op uw gemak vanuit uw vertrouwde huis, vanachter uw computer, laptop of tablet uw keuze bepalen en de bestelling in slechts enkele stappen en klikken van de muis uitvoeren!

Soorten colliers

Colliers komen in vele verschillende maten, modellen en soorten, waar er bij Fuva genoeg keuze is uit ons zeer gevarieerde assortiment. Hieronder volgt een overzicht van de 3 meest voorkomende soorten colliers.

Hoofdcategorieën van colliers:

  • Schakelcollier
  • Collier van parels
  • Colliers met hanger

Schakelcollier

Een schakelcollier staat voor een bepaald type collier: een schakelcollier kenmerkt zich door de manier waarop het collier is opgebouwd. Een schakelcollier is namelijk gemaakt van een rij aan elkaar verbonden schakels. Die schakels worden ook wel schalmen genoemd en hebben in bijna alle gevallen de vorm van een ring. Het schakelcollier is zo opgebouwd dat de ene schakel dwars op de volgende is vastgemaakt, loodrecht is vastgezet kunt u ook zeggen. Door het gebruik van losse schakels die aan elkaar zijn vastgemaakt, krijgt het collier een grote flexibiliteit en beweeglijkheid mee. Omdat de losse schakels een grote mate van bewegingsvrijheid hebben, zullen er niet snel 'drukpunten' ontstaan waardoor het collier knapt of breekt (bij minder flexibele colliers kan een gering buiging in het collier al voor een breuk zorgen).

Dit mechanisme van schakels komt niet alleen bij colliers voor. Ook armbanden worden vaak van schakels gemaakt, de zogeheten schakelarmbanden. Maar ook een kettingslot van een fiets of de kabel van het anker van een schip, zijn vaak van schakels aan elkaar gemaakt.

Zoals we u net vertelden staan de schakels van een schakelcollier dus dwars op elkaar. Maar bij sieraden als schakelcolliers draait een edelsmid vaak de volgende schakel een kwartslag, om op die manier een stijlvol cachet aan het collier mee te geven.

De bekendste vormen van schakelcolliers zijn gemaakt van de edelmetalen goud en zilver. Goud is de duurste variant, omdat goud als grondstof nu eenmaal stukken duurder is. Op het moment van dit schrijven betaalt u voor goud bijna 70 keer zoveel dan voor dezelfde hoeveelheid zilver. Omdat beide edelmetalen in pure vorm veel te zacht en buigzaam zijn om in sieraden te verwerken moeten eerst legeringen worden gemaakt. Bij een legering wordt het edelmetaal in kwestie vermengd met een ander metaal om zo het eindproduct harder gemaakt te krijgen, waardoor het wél bruikbaar wordt voor sieraden.

Bij goud wordt de uiteindelijke zuiverheid van het goud aangegeven in karaat, waarbij 24 karaat staat voor puur goud. Andere veel voorkomende aantallen karaat zijn: 22, 18 en 14, die respectievelijk staan voor 91,7%, 75% en 58,3% zuiver goud.

Bij zilver wordt in sieraden vaak gebruik gemaakt van Sterlingzilver. Sterlingzilver is een zilverlegering van 92,5% zilver met 7,5% andere metalen, waarbij koper vaak als dat andere metaal wordt gebruikt. In het Sterlingzilver staat vaak het getal 925 gegraveerd, wat overeenkomt met die 92,5% maar dan uitgedrukt als een deel van het getal 1000.

Parelcollier

De naam parelcollier verklapt het al: een parelcollier is hoofdzakelijk gemaakt van parels. Een parel is een hard sieraad dat in de schelp van de oester, dóór de oester, wordt gemaakt en bestaat uit parelmoer. Dat is een hoornstof van kalk, wat u zou kunnen kennen van een schelp. De kalkachtige hoornstof van parelmoer is namelijk hetzelfde materiaal als waar de schelpen van weekdieren van zijn gemaakt. De hardheid van parels valt hierbij niet te onderschatten; met de 'blote handen' is een parel niet stuk te krijgen.

Parels hebben een iriserende werking. Iriseren, een woord dat afstamt van het Griekse 'iris' wat regenboog betekent, is een natuurkundige kleurverschijnsel. Afhankelijk van de hoek waaruit het licht op de parel valt, geeft dit een kleurrijk ensemble dat doet denken aan een regenboog. Dat komt omdat een parel uit verschillende lagen is opgebouwd waardoor er ook van verschillende — met een moeilijk woord—brekingsindices sprake is. Hierdoor ontstaan verschillende kleuren die zichtbaar worden. Juist door die iriserende werking worden parels zo bijzonder en mooi gevonden en daardoor vaak in colliers verwerkt.

De sierwaarde van parels hangt van meerdere factoren af, waaronder glans, grootte, kleur, en vorm. De meeste parels zijn licht van kleur en rond van vorm, maar ook zwarte parels en traanvormige parels komen (minder vaak) voor en worden verwerkt in sieraden als armbanden, colliers, oorbellen en ringen.

Door de opkomst van parelkwekerijen zijn de prijzen van parels de afgelopen decennia erg gedaald, wat ze in ieder geval voor menigeen betaalbaarder maakt.
 

Colliers met hanger

Vaak worden colliers 'aangekleed' met een mooie bijpassende hanger. De meest geschikte colliers om een hangertje aan te hangen zijn de schakelcolliers. Door de eerder beschreven soepelheid en flexibiliteit van dit type colliers kan de hanger vrij over het collier bewegen. De kans dat het oogje van de hanger blijkt haken aan de ketting wordt hiermee geminimaliseerd zodat het collier en de hanger heel blijven.

Hangers komen in allerlei denkbare vormen en maten en zijn vaak gemaakt van goud, witgoud of zilver. Ook worden de edelmetalen in een hanger vaak gecombineerd met diamanten of parels. Maar een hanger van het bekende bergkristalglas Swarovski aan een fijn gouden collier zal een vrouw ook doen stralen. Hangers met bijvoorbeeld een mineraal kwarts als onyx, amethist, topaas of opaal, combineren tevens perfect bij zowel zilveren als gouden colliers.

Bij combinaties van colliers met hangers is het van belang om bijpassende sieraden te kiezen. Dus goud bij zilver en vice versa is geen goed idee. Verschillende kleuren goud in hanger en collier kunnen daarentegen een schitterend effect geven. Let u bij de keuze van een hanger ook op de dikte en lengte van het collier.

Mocht u hulp nodig hebben bij het maken van de juiste keuze, dan kunt u via onze Live Chat Service altijd direct contact opnemen met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag verder!
 

Collier - een chique ketting met een mooi woord

Waar komt het woord collier eigenlijk vandaan? Het woord Collier is ontleend aan het Latijnse 'collarium'. Collarium staat vanuit de historie voor de weinig flatteuze betekenis van ‘halsband, halsijzer voor slaven’. Collum betekent hierbij 'het gedeelte tussen hoofd en borstkas', de hals dus. Hier is het woord 'kol' dan weer van afgeleid, zoals terugkomt in de benaming voor het kledingstuk: de koltrui.

Het Franse woord 'collier' komt van het oud-franse woord 'colier' (net als het Nederlandse woord 'coller') wat vroeger zoveel betekende als 'ringkraag van wapenrustig om de hals'. Pas vanaf de 15e eeuw kreeg de betekenis in het Frans van het woord collier de overhand als 'halsjuweel'. En in die huidige betekenis kan Fuva zich meer dan wie ook vinden.

Halsjuweel: zowel letterlijk als figuurlijk zijn colliers de juweeltjes onder de kettingen en sieraden uit onze collectie!

 block
block
Min: €0 Max: €5

Geen producten gevonden...

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed