Kettingen voor Dames | Sieraden online bestellen | Fuva.nl

Kettingen online bestellen

Een ketting is een van de meest favoriete sieraden onder vrouwen, en begrijpelijk; de nek of hals kan mooi en sensueel zijn, die prachtig kan worden geaccentueerd met een ketting. Een halsketting is aldus een sieraad dat om de nek wordt gedragen, waarbij het model en soort ketting vaak de afstand van de hals bepaalt.

Fuva heeft met een uitgebreid assortiment kettingen ruime keuze voor haar klanten, waarbij de kettingen gemaakt zijn in grote variëteit, met verschillende materialen als edelmetalen, edelstenen of ander soort sierstenen. Hieronder komen verschillende soorten, modellen, materialen van kettingen aan bod.

Wanneer u op zoek bent naar een prachtige halsketting, bekijk dan direct onze collectie. De kettingen worden niet alleen beschreven door middel van productspecificaties en andere productinformatie, maar worden op de betreffende pagina's tevens ondersteund door professionele foto's. Zo geeft Fuva u letterlijk een waarheidsgetrouw beeld van de ketting naar uw keuze. Wanneer u met het icoontje het vergrootglas activeert, kunt u alle kettingen tot in de kleinste details bekijken.

Alle kettingen van Fuva zijn uniek in design en ontwerp, wat onze kettingen tot een gewild sieraad maakt voor vrouwen die er niet alleen elegant en modieus uit willen zien, maar ook net dat tikkeltje stijlvolle extravagantie nastreven. Van simpele, minimalistische kettingen tot  opvallende halskettingen waarmee de vrouw echt een statement maakt: u vindt ze allemaal in de collectie van Fuva!

Dankzij ons uitgebreide assortiment kettingen vindt u hier voor elke gelegenheid en kledingstijl de beste optie. Of u nu op zoek bent naar een moderne zilveren ketting, een sierlijke witgouden ketting, een parelketting voor een speciale gelegenheid of een eenvoudiger model voor alledaags; Fuva heeft zo'n gevarieerd aanbod dat er voor elke gelegenheid of outfit wel een passende ketting bij zit die u aanspreekt.

Bestel bij de webshop van Fuva bestel vanuit uw eigen omgeving in de rust en het comfort van uw 'thuis'. U hoeft er de deur niet meer voor uit!

Binnen ons kettingen assortiment hebben we gouden kettingen, zilveren kettingen, colliers en hangers.
 

Soorten kettingen

Kettingen zijn er in velerlei soorten, maten en modellen. Zoals gezegd is er bij Fuva altijd voor ieder wat wils. Er volgt nu een uitleg van de meest gangbare soorten kettingen.

De meest voorkomende soorten kettingen zijn:

  • schakelkettingen
  • parelkettingen
  • slangkettingen
  • ketting met hanger
  • choker kettingen

Schakelkettingen

Wat zijn schakelkettingen? Een schakelketting is een serie van met elkaar verbonden schakels (ook wel schalmen genaamd), die vaak de vorm van een ring hebben. Door het schakelmechanisme heeft de ketting een zekere mate van beweeglijkheid waardoor de kans op knappen of breken wordt geminimaliseerd.

Schakelkettingen zijn dus flexibele, maar stevige verbindingen die niet alleen bij de sieraadkettingen voorkomen. Een andere bekend voorbeeld is de ankerketting waar scheepsankers van een boot aan worden bevestigd. Een schakelmechanisme wordt in de sieradenwereld niet alleen toegepast bij halskettingen, maar ook vaak bij polsversieringen als armbanden.

De schakel van een schakelketting staat altijd loodrecht op de volgende schakel waarmee deze is verbonden. Vaak worden hierbij speciale vormen gebruikt, door bijvoorbeeld de schakels een kwartslag te draaien. Hierdoor komen alle schakels in een soort van gelijke 'stand' te liggen, wat zorgt voor een strak, maar tegelijkertijd speels aanzien van de halsketting.

Parelkettingen

Zoals de naam al zegt is een parelketting een ketting die gemaakt is van parels. Hierbij zijn verschillende modellen mogelijk. Zo zijn er kettingen die alleen uit parels bestaan, waarbij de vorm van de parels, alsook de grootte en kleur kan verschillen per model, maar ook wordt afgewisseld in een en dezelfde ketting. Ook zijn er parelkettingen waar de parels worden gecombineerd met een of meerdere edelmetalen als goud, witgoud en zilver.

Parels ontstaan in oesters, zowel in het wild als op parelkwekerijen. De sierwaarde van een parel hangt onder meer af van de glans, grootte, kleur, structuur, symmetrie en vorm van de parel. Glans neemt van deze criteria de belangrijkste plaats in.  De meeste parels zijn wit van kleur, maar ook roze en (in mindere mate) zwarte parels komen voor. Vooral om het sierlijke en elegante karakter van een ketting tot uiting te brengen worden parels veel in kettingen gebruikt.

Slangkettingen

Een slangketting heeft een verschijning die vergelijkbaar is als die van een slangenhuid, vandaar de naam slangketting. Dit komt omdat de schakels van de slangketting als schubben over elkaar heen worden gelegd. De slangketting heeft naast een zeer gracieus uiterlijk ook flexibele (maar wel solide) eigenschappen, waardoor de slangketting tegelijkertijd zorgt voor een subtiele verschijning, maar ook niet stuk te krijgen is! Ook voor slangkettingen worden de verschillende edelmetalen goud, witgoud en zilver gebruikt.

Kettingen met hanger

Aan een ketting wordt vaak een hangertje gedragen. Door gebruik te maken van schakels blijft een ketting beweeglijk, soepel en flexibel, waardoor een hanger er vlot overheen kan 'glijden'. Dat moet ook wel, anders is de kans groot dat óf hanger, óf ketting snel genoeg knapt of breekt; in ieder geval stuk gaat.

De hangers kunnen gemaakt worden van goud, witgoud en zilver, vaak in combinatie met diamanten of parels. Over parels heeft u zojuist kunnen lezen onder het kopje 'Parelkettingen'. Bij diamanten letten wij altijd op de juiste kwaliteit waar het de helderheid, kleur, slijpvorm en het aantal karaat (gewicht van de diamant) betreft.

Om een combinatie van een ketting en een hanger zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen, is het belangrijk om een passend geheel te zoeken. Hierbij raden wij aan om bijvoorbeeld geen gouden hanger aan een zilveren ketting te dragen of vice versa. Verder moet de soort en de dikte van een ketting wel passen bij de grootte, soort en vorm van de hanger.

De vormen en groottes van hanger zijn zo divers dat wij u aanraden naar de betreffende productpagina te gaan en alle modellen, soorten en maten eens rustig te bekijken. Voor vragen over de kettingen met hanger kunt u altijd bij ons terecht via onze Live Chat Service. Een van onze medewerkers zal u graag begeleiden in uw zoektocht naar de mooiste ketting met hanger!

Choker kettingen

De zogeheten choker ketting heeft de laatste jaren zijn herintrede weer gemaakt. Bekend uit de jaren 90 van de vorige eeuw, zit dit soort kettingen strak om de hals van de vrouw —'to choke' is Engels voor (ver)stikken). Ook voor de choker ketting zijn weer talloze modellen en variaties mogelijk met de verschillende edelmetalen, edel- en sierstenen.
 

Waar zijn de kettingen uit ons assortiment van gemaakt?

Basismaterialen van de kettingen

Edelmetalen

Onze kettingen zijn in de basis gemaakt van de mooiste edelmetalen: goud, witgoud en zilver zijn veel terugkomende materialen in onze kettingen. Goud komt in verschillende vormen van zuiverheid (puur goud kan bij sieraden niet gebruikt worden in verband met de té zachte en buigbare eigenschappen). Aan zuiver goud is het etiket 24 karaat geplakt. Vanuit die basis zijn veel voorkomende graden in Nederland: 14 karaat (58,3% zuiver goud), 18 karaat (75% zuiver goud) en 22 karaat (91,7% zuiver goud).

Witgoud is een gouden legering met (vaak) een hoog palladium gehalte. Een goudlegering is een vermenging van goud en palladium, waardoor de geelgouden kleur verandert in een prachtige witgouden gloed.

Ook zilver is in pure vorm te zacht en buigbaar, waardoor het eerst vermengd moet worden met een ander metaal (vaak koper), voordat het zilver bruikbaar is om als ingrediënt te gebruiken voor de vervaardiging van halskettingen. Na de vermenging wordt het resultaat vaak Sterling zilver genoemd. Sterling zilver bestaat uit 92.5% zilver en 7.5% van een ander metaal. Op de productspecificatie van dit zilver is vaak het getal 925 ingegraveerd (92.5% is 925 op een schaal van 1000).

Lengte

De standaardlengte van de kettingen varieert van 36 cm tot soms wel 90 cm. Hierbij zijn de meest voorkomende lengtes: 36, 42, 45, 50 en 60 cm. Ook zijn er modellen die extra lang zijn (tot wel 1,5 tot 2 meter!), die, zonder slotmechanisme, een paar keer sierlijk om de hals worden gedraaid. Maar veruit de meeste kettingen zijn voorzien van een slotje, dat u eenvoudig met uw nagel kunt openen. Hierdoor kunt u niet alleen een hanger aan uw ketting hangen, maar kunt u gelukkig ook kettingen dragen die eventueel kleiner zijn dan de omtrek van uw hoofd, zoals de hierboven besproken choker ketting bijvoorbeeld.

Kettingen van Fuva

Het aanbod van kettingen is zeer divers en gevarieerd. Wanneer u een ketting aanschaft bij Fuva profiteert u naast het gevarieerde aanbod ook van de volgende voordelen:

  • gratis en snelle verzending van uw ketting
  • veilig en betrouwbaar betalen
  • klantvriendelijke service, voor, tijdens en na uw aankoop

De kettingen die wij aanbieden vormen deel van een totaal assortiment van sieraden. In onze totale collectie sieraden vindt u onder andere ook armbanden, oorbellen en ringen. Als online juwelier bieden wij u een groot en uitgebalanceerd aanbod van sieraden online aan. Kijkt u verder op de betreffende productpagina's om een uitgekozen ketting prachtig te combineren met een van onze andere bijpassende sieraden!

Heeft u nog vragen over één van onze kettingen of wilt u meer weten over de andere sieraden van Fuva? Neem dan contact op met onze klantenservice via mail, via de telefoon of via onze Live Chat Service. 

block
block
Min: €0 Max: €5

Geen producten gevonden...

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed