Diamanten armbanden | Armbanden | Sieraden online bestellen | Fuva.nl

Diamanten armband voor dames online bestellen

Mode en fashion zijn natuurlijk altijd onderhevig aan trends, maar ook de tijdloze diamanten armbanden uit onze collectie vallen onder de meest gewilde sieraden om te krijgen, alsook om te geven. Of dat nu een klassiek model is of juist een eigentijds type armband, in het assortiment van Fuva zit er voor de dames altijd een diamanten armband tussen die zal bekoren.

Als goud de koning is onder de edelmetalen, dan is de diamant toch echt de koningin onder de edelstenen. Een diamant staat daarbij natuurlijk symbool voor de liefde, maar tevens voor charme, stijl, klasse en elegantie.

Fuva heeft niet alleen goede contacten met goud- en zilversmeden, maar ook met de beste diamantairs ter wereld. Op die manier blijft de kwaliteit van onze diamanten armbanden altijd gewaarborgd. Niet alleen leveren onze diamantairs de beste kwaliteit diamanten, ook hebben wij met hen goede betalingcondities overeen kunnen komen. En dat merkt u in de prijzen. Onze diamanten armband zijn kwalitatief hoogwaardig en tevens scherp geprijsd en daardoor goed betaalbaar.

Naast armbanden met een diamant hebben wij ook nog gouden armbanden en zilveren armbanden in onze armbanden collectie.
 

Groot en afwisselend aanbod met advies

Uit onze grote en gediversifieerde collectie diamanten armbanden zal elke vrouw haar bijzondere model kunnen kiezen. De diamanten armband waar u van droomde tot nu toe, zal snel werkelijkheid worden!

Welk soort of model diamanten armband u zoekt heeft veel te maken met uw persoonlijke voorkeur en smaak, maar veel klanten vragen toch graag even advies om bijvoorbeeld een mooie diamanten armband voor een speciale gelegenheid uit te kiezen. Wij bij Fuva helpen en adviseren u daar graag in. Tijdens kantooruren kunt u altijd direct contact opnemen met een van onze medewerkers via onze Live Chat Service. Zij kunnen u tevens helpen bij het zoeken naar passende andere sieraden die samen gaan met de diamanten armband die u op het oog heeft. Maar ook voor overige vragen over bestel- en betalingsstatus kan onze klantenservice u verder helpen.
 

Hoe worden diamanten beoordeeld?

Om u de mooiste diamanten armbanden aan te kunnen bieden worden natuurlijk louter de beste diamanten gebruikt. Maar hoe worden diamant op waarde en schoonheid geselecteerd? Dat gebeurt aan de hand van de —in de diamantenwereld zeer bekende — 4 C's. Die 4 C's staan voor de Engelse woorden: cut, clarity, colour en carat.

 Cut

De cut van een diamant staat voor de slijpvorm van deze edelsteen. Hierbij is de slijpvorm de enige van de 4 C's die beïnvloed kan worden door de mens, de diamantslijper in dit geval. Het vereist opleiding, ervaring, expertise en puur vakmanschap om een ruw gedolven diamant tot een prachtig geslepen en gepolijste diamant om te vormen.

Wanneer een diamant optimaal is geslepen, spreekt men wel van de perfecte verhoudingen (in het Engels proportions), de perfect gepolijste afwerking (in het Engels polishing) en de perfect symmetrie (in het Engels symmetry). Die 3 factoren zorgen via de 'cut' voor de mooiste kleurschittering van de diamant. Die kleurschitteringen ontstaan juist door de breking van licht vanuit de vele invalshoeken op de slijpoppervlakten van de diamant. De 'cut' van een diamant is daarom de grootste prijsbepalende factor van de vier C’s. Een fout geslepen diamant kan te diep geslepen of juiste te ondiep geslepen zijn. In beide gevallen gaat dat zwaar ten koste van de licht- en kleurschittering van de diamant en dus de waarde van de steen.

De meest bekende slijpvormen

 • Achtkant       
  De achtkant slijpvorm werd toegepast voordat de briljant slijpvorm zijn intrede deed en is daarom de voorloper van de briljant. Een achtkant heeft boven én onder 8 facetten.
 • Asscher         
  De Asscher slijpvorm is begin vorige eeuw ontwikkeld door de Nederlandse gebroeders Asscher en lijkt sterk op de emerald met één verschil: de Asscher heeft een vierkanten vorm in plaats van een rechthoekige.
 • Baguette
  De baguette slijpvorm is langwerpig met een vierhoekig geslepen oppervlak.
 • Briljant
  De briljant geslepen steen is de meest bekende en populaire slijpvorm. Waar vroeger een ronde briljant bestond uit 58 facetten, bestaat een moderne ronde briljant tegenwoordig uit 57 facetten.
 • Emerald        

De emerald slijpvorm is rechthoekig van vorm en lijkt qua uiterlijk veel op de hierboven beschreven baguette, maar dan met een dubbel aantal hoeken.

 • Hart   

De hart slijpvorm staat natuurlijk symbool voor de liefde en wordt daarom ook wel de meest romantische slijpvorm van een diamant genoemd.

 • Markies/navette      
  De markies slijpvorm loopt spits af naar de uiteinden van de steen toe, waardoor de schitteringen vooral in het midden van de diamant zitten. Een markies bestaat uit 56 facetten en is een slijpvorm met een hoge moeilijkheidsgraad.
 • Ovaal  De ovalen slijpvorm heeft bijna dezelfde schittering als een ronde briljant en bestaat uit 56 facetten.
 • Peer/pendeloque

De peer slijpvorm heeft een vorm die het best omschreven kan worden als de vorm van een waterdruppel en bestaat uit 58 facetten.

 • Princess         
  De princess slijpvorm is speciaal ontworpen voor maximale schitteringen vanuit een vierkant geslepen vorm, waarbij het oppervlak bestaat uit maar liefst 76 facetten.
 • Roos  
  De roos slijpvorm lijkt qua vorm op de briljant, maar heeft een platte onderkant in tegenstelling tot de briljant. Een roos bestaat uit 9, 12 of 24 facetten.

Clarity

Clarity staat voor de zuiver- en helderheid van een (geslepen) diamant. Die helderheid kan betrekking hebben op zowel de inwendige kenmerken van een diamant als de uitwendige.

De inwendige (of interne) kenmerken bestaan vooral uit gletsen, een vakterm voor interne scheuren. Daarnaast vallen resten koolstof, die niet volledig zijn uitgekristalliseerd, ook onder de interne kenmerken. Deze inwendige kenmerken komen in diverse vormen en in meerdere gradaties voor. Het worden ook wel de zogeheten groeilijnen van de diamant genoemd, die dus de opbouw van de ruwe diamant laten zien.

Onder externe kenmerken valt bijvoorbeeld 'baard'. Baard is hierbij wat achterblijft en zichtbaar is als de diamant te hard is geslepen, Daarnaast valt het zogeheten nijf ook onder de uitwendige kenmerken, waarbij nijf juist achterblijft en zichtbaar is, als de diamant te 'zacht' is geslepen.

Zowel de interne als de externe kenmerken bepalen de zuiver- en helderheid van de diamant. Die zuiverheid wordt in verschillende categorieën ingedeeld, bijvoorbeeld LC, VVS1, VVS2, VS1, VS2, SI1, SI2, P1, P2, P3. Dit zijn allemaal Engelse afkortingen waarbij LC bijvoorbeeld staat voor Loup Clean en VS voor Very Small characteristics.

Om een diamant goed op zuiverheid en helderheid te kunnen beoordelen is een loep nodig. De afwijkingen zijn vaak zo minimaal dat ze met het blote oog, zonder hulp van een loep, niet waar te nemen zijn.

Colour

Een volgend criterium is de kleur van de diamant. Hier maken we onderscheid tussen een heldere en een (minder vaak voorkomende) gekleurde diamant.

Bij een heldere, zuivere diamant spreken we over een kleurloze steen. En die moet natuurlijk kleurloos blijven. Dus hoe minder kleur, hoe zuiverder en helderder de diamant en hoe meer de steen waard is. Wanneer een heldere diamant kleur vertoont, verkleuring beter gezegd, is de steen dus minder helder en zuiver, waardoor schitteringen minder spectaculair zichtbaar zijn met als gevolg dat de steen juist in waarde daalt.

Hoe anders is het bij gekleurde diamanten. Diamanten waar dus geen sprake is van verkleuring, maar die een kleur 'van zichzelf' hebben (veel voorkomende kleuren zijn roze en blauw). Hoe mooier gekleurd, hoe meer waarde de diamant dan heeft. Omdat gekleurde diamanten veel zeldzamer zijn en als echte collectors items worden beschouwd, vertegenwoordigen gekleurde diamanten veel meer waarde. Een aantal jaar geleden werd op een veiling voor een roze gekleurde diamant een bedrag van 34 miljoen euro neergelegd.  

Hoe wordt de kleur van een diamant vastgesteld?

Diamantairs stellen de exacte kleur van een diamant vast met behulp van zogeheten ijkstenen, masterstones genoemd in het Engels. Ijkstenen zijn een door diamantairs uitgezochte verzameling stenen die als meetstandaard worden gebruikt. Dus het betreft stenen met allemaal verschillende kleuren, die met de grootste nauwkeurigheid zijn vastgesteld en geselecteerd. Een eerste beoordeling gebeurt vaak met het blote oog, maar regelmatig worden elektronische beoordelingen gedaan voor de juiste kleurvaststelling.

Carat

Carat staat voor het aantal karaat van een diamant. Anders dan bij goud, waar karaat iets over de zuiver- en puurheid van het edelmetaal zegt, drukt het aantal karaat bij een diamant het gewicht uit. Een karaat staat hierbij gelijk aan 0,2 gram.
 

Diamanten armbanden bestellen bij Fuva

Diamanten armbanden zijn er in verschillende stijlen, soorten en modellen. Hoe de (vaak) verschillende diamanten worden gecombineerd kunt u het beste zelf aanschouwen. Bezoekt u meteen onze uitgebreide collectie waar, naast afbeeldingen van de diamanten armbanden, ook de productspecificaties staan beschreven. Hier leest u wat voor soort diamant(en) het betreft, met hoeveel karaat en meer.

Is uw oog gevallen op een diamanten armband uit onze collectie? Dan is de volgende stap, bestellen, bij Fuva een fluitje van een cent. Een veilige cent wel te verstaan. U kunt bij ons op verschillende, betrouwbare manieren betalen, bijvoorbeeld via iDEAL en Paypal. Achteraf betalen kan natuurlijk ook, dat doet u via het veilige AfterPay of gewoon met een bancaire overboeking via uw eigen bank.

Mocht u ergens in het proces van kiezen tot bestellen, betalen en levering bij u aan huis, nog vragen hebben, neemt u dan contact met ons op. Dat kan via de e-mail: info@fuva.nl maar ook telefonisch. Opent u liever meteen een chat met onze Live Chat Service dan zitten onze medewerkers klaar om u direct verder te helpen!

 

                               block
block
Min: €0 Max: €5

Geen producten gevonden...

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed